K&H Alapkezelő
Vállalat Nagyon mennek a felelős alapok 
Privátbankár.hu | 2023. december 22. 08:57
Nagyon sokan keresnek felelős befektetési lehetőségeket.
Személyes pénzügyek Iszonyatos összegeket vesztünk az inflációval - tévút a készpénzes megtakarítás 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 28. 10:57
Ezermilliárd forint olvadhat semmivé, de van jobb megoldás.
Befektetési alapok A jövő zenéi – mesterséges intelligenciával működő alapot kínálnak a bankárok 
Eidenpenz József | 2021. szeptember 29. 18:29
Szeptember közepétől Magyarországon is kapható öntanuló mesterséges intelligencia segítségével kezelt dinamikus vegyes alap. A befektetési döntéseknél felhasználják azokat a modelleket, amelyeket egy algoritmus hatalmas mennyiségű adat feldolgozásával készít. Erre ember nem lenne képes. De nem iktatták ki teljesen az emberi tényezőt sem.
Részvény / Deviza / Áru Gyengülő pályára állhat a forint 
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 23. 08:18
Bár lassabban, de folytatódik a magyarországi kamatemelési ciklus, a forint és feltörekvő piaci társai inkább a negatív irányba mehetnek középtávon a negyedik hullám okozta bizonytalanságból adódó nemzetközi befektetői hangulat miatt – véli Hajósi Péter, a K&H alapok vezető stratégája. A részvénypiacokon még mindig van keresnivalója a megtakarítóknak, akiknek érdemes a külföldi devizákra figyelniük.
Részvény / Deviza / Áru Padlófékkel állt le a világgazdaság, de innen nem tud padlógázzal felállni 
Privátbankár.hu | 2020. április 17. 12:12
Többek között a koronavírus-járvány és az olajháború tette meredek lejtőre  az olaj árfolyamát, amely januárhoz képest mostanra 66 százalékkal csökkent. Ennek eredményeként az üzemanyagok ára világszerte, így Magyarországon is jelentősen visszaesett. Az alacsony olajár kedvező kilátásokat jelent, és az gazdaság újraindításában is jókora szerepet kaphat majd. A lakosság azonban nem csak az olcsó benzinnek örülhet.
Befektetési alapok Erre a befektetési formára még nem kaptak rá a magyarok 
Eidenpenz József | 2019. szeptember 6. 14:59
Annak ellenére, hogy nagy szakadékokat és magas csúcsokat is láttak a főbb árupiaci termékek az utóbbi években, a magyar befektetők alig vesznek belőlük. A befektetési alapok vagyonából legalábbis csak egészen kicsiny részt tesznek ki ezek a befektetések, még úgy is, hogy pár évvel ezelőtt volt egy jelentősebb felfutás. Ha mégis valamire, akkor leginkább mintha olajra spekulálnának a magyarok.
Részvény / Deviza / Áru Júniusban szigoríthat a jegybank az elszálló forint miatt 
Privátbankár.hu | 2019. május 30. 10:30
Az infláció a jegybank által megszabott sáv tetejénél jár, ha pedig a rekordmélypont közelében táncoló forint tovább gyengül, tehát az euró tartósan 330 forint fölé kerül, az további drágulást hozhat. Ebben az esetben pedig jó eséllyel lépni, szigorítani fog a jegybank. Ez pedig újra a 320-325 forintos sávba terelheti az eurót.
Állampapír / Kötvény Bejött a jóslat: tényleg megugrottak a hozamok 
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 15:18
Izgalmas volt a befektetők számára az elmúlt egy hét.
Befektetési alapok Ha a nyugdíjadra gondolsz, erre ügyelsz a befektetésnél 
Eidenpenz József | 2018. május 10. 06:06
A magyar magánbefektetőknél levő részvények mennyisége nemzetközi összehasonlításban nagyon csekély. Pedig a hosszú távú takarékoskodásban ezek szerepe nagyon fontos, ezek által lehet a gazdasági növekedésből részesedni, a kamatoknál sokkal magasabb hozamot elérni. Vállalatoknak ma is szükséges lehet a részvénykibocsátás. Interjú a K&H Alapkezelő és a Budapesti Értéktőzsde szakembereivel.
Részvény / Deviza / Áru Macron győzött – mit jelent ez a befeketetőknek? 
Privátbankár.hu | 2017. május 8. 09:11
Eddig hozza az év a papírformát a K&H Alapkezelő szerint, komoly politikai kockázat hárult most el.
Befektetési alapok Már ne a kötvények körében keressük a jó hozamokat – interjú 
Eidenpenz József | 2017. május 2. 06:06
A globális kötvénypiaci fordulat már megtörtént, ha nagyobb esemény nem jön, a közeljövőben nem a kötvényektől érdemes magas hozamokat várni. A magyar eszközök relatív kamathátránya pedig nem fogja annyira támogatni a forintot, mint eddig. A kisbefektetőknek vegyes alapokat ajánlanak. Interjú Kovács Mátyással, a K&H Alapkezelő szenior portfólió-menedzserével.
Részvény / Deviza / Áru Honnan legyen pénzed, ha szinte semmit sem fizet az állampapír? 
Privátbankár.hu | 2017. április 3. 13:12
Még mindig bajban vannak azok, akik alacsonyabb kockázat mellett keresnek valamirevaló hozamot. Az állampapír helyett jó alternatívát jelentenek ilyen esetben az osztalékfizető részvények, lassan pedig mindenhol tisztázódik, hogy mennyi osztalékra számíthatunk a részvényeinkét. Megkérdeztük a befektetési szolgáltatókat, mi lehet most a favorit, illetve mire számíthatunk 3-5 éves távon?
Részvény / Deviza / Áru Eddig tartott a magyar befektetők Kánaánja - most kell váltani? 
Veres Patrik | 2017. február 8. 13:34
Örülhettek azok a befektetők, akik az elmúlt években kötvényekben, kötvényalapokban próbálták fialtatni a pénzüket, hiszen más eszközökhöz viszonyítva is nagyon szépen teljesítettek, nem voltak ritkák a két számjegyű hozamok sem. Kovács Mátyás, a K&H Alapkezelő szenior portfóliómenedzsere szerint azonban érdemes felkészülni az ínségesebb időkre.
Részvény / Deviza / Áru Ezt az egy tippet fogadd meg, ha idén is keresni akarsz a tőzsdén 
Privátbankár.hu | 2017. január 19. 11:24
Még a legdurvább események után is villámgyors talpra állás jött a piacokon, de vajon mire számíthatunk idén?
Makro / Külgazdaság 2017-ben csak a kiszámíthatatlanságra lehet számítani 
Veres Patrik | 2016. december 15. 14:31
Vajon milyen meglepetéseket tartogat nekünk a következő év? Lehet überelni Trumpot és a Brexitet? Azt senki sem tudja, hogy mi történik jövőre, esélylatolgatások viszont vannak, és a hazai befektetők is készülnek az egyes forgatókönyvekre. Megkérdeztünk néhány szolgáltatót, hogy milyen váratlan események kavarhatják meg a világgazdaságot és milyen kockázatokkal kell szembenéznünk.
Befektetési alapok Kockázatok, kockázatok, kockázatok – ebbe az irányba nem várják a forintárfolyamot 
Eidenpenz József | 2016. november 30. 16:20
A 2017-es év nagy története a feltámadó infláció lehet. Az MNB-nek vannak még eszközei, és nem valószínű, hogy túlságosan engedné megerősödni a forintot. Mivel lehetett az idén a legtöbb pénzt keresni, és mivel lehet majd jövőre? Mennyit hoznak a befektetési, megtakarítási adókedvezmények?
Személyes pénzügyek Rengeteg pénzt bukhat az, aki csak a médiára hallgat 
Privátbankár.hu | 2016. november 22. 10:58
Az amerikai elnökválasztás okozta piaci turbulencia jól mutatja, hogy a média a befektetésekre is erőteljes hatással van.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki az aranyra hajt – nem csak az Olimpián 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 10. 11:21
A sportolók mellett a befektetők körében is népszerű az arany, az árfolyam már a kétéves csúcs közelében mozog – lehet ennél feljebb is?
Makro / Külgazdaság Zombi apokalipszis helyett Brexit – így tarol a brit vírus 
Privátbankár.hu | 2016. július 12. 10:57
Nem csak átmeneti sokkról van szó, már a jövő évi várakozásokat is nyesegetik az elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Az MNB lefelé, az EU-s pénzek felfelé viszik a forintot 
Eidenpenz József | 2016. április 6. 15:26
A magyar gazdaság mutatói jók, kérdéses azonban, hogy ez mennyire tartható fenn hosszú távon – hangzott el a K&H Alapkezelő előadásán. A forintot az egymás ellen ható tényezők miatt inkább stabilnak látják, a tőkepiacok ingadozása ellen pedig kombinált, többféle eszközből összeálló portfóliót ajánlanak.
Befektetési alapok Így érdemes befektetni pár millió forintot  
Eidenpenz József | 2016. április 1. 06:08
Kis tőkével nem érdemes bonyolult portfóliót építeni, ezért néhány millió forintig a vegyes alapokat ajánlja a K&H Alapkezelő, hogy melyiket, az egyéni céljainktól, kockázatvállalásunktól függ. A garantált alapok jól teljesítettek az utóbbi években, az alacsony kamatszint azonban a futamidő hosszabbodásához vezetett. Interjú Horváth Istvánnal, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatójával.
Makro / Külgazdaság 6+1 extrém jóslat, amitől felfordulna a világ 
Privátbankár.hu | 2015. december 23. 20:03
Az idei év a botrányok és a meglepetések éve volt a piacokon. Érdemes hát megnézni, mire számíthatunk 2016-ban. A K&H Alapkezelő összegyűjtötte azokat az eseményeket, amelyeknek ugyan kis esélyük van, hogy bekövetkeznek, teljesen azonban mégsem lehet kizárni, ezért befektetőként érdemes számításba venni. De mit tehetünk, hogy felkészüljünk a váratlanra?
Befektetési alapok Hamarosan sokan jutnak adómentes haszonhoz - mennyit lehetett nyerni? 
Eidenpenz József | 2015. október 13. 12:10
Idén lejárnak a 2010-ben nyitott első tbsz-számlák, akinek kell a pénz, annak nincs teendője, aki tbsz-en szeretné hagyni, annak nyilatkoznia kell. Az alacsony kamatok miatt tovább emelkedhet az alapok vagyona, a K&H Alapkezelő már több mint 1000 milliárdot kezel bennük. A magyar kamatszint maradhat alacsony.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: ezért lesz drágább a tankolás  
Privátbankár.hu | 2015. június 11. 12:55
Az OPEC döntése után tovább folytatódik a kitermelési verseny, amit még fokozhat, ha egyre több iráni olaj jelenik meg a piacon. Mit jelent mindez a magyar autósoknak?
Makro / Külgazdaság Tényleg azokon segít a pénzeső, akiknek a legnagyobb szükségük van rá? 
Privátbankár.hu | 2015. május 29. 13:30
Az EKB kötvényvásárlási programja leginkább azokon az országokon segíthet egy friss elemzés szerint, ahol eddig az adósság lefaragása megbéklyózt a növekedést.
Befektetési alapok Végre valaki, aki jól jön ki a brókerbotrányból 
Eidenpenz József | 2015. április 14. 16:30
Naponta egymilliárd forint érkezik most a K&H-alapokba, ezért az alapkezelőnél bíznak benne, hogy a brókerbotrányból kifejezetten jól jönnek ki. A negatív reálkamattal fenyegető kamatkörnyezetben főleg a vegyes és abszolút hozamú alapokat ajánlják. Az olaj ára később 80 dollár körül stabilizálódhat, erre is alapot hoznak létre.
Befektetési alapok Alapok előre - márciusban tovább fogy a magyar kamat? 
Privátbankár.hu | 2015. február 18. 11:32
Több mint 62 milliárd forinttal nőtt a befektetési alapok vagyona januárban, felgyorsult a beáramlás a kötvény- és a vegyes alapokba. Ez az irány továbbra is jó lehet, mivel márciusban újabb kamatcsökkentésre lehet számítani – írja a K&H Alapkezelő.
Részvény / Deviza / Áru Brummogást hallani a piacon? Medveveszélyre figyelmeztetnek 
Privátbankár.hu | 2015. január 13. 13:15
Részvénypiaci visszaeséstől tartanak a K&H alapkezelő szakemberei, mivel olyan komoly kockázatokat látnak, mint Görögország kiválása az eurózónából, vagy az olajárzuhanás miatt az energiaszektor összeomlása. A részvények mellett a nemzetközi kötvényekben sem látnak fantáziát, viszont vételre ajánlják a magyar államkötvényeket.
Részvény / Deviza / Áru 9+1 ütős meglepetés, ami nagyot szólna 2015-ben 
Privátbankár.hu | 2015. január 1. 08:03
Összeomlik Japán? Kijutunk a foci Eb-re? A gazdaság és a tőkepiacok soha nem egy előre megírt forgatókönyv alapján működnek. A K&H Alapkezelő is összegyűjtötte azokat az eseményeket, amelyek bekövetkezésére csupán csekély esély van, hogy bekövetkeznek, hatásuk azonban igen jelentős lenne.
Befektetési alapok Jön, jön, jön a negatív reálkamat, a megtakarítók bukni fognak 
Eidenpenz József | 2014. október 28. 12:23
Az alacsony infláció jövőre emelkedni fog, a banki kamatok nem csak alacsonyak, de az inflációt sem érik majd el. Így a megtakarítások egy része veszíthet értékéből. A magyar gazdaság lassulhat, a részvényeink nem valami attraktívak, érdemes viszont külföldi részvényeket és devizaeszközöket venni – tartja a K&H Alapkezelő.
Makro / Külgazdaság Mi lesz, ha elzárják a pénzcsapot? 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 6. 17:14
A javuló gazdasági környezetet látva a Fed újból lassította eszközvásárlási programját, 2015-ben pedig az első kamatemelést is meglépheti. Kérdés azonban, hogy az eddig elkényeztetett piacok hogyan fogják értékelni, ha a jegybank háttérbe vonul. A tét nagy, hiszen a részvénypiacok szárnyalását egyértelműen a kedvező befektetői hangulat hajtja, így ha ez megtörik, az komoly eséseket okozhat.
Befektetési alapok Facebook -részvényekre spekulálhat egy magyar alappal 
Privátbankár.hu | 2014. július 16. 14:07
A K&H Kettős Kosár 3 Alap egyszerre két befektetési történetet kínál, az elsődleges hozam egy globálisan válogatott részvénykosár teljesítményét követi. A Facebook és az Amazon részvényeinek emelkedése esetén bónusz hozamot nyújt.
Befektetési alapok Érdekes vélemény: itt az ideje deviza helyett forintban gondolkodni 
Eidenpenz József | 2014. május 6. 14:30
Az alacsony kamatok körül forgott a K&H Alapkezelő befektetői klubja. A részvénypiacok közeledhetnek az emelkedés végéhez, az euró/forint viszont stabilizálódhat 300 és 310 között, így érdemes lehet ismét biztonságban és forintbefektetésekben gondolkodni. Minden négy forint hozamhoz egy ötödiket ad az adóoptimalizálás.
Befektetési alapok Egyre bátrabbak a magyarok, 100 milliárddal nőtt a tét - interjú  
Privátbankár.hu | 2014. április 15. 12:32
Egyre bátrabbak a magyar befektetők. Ezt mutatja az is, hogy egy év alatt 100 milliárd forinttal nőtt a vegyes alapokba fektetett pénz a K&H Alapkezelőnél. A társaság vezérigazgatója mégis azt mondja, nem tanácsos egyből fejest ugrani a kockázatosabb befektetési alapokba, van más megoldás is. Videóinterjú.
Befektetési alapok Megvan az Év Alapkezelője és az Év Portfóliómendzsere - itt a lista 
Privátbankár.hu | 2014. március 28. 06:10
Március 27-én egy ünnepélyes gála keretében adták át a Privátbankár.hu Klasszis 2014 díjakat a magyarországi befektetésialap-piac legkiemelkedőbb szereplőinek. Az Év Portfóliómenedzsere Szalma Csaba lett, az Év Alapkezelője pedig a Concorde Alapkezelő.
Befektetési alapok Jó befektetés lehet még az amerikai energiaszektor? 
Privátbankár.hu | 2014. március 26. 12:09
Az energiaipari innovációk eredményeként duplájára emelkedett az USA-ban kitermelt földgáz mennyisége, ami egy új energiaforradalom kezdetét vetíti előre. Az olcsó energiaárak az egész amerikai gazdaságnak, de különösen a vegyipari, gázipari és szállítási szektor cégeinek kedvezőek, így a részvényárfolyamait illetően jelentős emelkedésre lehet számítani – mondja a K&H Alapkezelő.
Állampapír / Kötvény Itt tartanánk? A bikák eufóriában halnak meg 
Eidenpenz József | 2014. március 5. 12:00
Mit jelent az, hogy a tőkepiacokon bekapcsolták a porszívót? Lesz-e még mindig emelkedés a világ részvénypiacain? Mely alapokat preferálják a hazai kisbefektetők? Tovább gyengül-e nálunk a forint és csökken-e a kamata?
Befektetési alapok Tegyük most a pénzünket befutott cégekbe? 
Privátbankár.hu | 2014. február 25. 12:14
A CIB Alapkezelő az amerikai e-kereskedelmi vállalatokat ajánlja, és a K&H Alapkezelő is a fejlett piacokra küldené a befektetőket.
Makro / Külgazdaság Tudják, mit csinál Matolcsy, csak azt nem, meddig? 
Privátbankár.hu | 2014. január 20. 12:55
A kedvező hazai infláció és a higgadt nemzetközi környezet miatt az újabb kamatcsökkentés ezúttal nem kérdéses, csupán annak mértéke.
Befektetési alapok 9+1 meglepetés, amit az új év hozhat 
Privátbankár.hu | 2013. december 10. 18:00
Mi a hasonlóság Brazília vb-győzelme és a 2 százalékos jegybanki alapkamat között? Ha ugyan csak kis eséllyel, de mindkettő megtörténhet jövőre! A K&H Alapkezelő összegyűjtötte azokat a nemzetközi és hazai eseményeket, amelyek 2014-ben nagy meglepetéseket okozhatnak a befektetőknek.
Deviza / Áru MNB vs. GDP: mi lesz veled, forint? 
Privátbankár.hu | 2013. december 4. 17:07
A K&H szakértője szerint jó GDP adat rövid távon stabilizálhatja a forintot, a kamatvágással párhuzamosan gyengülhet a magyar deviza.
Makro / Külgazdaság Elemzők szerint most érdemes lefölözni a hasznot 
Privátbankár.hu | 2013. október 28. 15:11
A hangulat még jó a piacokon, de ez előbb-utóbb megváltozhat.
Vásárló Mit hozhat a rekord-adat? Az elemzők már ezt találgatják 
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 14:54
Meglepetést okozott a rekord alacsony inflációs adat, már a következményeket latolgatják az elemzők.
Makro / Külgazdaság A rezsicsökkentés segítheti a jegybank döntését 
Privátbankár.hu | 2013. június 24. 14:50
Bár a nemzetközi környezet nem kedvez Magyarországnak, az MNB így is kamatot vághat kedden.
Makro / Külgazdaság Az infláció nem áll Matolcsyék útjába 
Privátbankár.hu | 2013. június 11. 14:12
Az eddigi trendnek felelnek meg a fogyasztói árak változásának májusi adatai, így a jegybank folytathatja kamatcsökkentési ciklusát. London szerint bőven 4 százalék alá vághatják az alapkamatot.
Makro / Külgazdaság Elemzők: más szemmel nézhetnek minket a hitelminősítők 
Privátbankár.hu | 2013. május 29. 16:53
Kedvezőbb befektetői megítélés alá eshet Magyarország, miután az ország kilenc év után kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól, egy éven belül fel is minősíthetik az országot a hitelminősítők.
Befektetési alapok Több lesz a jövedelmünk, de vajon elköltjük-e? 
Eidenpenz József | 2013. május 28. 13:22
Az idén több jövedelem maradhat a háztartásoknál az alacsony infláció mellett, ám nem biztos, hogy ezt fogyasztásra költik majd és ösztönzi a gazdasági növekedést. A pénzpiaci alapok hozama is követi a kamatszint csökkenését, így ez az alapfajta nem válasz az alacsony kamatokra. A részvénypiacok már nem olcsók, de nem is túl drágák.
Befektetési alapok Körkép aranyárzuhanás után – vajon mi van a magyar árupiaci alapokban? 
Eidenpenz József | 2013. május 10. 06:10
Nem sok örömet okoztak a befektetőknek az árupiaci termékek mostanában, a látványosan zuhanó aranyon kívül a többi is inkább lefelé tendált. Mintegy féltucatnyi hazai nyílt végű alap fektet viszont be ezen a területen, mi lehet a helyzet velük?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG