Menedzsment
Karrier 5 kérdés, amelyet minden főnöknek meg kell kérdeznie, mielőtt túl késő 
Kollár Dóra | 2022. február 20. 15:21
Abban a világban, ahol továbbra is nagyon sokan döntenek a felmondás mellett, gyakran felmerül a kérdés: mégis hogyan lehetne mindezt megelőzni? Ez lehet az egyik válasz.
Karrier A tanulságos Mourinho-sztori: ezért bukott meg a sztáredző 
Wéber Balázs | 2018. december 19. 20:20
José Mourinho anno forradalmasította a focit, az elmúlt években azonban eljárt felette az idő. Sem önmagát, sem a taktikáját nem tudta megújítani. Az örök győztes most inkább beletörődött, hogy kirúgják, minthogy vállalja a felelősséget a kudarcért. Életútja számos vezetőnek mementóként szolgálhat - focin innen és túl.
Karrier 5+1 tipp: ha ezekre nem figyelsz oda, nagy bajban leszel a munkahelyeden 
Privátbankár.hu | 2017. október 18. 16:31
Végre megvan a nagy előléptetés amire vágytál, de mi jön utána, hogyan irányítsd a saját csapatodat ezentúl? Összeszedtünk tíz olyan dolgot, amit friss vezetőknek nem árt elkerülni, különben visszatetszést kelthetnek a munkatársaikban és a vállalat felsőbb vezetőségében is.
KKV Szemben az egész világgal és a józan ésszel: minden idők legnagyszerűbb döntései 
Gáspár András | 2017. szeptember 19. 12:32
Az élet nem más, mint döntések sorozata, ez pedig hatványozottan igaz az üzleti életre. Vannak olyan esetek, amikor 100-ból 99-en ugyanazt választanák – de mi van, ha pont a századiknak van igaza? Bemutatunk minden idők legmeghökkentőbb, ám legsikeresebbnek bizonyuló üzleti döntései közül néhányat – és egy olyan befektetési döntést, amivel a legbevállalósabbak megszázszorozhatták vagyonukat.
Karrier Kétnyelvűsödik a világ, aki nem tud angolul, magát zárja ketrecbe (videó) 
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 10:59
Nem előny, de nem is hátrány a magyar nyelv az üzleti életben. Ugyanakkor az angol nyelv ismerete nélkül ma már nincs üzlet és a világ a kétnyelvűség irányába tart - mondja Sándor Klára nyelvész a Gazdaságtv.hu-nak.
Karrier Még sosem kerestek ennyit a német csúcsvezetők - ki a legnagyobb hal? 
Privátbankár.hu | 2012. június 12. 11:06
A válság ellenére minden korábbinál magasabbra emelkedett tavaly a tőzsdén jegyzett legnagyobb német vállalatok vezetőinek fizetése. A frankfurti tőzsde DAX-30 indexében szereplő vállalatoknál a csúcsvezetői fizetések 2005 és 2007 között emelkedtek, 2008-ban és 2009-ben a világgazdasági válság kirobbanásával kissé csökkentek, majd 2010-ben ismét emelkedtek és 2011-ben már meghaladták a válság előtti szintet.
Karrier Távozik a BKV-tól Mihálszky Gábor közlekedési vezérigazgató-helyettes 
Privátbankár.hu | 2012. április 27. 17:49
Május elsejével távozik a BKV-tól Mihálszky Gábor közlekedési vezérigazgató-helyettes, és a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) dolgozik tovább. Mihálszky Gábor a BKK tömegközlekedési divízióját vezeti majd, a BKV-nál utódja Szedlmayer László, a villamoságazat főmérnöke lesz.
KKV Beletörik a bicskájuk a hazai KKV-knak az üzleti tervekbe 
Privátbankár.hu | 2012. március 21. 09:54
Legyen bármilyen jó is az üzleti elképzelés, döntő fontosságú, hogy azt milyen úton, milyen képzettséggel, és a kihívásokra milyen módon reagálva viszi végig egy KKV menedzsmentje. Tapasztalatok szerint a vállalkozások nagy részének problémát okoz, ha terveiket nem csak papíron, de ok-okozati összefüggésben, részleteiben is be kell mutatni.
Karrier Újabb változás a BKV menedzsmentjében 
Privátbankár.hu | 2012. március 7. 12:30
Március 7-től közös megegyezéssel távozik a humánpolitikai igazgató a BKV menedzsmentjéből. Juracsik Zoltán megüresedett helyét pályázat útján tölti majd be a BKV.
Karrier Új vezérigazgató az Invitel élén 
Privátbankár.hu | 2012. január 12. 16:35
Az Invitel, Magyarország egyik vezető telekommunikációs szolgáltatója bejelentette, hogy január 9-étől David McGowan váltja vezérigazgatói székében Martin Lea-t, aki a cég igazgatótanácsi tagságáról is lemond.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG