7p

Ha valaki milliárdos, nyilvánvalóan nem egy kunyhóban lakik, lásd hazai példáinkat. Amerikában már az ötvenes évek Hollywoodjában kötelező volt a medencés luxuspalota, és nemcsak az Oscar szobrocska tulajdonosai számára. A sztárság kötelező velejárója ma is a hatalmas birtok.

Azt gondolhatnánk, hogy az éppen válófélben lévő – vagy szingli – színész egyedül fog ott sétálgatni a termekben, ám ez tévedés, hiszen alkalmazottak hada gondoskodik a fenntartásról, a kiszolgálásról, nem beszélve arról, hogy a testőröknek, sofőröknek, személyi edzőknek is kell lakni valahol. Vendégszobák és extra szórakoztató stúdiók nélkül sem terveznek sztár otthont.

Minél inkább körül rajongott egy híresség, annál kevésbé engedheti meg magának, hogy ne költsön dollármilliókat egy ingatlanra, elsősorban persze az amerikai filmváros környékén. Attól nem kell félni, hogy amikor az „eladósorba kerül”, sokáig árulja majd az ingatlanosuk, hiszen volt sztárvillában lakni „civileknek” presztízskérdés.

New Yorkban is kell egy penthouse

Ugyanakkor a Kaliforniában, vagy valamelyik egzotikus  szigeten található birtok mellett többnyire New Yorkban is van egy gyönyörű panorámájú penthouse lakása a legsikeresebb színészeknek, énekeseknek, sportolóknak.

Régen divat volt, hogy a hírességek kibéreltek valamelyik szállodában – hosszú távra - egy-egy emeletet, lakosztályt, lásd Alexander Kordát, vagy Molnár Ferencet, aki ki se tette a lábát legszívesebben a Plázából, vagy Coco Chanelt, aki a Ritzben érezte csak magát biztonságban és kényelemben. Emellett persze több ingatlan tulajdonosai voltak.

Most az is megesik, hogy a sztárok a saját otthonukat adják bérbe jó pénzért, egy-egy északára.

A leghíresebb ikonok – mint Elvis Presley vagy Michael Jackson – birtokaiból idővel múzeumok, turisztikai látványosságok lettek.

Kiváló ingatlanbefektetők is

Az okosabbak és előrelátók a sokmilliós gázsijukat ingatlanokba fektetik be. Sandra Bullock főleg Los Angelesben, New Yorkban, Austinban és Georgiában vásárolt értékes otthonokat. Bullock 2022-ben 6 millió dollárért dobta piacra 91 hektáros San Diego-i otthonát és avokádófarmját. A birtokon több száz fa, hacienda, vendégház és szépséges virágos kert található. A híresség birtoka néhány hónap alatt elkelt – közölte egy lakberendezéssel foglalkozó magazin.

A Magyarországon kevésbé ismert amerikai tévés személyiség, Betty White 2021 végén hunyt el. Néhány hónappal később már piacra is került a Carmel by the Sea nevet viselő otthona, 7,95 millió dollárért. A ház három hónap múlva 10,775 millió dollárért kelt el.

A világ legdrágább lakóingatlanja Indiában.
A világ legdrágább lakóingatlanja Indiában.

Kilenc kandalló, nehogy fázzál

Van, amikor az új feleség vagy férj szeretne megszabadulni a régi otthontól és az ahhoz fűződő emlékektől, ezért eladják a már meglévő házat és másutt vesznek újat. Richard Gere a Manhattantól mindössze egy órányira található villáját még 2000-ben építette. A nyolc hálószobás épület egy 34 holdas telken található, saját tava, medencéje, parkja, tenisz- és kosárlabdapályája, valamint lóistállója van.

Az egyik szaklap külön kiemeli, miszerint a házban 9 kandalló teszi lehetővé, hogy a téli hónapokban mindenhol élvezni lehessen a tűz ropogását. Az új tulajdonosnak 28 millió dollárt, vagyis nagyjából 8,9 milliárd forintot kell fizetni mindezért. A hírek szerint feleségével már kiköltöztek az ingatlanból, új otthonuk nem kevésbé fényűző.

Van, aki a szüleivel lakik

A tinédzserkorban milliárdossá vált sztárok esetében igencsak ésszel kell bánni a pénzzel. Kiegyensúlyozott magánélet, támogató családi háttér és megfontolt döntések szükségeltetnek az okosan megkötött adásvételi szerződésekhez. Ilyenkor az ingatlanosnak, az ügyvédnek kulcsfontosságú a szerepe.

Az is megesik – igaz, Svédországban, ahol igencsak visszafogott a gazdagság mutogatása  – hogy a neten sokmillió követővel rendelkező fiatal Netflix sztár a szüleivel - ! – lakik.

Ingatlanosnak lenni megbecsült foglalkozás

Furcsa lehet számunkra, hogy a titkos adásvételi szerződések legfontosabb részlete, az ár sokszor nyilvánosságra kerül. De Amerikában, ahol minden évben közzéteszik a leggazdagabb sztárok listáját, ez nem meglepő, sőt, rámutat a híresség vagyonának nagyságára, ami később befolyásolja a gázsi nagyságát.

Amerikában ingatlan ügynöknek lenni megbecsült munka. Olyannyira, hogy számos filmben szerepelnek ilyen foglalkozásúak, mint például a Két pasi meg egy kicsiben, amely egetverően népszerű sorozat, és ahol a mamának ez a munkája. De játszott már Sarah Jessica Parker is ingatlanost, a Hová lettek, Morganék? című vígjátékban.

Mennyibe kerül Kalifornia legdrágább otthona?

Beyoncé amerikai énekesnő, dalszerző, producer, színésznő és párja Jay-Z , több luxusingatlannak is a tulajdonosai. Ám az eddigi 85 millió dollárt érő házuk semmi ahhoz képest, ahová beköltöztek, nemrég vásárolták meg 200 millió dollárért Kalifornia legdrágább otthonát – adja hírül a dodo.hu.

Állítólag az USA történetében ez a második legdrágább lakóházként szolgáló ingatlan - a csúcsot ugyanis egy 238 millió dolláros New York-i lakás tartja.

Beyonce új szerzeménye régebben William Bell műgyűjtő birtokában állt. Tadao Ando japán építész tervezte, főleg betonból és üvegből, hatalmas zárt kerttel. A házat a partra építették, ahonnan csodás kilátás nyílik a Csendes-óceánra.

Van, aki az édesanyjának is vásárol rezidenciát

Az egyik legnépszerűbb énekesnő Taylor Swift, üzletasszonynak is kiváló: már 2018-ban is arról szóltak a hírek, hogy több milliárdos ingatlan portfólióval rendelkezik

A szegény sorból felemelkedett, és az édesanyjuknak sokat köszönhető sztárok, mint Leonardo DiCaprio, a mamának is vásárolni szoktak egy-egy villát. Leo Los Angelesben 7,1 millió dollárt fizetett a pompás, spanyol stílusú rezidenciáért, amit ajándékba vett az édesanyjának, Irmelin Indenbirken-nek.

Omar Rydberg, a mostani venezuelai-spanyol-svéd színész-énekes-táncos kedvenc is azt nyilatkozta, az a célja, hogy majd mindent megadhasson a mamájának, Wilnurnak, aki egyedül nevelte őt fel, és akinek Omar a nevét is magára tetováltatta.

Van, akinek egy 27 emeletes toronyház a lakása

Most pedig nézzük, melyik a világ legnagyobb és legdrágább lakóingatlanja.  A divatlapok és lifestyle magazinok szerint az Antilia nevű épületet India legtehetősebb üzletembere, Mukesh Ambani építtette 2012-ben. Mint általában az indiaik, ő is végletekben gondolkodik, hiszen talán ebben az országban található a legnagyobb társadalmi különbség az utcán nyomorgók és a milliárdosok között.

 A 27 emeletes, extravagáns toronyház múzeumnak vagy felhőkarcolónak tűnik, de Ambani él benne, feleségével és három gyerekével.

Templom, táncstúdió, moziterem és három helikopterleszálló

Antiliának saját wellnessrészlege, táncstúdiója, 50 személyes moziterme, márványpadlós bálterme, Krishna-temploma, uszodája, kilenc liftje és 160 autó befogadására alkalmas, mélygarázsa és három helikopterleszállója is van. A különös formájú épületet a fengsui indiai megfelelője, a Vastu Shastra elvei alapján tervezték

Az ingatlanpiaci árak elképesztő növekedésének köszönhetően a toronyház 10 év alatt elnyerte a világ legdrágább lakóingatlanjának titulusát.

Címkék: Ingatlan Sztár USA

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Ha Budapesten szeretne lakást venni, akkor van egy jó hírünk
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 12:58
Csökkentek a fővárosi lakásárak.
Ingatlan Orbán Viktornak sikerült: nálunk drágult a legjobban a lakásépítés az EU-ban
Mester Nándor | 2023. december 1. 05:46
Az Eurostat most kijött és a 2010-2022 közötti időre vonatkozó adatai szerint minden tagállamot messze megelőzve kell többet fizetni itthon az építkezésért. Az inflációban és a lakásdrágulásban „ezüstérmesek” lettünk, a GDP-hez mért lakásberuházások terén viszont a középmezőnyben vagyunk.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Ötmillió forintos négyzetméterárú lakások Budán
Mester Nándor | 2023. november 29. 18:56
Eddig sem voltak olcsók és a jövőben tovább drágulhatnak az új építésű lakások Buda nagy presztízsű körzeteiben. Nem térünk ki a XI. kerületre, az önálló fejezet, inkább az I., a II. és a XII. kerület új építésű kínálatát és az értékeket nézzük át. Jelenleg ötmillió forintot alulról súroló négyzetméterárral is találkozunk - derül ki sorozatunk mostani részéből. 
Ingatlan Itt vannak a CSOK Plusz részletszabályai
Privátbankár.hu | 2023. november 24. 09:07
Az új lakástámogatási programban a kamat nem fix 3, hanem maximum 3 százalék lesz, a támogatott hitel indulóköltségeit is 300 ezer forintban maximálnák. A meglévő ingatlant a továbbköltözőknek nem kell eladni, de a következő otthonuk értéke magasabb kell, hogy legyen a jelenleginél. A korábbi CSOK igénylők is élhetnek a lehetőségéggel, ha a korábban igényelt kamattámogatott hitelt és a vállalt, de még meg nem született gyermekre jutó CSOK-ot visszafizették.
Ingatlan Tényleg jön a fordulat jövőre a lakáspiacon?
Privátbankár.hu | 2023. november 23. 13:51
Átfogó elemzést közölt az MBH Bank Elemzési Centruma a hazai ingatlanpiacról, amely a hazai ingatlanpiac szinte teljes vertikumát lefedő, átfogó összegzése.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Befektetővonzó belvárosi lakások Budapesten
Mester Nándor | 2023. november 22. 19:19
Jól jött az árkorrekció a budapesti forgalomnak, de az egyes kerületekben nagyon eltérő értékek jellemzőek. A belvárosi kerületek túlnyomó részében enyhébb volt az árcsökkenés, mint például a külső pestiekben, illetve az egyik külső budai övezetben. A belvárosba visszatértek a befektetők, akik növekvő kínálatból válogathatnak, de akármit ők sem vesznek meg, előnyben vannak a felújított, berendezett, alacsony üzemeltetési költségű társasházi lakások – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Alig költöttek idén üzleti ingatlanokra a befektetők
Privátbankár.hu | 2023. november 20. 15:05
Sovány vigasz, hogy Nyugat-Európában és Lengyelországban is nagyobb visszaesés volt.
Ingatlan Lenyomná az olcsó szállások piacát az EU
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 15:45
A megregulázott Booking vagy az Airbnb által így fenntartható lehetne a városok élhetősége, mivel már nagyon elfajult a helyzet.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Elérték az eget, de visszafordultak a lakásárak Veszprémben
Mester Nándor | 2023. november 15. 19:03
A királynék városa sem volt kivétel, ott is jelentősen nőttek a lakásárak 2018 és 2022 között. Mondhatni, elérték az eget. Talán ezt jelzi, hogy idén már nem emelkedtek tovább, sőt, inkább stagnáltak vagy nagyon enyhén csökkentek is. Hosszabb távon feltétlenül értéknövelő az időközben befejezett több infrastrukturális beruházás, de a lakásállomány megújulása Veszprémben is nagyon lelassult és nagyobb tempóra legkorábban a jövő év második felétől lehet számítani - derül ki ingatlanpiaci sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Az FBI nemsokára „felrobbanthat” egy egész negyedet
Mester Nándor | 2023. november 12. 18:25
Elkopott a mostani központja, újat építenek a világ legnagyobb nyomozószervezetének. Ám a vezetői és Virginia állam egyes politikusai szeretnék felülvizsgáltatni ezt a kormányzati döntést. A kiválasztott Maryland állam irányítói viszont örülnek, szerintük robbanásszerű fejlődést hozhat az óriásberuházás, további cégek és szolgáltatások fognak odatelepülni, egy egész negyed teljesen megújulhat. 
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG