<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A növekedési kilátások némi javulása az intézményi befektetők várakozásaiban is tetten érhető, hiszen a részvénypiacok javuló teljesítményére, valamit a kőolaj árának emelkedésére számítanak. Ugyanakkor a jelenlegi eredmények alapján az intézményi befektetők csupán kis része véli úgy, hogy még idén megszülethet a megállapodás az EU/IMF-párossal.

A K&H Alapkezelő éves konferenciáján arról kérdezte a hazai intézményi befektetőket, az egyes befektetési instrumentumokat tekintve mire számítanak egy éves távlatában. Idén 51 intézményi befektető, köztük nyugdíj- és egészségpénztárak, bankok, biztosítók, alapkezelők, valamint egyéb pénzintézetek vettek részt a megkérdezésben, amelyek együttes kezelt vagyona meghaladja a 450 milliárd forintot.

Az intézményi befektetők esetében a következő egy év befektetési politikájának kialakítása jellemzően a negyedik negyedévben történik, ezért a befektetési piac, ezzel együtt a hazai befektetési eszközök iránti kereslet alakulását nagyban befolyásolja, hogyan vélekednek a hazai és nemzetközi folyamatokról – írja Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

 

2012.09.19. (tény)

2013.09.19. (átlag)

MNB alapkamat

6,75%

5,97%

EURO alapkamat

0,75%

0,67%

10 éves államkötvények referencia hozama

7,19%

7,07%

EUR/HUF árfolyam

283,32

287,97

EUR/USD árfolyam

1,3069

1,2852

EUR/CHF

1,2110

1,2420

BUX index

18 741

18 760

MSCI World Index

1 341,50

1 411,22

MSCI Emerging Market Index

1 009,40

1 082,38

kőolaj (WTI)

92,0

95,2

arany (USD)

1 770,4

1 747,0

forrás: K&H Alapkezelő intézményi befektetői felmérés

Feljöhetnek a részvények

A növekedési kilátások némi javulása az intézményi befektetők várakozásaiban is tetten érhető, hiszen a részvénypiacok javuló teljesítményére, valamint a kőolaj világpiaci árának emelkedésére számítanak.

A halvány optimizmus törékenységét jelzi azonban, hogy az arany esetében a jelenlegi magas árszint fennmaradását valószínűsítik. Az euró esetében jövő ilyenkor 1,29 körüli EUR/USD árfolyammal, míg a svájci deviza esetében 1,24-es EUR/CHF árfolyammal kalkulálnak.

Gyengébb forintot várnak - meglepetés lenne az idei IMF-megállapodás

A legegységesebb vélemény az EUR/HUF árfolyamot tekintve alakult ki: a jelenlegi árfolyamszintnél valamelyest gyengébb, 288 forintos árfolyamra számítanak az intézményi befektetők. A megkérdezett befektetők jövő ilyenkor 6%-os jegybanki alapkamatot, ugyanakkor a 10 éves államkötvények jelenlegihez hasonló hozamszintjét valószínűsítik.

A hazai gazdaságpolitika egyik kulcskérdéséről, az EU-IMF-fel kötendő megállapodásról meglehetősen megoszlanak a várakozások, ugyanakkor jól látható, hogy a megkérdezett intézményi befektetők csupán kis hányada (14%) feltételezi, hogy még idén megszületik a megállapodás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Újabb drámai rekordot döntött a koronavírus Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 09:13
A tegnapi csúcs után ismét sosem látott szintre nőtt a napi új fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Lassul a gazdaság – egyből hozzányúltak a kamatokhoz Kínában
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 07:37
A kínai jegybank csökkentette az egy- és ötéves hitelek referenciakamatát, hogy ezzel is segítse a lassuló gazdaság élénkítését.
Makro / Külgazdaság Joe Biden megmagyarázta a bizonyítványt – Amerika arra készül, hogy Putyin megszállja Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:48
Hivatalba lépése egyéves évfordulója alkalmából a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatóján Joe Biden amerikai elnök védelmébe vette elnöksége eddigi mérlegét, megpróbálta kicsinyíteni elnöksége kudarcait, külpolitikáról szólva pedig azt mondta, hogy szerinte Vlagyimir Putyin bevonul majd Ukrajnába.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter bejelentette: újabb feladatokat kap a budapesti terrorellenes iroda
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 06:26
Újabb feladatokat kap az ENSZ terrorizmusellenes központjának budapesti regionális irodája - közölte a külgazdasági és külügyminiszter, miután találkozott a terrorizmusellenes tevékenység koordinálásáért felelős ENSZ-főtitkárhelyettessel, Vlagyimir Voronkovval.
Makro / Külgazdaság Ha egy ekkora birodalom elindul – interjú a magyar-orosz turisztikai kapcsolatokról
Elek Lenke | 2022. január 20. 06:07
A Covid miatt az oroszok sem turistáskodhatnak már vagy két éve. Pedig az előző két évtizedben bejárták a világot. No, nem mindenki persze, csak aki tehette, de egy ekkora népességű országban a lakosság tíz százaléka – ennyien szoktak útra kelni „békeidőben” – is jelentős arány. Minderről dr. Szegedi Andreával, a Magyar-Orosz Baráti Társaság elnökségi tagjával, egyetemi tanárral, az orosz piac turisztikai szakértőjével beszélgettünk.
Makro / Külgazdaság Angela Merkel tényleg nyugdíjba vonult? Visszadobott egy állásajánlatot
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 17:47
Angela Merkel elutasította António Guterres ENSZ-főtitkár állásajánlatát - közölte szerdán a volt német kancellár irodája.
Makro / Külgazdaság Ha megtanulunk együtt élni a járvánnyal, egész jó évünk lehet
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 16:58
Folytatódhat gazdaság helyreállítása, idén a bővülési ütem Európában meghaladhatja a 4 százalékot, Magyarországon akár 4,5 százalékot is - vélik a Raiffeisen bank elemzői.
Makro / Külgazdaság Ideges skandinávok - Putyin tervbe vette nukleáris erőinek megerősítését a térségben
Káncz Csaba | 2022. január 19. 15:26
Az orosz kutatási anyag szerint a további eszkaláció esetén a Kreml megerősíti stratégiai nukleáris erőit Kalinyingrádban és Belaruszban – a NATO határa mentén. A térségbeli feszültség tovább növekedett kedden a belarusz védelmi minisztérium bejelentése kapcsán, miszerint február 10. és 20. között közös hadgyakorlatot tartanak az orosz és belarusz hadsereg részvételével. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Kunetz Zsombor: megvan a negyedik oltás szakmai ajánlása, de nem sokra megyünk vele
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:23
Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi menedzser szúrta ki, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ mégis megemlíti a negyedik oltás szakmai ajánlását, de sokra nem mennek vele az orvosok.
Makro / Külgazdaság Újabb fertőző kór ütötte fel a fejét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 10:39
Ismét megjelent a magas patogenitású madárinfluenza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a vírust ezúttal Csengerújfaluban, egy 37 ezer egyedet számláló pecsenyekacsa-tartó gazdaságban mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló