Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
KKV
A magyar tőkepiacon ritkának számító részvényaukciót hirdetett a Masterplast Nyrt., amelynek során magánszemélyek széles köre is vásárolhat a vállalat papírjaiból. A május 23-i részvényaukción legfeljebb 2,86 millió darab száz forintos névértékű törzsrészvényt ajánlanak fel – jelentette be Tibor Dávid vezérigazgató a BÉT-en tartott mai sajtótájékoztatón.

Az idén 15 éves Masterplast-csoport 2011-ben alakult nyilvánosan működő részvénytársasággá, papírjait tavaly ősszel vezették be a Budapesti Értéktőzsdére – írja a cég közleménye. (A részvényeknek március végétől van tényleges forgalma – a szerk.) A kelet-közép-európai régió egyik vezető hőszigetelőanyag-gyártó- és forgalmazó vállalatának értékpapírjaiból március 21-én intézményi befektetőknek értékesítettek, jelentős túljegyzés mellett hét intézményi befektetői csoport vásárolt. A tranzakciót követő tőkeemelés eredményeként 1,1 milliárd forint friss tőkéhez juttatták a vállalatot.

Május 23-án a Budapesti Értéktőzsde aukciós modulján keresztül legfeljebb 2,86 millió darab, korábban már nyilvánosan forgalomba hozott és a Budapesti Értéktőzsdén, a részvények B kategóriájában jegyzett, száz forint névértékű, dematerializált törzsrészvényt értékesítenek a Concorde Értékpapír Zrt. közreműködésével. A magyar tőkepiacon ritkán alkalmazott módszer célja, hogy a lakossági befektetők is hatékonyan, kényelmesen, saját befektetési szolgáltatójukon keresztül tudjanak vásárolni a Masterplast Nyrt. részvényeiből - írják.

Az aukció során értékesített részvények ellenértékéből a vállalat 1,2 milliárd forintig terjedő alaptőke emelést hajt végre, az értékesített mennyiséget megfelelő kereslet esetén a vállalat jelenlegi két legnagyobb tulajdonosa összesen legfeljebb 600 millió forint saját részvényeladással egészítheti ki. Az újabb tőkebevonás célja, hogy a Masterplast tovább folytathassa korábban megkezdett regionális terjeszkedését és piacépítését, hiszen a vállalat közép- és hosszú távú tervei között jelentős akvizíciók és gyártóbázis-fejlesztések szerepelnek.

A részvényvásárlási ajánlat megtételének feltétele, hogy a befektető a BÉT részvényszekciójának valamely tagjánál értékpapírszámla-vezetési szerződéssel rendelkezzen és a részvények megvásárlására érvényes megbízást adjon. A Masterplast célja, hogy az aukciót követő alaptőke-emeléssel kibocsátandó új részvények egyedi kibocsátási ára a társaság március 23-i alaptőke-emelése során elfogadott részvényenkénti kibocsátási értéket, 630 forintot a lehető legmagasabb mértékben meghaladja. A maximumárat azonban 693 forintban szabták meg, ami tíz százalékkal magasabb a március 23-i kibocsátási értéknél.

A Masterplast az intézményi tőkeemelésből befolyt összeget új beruházások finanszírozására fordítja. A romániai Sepsiszentgyörgyön a német Schwenk Csoporttól vásárolt ragasztógyárat, amelyben ez év márciusában kezdte meg a ragasztóanyag gyártását, valamint szintén Sepsiszentgyörgyön mintegy 1,6 millió eurós befektetéssel új üzemet is létesítenek, ahol polisztirol alapanyagú hőszigetelő termékek gyártását kezdik meg. Az ukrajnai Lembergben további, mintegy 1,4 millió eurós befektetéssel polisztirollap-gyárat alapít a vállalat, ahol várhatóan 2013 tavaszán indítja meg a polisztirol alapanyagú hőszigetelő lapok gyártását.

A Masterplast 1997-ben alakult. Mára Kelet-Közép-Európa meghatározó építőipari szigetelőanyag-gyártó és forgalmazó vállalata, amely 13 országban rendelkezik leányvállalattal, köztük Oroszországban, Ukrajnában és Romániában. A vállalatcsoport forgalmának túlnyomó részét a saját gyártású vagy a saját márkanév alatt bérgyártatott termékek teszik ki. A vállalat igazgatóságát, illetve igazgatótanácsát Bojár Gábor, Szőnyi J. András és Dr. Gara Iván  erősítik, akik már több mint négy éve változatlan felállásban segítik a cég működését - írják.

Nemrég az Est Media rendezett aukciót részvényeire, amely azonban nem volt sikeres.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Ismét jön a pályázat: új lehetőség a taxisoknak
Privátbankár.hu / MTI | 2021. május 14. 10:48
Hamarosan újra pályázhatnak a taxisok kormányzati támogatásra elektromos autók beszerzéséhez, jelentett be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.
KKV Iparűzési adó: erre figyelnie kell a cégeknek
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 13:40
Az alacsonyabb iparűzési adómérték automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv), és a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető. Ez utóbbihoz mindössze egy nyilatkozat benyújtására van szükség. Ma reggelig az érintett kkv-k csaknem 90 százalékától, mintegy 410 ezer vállalkozástól már be is érkezett a nyilatkozat az adóhivatalhoz - közölte a Pénzügyminisztérium.
KKV Fontos részleteket tudtunk meg az Orbán-kormány gyorskölcsönéről
Baka F. Zoltán - Kollár Dóra - Vég Márton | 2021. február 9. 05:51
Inkább vidékieknek, de nem az agráriumban érdekelt vállalkozásoknak szánják a 10 milliós kamatmentes hitelt, amihez katások is hozzáférhetnek, és a pénzt akár egy másik hitel kiváltására is lehetne fordítani. Itt tart az előkészítő munka, amivel e hét végén végeznek, mások mellett az MKIK bevonásával. Megkérdeztünk több érintett szakmai szervezetet és érdekképviseletet arról, hogy mit gondolnak a programról. És az ötletgazdát is.
KKV Soha nem fogyott még ennyi hitel a Takarékbank MFB Pontjain
Privátbankár.hu | 2021. január 20. 14:55
Több mint 67 milliárd forintot folyósítottak a Takarékbank vezette konzorcium MFB Pontjai tavaly a vállalkozásoknak és a lakosságnak, ami rekordnak számít. A 2016-os indulás óta a legjobb évet zárták, túlszárnyalva az előzetes tervet, és így támogatva a gazdaság működésének fenntartását a válsághelyzetben. A vállalkozások leginkább a nulla százalékos forgóeszközhitelt keresték, amelyet a járvány következményeinek enyhítésére indítottak el, de sokan igényeltek kedvezményes forrást a válságra reagáló fejlesztéseikhez, beruházásaikhoz is. Az MFB Pontok az észak- és a dél-alföldi régióban fogadták be a legtöbb igénylést. Idén a hétéves uniós költségvetési ciklus kifutása miatt nem várnak bővülést, hanem a tavalyihoz hasonló forgalomra készülnek.
KKV A pandémia közepette se szüntették meg tömegesen a cégeket az országban
MTI | 2021. január 20. 06:40
A Nemzeti Cégtár adatai szerint nem következett be az, amire számítani lehetett.
KKV Még mindig nagyon kelendő az NHP Hajrá
Privátbankár.hu | 2021. január 5. 17:11
Még mindig jelentős az érdeklődés.
KKV Túszul ejtette a cégeket a Facebook: Stockholm-szindrómában a kkv-k
Privátbankár.hu | 2020. december 15. 12:27
 A Facebook már nemcsak a kis- és közepes vállalkozások legnépszerűbb marketingeszköze, hanem a leghatékonyabbra értékelt is. A legtöbb kkv oda menekült a koronavírus „elől”, azonban a kék óriás egyre többet követel a sikerért cserébe, mégis jobban bíznak benne. Stockholm-szindrómában a kkv-k – derül ki a Marketing Commando tíz éve folyó felmérésének idei eredményéből.
KKV Támadás a KATA ellen: ez volt az oka?
Baka F. Zoltán | 2020. december 10. 05:11
Sem a járvány, sem a gazdasági válság nem tudott megálljt parancsolni az egyéni vállalkozások gyarapodásának.
KKV Hiába gondolja másképpen a kormány, szükség lenne a bértámogatásra
Valkai Nikoletta | 2020. november 2. 17:41
Szinte már biztosra vehető, hogy nem készül a kormány újabb bértámogatási programra a Gazdaságvédelmi akcióterv részeként, hiszen ahogy az a kormányzati kommunikációból is kiderült, a beruházásokban látják a magyar gazdaság kilábalásának kulcsát a kornavírus-járványból. Az érdekképviseletek azonban a tavasszal együttesen kicsiszolt bértámogatási rendszer folytatása mellett érvelnek.
KKV Új kezességvállalási konstrukciót élesített a kkv-knak a Garantiqa
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 10:51
Az Investment Hitelgarancia az 500 milliárd forintos Krízis Garanciaprogram keretében érhető el kkv-k számára. A programban eddig közel 7500 hazai vállalkozás összesen 345 milliárd forintnyi hitelt kaphatott.
hírlevél
depositphotos

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.