Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
KKV
Már tavaly is pályáztak, akkor és most is azt ígérték: 3,8 milliárdnál nem kerül többe a beruházás.

A Közgép Zrt., a Strabag Kft. és a West Hungária Bau Kft. alkotta konzorcium építheti meg a győri Dunakapu téri mélygarázst, és újíthatja fel a teret nettó 3,8 milliárd forintért – ismertette a közbeszerzési pályázat eredményét Borkai Zsolt győri polgármester a Kisalföldnek. Hozzátette: az erről szóló szerződést már alá is írták. A városháza március végén írt ki kétfordulós közbeszerzési eljárást a kivitelezésre.

A látványterv

Második nekifutás

A győri önkormányzat egyszer már kiírta a Dunakapu téri kivitelezésről szóló tendert tavaly nyáron, amit októberben szintén a Közgép Zrt., a Magyar Aszfalt Kft. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma nyert meg. Szerződést akkor végül mégsem kötöttek velük, mert nem született meg időben a Fejér Megyei Kormányhivatal örökségvédelmi határozata a téren feltárt bástyamaradványok és más régészeti emlékek sorsáról.

A tavaly őszi és a mostani győztesek között csupán annyi a különbség, hogy a triónak ezúttal a Strabag Kft. a tagja, nem az egyébként a Strabag-csoporthoz tartozó Magyar Aszfalt Kft. A vállalási árban még ennyi eltérés sincs, az háromnegyed éve is nettó 3,8 milliárd forint volt. A feladat ugyanakkor változott az eltelt időben: 2012 októberében arról szólt a terv, hogy egyszintes mélygarázs épül a tér csaknem egésze alá, és bemutatják a XVI. században épült Duna-bástya megtalált részeit. Azóta az önkormányzat visszatemettette a romok zömét. Csak az ágyúlejáró kis része lesz látható a későbbiekben. Módosult a mélygarázs-elképzelés is: a létesítmény jóval kisebb alapterületen, de három szint mélyen épül meg, összesen 265 autó fér majd el benne. A beruházás része, hogy a tér – ahol lesz egy kis vízfelület, egy állandó színpad, valamint több pad és fa – új burkolatot kap, a Móricz Zsigmond rakparton a Dunapart Rezidenciáig pedig korzót hoznak létre.

Ezt tervezik

Borkai Zsolt polgármester a Kisalföld kérdésére elmondta, hogy a kivitelezők augusztus 12-én veszik át a munkaterületet, utána hamarosan megtörténhet az első kapavágás. Szerinte a beruházás 2014 végére lehet kész, de a munkavégzés tempóját, így az időpontot is befolyásolhatja az időjárás és egy esetleges árvíz is.

Hídfelújítás is

Közben a Közgép újabb hidakat újíthat fel a MÁV-nak. Hárman pályáztak, és mindhárom céggel keretmegállapodást kötött a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. vasúti hidak és acélszerkezetek felújítására. A munkáért két év alatt - áfa nélkül - 5,764 milliárd forint juthat a három pályázónak: a Simicska Lajos üzletemberhez köthető Közgép Zrt.-nek, a Hídépítő Zrt. egykori tulajdonosai által alapított A-Híd Építő Zrt.-nek és az osztrák Strabag AG érdekeltségében lévő Strabag-MML Kft.-nek - derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből (Tenders Electronic Daily). A megállapodás tervezett keretösszege is 5,764 milliárd forint volt, az eljárás eredményéről június közepén döntött az állami vasúttársaság. A nyolc csomagra osztott munkákra csak egyben lehetett jelentkezni, részajánlatot az egyes hidakra nem lehetett tenni. A befejezés határideje 2014 június vége.

A MÁV az előző kétéves keretmegállapodását a vasúti hidak és acélszerkezetek felújítására és állagmegóvására 2011. augusztus elsején írta alá a szintén nyertes Közgéppel és az A-Híddal, a keretösszeg nettó 4,56 milliárd forint volt. Azon a közbeszerzésen a két nyertes mellett még három részvételi jelentkezés is érkezett a vasúttársasághoz, de azokat érvénytelennek nyilvánították. Így érvénytelenítették a Hídfelújítás 2011 Konzorcium (amelynek tagja volt a Porr Építési Kft., a Jakosa Építő Kft. és a Kevefém Ipari Szolgáltató Kft.), a Swietelsky Vasúttechnika Kft., valamint a Magyar Aszfalt Kft. jelentkezését.

A múlt heti "nyeremény"

A napokban módosították egy régebbi szerződés teljesítési határidejét, eszerint a Közgép a Strabaggal, az EuroAszfalttal és a Swietelskyvel együtt újíthatja fel a Szentendrét Pomázzal összekötő út 2,5 kilométeres szakaszt - 276 325 190 forintért.

Van köze a Közgéphez az MFB-nek, de az elnök-vezérigazgató szerint ez a banknak jó üzlet.  Részletek>>

Korábban a cég a ”Keretmegállapodások megkötése ROP finanszírozású útfelújítási munkákra az állami közúthálózaton 2009-2013 ROP programozási időszak tekintetében” című szerződésben hét részletben összesen 5 726 656 633 forintot nyert, a szokásos partnerekkel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Még mindig nagyon kelendő az NHP Hajrá
Privátbankár.hu | 2021. január 5. 17:11
Még mindig jelentős az érdeklődés.
KKV Túszul ejtette a cégeket a Facebook: Stockholm-szindrómában a kkv-k
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 12:27
 A Facebook már nemcsak a kis- és közepes vállalkozások legnépszerűbb marketingeszköze, hanem a leghatékonyabbra értékelt is. A legtöbb kkv oda menekült a koronavírus „elől”, azonban a kék óriás egyre többet követel a sikerért cserébe, mégis jobban bíznak benne. Stockholm-szindrómában a kkv-k – derül ki a Marketing Commando tíz éve folyó felmérésének idei eredményéből.
KKV Támadás a KATA ellen: ez volt az oka?
Baka F. Zoltán | 2020. december 10. 05:11
Sem a járvány, sem a gazdasági válság nem tudott megálljt parancsolni az egyéni vállalkozások gyarapodásának.
KKV Hiába gondolja másképpen a kormány, szükség lenne a bértámogatásra
Valkai Nikoletta | 2020. november 2. 17:41
Szinte már biztosra vehető, hogy nem készül a kormány újabb bértámogatási programra a Gazdaságvédelmi akcióterv részeként, hiszen ahogy az a kormányzati kommunikációból is kiderült, a beruházásokban látják a magyar gazdaság kilábalásának kulcsát a kornavírus-járványból. Az érdekképviseletek azonban a tavasszal együttesen kicsiszolt bértámogatási rendszer folytatása mellett érvelnek.
KKV Új kezességvállalási konstrukciót élesített a kkv-knak a Garantiqa
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 10:51
Az Investment Hitelgarancia az 500 milliárd forintos Krízis Garanciaprogram keretében érhető el kkv-k számára. A programban eddig közel 7500 hazai vállalkozás összesen 345 milliárd forintnyi hitelt kaphatott.
KKV Kevesebb adókedvezményre csaptak le a magyar cégek, mint korábban
Privátbankár.hu | 2020. október 2. 14:13
Megjelent a költségvetési zárszámadás a 2019-es évről, amely egyebek mellett az adókedvezmények keretében be nem szedett pénzekről is számot vet. Most kiderül, mennyi pénzt és milyen formában hagyott a cégeknél a kormány.
KKV 1000 milliárdos mentőövet dobtak a vállalkozásoknak
Király Béla | 2020. szeptember 30. 13:08
A koronavírus-járvány ugyan óriási problémákat okozott a magyar vállalatoknak is, ám a hitelgarancia intézménye és az MNB hitelprogramjai komoly segítséget nyújtottak sokak számára. A Garantiqa kezességvállalási portfoliója 1000 milliárd forint fölé emelkedett szeptember végére, amely jóval nagyobb, mint amivel az év elején a tervekben számoltak.
KKV NHP Hajrá: a rendelkezésre álló hitelkeret közel fele már kipöröghetett
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 14. 08:19
531 milliárd forintot folyósítottak eddig az NHP Hajrá hitelprogram 1500 milliárd forintos keretéből, és további közel 186 milliárd forint vár folyósításra vagy hitelbírálatra a Bank360.hu pénzintézetektől származó információi szerint. A pénzügyi szakportál a folyósítási adatok mellett arra is rákérdezett a hitelintézeteknél, hogy melyik a legnépszerűbb hitelcél, átlagosan mekkora összeget folyósítottak, illetve hogy melyik ágazatba jutott eddig a legtöbb pénz.
KKV Indul a pályázat: újabb pénzszerzési lehetőség nyílt meg a cégek előtt
Kollár Dóra | 2020. augusztus 31. 19:31
Örülhetnek a magyar kkv-k, megnyílt egy újabb pályázati lehetőség. 
KKV Ismét komoly összegekre pályázhatnak a magyar cégek
Kollár Dóra | 2020. augusztus 29. 17:22
Készülhetnek a magyar kkv-k, jön egy újabb pályázati kiírás. 
Friss
hírlevél