<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha jobban körülnézünk, akad jó pár ember, akire finoman szólva is van miért irigykedni. A legtöbben keményen megdolgoztak azért, amijük van: a listán szerepel programozó, exkatona és befektető is. Ha ma még nem érezte magát rosszul amiatt, hogy mások mit értek el, ezt a cikket biztosan imádni fogja!

A Business Insider listájából gyűjtögettünk, íme, tíz szemtelenül gazdag milliárdos, aki meg is dolgozott érte:

10. Michael Bloomberg – Becsült vagyona: 33,7 milliárd dollár

New York leggazdagabb embere a Salomon Brothersnél kezdte pályáját traderként, de gyorsan feljebb lépve partnerré vált. Mikor a Salomont felvásárolták, végkielégítéséből létrehozta a Bloomberg L.P-t 1981-ben, ami ma is az egyik legjobb információs gazdasági portál. Bloomberg háromszor volt new yorki polgármester, és az is felmerült korábban, hogy indulna valamikor az amerikai elnökségért.

9. Wang Jianlin – Becsült vagyona: 35,2 milliárd dollár

Kína leggazdagabb embere 18 évet húzott le a hadseregben mielőtt beszállt volna az ingatlanbizniszbe. Pályafutását a Dalian Xigangban kezdte, amiből később a Dalian Wanda lett: az az állami tulajdonú ingatlanfejlesztő, amelynek igazgatóságát jelenleg Jianlin vezeti.

8. Mark Zuckerberg – Becsült vagyona: 35,3 milliárd dollár

A Facebook-vezért talán nem kell senkinek bemutatnunk, azt a híres történetet, hogy a legnagyobb közösségi oldal egy ablakra felírt képlettel kezdődött, tényleg mindenki ismeri.

2006-ban a Yahoo! egy milliárdot ajánlott a cégért, de Zuckerberg szerencséjére visszautasította, mivel a Facebook 2012-es IPO-ja 16 milliárd dollárt hozott.


7. Carlos Slim Helú – Becsült vagyona: 35,4 milliárd dollár

A mexikói üzletember egyébként mérnöki végzettségű, és ma már több mint 200 bejegyzett cége van pénzügyi, ipari, telekommunikációs és média területeken. Érdekesség emellett, hogy a New York Times egyik legnagyobb részvényese.

6. Jeff Bezos – Becsült vagyona: 39,8 milliárd dollár

Bezos eredetileg egy autó hátsó ülésén írta meg az Amazon üzleti tervét, míg feleségével és kutyájával Seattlebe utaztak. Miután a site hangos siker lett, Bezos létrehozta az űriparban érdekelt Blue Originst. Ma az Amazon részvényeinek 18 százaléka az övé.

5. Ingvar Kamprad – Becsült vagyona: 48,1 milliárd dollár

Kamprad 17 évesen a jó jegyeiért kapott egy kis pénzt a nagypapájától, azzal a lendülettel meg is alapította az IKEA bútoráruházat. Ma már csak nem hivatalos senior tanácsadóként vesz részt a cég igazgatóságának munkájában.

4. Larry Ellison – Becsült vagyona: 51,5 milliárd dollár

Ellison két kollégájával együtt nem kevesebbet, mint az Oraclet hozták létre, amit többek közt a CIA is használ. Tavaly visszaadta az igazgatói széket, és ma már csak a cég technológiai vezetője. Komoly ingatlanportfólióval is rendelkezik, többek közt van kétharmadnyi Hawaii szigete.

3. Amancio Ortega – Becsült vagyona: 65 milliárd dollár

Ortega 1975-ben társalapítóként megcsinálta a Zara divatláncot. Ma már cége, az Inditex a világ legnagyobb divatáru gyártója. A spanyol gazdasági válságot is jól megúszta, 2009 és 2014 közt 45 milliárddal növelte cégen belüli vagyonát.

2. Warren Buffett – Becsült vagyona: 70,1 milliárd dollár

Warren Buffett

Buffettet talán nem kell senkinek sem bemutatni, mindössze 11 éves volt mikor megtette első tőzsdei befektetését. 13 éves korára már kisebb üzletet épített az újságkihordásra. Ma a Berkshire Hathaway vezérigazgatójaként tevékenykedik, a legendás cég részvényei régóta a legértékesebbek a New Yorki Tőzsdén.

1. Bill Gates – Becsült vagyona: 85,7 milliárd dollár

A kis Bill Gates már 13 évesen programozott. 1975-ben otthagyta a Harvardot, és gyerekkori barátjával, Paul Allennel megalapította a Microsoftot.

Több más milliárdoshoz hasonlóan rendelkezett arról, hogy a teljes vagyonának legalább fele jótékony célokra menjen a halála után. De Gates így is komoly támogatási munkát végez, a Bill and Melinda Gates Foundation rengeteg komoly ügyben felszólal.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Kiderült, hogyan érzik magukat a fiatalok a munkahelyükön
Privátbankár.hu | 2021. október 25. 10:56
Kevésbé érzik jól magukat a munkahelyükön a fiatalok. Legalábbis az idei második negyedévben 39 százalékra csökkent azoknak az aránya, akik megbecsültnek érzik magukat - derül ki a K&H ifjúsági indexéből. 
Karrier Új értékesítési igazgatósági tanácsadó erősíti a Diófa Alapkezelőt
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:47
A Diófa Alapkezelő Pozsgai Gábort nevezte ki a vállalat új értékesítési igazgatósági tanácsadójának.
Karrier Minimálbér-tárgyalás: lezajlott egy újabb forduló
Privátbankár.hu / MTI | 2021. október 20. 18:23
Újabb tárgyalási fordulóval folytatódtak a kötelező legkisebb bérekkel kapcsolatos egyeztetések a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán.  
Karrier A fiatalok harmada veszítette el az állását a pandémia miatt
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 16. 09:58
Szerencsére sokan már új munkát találtak. 
Karrier A Takarék Jelzálogbanktól igazolt új üzletfejlesztési vezetőt a Diófa Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 14:47
A Diófa Alapkezelő Incze Zsombort nevezte ki a vállalat új üzletfejlesztési vezetőjének. A szakember munkájának kiemelt fókuszában az üzleti folyamatok hatékonyságnövelése, a meglévő befektetési termékek fejlesztése, valamint új befektetési konstrukciók kialakítása lesz.
Karrier A magyar sportolók már a laborban elkezdték a felkészülést az olimpiára
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 10. 13:11
A Synlab labordiagnosztikai cég sportdiagnosztikai üzletága több mint 70, a tokiói olimpián szereplő sportoló felkészülését segítette többek között tűpontosan beállított étrenddel, valamint ötezer paraméterből kiválasztott vitamin- és ásványianyagszint-méréssel.
Karrier Nincsenek elragadtatva az oktatás színvonalától a diákok, de a munkanélküliségtől kevesen félnek
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 16:26
Sok diák derűlátó: az iskola befejezése után 50 százalékuk arra számít, hogy könnyen munkába tud majd állni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Ettől magasabb eredmény a kutatás elmúlt kilenc éve alatt csak 2017-2018-ban fordult elő. Ettől függetlenül akadnak pesszimisták is, a diákok 17 százaléka attól tart, hogy nehezen talál majd munkát, 5 százalékuk szerint pedig nagyon nehéz lesz.
Karrier Lemondott a Miniszterelnökség egyik helyettes államtitkára
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 09:43
Távozik a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, már meg is van az utódja.
Karrier Munkatársakat keresünk!
- | 2021. július 12. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Saját miniszteri biztost kapott a magyar történelem egyik legnagyobb veresége
Privátbankár.hu | 2021. július 9. 07:38
Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható utasítás szerint új miniszterelnöki biztost nevezett ki. Dr. Hargitai János július 5. óta a  mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felel. 
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos