Warren Buffett
Részvény / Deviza / Áru A Lehman válság óta nem történt ilyen, elhunyt a befektetőguru 
Eidenpenz József | 2023. november 29. 12:19
Pozitív a hangulat a tőzsdéken, a magas kamatok korszakának végét árazzák. Emiatt a Lehman-válság óta, 13 éve nem nyertek annyit állampapírokon a befektetők, mint idén novemberben. A magyar tőzsde alig emelkedik, a Mol visszahúzza. Két hatalmas tőzsdei kibocsátás is készül, elhunyt a második számú befektetési guru.
Részvény / Deviza / Áru Felrobbantak a piacok, megvan, mit léptek Soros Györgyék 
Eidenpenz József | 2023. november 15. 12:04
Szerdán is jó a hangulat az európai részvénypiacokon a keddi száguldás után, a BUX-ot az OTP húzza. Ömlik a pénz a hazai kötvényalapokba. Megváltak néhány részvényüktől a híres guruk, de vettek is újabbakat. Az ötödik legjelentősebb kriptovaluta befektetőit is sikerült alaposan átverni. 
Részvény / Deviza / Áru Stabilan 380 forint alatt az euró, mindjárt jelent a Richter 
Eidenpenz József | 2023. november 6. 12:08
Enyhe esés jellemző az európai tőzsdéken és Budapesten is, az euró/forint tartja a 380 alatti szintet. Jönnek a hazai nagy cégek gyorsjelentései, céláremelés érkezett az OTP-re és a Magyar Telekomra. Elindult Elon Musk mesterségesintelligencia-rendszere, nagyot bukott egy másik guru.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt a Buffett-indikátor, 3,5 forinttal ugrik az euró 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 15. 12:58
A tőzsdéken jelentős esés látható, Kína rossz gazdasága sötét árnyként telepszik a piacokra. A BUX-ot most az OTP húzza le, az árupiacokon szinte csak a földgáz erősödött, de az nagyot. Extrém magasan van a guru által figyelt mutató, apátiaszerű állapotban a kriptópiac.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP a húzópapír, tőzsdekrachot okozhatnak a bankrészvények 
Eidenpenz József | 2023. május 8. 12:52
Fontos adatok érkeznek a héten az inflációról, a gyorsjelentési szezon itthon is beindul. A forint stabil, a gázár esik, az OTP a húzópapír Budapesten. Warren Buffett nagy kiárusítást rendezett, irányt váltott a Warner, száguldott a Coinbase. Tőzsdekrachot okozhatnak az amerikai bankrészvények?
Részvény / Deviza / Áru Kilenc hónapos csúcson a forint, Soros György szereti a Teslát és a kriptót 
Eidenpenz József | 2023. február 14. 12:23
Alaposan megemberelte magát a forint ezen a héten, már 382 alatt is járt az euró. A piacok optimistán várják az amerikai inflációs adatot. Soros György alapja sokféle részvénybe fektetett az év végén, köztük Teslába, kriptodevizás vállalkozásokba, bankokba és autógyárakba.
Részvény / Deviza / Áru Újabb lehangoló nap a pesti tőzsdén, kihirdették Buffett trónfosztását 
Eidenpenz József | 2021. március 4. 12:17
Bőven az európai átlag felett esik a magyar tőzsde, talán a magyar vírushelyzet romlása és a várható szigorítások miatt. Európában inkább csendes lecsorgás van a tegnapi csúnya amerikai esés után, de a kínai tőzsdén nagy volt a mínusz. Holnap jelent az OTP, a forint kissé gyengül. Warren Buffett helyét Cathy Wood veszi át sok befektető szemében.
Részvény / Deviza / Áru Az MNB stabilizálta a forintot, méretes zűrök Nagy-Britanniában 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 9. 12:02
A tegnapi csúnya zuhanás után ma megnyugodhat az amerikai részvénypiac, Európában pedig egy százalék körüli pluszok vannak. A BUX némileg alulteljesítő, a forintot azonban a magas infláció ellenére stabilizálta az MNB új lépése. Nagy-Britanniában a Brexit is aggodalmat kelt, a vírusesetszám is növekszik és még az oltóanyag fejlesztése is megakadt.
Részvény / Deviza / Áru Újításokra készül az Apple? Tömeges oltóanyagteszt az USA-ban 
Eidenpenz József | 2020. szeptember 1. 12:04
Pozitív a hangulat az európai tőzsdéken, várhatóan az Egyesült Államokban is jó hangulatban indul majd a nap. Kínában megvalósulhat a V alakú fellendülés, legalábbis ezt mutatja az utóbbi négy hónap ipari teljesítménye. A dollár erősen gyengül, ami az árupiaci termékek, például az arany árának emelkedését okozza. A forint a tegnapi gyengülés után nem sokat mozdul. Mire készül idén az Apple?
Részvény / Deviza / Áru Változás a Dowban, bevásárolt a tőzsdeguru 
Király Béla | 2020. augusztus 31. 11:36
Pozitív adatok érkeztek hajnalban Ázsiából, ami felfele mozdította az ottani tőzsdeindexeket. Az európai börzék és a magyar piac is pluszban nyitott.
Részvény / Deviza / Áru A tőzsdei zsenik sutba dobhatják a tudásukat? 
Király Béla | 2020. május 12. 16:49
A szakértők egy része csak a vállát vonogatja az elmúlt bő egy hónap tőzsdei fejleményeit látva. A reálgazdasági folyamatok tragikus képet festenek, miközben a tőzsdeindexek szárnyalnak. Nem véletlenül kezdődött szakmai vita arról, hogy idejét múlt-e a korábbi évtizedekben a piacot rendre felülteljesítő értékalapú befektetési elveket követni?
Részvény / Deviza / Áru Beszállt a milliárdos rajongó az Amazonba, ki lesz, aki utána ugrik? 
Privátbankár.hu | 2019. május 3. 16:30
Warren Buffett szerint beszálltak az Amazonba, és a világ egyik legértékesebb vállalatának részvényese lett a befektetési vállalata, a Berkshire Hathaway. Ez több okból is érdekes, például azért, mert mások számára is indukátorként szolgál a világ leggazdagabb befektetőjének a lépése.
Részvény / Deviza / Áru Elhúzott a világ leggazdagabb embere: jócskán megugrott a vagyona 
Fellegi Tamás | 2018. június 19. 14:30
Nemrég helycsere történt a megtisztelő poszton, és az élre került Amazon-vezér, Jeff Bezos most alaposan el is húzott a többiektől, köszönhetően részvénye elképesztő szárnyalásának. Bezos viszonylag új feltörekvő, míg a második illetve harmadik helyezett Bill Gates és Warren Buffett már évtizedek óta a lista előkelő helyén vannak.
Részvény / Deviza / Áru Patkányméreg a négyzeten – nem akárki mondja ezt  
Fellegi Tamás | 2018. május 7. 17:03
A világ egyik legnagyobb befektetési guruja, Warren Buffett kétszer is nyilatkozott az előző napokban. Először azt ismerte el, hogy hiba volt részéről figyelmen kívül hagyni az Amazont és a Google-t, másrészt minden eddiginél jobban szidja a bitcoint, a címbeli zamatos megjegyzéssel illetve a kriptodevizát.
Vállalat Aggódik a világ legnagyobb befektetője: emiatt nem tud aludni éjjel 
Privátbankár.hu | 2018. február 25. 11:16
Évente mindössze 2 százalék az esély arra, hogy valamilyen szuperkatasztrófa történjen a világgal – ez nem csak az egyes országokat, de a gazdaságot is romokba döntheti. A világ legnagyobb befektetője, Warren Buffett azonban nem aggódik – a vagyona ugyanis akkora, hogy nyugodtan átvészelhet bármilyen katasztrófát. Azt azonban elárulta, hogy ehelyett mi tartja ébren éjszakánként.
Részvény / Deviza / Áru Új csúcson London, süllyedt a BUX – sikerül végre esnie az amerikai tőzsdének? 
Eidenpenz József | 2018. január 10. 19:08
Az idén eddig nem sikerült egyik napon sem csökkenniük az amerikai tőzsdéknek, de lehet, hogy ma végre menni fog. Európában rossz volt a hangulat, de voltak kivételek. Nálunk a Richter ment szembe az árral.
Részvény / Deviza / Áru Egymillió pont lesz a Dow Jones, vagy a világ leggazdagabb embere mellébeszél? 
Eidenpenz József | 2017. október 13. 16:45
Warren Buffett nemrég nagy feltűnést keltett a befektetési szakemberek körében, amikor azt mondta, hogy a részvénypiacok a kamatokhoz képest jól vannak árazva. Saját korábbi mutatói szerint ugyanis egyáltalán nem ez a helyzet. Kérdés, a kamatok vajon reálisak-e, és az is, hogy a részvénytársaságok tudják-e tartani eredményeiket.
Karrier Nem akárki árulja el a titkot, hogyan legyünk sikeresek 
Fellegi Tamás | 2017. október 5. 16:44
Warren Buffett a világ egyik leghíresebb befektető guruja azt állítja, hogy van egy olyan befektetés, amit nem lehet felülmúlni: az, amit saját magunk fejlesztésére fordítunk. Volt már korábban egy guru, aki hasonlóképp vélekedett: André Kostolany, aki szerint a legjobb befektetés az, amit gyermekünk taníttatására fordítunk. Kommunikáció tréning Buffett módra.
Makro / Külgazdaság A guru, aki 14 amerikai elnök alatt volt sikeres, nem kritizálja Trumpot 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 31. 15:00
Az utóbbi időben a gazdasági-politikai tanácsadók, köztük nagyvállalatok vezérei és befektetési guruk sorra otthagyták az amerikai elnököt, egyes esetekben élesen kritizálják is, viszont az egyik legrégebbi guru, Warren Buffett nem nyilvánít véleményt. Elmondja, miért nem, miközben azért nem áll távol tőle a politika.
Részvény / Deviza / Áru Hét milliárdos aggódik a közelgő összeomlás miatt – igen, ő is köztük van 
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 10. 12:30
A legprofibbak, akik befektetéseken gazdagodtak meg, maguk is aggasztónak tartják az immár végtelennek tűnő emelkedő trendet a különféle értékpapírok piacán. Óvatosak, átrendezik pozícióikat, lehet, hogy érdemes figyelni rájuk. Köztük van természetesen Soros György is, nézzük, mit mondanak, és mit tesznek a guruk.
Vásárló Ez aztán az exklúzív randi – neked megérne 720 milliót egy vacsora? 
Privátbankár.hu | 2017. június 18. 12:56
Márpedig ennyit kell letenni az asztalra, ha valaki Warren Buffettel szeretne egy asztalhoz ülni.
Vállalat Ez aztán elhivatottság – a saját halálára is spekulál a milliárdos 
Privátbankár.hu | 2017. május 7. 10:32
Warren Buffett szerint kilőnének a Berkshire papírjai, ha holnap a gyászjelentését közölnék az újságok.
Részvény / Deviza / Áru Széttépik Mészáros Lőrinc cégeit 
Fellegi Tamás | 2017. március 6. 12:19
Elszállt az Opimus és a Konzum árfolyama, így ma két kispapír tartja lázban a hazai börzét. A BUX közben esik, a nagyokat ma inkább adják. Gyenge a forint, esik a török líra és az egyiptomi font. Európában is megjelentek az eladók, Amerikában is volt egy kis korrekció, de az Apple megingathatatlan.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az OTP és a Mol, a forint is erőre kapott 
Fellegi Tamás | 2017. március 1. 10:30
Újra 308 alatt a forint az euróhoz képest, a dollár is jól tartja magát. A hazai börze visszaesése megállt, az OTP mellett a Mol is feljebb került. Európában is szép emelkedés van, Amerika viszont esett egy kicsit, de ez az erős túlvettségén mit sem változtatott. Törhetetlen az Apple, veszi a guru.
Részvény / Deviza / Áru Megoldódott az Apple-rejtély, esik a Mol 
Fellegi Tamás | 2017. február 28. 10:35
Amerika továbbra is csúcsra jár, az Apple extrém viselkedését pedig nem más, mint Warren Buffett, a guru idézte elő. Jelentett a Mol, az eredmény jó lett, de még jobbat vártak, a befektetők nem örülnek, a papír esik. Az OTP is esik ma, de korábban rengeteget emelkedett, egy korrekció már időszerű volt.
Részvény / Deviza / Áru Nem tart a buboréktól: durván bevásárolt a világ legnagyobb befektetője 
Privátbankár.hu | 2017. február 27. 14:39
Warren Buffett szerint „nincs buborék” az amerikai részvénypiacon, ezért vásárolt 120 milliót az egyik cég részvényéből.
Részvény / Deviza / Áru Csináld utána: egymilliárd dollárt kereshetett Warren Buffett másfél hónap alatt 
Privátbankár.hu | 2017. február 15. 14:37
Nem csoda, hogy szépen hoztak a konyhára az Apple részvények, de a Berkshire Hathaway feje egy meglepő lépésre is rászánta magát.
Pénzügyi szektor Akiknek bejött 2016: a felső 1 százalék 
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 06:01
Ugyan az év utolsó napjaira egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy 2016 az elmúlt néhány esztendő legrosszabbika volt, mégis van, aki örülhet: a Bloomberg Milliárdos Mutatója szerint a leggazdagabbak idén is gazdagabbak lettek.
Részvény / Deviza / Áru Így buktak irtózatosat a világ leggazdagabb emberei 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 15. 08:24
Egészen durva veszteségek jöhettek össze a kötvénypiaci és olajpiaci eladási hullámban.
Részvény / Deviza / Áru Nem tudta a forint áttörni a nagy akadályt 
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 17. 10:40
Egy hete próbálkozik a hazai fizetőeszköz, hogy átjusson egy nagy szinten, és tovább erősödhessen, de egyelőre ez nem sikerült. Az angol font korrigált egy kicsit, a jen tovább erősödik. A tőzsdék kisebb esésben, az olajár a magasban. A pesti börzén a Mol emelkedik, az OTP kismértékben gyengül.
Makro / Külgazdaság A legendás befektető elhatározta: mindenképp kicsinálja Trumpot 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 2. 07:30
Warren Buffett egy okból állt Hillary Clinton demokrata elnökjelölt mögé: hogy mindenképp megakadályozza Donald Trump elnökké választását.
Részvény / Deviza / Áru Felvirradt a guruk napja – Soros és társa aranyba fektetett, sok-sok aranyba 
Eidenpenz József | 2016. május 17. 12:58
Most megtudhatjuk, mibe fektettek a nagyok negyedév végén. Warren Buffett sok Apple-részvényt vett, amin vesztett, de a hír máris felturbózta az árfolyamot. Soros alapja aranybánya-részvényeket vásárolt, részvényeket adott el, sőt shortolt is, ami azt jelzi, hogy a guru nem csak beszél az újabb válságról, cselekszik is. Druckenmiller is aranybányát vett, Facebook-ot adott el.
Részvény / Deviza / Áru Újabb nagy nevek tűntek fel a legendás cég vásárlói között 
Privátbankár.hu | 2016. május 14. 12:45
Warren Buffett is bejelentkezett az eladósorba szánt Yahoo-üzletág megvételére.
Részvény / Deviza / Áru Az élő legendának mindegy, kivel üzletel: Clinton és Trump is gazdaggá teszi 
Privátbankár.hu | 2016. május 1. 15:30
Warren Buffettet nem izgatja igazán, hogy ki lesz az Egyesült Államok új elnöke. Szerinte még Donald Trump nyerése esetén sem kell tartani attól, hogy a vállalatok fejvesztve menekülnek majd az országból. A Berkshire Hathaway szerény vezetője biztos abban, hogy így is, úgy is jól fog menni a vállalatbirodalmának és egyik jelölt sem tudná megállítani az USA gazdaságának növekedését.
Karrier 62 ember gazdagabb, mint az emberiség fele 
Fellegi Tamás | 2016. január 18. 20:01
Ez elég ijesztő adat, de talán még sokkolóbb, hogy az emberiség leggazdagabb egy százaléka ugyanannyit birtokol, mint a fennmaradó 99 százalék. Ugyanakkor jó hír, hogy a legnagyobb szegénységben élők száma gyorsan csökken.
Karrier Mocskosul gazdagok, de megdolgoztak érte: 10 ember, akit irigyelhet 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 30. 17:03
Ha jobban körülnézünk, akad jó pár ember, akire finoman szólva is van miért irigykedni. A legtöbben keményen megdolgoztak azért, amijük van: a listán szerepel programozó, exkatona és befektető is. Ha ma még nem érezte magát rosszul amiatt, hogy mások mit értek el, ezt a cikket biztosan imádni fogja!
Vállalat Warren Buffett még jobban belemászik a repülőgépiparba 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 9. 11:18
A Berkshire Hathaway Inc., Warren Buffett amerikai milliárdos befektetési társasága tovább növeli jelenlétét a repülőgépiparban egy vállalatfelvásárlással.
Részvény / Deviza / Áru Nem hozott olyan jó döntéseket a világ egyik leggazdagabb embere 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 8. 13:31
Kevesebb hasznot hajtott idén a második negyedévben Warren Buffett amerikai sztárbefektető vállalatcsoportja.
Részvény / Deviza / Áru Ki az, aki 15 másodperc alatt kereste meg az Ön éves fizetését? 
Privátbankár.hu | 2015. január 31. 16:17
Warren Buffett, a világ harmadik leggazdagabb embere 37 millió dollárt keresett 2013-ban – naponta! Ennyi idő, mindössze 15 másodperc alatt keresné meg így a magyar átlagfizetést.
Makro / Külgazdaság Buffett: "politikai tömegpusztító fegyver" az adósságplafon vita 
Privátbankár.hu | 2013. október 16. 16:28
Warren Buffett amerikai befektető és a Berkshire Hathaway holdingcég vezetője szerint ostobaság lenne az amerikai vezetők részéről, ha hagynák, hogy az Egyesült Államok államcsődbe jusson. Buffett szerdán nyilatkozott a CNBC televíziónak, kifejtve: abszurd lenne, ha az amerikai politikusok kockáztatnák az ország hitelességét mint jó adós, amit az elmúlt 237 évben őrzött meg magának.
Makro / Külgazdaság Jól fogyott a Heinz-ketchup 
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 16:24
Csaknem 3 milliárd dollárral nőtt a bevétele a Heinz cégcsoportnak. Ez jó hír a részvényeseknek, mert a vártnál nagyobb osztalékot fizet a társaság.
Makro / Külgazdaság Az FBI-nak is gyanús a drága ketchup 
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 16:08
Már nemcsak az amerikai értékpapírpiaci felügyelet vizsgálódik a H.J. Heinz Co. élelmiszeripari konszern felvásárlása ügyében. Az FBI is nyomoz. Bennfentes kereskedelmet sejtenek az üzlet körül.
Befektetés Ketchup-ot vesz a sztrárbefektető 23 milliárd dollárért 
Privátbankár.hu | 2013. február 14. 16:52
A sztárbefektető Warren Buffet Berkshire Hathaway Inc befektetési alapja és a 3G Capital alap 23 milliárd dollár készpénzért vásárolja fel a H.J. Heinz élelmiszeripar vállalatot, a Heinz ketchup gyártóját.
Részvény / Deviza / Áru Közzétették: Soros megtriplázta aranykészletét, Buffett offenzívába megy át 
Privátbankár.hu | 2012. november 16. 06:20
A harmadik negyedévben Soros György befektetési alapja emelte részesedését több amerikai bankban, és háromszorosára növelte aranykészletét is. Buffett, a híres értékalapú befektető pedig kiszállt a fogyasztáshoz kötődő cégek válságállónak számító részvényeiből, és a gazdasági fellendülésből profitáló cégeket, például gépgyártókat vett.
Személyes pénzügyek Használja az Univerzum leghatalmasabb fegyverét: a kamatos kamatot 
Eidenpenz József | 2012. október 31. 06:20
Hogyan lehetünk gazdagok? Ha könnyen és gyorsan nem is megy, idővel szerény, biztonságos befektetések segítségével is vagyonossá válhatunk, jobb tehát, ha minél előbb elkezdjük. Nem kell más hozzá, csak szerénység, megtakarítás és józan paraszti ész. Gyerekeinknek vagy unokáinknak is legjobb lesz már holnap számlát nyitni.
Makro / Külgazdaság Warren Buffet is temeti az eurózónát  
Privátbankár.hu | 2012. július 14. 08:20
Warren Buffett amerikai milliárdos a Bloomberg gazdasági hírtelevíziónak adott interjújában pénteken kijelentette, az euró jelenlegi formájában aligha vészelheti át a mostani válságot.
Részvény / Deviza / Áru Így kell elbukni 1000 milliárd forintot 
Privátbankár.hu | 2012. május 14. 13:21
A múlt héten a világ leggazdagabb 40 embere összesen 17 milliárd dollárt veszített, miután a görög aggodalmak lesiklópályára küldték a tőzsdéket - írja a Solar Capital Radar.
Deviza / Áru Az erős dollár lökte a mélybe az aranyat 
Privátbankár.hu | 2012. május 14. 10:42
A nyersanyagárak általános esése nem kíméli a nemesfémeket sem, a korrekciót a dollárnak az euróval szembeni relatív ereje okozza. Ugyanakkor az erős tengeren túli deviza gyakorlatilag minden dollárban jegyzett eszköz árfolyamát, így a nemesfémekét is leszorítja. Mindezek mellett egyre több szakértő emeli fel hangját az arany ellen, élükön Warren Buffettel, akiről az a hír járja, hogy az arany ellen spekulál.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG