BUX
36 785.28
+1.16%
+422.00
OTP
11 100.00
+1.65%
+180.00
MOL
1 808.00
+0.72%
+13.00
RICHTER
7 210.00
+1.91%
+135.00
MTELEKOM
381.00
-1.04%
-4.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2015. december 9. 14:18

Idén elképesztő trónfoglalás történt a dolgozók véleménye alapján a Glassdoor.com internetes oldal által összeállított listán, mely a legkellemesebb munkahelyeket rangsorolja legalább 100 fős cégek közt. Noha most került föl a listára, egyből első helyre ugrott az Airbnb, a netes lakáskiadó cég.

A Google New York-i székháza. Kép forrása: MTI

Mitől is jó?

A cég a Google-t előzte meg, amely eddig híresen a dolgozói által leginkább kedvelt cég volt, ahol mindent megtesznek, hogy az alkalmazottak jól érezzék magukat. Az alap, hogy megfelelő, világos, tágas, jól fűtött és hűtött irodában dolgoznak, de emellett arra is figyeltek, hogy ha valaki nagyon unja a mozgáshiányt az ülőmunkánál, az akár egy szobabiciklit tekerve is dolgozhasson, persze úgy, hogy közben nem zavarja a többieket.

Amit nagyon értékelni szoktak a dolgozók, az a társaság, vagyis hogy mennyire jó közösség alakul ki a kollégák között. A jó helyeken nincs egyenlőtlen bánásmód, kivételezés vagy esetleg egymás fúrása, nem piszkálják a főnökök indokolatlanul a beosztottakat, persze a munka megfelelő elvégzését nyilván elvárják és számon kérik.

Az 50 legjobb munkahelyről készült teljes listát itt találja >>>>>

Természetesen igen fontos a megfelelő jövedelem, az előrejutási lehetőség, a munka változatossága, emellett az étkezési lehetőségek (olcsó, jó saját menza nagy előny), munkahely által szervezett szabadidő programok (edzőterem, bulik). Az sem hátrány, ha pl. saját óvodája van a cégnek, és a kisgyerekes szülőknek nem kell külön oviba szaladgálniuk.

A nagy nevek

A legjobb munkahelyek listáját 8 éve teszik közzé, és négy cég van, amelyik eddig minden évben a listán szerepelt: a Google, az Apple, a Chevron és a Bain & Co. Nézzük ezek után az idei listát, azon belül is inkább az ismertebb cégeket. A listavezető tehát az Airbnb, amely immás 34 ezer városban üzemel, második a Bain & Company.

A két legnépszerűbb közösségi portál, a Facebook és a LinkedIn munkahelyként is kedveltek: az ötödik és a hatodik helyet foglalják el. A tavaly listavezető Google most a nyolcadik helyen tartózkodik, őt követi a Nestlé háziállat-eledel gyártó részlege, a Purina Petcare. A 21. helyen a Delta Air Lines található, 25. a Twitter, 26. az Apple. Még egy légitársaság felkerült az 50-es listára, a Southwest Airlines, az ismertebb nevek közül még a Red Bull, a NIKE és a SolarCity tartózkodnak még a listán.

Nemcsak Amerika

A társaságok nagyobb része amerikai, de feltehetően nem azért, mert ott lennének a legjobbak a munkakörülmények, hanem mert főleg ottani cégek, illetve amerikai központú multik vettek részt a felmérésben. Valószínűleg itthon is akadnak a dolgozók által hasonlóan kedvelt helyek, amiről biztosan tudunk, az a Prezi, akik már saját óvodát is indítottak, sőt iskolát is terveznek.

A cégvezetőknek, úgy tűnik, érdemes sokat foglalkozni ezzel a kérdéssel, mert a fizetés és a karrier mellett döntőek a fent említett tényezők, amiktől elégedettek a dolgozók. Nagy utat tett meg a kapitalizmus a Marx idején a munkásokat embertelen körülmények között dolgoztató gyáraktól ezekig az alkalmazott-barát vállalkozásokig.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Karrier Soros György 90 éves lett - elmondta, kik a belső és külső ellenségek
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 12. 10:07
Ma 90 éves Soros György - A Népszavában megjelent interjúban az EU belső és külső ellenségeiről és a polkorrektségről is beszélt.
Karrier Megkezdődött a nagy kísérlet – vigyázó szemetek erre a szegény német tartományra vessétek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 06:07
Miközben Németországban makacsul tartja magát a koronavírus, egyes tartományokban már ezen és a jövő héten újraindul a tanítás a diákok személyes jelenlétével. A kétségeknek és dilemmáknak azonban se szeri, se száma. Egyszerre készülnek a tanítás újraindítására és az iskolák esetleges újrazárására.
Karrier Felnőttképzések – a válság új igényt teremtett
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 2. 13:27
Az állami bértámogatás egyik alapelvárása a cégek felé az egyéni fejlesztési idő biztosítása. A kormány arról nem rendelkezett, hogy ennek pontosan milyen formában kell megvalósulnia, így nagyon sokféle továbbképzés szóba jöhet. A lényeg, hogy a munkavállaló ebben az időszakban nem dolgozhat.
Karrier Kiosztották a Minőségi Újságírás Díjat - lapunk munkatársa is kiemelt lett
Privátbankár.hu | 2020. július 28. 17:27
Újra kiosztották egy éves szünet után a Minőségi Újságírás Díjat, közölte a Főszerkesztők Fóruma. Lapunk munkatársának írása is kiemelésre méltónak találtatott.
Karrier Orbán Viktor kormánybiztost csinált Wáberer Györgyből
Privátbankár.hu | 2020. július 21. 08:38
A 13. leggazdagabb magyar a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felel mostantól.
Karrier Arra is kezd felkészülni a kormány, hogy távoktatásban indul a tanév
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 07:37
Érdekes információdarabra bukkantunk a legfrissebb Magyar Közlönyben, az egyetemi beiratkozások kapcsán.
Karrier Ez a kormánybiztos folytathatja a munkát
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 06:59
A péntek éjszaka megjelent Magyar Közlöny alapján régi-új kormánybiztosra ébredt ma Magyarország.
Karrier Palkovics menesztette az egyik helyettes államtitkárát
Privátbankár.hu | 2020. július 14. 06:16
Már meg is van Szepesi Balázs utóda. 
Karrier Megvan, mikor kaphatják meg az emelt fizetést a tanárok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 23. 08:02
Legjobban az intézményvezetők és helyetteseik járnak majd. 
Karrier Orbán felmentett egy helyettes államtitkárt - már megvan az utódja
Privátbankár.hu | 2020. június 23. 07:29
A Miniszterelnökségen történt a személycsere. 
hírlevél