<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
Ha jobban körülnézünk, akad jó pár ember, akire finoman szólva is van miért irigykedni. A legtöbben keményen megdolgoztak azért, amijük van: a listán szerepel programozó, exkatona és befektető is. Ha ma még nem érezte magát rosszul amiatt, hogy mások mit értek el, ezt a cikket biztosan imádni fogja!

A Business Insider listájából gyűjtögettünk, íme, tíz szemtelenül gazdag milliárdos, aki meg is dolgozott érte:

10. Michael Bloomberg – Becsült vagyona: 33,7 milliárd dollár

New York leggazdagabb embere a Salomon Brothersnél kezdte pályáját traderként, de gyorsan feljebb lépve partnerré vált. Mikor a Salomont felvásárolták, végkielégítéséből létrehozta a Bloomberg L.P-t 1981-ben, ami ma is az egyik legjobb információs gazdasági portál. Bloomberg háromszor volt new yorki polgármester, és az is felmerült korábban, hogy indulna valamikor az amerikai elnökségért.

9. Wang Jianlin – Becsült vagyona: 35,2 milliárd dollár

Kína leggazdagabb embere 18 évet húzott le a hadseregben mielőtt beszállt volna az ingatlanbizniszbe. Pályafutását a Dalian Xigangban kezdte, amiből később a Dalian Wanda lett: az az állami tulajdonú ingatlanfejlesztő, amelynek igazgatóságát jelenleg Jianlin vezeti.

8. Mark Zuckerberg – Becsült vagyona: 35,3 milliárd dollár

A Facebook-vezért talán nem kell senkinek bemutatnunk, azt a híres történetet, hogy a legnagyobb közösségi oldal egy ablakra felírt képlettel kezdődött, tényleg mindenki ismeri.

2006-ban a Yahoo! egy milliárdot ajánlott a cégért, de Zuckerberg szerencséjére visszautasította, mivel a Facebook 2012-es IPO-ja 16 milliárd dollárt hozott.


7. Carlos Slim Helú – Becsült vagyona: 35,4 milliárd dollár

A mexikói üzletember egyébként mérnöki végzettségű, és ma már több mint 200 bejegyzett cége van pénzügyi, ipari, telekommunikációs és média területeken. Érdekesség emellett, hogy a New York Times egyik legnagyobb részvényese.

6. Jeff Bezos – Becsült vagyona: 39,8 milliárd dollár

Bezos eredetileg egy autó hátsó ülésén írta meg az Amazon üzleti tervét, míg feleségével és kutyájával Seattlebe utaztak. Miután a site hangos siker lett, Bezos létrehozta az űriparban érdekelt Blue Originst. Ma az Amazon részvényeinek 18 százaléka az övé.

5. Ingvar Kamprad – Becsült vagyona: 48,1 milliárd dollár

Kamprad 17 évesen a jó jegyeiért kapott egy kis pénzt a nagypapájától, azzal a lendülettel meg is alapította az IKEA bútoráruházat. Ma már csak nem hivatalos senior tanácsadóként vesz részt a cég igazgatóságának munkájában.

4. Larry Ellison – Becsült vagyona: 51,5 milliárd dollár

Ellison két kollégájával együtt nem kevesebbet, mint az Oraclet hozták létre, amit többek közt a CIA is használ. Tavaly visszaadta az igazgatói széket, és ma már csak a cég technológiai vezetője. Komoly ingatlanportfólióval is rendelkezik, többek közt van kétharmadnyi Hawaii szigete.

3. Amancio Ortega – Becsült vagyona: 65 milliárd dollár

Ortega 1975-ben társalapítóként megcsinálta a Zara divatláncot. Ma már cége, az Inditex a világ legnagyobb divatáru gyártója. A spanyol gazdasági válságot is jól megúszta, 2009 és 2014 közt 45 milliárddal növelte cégen belüli vagyonát.

2. Warren Buffett – Becsült vagyona: 70,1 milliárd dollár

Warren Buffett

Buffettet talán nem kell senkinek sem bemutatni, mindössze 11 éves volt mikor megtette első tőzsdei befektetését. 13 éves korára már kisebb üzletet épített az újságkihordásra. Ma a Berkshire Hathaway vezérigazgatójaként tevékenykedik, a legendás cég részvényei régóta a legértékesebbek a New Yorki Tőzsdén.

1. Bill Gates – Becsült vagyona: 85,7 milliárd dollár

A kis Bill Gates már 13 évesen programozott. 1975-ben otthagyta a Harvardot, és gyerekkori barátjával, Paul Allennel megalapította a Microsoftot.

Több más milliárdoshoz hasonlóan rendelkezett arról, hogy a teljes vagyonának legalább fele jótékony célokra menjen a halála után. De Gates így is komoly támogatási munkát végez, a Bill and Melinda Gates Foundation rengeteg komoly ügyben felszólal.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Nincsenek elragadtatva az oktatás színvonalától a diákok, de a munkanélküliségtől kevesen félnek
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 16:26
Sok diák derűlátó: az iskola befejezése után 50 százalékuk arra számít, hogy könnyen munkába tud majd állni – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. Ettől magasabb eredmény a kutatás elmúlt kilenc éve alatt csak 2017-2018-ban fordult elő. Ettől függetlenül akadnak pesszimisták is, a diákok 17 százaléka attól tart, hogy nehezen talál majd munkát, 5 százalékuk szerint pedig nagyon nehéz lesz.
Karrier Lemondott a Miniszterelnökség egyik helyettes államtitkára
Privátbankár.hu | 2021. július 24. 09:43
Távozik a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztések koordinációjáért felelős helyettes államtitkára, már meg is van az utódja.
Karrier Munkatársakat keresünk!
- | 2021. július 12. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Saját miniszteri biztost kapott a magyar történelem egyik legnagyobb veresége
Privátbankár.hu | 2021. július 9. 07:38
Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható utasítás szerint új miniszterelnöki biztost nevezett ki. Dr. Hargitai János július 5. óta a  mohácsi csata 500. évfordulójáról történő méltó megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felel. 
Karrier Elveszik a munkát a robotok – a járvány után nem lesz szükség több emberi munkakörre?
Kollár Dóra | 2021. június 12. 12:07
A járvány alatt több területen a robotoké lett a munka, és hogyha a kutatóknak lesz igaza, nem is fogják visszaadni azt. Bajban vannak a könnyen helyettesíthető munkavállalók?
Karrier Megszületett a budapesti bérmegállapodás
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 3. 17:48
A szakszervezetek és Karácsony Gergely együtt jelentette be a megállapodást.
Karrier Mit tehetnek a vezetők azért, hogy a dolgozók igazán hatékonnyá váljanak?
Kollár Dóra | 2021. május 24. 18:04
Ugyan már lecsengőben van a harmadik hullám Magyarországon, a járvány rányomta a bélyegét a mindennapjainkra, így a munkahelyi hatékonyságra is. A Harvard üzleti szaklapja egy egyetemi kórház példáján keresztül mutatta be, mennyit számíthatnak a menedzsment döntései a hatékonyság növelésében.
Karrier Optimisták és fizetésemelésre számítanak a dolgozó fiatalok
Privátbankár.hu | 2021. május 17. 09:10
A járvány ellenére is nagyon optimista a munkavállalással kapcsolatban a 19-29 éves korosztály. 
Karrier A kormány hívó szava: sok ezer embernek a mai az utolsó home office-munkanapja
Privátbankár.hu | 2021. május 7. 06:15
Ahogy visszamennek a diákok az iskolákba, a kormány visszahívja az embereket a home office-ból.
Karrier Orbán Viktor elárulta, mit vár a modellváltó egyetemektől
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 4. 17:45
A miniszterelnök szerint egy teljesen új egyetemi rendszer jött létre.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos