<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Befejezték a rendőrök a budapesti Kőbányai úti józsefvárosi piac területének átvizsgálását, illetéktelen személyt nem találtak.

Schmidt Zoltán önálló bírósági végrehajtó újságíróknak elmondta, hogy a területet lezárják, leltározzák, jegyzőkönyvet vesznek fel és 30 napra felelős őrzésre a MÁV Zrt.-nek átadják.

Mintegy 80 rendőr és Schmidt Zoltán közreműködésével hétfőn reggel kezdődött meg a józsefvárosi piac területének visszaszolgáltatása a MÁV-nak.

Elég nagy a felfordulás - ki fog kitakarítani?

A piacon az épített árusító helyek berendezéseit korábban szétszedték, nem egynél a bódék közé dobták. Rengeteg volt az üvegcserép és a vasmaradvány, továbbá a terület szélén felhalmozott konténer. Az átadás a Józsefvárosi pályaudvar felőli bejáratnál kezdődött és a Kőbánya felőli végén fejeződött be. Körülbelül félúton kapcsolódott be az eljárásba Bálint György, a piacot bérlő Komondor Kft. ügyvezetője. Azt kérte a végrehajtótól, hogy a cége kapjon még két hetet a teljes kiürítésre, és akkor nem az adófizetők pénzén kell az eredeti állapotot helyreállítani. Schmidt Zoltán közölte az ügyvezetővel, hogy ebben ő nem illetékes, az esetleges haladék a MÁV ügye.

A bejárás végén Korsós Boglárka, a MÁV Zrt. vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatója a sajtónak elmondta, hogy tulajdonosi utasításra a MÁV a múlt év november 21-én mondta fel a bérleti szerződést a Komondor Kft.-vel. A cégnek 150 napja volt a kiürítésre, amelyet nem tartott be, arra hivatkozva, hogy a felmondás érvénytelenítésére pert indított. A bíróság azonban a per folyamán úgy döntött, hogy az nem akadálya a végrehajtásnak, vagyis a terület MÁV részére történő átadásának.

A Komondor Kft. azonban csak akkor kezdte kiüríteni a területet, amikor a végrehajtó is felszólította. Ezért haladékról szó sem lehet - tette hozzá Korsós Boglárka, kiemelve azt, hogy a bérlő mintegy negyedmilliárd forint bérleti díjjal és közüzemi költséggel tartozik a MÁV-nak.

Nem értik, miért dobták ki őket

Bálint György továbbra sem érti a felmondás okát, amikor a cége évi félmilliárd forint bérleti díjat fizetett, és ellenőrzött feltételeket biztosított a kereskedőknek, akik most a Kőbányai út túloldalára, a volt Ganz gyár területére költöztek. Számítása szerint 8-9 ezer ember megélhetését biztosította a piac. A kiürítés pedig azért tartott sokáig, mivel 8-9 nemzetiségből való rengeteg bérlővel kellett megállapodniuk.

A bejárás végén a területet lezárják, a végrehajtó jegyzőkönyvet vesz fel és átadja a területet a tulajdonosnak. Ezt követően a terület 30 napra a MÁV felelős őrzésébe kerül. Ez alatt leltárt vesznek fel, majd - a volt bérlő költségére - befejezik a bontást. Ezt követi a birtokába jutott ingóságok értékesítése.

Tavaly nyár óta megy a huzavona

A piac területére 2007-ben megkötött bérleti szerződést 2013. júniusban, 150 napos határidővel, közjegyzői okiratban mondta fel a MÁV, novemberben a bérlőnek át kellett volna adnia a kiürített területet, ám a Komondor Kft. vitatta a szerződés felmondásának érvényességét. A piacon a tulajdonos egy időre az áramot és a vizet is kikapcsolta, ám ez sem vezetett eredményre: az árusok tovább maradtak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Még 10 százalékot nőhet az új lakások ára, de már lassul a drágulás
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 06:56
Az ingatlanos cégek áremelkedési várakozásai kissé gyengültek, a fővárosban a válaszadók fele, vidéken kétharmada számít áremelkedésre; a használt lakások ára a következő egy évben 6, az új lakásoké csaknem 10 százalékkal emelkedhet.
Ingatlan Meddig lehet elviselni az elszálló iroda-költségeket?
Natív tartalom | 2022. július 2. 12:37
Az irodapiacot manapság sok-sok „ág húzza”. A költözéseket tervező potenciális bérlők a bizonytalan helyzetben sokkal megfontoltabban, óvatosabban döntenek – hallani manapság a nagy irodapiaci tanácsadó cégek vezetőitől is. Az irodahaz.info összeállítása.
Ingatlan Ha nem a Balatonnál, akkor hol érdemes nyaralót venni?
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 16:09
A hazai kiemelt üdülőkörzetek lakóingatlan- és üdülőpiacain együttesen átlagosan 12 százalékkal emelkedtek a fajlagos árak tavaly az egy évvel korábbihoz képest - derült ki egy friss kutatásból.
Ingatlan Fordulat a Balatonnál: csúcsra értek az ingatlanárak, innen már nincs feljebb?
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 11:35
A 2020-as hirtelen növekedés után még az idei tavasz is élénkülést hozott a Balaton ingatlanpiacán, de a nyár eredményei már elmaradnak a tavalyi év hasonló időszakától. Az OTP Ingatlanpont friss tapasztalatai alapján változatlanul magas árak, csökkenő kereslet és bővülő kínálat jellemzik a tó északi és déli partját is. Az árak közelítik vagy már el is érték a csúcsot - számottevő emelkedésre már nem számítanak a jövőben.
Ingatlan Fojtogató áremelkedés az irodáknál - óriásit ugrottak a költségek
Natív tartalom | 2022. június 28. 13:24
A 400 forintos euró mellett a pár hónap alatt legalább duplájára növő energiaköltségek teszik egyre elviselhetetlenebbé a cégek irodabérleti költségeit. Különösen ott, ahol a költségek jelentős részét teszi ki ez a fix díj, illetve ahol sok évre aláírt irodabérleti-szerződések kötik gúzsba az üzleti döntéshozókat - derül ki az irodahaz.info összeállításából.
Ingatlan Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 10:28
Romániai irodaházzal bővült az Indotek Group régiós ingatlanportfóliója. Az akvizíció keretében Magyarország egyik vezető, ingatlanokra fókuszáló befektetési csoportja megvásárolta a Bukarest központi üzleti negyedében található, 14 emeletes One Victoriei Center irodaházat.
Ingatlan Nemcsak a lángos kerül aranyárba a Balatonnál
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 11:41
A Zánkától kicsit északabbra fekvő Monoszlón épült, felújított, 9 szobás, több mint 1600 négyzetméteres alapterületű kastélyért a hozzá tartozó 100 ezer négyzetméteres telekterülettel és borbirtokkal együtt 5,5 millió eurót, vagyis 2,2 milliárd forintot szeretne kapni a tulajdonos.
Ingatlan A gyermekesek menthetik meg a lakáspiacot
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 09:58
Kevesebben terveznek lakást venni, de a gyermekes családok ugyanúgy vásárolnának, nő a befektetési célból lakást vásárolni tervezők aránya is.
Ingatlan Visszaesett az építőipari termelés áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 09:00
Közel hat százalékkal.
Ingatlan Óriási fordulat következett be az irodapiacon
Natív tartalom | 2022. június 14. 18:22
Miközben a 2020 tavaszán ránk köszöntött pandémia előtt szinte telt házzal működtek a budapesti A+ és A kategóriába tartozó irodaházak, addig mára sok helyütt konganak az ürességtől az irodák, jellemzően a széles körű távmunka miatt, amelynek szabályozásában a cégek sem egységesek. A hivatalos adatok (egyelőre) nem festenek olyan szomorú képet, de a valóság – a piacot ismerő szakértők szerint – meglehetősen kiábrándító. Nézzük  a részleteket - az Irodahaz.info összeállítása.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG