<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Masterplast
Részvény / Deviza / Áru Négyszáz a Telekom, 381 az euró, zuhantak a kötvényhozamok 
Eidenpenz József | 2023. február 23. 12:09
A Fed-jegyzőkönyv tegnapi közzététele után megnyugodtak a piacok, így ma a legtöbb tőzsdeindex pluszban van. Vágtatni kezdett a Magyar Telekom a jól sikerült gyorsjelentés után, a forint pedig tartani tudja a tegnap esti viszonylag erős szintet. Nagyot estek a magyar kötvényhozamok, van, aki már kamatcsökkentést vár.
Vállalat Ennek aligha örülnek a Masterplastban hívők
Privátbankár.hu | 2023. február 23. 08:46
Jelentett a tőzsdei cég.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot gyengült a forint, nyakunkon a metaverzum
Eidenpenz József | 2023. január 9. 12:04
Közel négy forinttal drágább ma az euró, mint pénteken, de a 400-as határtól még elég távol van. A részvénypiacok hangulata jó, a BUX is megy, de igazán nagyot a 4iG profitál a Vodafone miatt. Kína nyitja határait, visszavett a Masterplast, ajtónkon kopogtat a metaverzum.
Vállalat A vártnál rosszabb évet zár a Masterplast
Privátbankár.hu | 2023. január 6. 17:17
Csökkentette 2022-es eredmény-előrejelzését a Masterplast, mert a negyedik negyedévben kedvezőtlenül érintették a cég gazdálkodását a magas alapanyagárak mellett a devizaárfolyamokat érintő változások, és csökkent az értékesítés mennyisége.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézik a Facebookot, Putyin tiltása hat az OTP-re
Eidenpenz József | 2022. október 27. 12:37
Az európai tőzsdék mínuszban vannak és az amerikai technológiai szektor is tovább szenved, de azért látható pár reménysugár. A Facebook-anyavállalat méretes zuhanásban van a jelentése után, száguldott az ether. Stabil a forint, egy új orosz tilalom az OTP-t is érinti, de nem olyan nagyon.
Részvény / Deviza / Áru Eddig tartott a jó hangulat: újra esik a forint
Király Béla | 2022. október 5. 11:44
Hétfőn és kedden is kifejezetten pozitív volt a hangulat a nemzetközi tőzsdéken. Ami a magyar eszközöket illeti, a hét első napján a forint tovább szakadt, de kedden erős korrekciót láthattunk. Sajnos a hét harmadik napján ismét jelentős gyengülés jött, 422 fölé került a kurzus.
Részvény / Deviza / Áru 390 alatt a dollár, a Deutsche Bank betámadja a Revolutot
Eidenpenz József | 2022. szeptember 12. 12:15
Az európai tőzsdéken jó a hangulat, a magyar tőzsde plusza félig elolvadt reggel óta, viszont a forint erősödött. A gázár esik, az olaj keveset drágul, az ukrán ellentámadás némi reményt ad a háború befejezésére. Neobankokhoz hasonló szolgáltatásokat tervez az ősbank.
Részvény / Deviza / Áru Mém-részvények fekete napja, 411 is volt az euró
Eidenpenz József | 2022. augusztus 23. 12:29
Ma sem erősebb a forint, mint tegnap, sőt reggel a 411-et is súrolta az euró. A részvénypiacok keresik az irányt, de már nem zuhannak úgy, mint az előző két napban. A gáz ára magas, és az olaj is erőre kapott. Egy nap alatt bő 40 százalékkal esett a kisbefektetők egyik kedvenc papírja.
Ingatlan Még 10 százalékot nőhet az új lakások ára, de már lassul a drágulás
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 06:56
Az ingatlanos cégek áremelkedési várakozásai kissé gyengültek, a fővárosban a válaszadók fele, vidéken kétharmada számít áremelkedésre; a használt lakások ára a következő egy évben 6, az új lakásoké csaknem 10 százalékkal emelkedhet.
Makro / Külgazdaság Csak Ukrajnában nem tudott nőni a Masterplast idén
Privátbankár.hu | 2022. május 5. 08:18
A Masterplast Nyrt. konszolidált árbevétele 35 százalékkal 51,51 millió euróra, a csoport adózott eredménye 15 százalékkal 3,22 millió euróra emelkedett 2022 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest - közölte az építőipari anyagokat gyártó vállalat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Részvény / Deviza / Áru Jön az eurókamat-emelés, betömték a féreglyuk-lyukat
Eidenpenz József | 2022. február 4. 11:54
Az EKB-elnök tegnapi beszéde alaposan felkavarta az európai piacokat, a kamatemelési várakozások ugrása rossz a kötvényeknek, de erősíti az eurót és a bankokat. Amit tegnap elvett a Facebook, ma visszaadhatja az Amazon az amerikai tőzsdén. Kipótolták a hackerek által ellopott hatalmas mennyiségű ethert. Újabb csúcsokon az olaj.
Személyes pénzügyek Felkészülni: idén rengeteget fog fúrni-faragni a szomszéd
Privátbankár.hu | 2022. január 31. 06:38
A háztartások 5,9 százaléka biztosan, 16,7 százaléka valószínűleg nagyobb összeget fog költeni lakóingatlanára a következő egy évben, amennyiben ezek a tervek mind megvalósulnak, akkor mintegy 883 ezer lakáson végezhetnek el kisebb-nagyobb munkálatokat 2022 végéig - derül ki a GKI és a Masterplast közös januári felméréséből.
Ingatlan Még mindig sokan akarnak felülni a lakásfelújítási hullámra
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 14. 06:03
Augusztusban megint kissé nőtt a lakásfelújítást tervezők aránya – ezt igazolták a GKI és a Masterplast közös kutatásának eredményei. 
Vállalat Jó hír: 12 milliárdot ruháznak be az egészségügybe
MTI | 2021. június 29. 10:32
Még idén elkészül a Masterplast feldolgozó üzeme is, így a cég egy összesen 12 milliárd forintos nagyberuházást hajt végre a kormány 9,5 milliárd forintos támogatásával - jelentette ki Varga Mihály az Egészségipari Támogatási Program egyik legnagyobb beruházásának, a Masterplast Kft. új textilalapanyag-gyártó üzemének átadásán.
Részvény / Deviza / Áru Eljött a vérzivatar napja, meglepetést okozott a Fed
Eidenpenz József | 2021. május 20. 12:38
A tegnapi rossz részvénypiaci és árupiaci hangulat és zuhanó kriptodeviza-piac után ma valamelyeset stabilizálódott a helyzet, de optimistának nem nevezhető. A Fed vezetői a vártnál szigorúbb hangnemet ütöttek meg a legutóbbi jegyzőkönyv szerint. Két közepes magyar vállalat is közzétette gyorsjelentését, és a Mol értékesítené egyes mezőit.
Ingatlan Olcsóbbak lehetnek a közepes vagy rossz állapotú használt lakások - legalábbis erre számítanak sokan
Mester Nándor | 2021. április 6. 19:23
Miközben az ingatlanos cégek és a lakosság is folyamatosan egyre optimistább a lakáspiaccal kapcsolatban, mind többen számítanak a használt lakások kisebb árcsökkenésére, különösen Budapesten – derül ki a GKI és a Masterplast felméréséből. Várhatóan a rossz vagy közepes állapotú ingatlanok értéke csökkenhet, de legalábbis nőhet a lemaradásuk a jó vagy újszerűek mögött. Az új építésű lakások ára ugyanakkor csak elvétve mérséklődött az 5 százalékos áfa miatt. A projektek többségénél stagnálnak, néhánynál még növekedtek is az árak. 
Ingatlan Ha hozzádvágnának 3 milliót lakásfelújításra, mivel kezdenél?
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 07:04
Hárommillió forintot ad vissza nem térítendő állami támogatásként a kormány lakásfelújításra - megkérdezték a magyar lakosságot, mire költenék a legszívesebben.
Ingatlan A 2008-as válság óta nem látott lakásfelújítási kedv lett úrrá a magyarokon
MTI | 2021. január 5. 06:22
A lakosság következő egy évre vonatkozó lakásfelújítási és -korszerűsítési kilátásai a tavalyi negyedik negyedévben ismét erőteljesebbé váltak, a várakozások 14 éves csúcsra emelkedtek. A bejelentett kormányzati ösztönző intézkedések hatására a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 14 százalékán végezhetnek fejújítási, korszerűsítési munkákat - derül ki a GKI és a Masterplast legfrissebb, közös reprezentatív kutatásából.
Részvény / Deviza / Áru Kiderült, miért függesztették fel a Masterplastot
Privátbankár.hu | 2018. június 14. 08:13
Fontos információt jelentettek be, azért volt szükség a tőzsdei kereskedés szüneteltetésére.
Részvény / Deviza / Áru Felfüggesztettek egy céget a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2018. június 13. 15:04
Készül valami a Masterplast háza táján.
Részvény / Deviza / Áru Kiderült: ekkora osztalékot zsebelhetsz be a Masterplast részvényeid után
Privátbankár.hu | 2018. április 28. 10:03
A legutóbbi 23 forintos osztalék után most kevésbé örülhetnek azok, akik magasabb összeget vártak.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasra emelték az OTP-célárát, csúnyán zuhant a Richter
Eidenpenz József | 2018. február 28. 19:23
A tegnap elbizonytalanodó tőzsdék közül az amerikaiak magukhoz tértek ma, Európában azonban röpködnek a mínuszok, így Budapesten is. Főleg a Richter húzta le az indexet, amelyet a rossz hír után leminősítések is sújtanak. Alaposan emelkednek az OTP-célárak, a részvény nem is süllyedt ma sokat.
Részvény / Deviza / Áru Rekordokat halmozott a tőzsde – meddig menetelhet még Budapest?
Privátbankár.hu | 2017. november 2. 13:10
Szépen búcsúzott az október a magyar tőzsdétől, a BUX index eddig látott folyamatos emelkedése töretlen volt ebben a hónapban is.
Részvény / Deviza / Áru Grillezik Matolcsyékat, megtáltosodott a forint
Privátbankár.hu | 2017. október 18. 10:59
Csendes kereskedést jósolnak a hét közepére az elemzők, néhány makroadaton kívül csak céges gyorsjelentések várhatóak a világban. Az igazi izgalmak este érkeznek, ekkor publikálja a Fed az aktuális Bézs könyvét. A magyar piacon alig van elmozdulás, Matolcsy Györgynek azonban ma kell jelentenie a jegybank működéséről az Országgyűlés előtt – ez mozgatja a forint árfolyamát is.
Részvény / Deviza / Áru Mától prémium kategóriás lesz az egyik részvény
Privátbankár.hu | 2017. október 18. 07:35
Hat éve van jelen a tőzsdén a Masterplast.
Részvény / Deviza / Áru Nem csalódnak az osztalékvadászok a Masterplastban
Privátbankár.hu | 2016. december 7. 13:00
Csökkenő árbevétel mellett is kitart osztalékpolitikája mellett a vállalat vezetése.
Részvény / Deviza / Áru A befektetési ötletgyár nyáron is működik: mit érdemes venni a tőzsdén?
Eidenpenz József | 2016. augusztus 25. 06:08
Bár a nyár látszólag az uborkaszezon ideje, a brókerházak, alapkezelők elemzőinek egy része most is ötleteket is adott arra az utóbbi időben, mibe érdemes fektetni. Van, aki magyar részvények vételét javasolja, van, aki külföldit, de olyan is akad, aki az infláció megugrására számít a következő 6-12 hónapban. Akkor pedig lehet, hogy a legjobb az államkötvény.
Részvény / Deviza / Áru Ezután ezeken a részvényeken lehet sokat keresni?
Eidenpenz József | 2016. május 19. 12:15
A nagyobb magyar tőzsdei társaságok részvényei 70 százalékos emelkedésen vannak túl, de vajon csatlakoznak-e hozzájuk a kisebbek is? A KBC Equitasnak néhány cégről eléggé jó véleménye van, másokat inkább figyelendőnek tart. A cég szerint a nyugdíjpénztárak kiesésével a kisbefektetők konkurensek nélkül maradtak a kisebb cégek piacán.
Részvény / Deviza / Áru Erős az olaj, gyengécske a forint
Fellegi Tamás | 2016. február 26. 10:30
Az olaj ára az elmúlt egy hónapban kialakult ingadozási sáv teteje körül van, erre szokás szerint a tőzsdéket is felrántották. A Richter végre ismét 5000 forint fölött, a forint viszont kissé többet gyengült az emelkedő trendhez méltónál. Érdekesség a BÉT-en: kiváló eredménnyel jött ki a Masterplast, rá is kaptak a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Négyszeres nyereség - osztalékot fizetne a Masterplast
Privátbankár.hu | 2016. február 26. 08:16
Nagyon sikeres évet zárt az építőanyagokat forgalmazó társaság. Egy év alatt a négyszeresére, 2,8 millió euróra javította eredményét.
Részvény / Deviza / Áru Alakul a profitgyár: jól halad a Masterplast beruházása
Privátbankár.hu | 2015. november 17. 13:25
Elindult a Masterplast 8,4 millió eurós, 205 munkahelyet teremtő szabadkai beruházásának második üteme.
Részvény / Deviza / Áru Így keveredett áfacsalási ügybe az egyik magyar tőzsdei cég
Privátbankár.hu | 2015. október 27. 10:54
Hiába nem tudott a vezetőség a körhinta-csalásról, még így is csattanhat rajtuk az adóhatóság ostora.
Részvény / Deviza / Áru Megint korai volt a görög öröm - mitől ilyen erős az euró?
Fellegi Tamás | 2015. június 4. 10:33
Ciprasz megint átejtett mindenkit, már nagyon fárasztó a görög huzavona. Európában esnek a részvények, sőt a kötvények is, a BÉT is ereszkedni kezdett, az OTP-vel az élen. A Masterplast aukció sikeres volt, a forint továbbra is gyengélkedik. Megállta a kínai részvények szárnyalása, viszont ereszkedik az olaj és az arany.
Részvény / Deviza / Áru Elkapkodták a magyar cég papírjait
Privátbankár.hu | 2015. június 4. 07:48
Eredményesen zárult a Masterplast nyilvános részvényaukciója, a minimumárként meghatározott szint felett 5,6 százalékkal, 549 forintos átlagáron keltek el a részvények, a felajánlott 400 ezer darabos mennyiség közel háromszorosára érkezett vételi ajánlat - közölte az építőipari szigetelőanyagot gyártó és értékesítő társaság.
Részvény / Deviza / Áru Érdemes beszállni ebbe a magyar cégbe? Délután 3-ig meggondolhatjuk
Privátbankár.hu | 2015. június 3. 09:40
Ma értékesíti részvényei egy részét a Masterplast két tulajdonosa, hogy szélesítsék a befektetők körét - növeljék a részvényforgalmat, jobban bevonják a lakosságot.
Részvény / Deviza / Áru Szerbiában dob egy nagyot a magyar tőzsdei cég
Privátbankár.hu | 2015. május 18. 15:02
A Masterplast még szerb állami támogatást is kap új szabadkai beruházásához, amely akár évi 20 millió euróval is megdobhatja a bevételt.
Részvény / Deviza / Áru Nyáron még több Masterplast-papír foroghat a lakosságnál
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 10:20
Értékesíti részvényei egy részét a Masterplast két tulajdonosa, hogy szélesítsék a befektetők körét. Cél a piaci főszerep Európában.
Részvény / Deviza / Áru Van még olyan cég a tőzsdén, amelyik osztalékfizetésről álmodik
Privátbankár.hu | 2015. február 26. 08:45
17 százalékkal növelte árbevételét a tavalyi utolsó negyedévben a Masterplast, a társaság 56 százalékkal javította működési eredményét 2014-ben.
Részvény / Deviza / Áru A fél világot leszigetelné a magyar cég - akár osztalékot is fizethetnek
Privátbankár.hu | 2014. november 28. 11:04
A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Masterplast Nyrt. 2020-ra az európai szigetelőanyag-piac meghatározó szolgáltatójává bővülne. A tőzsdén megcélozták a prémium kategóriát, akár osztalékot is fizethetnek a jövőben.
Részvény Élénkül az építőipar: ugrott a magyar hőszigetelőgyártó nyeresége
Privátbankár.hu | 2014. november 13. 13:54
A kedvezőtlen iparági környezet ellenére jelentősen, 50 százalékkal növelni tudta adózott nyereségét a harmadik negyedévben a Masterplast Nyrt.
Részvény / Deviza / Áru Elégett a romániai tűzben a Masterplast nyeresége
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 11:24
Elsősorban a romániai értékesítés jelentős visszaesése miatt a Masterplast csoport árbevétele csökkent a III. negyedévben. A vállalat bruttó árrése mérséklődött, EBITDA-ája csökkent, pénzügyi eredménye az utolsó negyedév kedvező árfolyamhatásai miatt az előbbieknél kevésbé romlott. A romániai tűzeset nélkül nyereséges lett volna a negyedév, a biztosítóval még tárgyalnak.
Részvény / Deviza / Áru BÉT: ezekre a kisebb cégekre érdemes figyelni (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 10:38
A kedvezőtlen makrokörnyezetben a jól teljesítő közepes kapitalizációjú cégek kínálhatnak pozíciókat a befektetőknek. Olyan céget érdemes választani, aki kevésbé függ a magyar bevételektől és a hitelezőktől.
KKV Az unióban terjeszkedik a Masterplast Nyrt.
Privátbankár.hu | 2012. október 15. 14:15
Saját gyártású üvegszövet hálóval jelenik meg az Európai Unió tagországainak piacain a hőszigetelőanyag-gyártó és forgalmazó Masterplast Nyrt. 2013-ban, ennek érdekében a cég 1,4 millió eurós fejlesztést hajt végre káli gyártóbázisán.
Részvény / Deviza / Áru KBC: érdemes kisebb társaságokba fektetni a BÉT-en
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 14:19
A Budapesti Értéktőzsdén lévő kis- és közepes cégek között továbbra is találni vonzó befektetési célpontokat, még akkor is, ha a nehéz gazdasági környezet közepette szinte mindegyik társaság árfolyamesést szenvedett el az elmúlt egy évben.
Részvény / Deviza / Áru Tűz volt egy Masterplast-raktárban - 2 millió eurós a kár
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 11. 11:21
A Masterplast Románia S.R.L. nagyváradi raktárbázisán szeptember 11-én hajnalban személyi sérüléssel nem járó tűzeset történt - közölte a Masterplast.
Részvény / Deviza / Áru Stock picking, avagy egy jó módszer a hozamvadászatra (interjú)
Borbély Péter | 2012. szeptember 6. 06:20
A válsághelyzetekben nehéz versenyezni a tőzsdén az emelkedő kötvényhozamokkal. Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő részvény területért felelős vezetője szerint vannak olyan aprólékos, de kifizetődő módszerek, amikkel akár nagyobb hozamra is szert lehet tenni a tőzsdéken. Loncsák András azt is elmondta, mi volt élete legjobb és legrosszabb üzleti döntése.
Részvény / Deviza / Áru Veszteségbe fordult a pesti tőzsde jó tanulója
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 24. 12:45
A Masterplast Nyrt. az első félévben 8 százalékkal, 39,002 millió euróra növelte forgalmát az egy évvel korábbihoz képest, miközben az adózott eredménye 313 ezer euró nyereségből 85 ezer euró veszteségbe fordult - közölte a társaság a BÉT honlapján.
Részvény / Deviza / Áru Így kell tőzsdére menni: újabb beruházást jelentett be a Masterplast
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 23. 09:52
Nem véletlenül emlegetik a Masterplastot a tőzsdén keresztüli sikeres tőkebevonás iskolapéldájaként: a társaság a megszerzett tőke segítségével már a harmadik értéknövelő beruházást hajtja végre.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG