3p

A WING egy lengyel partnerrel közösen vesz részesedést a Bauwert AG-ban.

A WING lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a WING, Közép-Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő és -befektető vállalatcsoportja és a Griffin Capital Partners (Griffin), Lengyelország vezető befektetési és vagyonkezelője megállapodást írt alá arról, hogy közösen 60%-os részesedést vásárolnak a Bauwert AG (Bauwert) vállalatban. A két cég közötti szerződés szerint a WING 90%-os tulajdonjoggal rendelkezik a Bauwert-részesedést megszerző vállalatban, míg a Griffin 10%-ot tudhat magának. A Bauwert Németország egyik legelismertebb lakó- és kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó ingatlanfejlesztő cége. A tranzakció újabb fontos mérföldkő a WING nemzetközi terjeszkedési stratégiájában, melynek célja, hogy az európai ingatlanpiac vezető szereplőjévé váljon.

Készül a WING egyik hazai fejlesztése, a Népligethez közeli Liberty komplexum. Fotó: WING
Készül a WING egyik hazai fejlesztése, a Népligethez közeli Liberty komplexum. Fotó: WING

1983-as alapítása óta a Bauwert több, mint 330 ingatlanfejlesztési projektet adott át, összesen 2 millió négyzetméter megépítését is meghaladva. Lakó és kereskedelmi épületeinek több, mint 70%-a Berlinben valósult meg, a vállalat eddigi fejlesztési volumene pedig meghaladja a 4,5 milliárd eurót. A Bauwert jelenleg folyamatban lévő projektjeinek értéke meghaladja a 2,5 milliárd eurót, melyek Berlinben és a német főváros agglomerációjában, elsőrangú városi helyszíneken, illetve dinamikusan fejlődő elővárosi területeken találhatóak - írják a közleményben.

A WING Csoport a közép-európai ingatlanpiac egyik legjelentősebb ingatlanfejlesztője és -befektetője, meghatározó jelenléttel Magyarországon és Lengyelországban, valamint ambiciózus nemzetközi terjeszkedési tervekkel. 2019-ben a WING és a Griffin korábban, a mostanihoz hasonló felállásban már sikeresen működött együtt a Varsói Értéktőzsdén jegyzett piacvezető lengyel ingatlanfejlesztő, az Echo Investment 66%-os részesedésének megszerzésekor. Ezt a partnerséget a két cég most tovább erősíti a német ingatlanpiacon történő közös megjelenéssel.

„Németország egyik legjelentősebb és legelismertebb ingatlanfejlesztőjében történő többségi részesedésszerzés fontos mérföldkő a WING életében. Már eddig is meghatározó jelenléttel bírtunk a kelet-közép- európai ingatlanpiacon, a Bauwert-be történő befektetés révén pedig immáron Németországban is jelentős szereplővé lépünk elő. Így tovább erősítjük cégcsoportunk pozícióját és újabb lépést teszünk nemzetközi terjeszkedési stratégiánkban, aminek célja, hogy az egyik vezető európai ingatlanfejlesztő vállalattá váljunk. A tény, hogy egy ilyen léptékű tranzakciót tudunk lebonyolítani a nemzetközi piacon azt jelzi, hogy magyar vállalatként is fel tudjuk venni a versenyt a globális versenytársakkal.”

- nyilatkozta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Stratégiai befektetőt kerestünk, aki csatlakozna hozzánk a vállalat továbbfejlesztésében. Kihívást jelentett azonban olyan, hasonló értékrendű partnert találni, aki egyaránt rendelkezik gyakorlati tapasztalattal és az ingatlanpiac átfogó ismeretével is. Meggyőződésem, hogy ez egy kiváló, hosszú távú partnerkapcsolat kezdete”

– tette hozzá Michael Staudinger, a Bauwert társtulajdonosa és ügyvezető partnere.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Nyugaton a panelhelyzet nagyon is változott
Mester Nándor | 2024. július 10. 18:55
A főváros budai oldalán eladott téglalakások és az ország keleti felén található házgyári lakások kivételével országszerte a négyzetméterárak emelkedését mutatják a tranzakciós adatok. Nem is kicsit, a tavalyi átlaghoz képest 8-9 százalékot. Már panelt sem lehet tehát olcsón venni, különösen igaz ez a nyugati megyékre, de keleten és délen az egyetemvárosokban is egyre drágábbak az előregyártott tömblakások – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Gyorsan elfogyhat az ingyenpénz és a hitel az otthonfelújítási keretből
Privátbankár.hu | 2024. július 8. 15:11
A kormánynak állami forrásból nagyságrendekkel több pénzt kellene adnia az Otthonfelújítási Programban. Mire elég és milyen feltételei vannak a most indult támogatási rendszernek, amiben 6 millió forinthoz lehet jutni? Mekkora önrész kell és mitől függ, hogy mekkora lehet a nulla kamattal felvehető hitel? Egyebek között erről is beszélt Mester Nándor felelős szerkesztő a Trend FM Reggeli Monitor című adásában.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Fehérvár kertvárosa egyre csak drágul
Mester Nándor | 2024. július 3. 19:01
Nem dúskál az új lakásberuházásokban a királyi város, nagyon elmarad Debrecentől, Győrtől vagy Szegedtől. Az árak magasan stabilizálódtak, de egyes kertvárosi övezetekben kifoghatunk igényesen megépített családi házat vagy társasházi lakást - derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Sikeres ipari-logisztikai tőkebevonást hajtott végre a Faedra Group
Privátbankár.hu | 2024. július 3. 11:38
Jelentős befektetői érdeklődés és forgalomba hozatali maximum összeg mellett, 17 millió euró értékben eredményes tőkegyűjtést hajtott végre a Faedra Group. 
Ingatlan Csak úgy repkednek a 60 milliók a balatoni ingatlanpiacon
Privátbankár.hu | 2024. június 29. 12:01
A fővárosi átlagot is meghaladta a balatoni ingatlanok vásárlására fordított összeg idén a Duna House adatai szerint.
Ingatlan Nagyvárosban venne új lakást? Ilyen árakra számítson!
Privátbankár.hu | 2024. június 28. 12:39
A korábbi években megszokott áremelkedésnél kisebb ütemben ugyan, de tovább drágultak az új építésű lakások, a debreceni átlagár pedig ismét megelőzte a sopronit.
Ingatlan Hotelcunami indulhat be Ferihegyen
Privátbankár.hu | 2024. június 28. 09:12
Több új, közepes méretű 3 és 4 csillagos szálloda is kellhet, ha tényleg felfut a tranzitutasok forgalma a következő öt évben.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Még mindig megéri termőföldet venni
Mester Nándor | 2024. június 26. 18:45
Egy hektár, 2010-ben vásárolt termőföld ára 2023-ra átlagosan 3,6-szorosára nőtt – derül ki a NAV ingatlanforgalmi adatbázisát feldolgozó legfrissebb OTP Termőföld Értéktérképből. Lassult ugyan a drágulás, de még mindig tart és aki biztos, hosszú távú befektetést keres, annak továbbra is áll a zászló – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan A Tisza-tó környéke még mindig megfizethető
Privátbankár.hu | 2024. június 23. 13:01
A Balatonhoz képest feltétlenül.
Ingatlan Példátlan lépésre szánta el magát Barcelona
Privátbankár.hu | 2024. június 22. 16:19
Évekre betiltják a rövid távú lakáskiadást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG