<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Befejezték a rendőrök a budapesti Kőbányai úti józsefvárosi piac területének átvizsgálását, illetéktelen személyt nem találtak.

Schmidt Zoltán önálló bírósági végrehajtó újságíróknak elmondta, hogy a területet lezárják, leltározzák, jegyzőkönyvet vesznek fel és 30 napra felelős őrzésre a MÁV Zrt.-nek átadják.

Mintegy 80 rendőr és Schmidt Zoltán közreműködésével hétfőn reggel kezdődött meg a józsefvárosi piac területének visszaszolgáltatása a MÁV-nak.

Elég nagy a felfordulás - ki fog kitakarítani?

A piacon az épített árusító helyek berendezéseit korábban szétszedték, nem egynél a bódék közé dobták. Rengeteg volt az üvegcserép és a vasmaradvány, továbbá a terület szélén felhalmozott konténer. Az átadás a Józsefvárosi pályaudvar felőli bejáratnál kezdődött és a Kőbánya felőli végén fejeződött be. Körülbelül félúton kapcsolódott be az eljárásba Bálint György, a piacot bérlő Komondor Kft. ügyvezetője. Azt kérte a végrehajtótól, hogy a cége kapjon még két hetet a teljes kiürítésre, és akkor nem az adófizetők pénzén kell az eredeti állapotot helyreállítani. Schmidt Zoltán közölte az ügyvezetővel, hogy ebben ő nem illetékes, az esetleges haladék a MÁV ügye.

A bejárás végén Korsós Boglárka, a MÁV Zrt. vagyonkezelési és gazdálkodási igazgatója a sajtónak elmondta, hogy tulajdonosi utasításra a MÁV a múlt év november 21-én mondta fel a bérleti szerződést a Komondor Kft.-vel. A cégnek 150 napja volt a kiürítésre, amelyet nem tartott be, arra hivatkozva, hogy a felmondás érvénytelenítésére pert indított. A bíróság azonban a per folyamán úgy döntött, hogy az nem akadálya a végrehajtásnak, vagyis a terület MÁV részére történő átadásának.

A Komondor Kft. azonban csak akkor kezdte kiüríteni a területet, amikor a végrehajtó is felszólította. Ezért haladékról szó sem lehet - tette hozzá Korsós Boglárka, kiemelve azt, hogy a bérlő mintegy negyedmilliárd forint bérleti díjjal és közüzemi költséggel tartozik a MÁV-nak.

Nem értik, miért dobták ki őket

Bálint György továbbra sem érti a felmondás okát, amikor a cége évi félmilliárd forint bérleti díjat fizetett, és ellenőrzött feltételeket biztosított a kereskedőknek, akik most a Kőbányai út túloldalára, a volt Ganz gyár területére költöztek. Számítása szerint 8-9 ezer ember megélhetését biztosította a piac. A kiürítés pedig azért tartott sokáig, mivel 8-9 nemzetiségből való rengeteg bérlővel kellett megállapodniuk.

A bejárás végén a területet lezárják, a végrehajtó jegyzőkönyvet vesz fel és átadja a területet a tulajdonosnak. Ezt követően a terület 30 napra a MÁV felelős őrzésébe kerül. Ez alatt leltárt vesznek fel, majd - a volt bérlő költségére - befejezik a bontást. Ezt követi a birtokába jutott ingóságok értékesítése.

Tavaly nyár óta megy a huzavona

A piac területére 2007-ben megkötött bérleti szerződést 2013. júniusban, 150 napos határidővel, közjegyzői okiratban mondta fel a MÁV, novemberben a bérlőnek át kellett volna adnia a kiürített területet, ám a Komondor Kft. vitatta a szerződés felmondásának érvényességét. A piacon a tulajdonos egy időre az áramot és a vizet is kikapcsolta, ám ez sem vezetett eredményre: az árusok tovább maradtak.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Nálunk terjeszkedik a Newmark, a világ egyik nagy ingatlantanácsadója
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 15:18
Magyar partnert talált a nagy amerikai gyökerű cég.
Ingatlan Ijesztő ütemben drágul az agglomeráció, itt vannak a friss számok
Mester Nándor | 2022. január 17. 05:48
Egy év alatt 15-20 százalékkal mentek fel a lakásárak és még nincs vége. Lassulhat a fővárossal közvetlenül határos övezetekbe áramlás a következő pár évben, nőhet a kereslet és az ár a távolabbi településeken.
Ingatlan Végre csökkent a kavics ára
Privátbankár.hu | 2022. január 11. 11:02
Változatlan formában 2022. május 31-ig továbbra is fennáll a stratégiai jelentőségű építőanyagok és építési termékek exportregisztrációs kötelezettsége és a szállítási útvonalaik bejelentési kötelezettsége az Elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerbe (ekáer) - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár. Hozzátette, a kormány a hazai építésgazdaság megfelelő ellátási szintjének biztosításával is védi a magyar emberek érdekeit.
Ingatlan Csengett a kassza, milliárdok érkeztek az ingatlanos techcégekbe
Mester Nándor | 2022. január 9. 18:11
Tavaly rekord mennyiségű pénzt költöttek a kockázati tőkecégek az ígéretes startup vállalkozásokra. Itthon is beindult a szekér.
Ingatlan Airbnb-s fejlemények – Kiszorítani a faji diszkriminációt, korlátozni a buliőrületet
Elek Lenke | 2022. január 9. 15:28
A szállodaipar világszerte kénytelen volt az elmúlt években megbarátkozni az Airbnb jelenlétével. Ma már ugyanolyan „szépségverseny” létezik a magánlakások esetében is: a közösségi média mellett a szaklapok is rendszeresen értékelik a kiadó lakásokat.
Ingatlan Jön föl a bevásárlópark, mint a talajvíz 
Mester Nándor | 2022. január 8. 17:16
Egyre több befektető kóstolgatja ezt az ingatlan típust Magyarországon és tágabb térségünkben. Általában 7-8 százalékos hozam érhető el vele, ami magasabb mintha irodaházat vagy raktárt venne valaki.
Ingatlan Újabb ezermilliárdos mérföldkőhöz érkezhet a magyarok egyik kedvence hitele
Privátbankár.hu | 2022. január 8. 11:11
Egyre nagyobb arányban fedezik lakhatási céljaikat az ügyfelek a Babaváró hitelből.
Ingatlan Orbán Viktor új ellenséget talált, de az kifogott rajta - A hét videója
Izsó Márton - Mester Nándor | 2022. január 7. 18:29
Az építőanyag-és lakásárak ellen folytat ádáz küzdelmet 2022-ben. Megnéztük, milyen esélyekkel. 
Ingatlan A Wienerberger beolvasztotta a Semmelrock hazai cégét 
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:35
Ezzel befejeződött az építőanyaggyártó-szektor egyik legnagyobb hazai fúziója.
Ingatlan Új tulajdonosa van az Ingatlannet.hu-nak
Privátbankár.hu | 2022. január 4. 14:59
Megvásárolta az Ingatlannet.hu-t a Bank360 Zrt., amely Magyarország egyik legnagyobb, hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portálját üzemelteti. Az üzlet nyomán a két oldal együttműködésével még jobban ki tudják szolgálni az ingatlanvásárlást tervező, és ehhez hitelt, támogatást kereső érdeklődőket.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló