4p
Egy átfogó kutatás szerint globális szinten a munkavállalók két harmada dolgozik az irodán kívülről, és több mint felük a munkahét felét így tölti. Ezek a tényezők komoly változásokat vonhatnak maguk után a vállalati ingatlanok piacán.

Szakértők szerint elsősorban a technológia fejlődésének, a globalizációs folyamatoknak és a munkavállalók változó igényeinek köszönhető a rugalmas munkavégzés népszerűségének növekedése. (Hogy pontosan mit jelent a rugalmas munkaidő, részletesen ebben a cikkünkben is foglalkoztunk.)

Az IWG kutatásában 96 vállalat több mint 18 ezer munkavállalója vett részt. A válaszok alapján a dolgozók 70 százaléka legalább egy napot az irodáján kívül dolgozik és több mint a dolgozók fele (53%) a munkahét felét így tölti. Továbbá a válaszadók közül minden tizedik (11%) egész héten az irodán kívül dolgozik.

,,A munkavállalóknak, legyen szó a világ bármely pontjáról, Seattle vagy Szingapúr, London vagy Lagos, nem kell minden idejüket egy bizonyos irodában tölteni. Rendkívül izgalmas, hogy most lépünk be egy olyan korba, ahol a rugalmas munkavégzés már teljesen általános és nem csak az egyéni munkavállalók, hanem a vállalatok számára is. Ez egy hatalmas, világszintű változás, ami a vállalatok ingatlan portfóliójára is nagy hatással lesz"- mondja Mark Dixon, az IWG csoport alapítója és vezetője.

Fiatalokkal dolgozol?

Bár a fiatal álláskeresők körében alapvető elvárás a rugalmas munkaidő, cserébe ők sem utasítják el a túlórát abban az esetben, ha az nem fordul elő rendszeresen. Korábbi cikkünk a témában >>>

Az IWG kutatása alapján a vállalkozások már felismerték, hogy a dolgozóknak elérhető rugalmas munkavégzési opciók jelentős hasznot hoznak. A válaszadók az alábbi előnyökkel értettek egyet:

  • Üzleti növekedés (89% jelölte meg – 2016-ban ez csak 67% volt)
  • Versenyképesség (87% jelölte meg – 2014-ben ez csak 59% volt)
  • Produktivitás (82% jelölte meg – 2013-ban ez 75% volt)
  • Tehetségek bevonzása és megtartása (80% - 2016-ban ez csak 64% volt)
  • Haszon maximalizálása (83% jelölte meg)

Generációk óta magától értetődőnek vesszük, hogy az irodai munka együtt jár azzal, hogy mindennap 9-től 5-ig ugyanabban az irodában ülünk. Mégis, egyre több vállalat teszi le a voksát egy teljesen eltérő munka modell mellett, amely a munkáltatónak és a munkavállalónak egyaránt előnyökkel jár.

A rugalmas munkavégzés csökkenti a munkába járásra fordított időt, emellett pedig növeli a produktivitást, a munkavállalók elégedettségét és kreativitását és összességében segíti a munkaerő hatékony megtartását – derül ki az IWG tanulmányából.

Első a munkavállalók elégedettsége és kreativitása

A rugalmas munkavégzés növekvő tendenciája rámutat a munkavállalók változó igényeire és elvárásaira is. A kutatásban résztvevők 80 százaléka egyetértett azzal, hogy a rugalmas munkavégzés hozzájárul a tehetséges munkavállalók megtartásához, 64 százalék pedig arról számolt be, hogy már a kiválasztási folyamat során is előnyt jelent. A válaszadók több mint fele (58%) egyetértett azzal, hogy a rugalmas munkavégzés lehetősége javítja a munkavállalók elégedettségét – ez kiválóan példázza, hogy a vállalatoknak olyan munkakörülményeket kell teremtenie, amely megfelel azoknak a kiemelkedő munkavállalók igényeinek, akiket olyan nagyon meg akarnak tartani.

A vállalatok rendkívül sokat profitálhatnak a rugalmas munkavégzésre alkalmas irodákból: a válaszadók 91 százaléka állította, hogy ezek a munkaterek nagyban növeli a produktivitást az üzleti utazások alatt.

"A technológiai újítások lehetővé teszik, hogy bárhol és bármikor dolgozhassunk. A vállalatoknak az most a kihívás, hogy hogyan optimalizálják folyamataikat ebben az új környezetben. A cégek egyre inkább felismerik a rugalmas munkavégzésben rejlő lehetőségeket – azt, hogy hatékonyan növeli a produktivitást, az elégedettséget és az üzleti teljesítményt" – mondta el Ian Hallett, az IWG Group vezérigazgatója és a cégcsoport márkáinak globális vezetője.

Csak azért fizessünk, amire valóban szükségünk van

A kérdőív eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a rugalmas munkavégzés és a közösségi munkaterek már nem csak a start-up-ok kiváltságai. A világ vezető nagyvállalatai – olyanok mint az Etihad Airways, Diesel, GSK, Mastercard, Microsoft, Oracle vagy az Uber – már szintén igénybe veszik a rugalmas munkatereket és új megközelítést alkalmaznak a munkavégzés szervezésében.

,,A technológiai változások és a digitalizáció miatt a vállalkozások egyre inkább az igény szerinti, on-demand, szolgáltatásokat keresik. Emellett pedig a kisebb és nagyobb cégek egyaránt kiszervezik a nem központi folyamataikat” – tette hozzá Mr. Dixon.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG