5p

Szerdán is jó a hangulat az európai részvénypiacokon a keddi száguldás után, a BUX-ot az OTP húzza. Ömlik a pénz a hazai kötvényalapokba. Megváltak néhány részvényüktől a híres guruk, de vettek is újabbakat. Az ötödik legjelentősebb kriptovaluta befektetőit is sikerült alaposan átverni. 

Az európai tőzsdéken fékezett habzással folytatódik a kedden kitört optimizmus, a német és francia index 0,4, a brit 0,8 százalékkal megy fel. A kedden közzétett, a vártnál alacsonyabb amerikai inflációs adat ugyanis a globális tőkepiacokon is “óriási ralit indított el”, “felrobbantak a piacok” a kommentárok szerint.

Az amerikai dollár egy éve nem látott mértékben esett, ami kedvez a kockázatos eszközöknek. Az S&P 500 index kedden 1,9, a Dow Jones 1,4, a Nasdaq Composite 2,4 százalékos emelkedéssel zárt, és a határidős indexek ma is szerény pluszban vannak.

Jó hírek jöttek Kínából is

A jó hangulat oka, hogy a befektetők most már alig adnak esélyt a Federal Reserve további szigorításának (kamatemelésének). Kína pedig a szerdai adatok szerint 2016 vége óta a legtöbb készpénzt pumpálta a pénzügyi rendszerbe, de jó hírek jöttek ott a kiskereskedelemből és az iparból is.

Az amerikai képviselőház elfogadott egy törvényjavaslatot, amely biztosítja a kormány fizetőképességét az ünnepek alatt, ugyanakkor a költségvetési vita folytatódhat, már rögtön újév után.

Az OTP húzza a BUX-ot

A BUX index itthon 0,4 százalékkal megy fel, az OTP 0,9 százalékos javulása húzza főleg. A Mol csak 0,2 százalékkal drágul, a Richter pedig kissé esik. A Telekom és az Opus egy százalék körüli mértékben emelkedik.

A forint viszont gyengül, 376,80 az euró ára, ami 70 fillérrel magasabb a kedd estinél. A dollár kisebb erősödéssel korrigálja az előző napi esését, az európai földgáz pedig két százalékkal többe kerül. Magyarország és Lengyelország is terítékre kerül ma délelőtt az uniós fővárosban az Általános Ügyek Tanácsában – írta az Mfor.

Eladásra ajánlják a Molt

Céláremelést hajtott végre tegnap a Raiffeisen elemzője a Mol részvényére, 2500 forintról 2700-ra módosított, továbbra is eladási ajánlás mellett – írta a KBC Equitas. A konszenzusos célár ezzel 3300 forint környékére csökkent, de ennek elérése így is 15 százalék feletti árfolyamemelkedést jelentene.

Ömlik a pénz a hazai kötvényalapokba

Októberben 1,7 százalékkal, 221 milliárd forinttal nőtt a hazai befektetési alapokban kezelt vagyon a Bamosz szerint. Továbbra is elsősorban a kötvényalapokhoz áramlik a friss tőke, most 163,3 milliárdnyi érkezett, ebből a rövid futamidejű kötvények alapjaira 144,6 milliárd jutott. További jelentősebb tételek:

  • Abszolút hozamú alapok: +18,7 milliárd forint.
  • Vegyes alapok: +14,3 milliárd.
  • kevédett alapok: +14,1 milliárd.
  • Pénzpiaci alapok: +9,2 milliárd.

Újabb kriptós átverés történt

Egy tegnapi hír szerint az amerikai Delaware államban bejegyezték az új “iShares XRP Trustot”, a kérelmet pedig a BlackRock óriás-vagyonkezelő neve alatt nyújtották be. Tehát mindenki azt hitte, hogy a BlackRock-csoport XRP ETF-et is fog indítani, hasonlóan az eddigi Bitcoin ETF és az Ethereum ETF bejelentésekhez. Ennek eredményeképpen az XRP árfolyama az egekbe szökött, több mint tíz százalékot ugrott 30 perc alatt. (Ez egyébként jelenleg az ötödik legnagyobb kapitalizációjú kriptovaluta.)

 

Kripto árfolyamok és grafikonok

 

A probléma csak annyi, hogy a hír teljesen hamis volt, nem a BlackRock nyújtotta be ezeket a papírokat, hanem valaki más, visszaélve a névvel. Amint a BlackRock is megerősítette, hogy nem ők voltak, az XRP árfolyama visszazuhant, még alacsonyabbra, mint előtte volt.

Mozgások a Soros Fund portfóliójában

A Soros Fund menedzsmentje a harmadik negyedévben a legnagyobb mértékben a fogyasztással kapcsolatos részvények súlyozását csökkentette. A Rivian Automotive és a Mobileye Global részvényeiből teljesen kiszálltak – derül ki a fedezeti alap kedden benyújtott negyedéves (“13F”) jelentéséből az Equilor Befektetési Zrt. szerint.

  • A cég növelte pozícióit az AerCap Holdings N.V.-ben, a Jacobs Solutions-ban és a Cboe Global Markets-ben.
  • A RenaissanceRe Holdings részvénycsomagot 186,6 ezerről 111,3 ezerre csökentette.
  • A T-Mobile US részvényét is adta, 86,5 ezerl 28,5 ezer darab maradt.
  • Az egyik új pozíciója pedig az Activision Blizzard volt, hárommillió részvénnyel.

Mit csinált Buffett és Burry?

Warren Buffett tőkepiaci guru vállalata, a Berkshire Hathaway a harmadik negyedévben csökkentette a portfóliójában lévő részvények mennyiségét, így kiszállt a General Motors autógyártó és az Activision Blizzard játékstúdió részvényeiből. Más papírok mennyiségét is mérsékelte, köztük a HP-ét is – írta a Bloomberg hírlevele.

Warren Buffet portfóliójának 78 százaléka öt amerikai részvényre koncentrálódik: Apple, Bank of America, American Express, Coca-Cola és a Chevron említette az Equilor.

A hatósági bejelentések szerint egy másik híres tőzsdemágnás, Michael Burry alapja, a Scion Asset Management lezárta az S&P 500 és a Nasdaq 100 amerikai részvényindexek esésére játszó pozícióit. Viszont félvezetőipari részvények, köztük az Nvidia ellen kezdett el fogadásokat kötni.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vétel eladás forgalom deviza dátum idő
OTP 14545 14400 14545 +0,21% 0 0 4 792 655 095 HUF 2023-12-01 17:13:36
MOL 2780 2774 2798 0,00% 0 0 400 980 886 HUF 2023-12-01 17:05:09
MTELEKOM 604 591 606 +2,37% 0 0 289 135 852 HUF 2023-12-01 17:05:11
RICHTER 8820 8725 8850 +0,23% 0 0 729 103 780 HUF 2023-12-01 17:05:21
OPUS 383 370 388 -0,65% 0 0 159 604 605 HUF 2023-12-01 17:05:13
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Részvény / Deviza / Áru Onnan kapott versenytársat Magyarország, ahonnan nem is számítottunk rá
Privátbankár.hu | 2023. december 2. 08:36
Visszaemelte a befektetési ajánlású osztályzati kategóriába Görögországot a Fitch Ratings.  
Részvény / Deviza / Áru Este már nem érte meg frankot váltani
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 19:27
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek estére a reggeli szintekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Részvény / Deviza / Áru Ennyire futotta, aggodalom nincs a tőzsdéken a hét végére
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 19:06
Minimális emelkedés volt a hét végére a tőzsdéken.
Részvény / Deviza / Áru Ezért 380 forint az euró, megvan a kriptovaluta-botrányok igazi nyertese
Eidenpenz József | 2023. december 1. 12:24
Az európai tőzsdék emelkednek a jó inflációs adatok után, a BUX azonban stagnál, mert a bankszektorba ismét belerúgtak. Az euró/forintra vegyes hírek érkeztek, az árfolyam maradt kicsivel a 380-as szint felett. Olcsóbbak az energiahordozók, hízik a 4iG, drágul az ízig-vérig amerikai kriptotőzsde részvénye.
Részvény / Deviza / Áru Irány a pénzváltó! Visszatért az élet a forintba
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 07:41
A hazai fizetőeszköz a csütörtökinél magasabb szinten kezdte a pénteki napot.
Részvény / Deviza / Áru Túl sok volt a fekvőtámasz, izomláz kínozta a forintot
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 18:44
Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
Részvény / Deviza / Áru Az arany lesz a küszöbönálló új világrend nyertese?
Eidenpenz József | 2023. november 30. 18:24
A világ politikai és pénzügyi rendszere nagy átalakulás alatt áll, a társadalmakban pedig nagy feszültségek vannak. A biztonságot adó, válságálló befektetések szerepe megnőtt a portfóliókban, de melyeké? Fizikai arany, papírarany vagy digitális arany, azaz bitcoin?
Részvény / Deviza / Áru Ki nyert ma? Hát persze, hogy a Richter és az OTP
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 17:48
Megint emelkedéssel zárták a napot.
Részvény / Deviza / Áru Lemaradt a forint, teljesen új fejezet kezdődik
Csernátony Csaba | 2023. november 30. 11:58
Bár a forint több mint 5 százalékos pluszt hozott össze az idén az euróval szemben, a lengyel zloty ennél is jobban szerepelt. A befektetési piacokon vegyes a kép, a jövő évi kilátások szintén felemásak. 
Részvény / Deviza / Áru A nap végére elfáradt a forint
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 19:11
Gyengült a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére reggelhez képest a bankközi devizapiacon.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG