<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Végre megvan a nagy előléptetés amire vágytál, de mi jön utána, hogyan irányítsd a saját csapatodat ezentúl? Összeszedtünk tíz olyan dolgot, amit friss vezetőknek nem árt elkerülni, különben visszatetszést kelthetnek a munkatársaikban és a vállalat felsőbb vezetőségében is.

A cikkhez a MindTools tippjeiből válogattunk:

1. Ha gond van jelezd, ha minden rendben van, dicsérj!

A Ken Blanchard felmérése szerint a visszajelzés hiánya a leggyakoribb hiba, amelyre egyrészt azért van szükség, hogy ne akadjon meg a munkafolyamat a hibák miatt, másrészt a beosztottaidnak is szüksége van rá, hogy tudják, figyeled és értékeled, amit csinálnak.

2. Szakíts időt a csapatodra!

Mikor vezetővé válsz, könnyű befeledkezni a saját munkádba, csakhogy ettől még a beosztottaidnak szüksége van rád és az irányításodra. Egy jó vezető ajtaja amellett, hogy megcsinálja a saját munkáját is, mindig nyitva kell, hogy legyen.

3. Kérj visszajelzést!

Nemcsak az fontos, hogy adj visszajelzést a kollégáidnak, hanem az is, hogy a csapatod tagjai időről-időre jelezzék a haladásukat a feladataikkal kapcsolatban, elkerülve így azt, hogy egy projektben túl nagy csúszás legyen. Ráadásul, így ha a beosztottjaid megakadnak a feladattal, de valamiért nem jelzik azt, hatékonyabban be tudsz nekik segíteni.

4. Ne siesd el az új munkaerő felvételét!

Ha hirtelen rászakad a csapatodra egy nagy adag munka, könnyű azt mondani egy kevésbé alkalmas jelentkezőre, hogy megfelel az állásra, de ez hosszú távon csúnyán visszaüthet. Egyrészt egy nem megfelelő ember lelassíthatja a munkafolyamatot, másrészt ha meggondolják magukat és felmondanak, a beléjük fektetett energia és idő is kárba megy.

5. Legyél példakép!

Azokat a dolgokat, amelyeket természetesnek veszel és elvársz a csapatodtól, tedd meg saját magad is. A személyes telefonhívásokat hagyd munka utánra, ne szidd a főnökeidet nyilvánosan, ne legyél negatív és destruktív, csak hogy egy párat említsünk.

5+1. Legyél vezető!

Ha megvan a nagy előléptetés és saját csapatot kapsz, nehéz hirtelen átszokni arra, hogy innentől kezdve a feladataid is másmilyenek. Mostantól több ember munkáját kell irányítanod, ráadásul a feladatokat is tudnod kell szétosztani, talán a legnagyobb hiba, amit egy friss menedzser elkövethet, hogy egyedül akar mindent megoldani, holott már a rendelkezésére állna egy jó csapat.

Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG