<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Egyelőre nem jelentett be csoportos létszámleépítést az amerikai érdekeltségű Remy konszern mezőkövesdi gyára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal munkaügyi központjának, holott a cég csütörtökön azt közölte dolgozóival, hogy bezárja üzemét.

Az autóiparnak indítómotorokat és generátorokat gyártó Remy Automotive Hungary Kft. - amely az egyesült államokbeli Remy International Incorporation vállalata - menedzsmentje csütörtökön tudatta alkalmazottaival, hogy elsősorban a gyártási költségek csökkentése miatt az év végén befejezi termelését, a gyártást Mexikóba, Kínába és Dél-Koreába telepítik át.

A Remy üzemébe tartanak a dolgozók (fotó:kromek.hu)Fent és Lenti
Tegnap a német tulajdonban lévő Car-Inside Kft. jelentette be, dolgozói felét elküldi. Részletek >>>

A munkások többségét - több mint kétszáz embert - elbocsátják, félszázan azonban tovább dolgozhatnak a konszern miskolci gyárában.

A járműipar egyik vezető indítómotor- és generátorgyártó cégének számító mezőkövesdi társaságot a német Robert Bosch még 1928-ban kereskedelmi, vevőszolgálati és javítóműhelyként alapította, a gyár háborús jóvátételként a Szovjetunió tulajdonába került 1945-ben, majd 1952-ben immár magyar tulajdonként Autovill néven jelent meg a piacon. Az amerikai Delco 1995-ben vásárolta meg, és akkor kezdték meg az indítómotorok gyártását.

Guti Árpád, a Vasas Szakszervezet helyi vezetője egy hírportálnak elmondta, hogy a Remy felkért egy tanácsadó céget, amely segít az elbocsátandók elhelyezkedésében, de szerinte a többség - főleg, akik a gyártószalag mellett dolgoztak - nehezen fog munkát találni. Azt is elmondta, hogy a gyárbezárás közvetve érinti a beszállítókat is, hiszen minden bizonnyal nem tudnak majd a mexikói, dél-koreai, kínai Remy-egységekbe szállítani. Becslése szerint a beszállítóknál további 100-150 ember állása kerülhet veszélybe.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
Karrier Rengeteg fiatal fog fizetésemelésért kopogtatni a munkáltatójánál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 30. 13:31
25. életévük betöltése után is ragaszkodna az SZJA mentességgel járó magasabb nettó fizetéshez a fiatalok fele, ennek érdekében fizetésemelést kérnek majd munkaadóiktól – derül ki egy friss felmérésből. 
Karrier Rekordbírságot és börtönbüntetést kapott egy kínai milliárdos
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 19. 13:29
Soha senki nem kapott ekkora pénzbüntetést még az ázsiai országban.
Karrier Milyen a munkaerő, ha kölcsönzött? - Aki akar, tud dolgozni
Elek Lenke | 2022. június 15. 15:54
Ma, amikor szinte minden ágazat munkaerőhiánytól szenved, a vendéglátástól a festő-mázolókig és az asztalosokig, és a betanított munkás ugyanúgy hiánycikk, mint a szakmunkás, felmerül a kérdés, beválik-e, mint módszer, a munkaerőkölcsönzés és ha igen, mi a siker titka? Jelenleg közel 200 ezer ember tartozik ebbe a körbe Magyarországon.
Karrier Új vezérigazgató az Invitech élén
Privátbankár.hu | 2022. május 26. 18:10
Az Invitechet három éve irányító Gerald Grace július 1-vel leköszön a vállalat éléről. 
Karrier A milliárdos ranglista teteje: ők a leggazdagabbak Nagy-Britanniában
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 15:22
Újabb rekordra emelkedett a Nagy-Britanniában élő milliárdosok száma és vagyona, bár néhány orosz nagybefektető vagyoni helyzetét erőteljesen kikezdték az Ukrajna elleni orosz invázió miatt elrendelt szankciók.
Karrier Az Airbnb-nél nem kell bemenni az irodába. De még a városba, vagy az országba se!
Bendl Vera | 2022. április 30. 15:55
Az Airbnb támogatja, hogy dolgozói ott végezzék a munkájukat, ahol akarják. Mondjuk a tengerparton például egy távoli országban. 
Karrier Bővíti tanácsadó testületét a 4iG
Privátbankár.hu | 2022. április 22. 15:37
Armin Papperger és Sunil Sabharwal csatlakoznak a vállalatcsoport tanácsadóihoz.
Karrier Hogyan őrizzük meg a reményt, amikor úgy tűnik, hogy minden borzalmas?
Kollár Dóra | 2022. március 20. 12:04
A remény kulcsfontosságú szerepet játszik az egyén fejlődésében, azonban ez a rendkívül fontos tényező a járvány előtt időszakban csak elhanyagolható szerepet kapott. Amikor a világon minden a feje tetejére állt, sokszor úgy tűnhet, hogy aki mer reménykedni, arra bármelyik sarkon ott leselkedhet a következő csalódás, holott ez nem így van. Ami pedig még fontosabb: a remény elengedhetetlen az elégedettségünkhöz, motiváltságunkhoz, egészségünkhöz és teljesítményünkhöz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG