<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
Idén elképesztő trónfoglalás történt a dolgozók véleménye alapján a Glassdoor.com internetes oldal által összeállított listán, mely a legkellemesebb munkahelyeket rangsorolja legalább 100 fős cégek közt. Noha most került föl a listára, egyből első helyre ugrott az Airbnb, a netes lakáskiadó cég.
A Google New York-i székháza. Kép forrása: MTI

Mitől is jó?

A cég a Google-t előzte meg, amely eddig híresen a dolgozói által leginkább kedvelt cég volt, ahol mindent megtesznek, hogy az alkalmazottak jól érezzék magukat. Az alap, hogy megfelelő, világos, tágas, jól fűtött és hűtött irodában dolgoznak, de emellett arra is figyeltek, hogy ha valaki nagyon unja a mozgáshiányt az ülőmunkánál, az akár egy szobabiciklit tekerve is dolgozhasson, persze úgy, hogy közben nem zavarja a többieket.

Amit nagyon értékelni szoktak a dolgozók, az a társaság, vagyis hogy mennyire jó közösség alakul ki a kollégák között. A jó helyeken nincs egyenlőtlen bánásmód, kivételezés vagy esetleg egymás fúrása, nem piszkálják a főnökök indokolatlanul a beosztottakat, persze a munka megfelelő elvégzését nyilván elvárják és számon kérik.

Az 50 legjobb munkahelyről készült teljes listát itt találja >>>>>

Természetesen igen fontos a megfelelő jövedelem, az előrejutási lehetőség, a munka változatossága, emellett az étkezési lehetőségek (olcsó, jó saját menza nagy előny), munkahely által szervezett szabadidő programok (edzőterem, bulik). Az sem hátrány, ha pl. saját óvodája van a cégnek, és a kisgyerekes szülőknek nem kell külön oviba szaladgálniuk.

A nagy nevek

A legjobb munkahelyek listáját 8 éve teszik közzé, és négy cég van, amelyik eddig minden évben a listán szerepelt: a Google, az Apple, a Chevron és a Bain & Co. Nézzük ezek után az idei listát, azon belül is inkább az ismertebb cégeket. A listavezető tehát az Airbnb, amely immás 34 ezer városban üzemel, második a Bain & Company.

A két legnépszerűbb közösségi portál, a Facebook és a LinkedIn munkahelyként is kedveltek: az ötödik és a hatodik helyet foglalják el. A tavaly listavezető Google most a nyolcadik helyen tartózkodik, őt követi a Nestlé háziállat-eledel gyártó részlege, a Purina Petcare. A 21. helyen a Delta Air Lines található, 25. a Twitter, 26. az Apple. Még egy légitársaság felkerült az 50-es listára, a Southwest Airlines, az ismertebb nevek közül még a Red Bull, a NIKE és a SolarCity tartózkodnak még a listán.

Nemcsak Amerika

A társaságok nagyobb része amerikai, de feltehetően nem azért, mert ott lennének a legjobbak a munkakörülmények, hanem mert főleg ottani cégek, illetve amerikai központú multik vettek részt a felmérésben. Valószínűleg itthon is akadnak a dolgozók által hasonlóan kedvelt helyek, amiről biztosan tudunk, az a Prezi, akik már saját óvodát is indítottak, sőt iskolát is terveznek.

A cégvezetőknek, úgy tűnik, érdemes sokat foglalkozni ezzel a kérdéssel, mert a fizetés és a karrier mellett döntőek a fent említett tényezők, amiktől elégedettek a dolgozók. Nagy utat tett meg a kapitalizmus a Marx idején a munkásokat embertelen körülmények között dolgoztató gyáraktól ezekig az alkalmazott-barát vállalkozásokig.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier A fiatalok harmada veszítette el az állását a pandémia miatt
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 09:58
Szerencsére sokan már új munkát találtak. 
Karrier A Takarék Jelzálogbanktól igazolt új üzletfejlesztési vezetőt a Diófa Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 14:47
A Diófa Alapkezelő Incze Zsombort nevezte ki a vállalat új üzletfejlesztési vezetőjének. A szakember munkájának kiemelt fókuszában az üzleti folyamatok hatékonyságnövelése, a meglévő befektetési termékek fejlesztése, valamint új befektetési konstrukciók kialakítása lesz.
Karrier A magyar sportolók már a laborban elkezdték a felkészülést az olimpiára
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 10. 13:11
A Synlab labordiagnosztikai cég sportdiagnosztikai üzletága több mint 70, a tokiói olimpián szereplő sportoló felkészülését segítette többek között tűpontosan beállított étrenddel, valamint ötezer paraméterből kiválasztott vitamin- és ásványianyagszint-méréssel.
Karrier Nincsenek elragadtatva az oktatás színvonalától a diákok, de a munkanélküliségtől kevesen félnek
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 16:26
Sok diák derűlátó: az iskola befejezése után 50 százalékuk arra számít, hogy könnyen munkába tud majd állni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Ettől magasabb eredmény a kutatás elmúlt kilenc éve alatt csak 2017-2018-ban fordult elő. Ettől függetlenül akadnak pesszimisták is, a diákok 17 százaléka attól tart, hogy nehezen talál majd munkát, 5 százalékuk szerint pedig nagyon nehéz lesz.
Karrier Lemondott a Miniszterelnökség egyik helyettes államtitkára
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 09:43
Távozik a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, már meg is van az utódja.
Karrier Munkatársakat keresünk!
- | 2021. július 12. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Saját miniszteri biztost kapott a magyar történelem egyik legnagyobb veresége
Privátbankár.hu | 2021. július 9. 07:38
Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható utasítás szerint új miniszterelnöki biztost nevezett ki. Dr. Hargitai János július 5. óta a  mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felel. 
Karrier Elveszik a munkát a robotok – a járvány után nem lesz szükség több emberi munkakörre?
Kollár Dóra | 2021. június 12. 12:07
A járvány alatt több területen a robotoké lett a munka, és hogyha a kutatóknak lesz igaza, nem is fogják visszaadni azt. Bajban vannak a könnyen helyettesíthető munkavállalók?
Karrier Megszületett a budapesti bérmegállapodás
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 3. 17:48
A szakszervezetek és Karácsony Gergely együtt jelentette be a megállapodást.
Karrier Mit tehetnek a vezetők azért, hogy a dolgozók igazán hatékonnyá váljanak?
Kollár Dóra | 2021. május 24. 18:04
Ugyan már lecsengőben van a harmadik hullám Magyarországon, a járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így a munkahelyi hatékonyságra is. A Harvard üzleti szaklapja egy egyetemi kórház példáján keresztül mutatta be, mennyit számíthatnak a menedzsment döntései a hatékonyság növelésében.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos