Masterplast
Ingatlan A 2008-as válság óta nem látott lakásfelújítási kedv lett úrrá a magyarokon
MTI | 2021. január 5. 06:22
A lakosság következő egy évre vonatkozó lakásfelújítási és -korszerűsítési kilátásai a tavalyi negyedik negyedévben ismét erőteljesebbé váltak, a várakozások 14 éves csúcsra emelkedtek. A bejelentett kormányzati ösztönző intézkedések hatására a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 14 százalékán végezhetnek fejújítási, korszerűsítési munkákat - derül ki a GKI és a Masterplast legfrissebb, közös reprezentatív kutatásából.
Részvény / Deviza / Áru Kiderült, miért függesztették fel a Masterplastot
Privátbankár.hu | 2018. június 14. 08:13
Fontos információt jelentettek be, azért volt szükség a tőzsdei kereskedés szüneteltetésére.
Részvény / Deviza / Áru Felfüggesztettek egy céget a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2018. június 13. 15:04
Készül valami a Masterplast háza táján.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasra emelték az OTP-célárát, csúnyán zuhant a Richter
Eidenpenz József | 2018. február 28. 19:23
A tegnap elbizonytalanodó tőzsdék közül az amerikaiak magukhoz tértek ma, Európában azonban röpködnek a mínuszok, így Budapesten is. Főleg a Richter húzta le az indexet, amelyet a rossz hír után leminősítések is sújtanak. Alaposan emelkednek az OTP-célárak, a részvény nem is süllyedt ma sokat.
Részvény / Deviza / Áru Rekordokat halmozott a tőzsde – meddig menetelhet még Budapest?
Privátbankár.hu | 2017. november 2. 13:10
Szépen búcsúzott az október a magyar tőzsdétől, a BUX index eddig látott folyamatos emelkedése töretlen volt ebben a hónapban is.
Részvény / Deviza / Áru Grillezik Matolcsyékat, megtáltosodott a forint
Privátbankár.hu | 2017. október 18. 10:59
Csendes kereskedést jósolnak a hét közepére az elemzők, néhány makroadaton kívül csak céges gyorsjelentések várhatóak a világban. Az igazi izgalmak este érkeznek, ekkor publikálja a Fed az aktuális Bézs könyvét. A magyar piacon alig van elmozdulás, Matolcsy Györgynek azonban ma kell jelentenie a jegybank működéséről az Országgyűlés előtt – ez mozgatja a forint árfolyamát is.
Részvény / Deviza / Áru Ezután ezeken a részvényeken lehet sokat keresni?
Eidenpenz József | 2016. május 19. 12:15
A nagyobb magyar tőzsdei társaságok részvényei 70 százalékos emelkedésen vannak túl, de vajon csatlakoznak-e hozzájuk a kisebbek is? A KBC Equitasnak néhány cégről eléggé jó véleménye van, másokat inkább figyelendőnek tart. A cég szerint a nyugdíjpénztárak kiesésével a kisbefektetők konkurensek nélkül maradtak a kisebb cégek piacán.
Részvény / Deviza / Áru Erős az olaj, gyengécske a forint
Fellegi Tamás | 2016. február 26. 10:30
Az olaj ára az elmúlt egy hónapban kialakult ingadozási sáv teteje körül van, erre szokás szerint a tőzsdéket is felrántották. A Richter végre ismét 5000 forint fölött, a forint viszont kissé többet gyengült az emelkedő trendhez méltónál. Érdekesség a BÉT-en: kiváló eredménnyel jött ki a Masterplast, rá is kaptak a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru Alakul a profitgyár: jól halad a Masterplast beruházása
Privátbankár.hu | 2015. november 17. 13:25
Elindult a Masterplast 8,4 millió eurós, 205 munkahelyet teremtő szabadkai beruházásának második üteme.
Részvény / Deviza / Áru Így keveredett áfacsalási ügybe az egyik magyar tőzsdei cég
Privátbankár.hu | 2015. október 27. 10:54
Hiába nem tudott a vezetőség a körhinta-csalásról, még így is csattanhat rajtuk az adóhatóság ostora.
Részvény / Deviza / Áru Megint korai volt a görög öröm - mitől ilyen erős az euró?
Fellegi Tamás | 2015. június 4. 10:33
Ciprasz megint átejtett mindenkit, már nagyon fárasztó a görög huzavona. Európában esnek a részvények, sőt a kötvények is, a BÉT is ereszkedni kezdett, az OTP-vel az élen. A Masterplast aukció sikeres volt, a forint továbbra is gyengélkedik. Megállta a kínai részvények szárnyalása, viszont ereszkedik az olaj és az arany.
Részvény / Deviza / Áru Elkapkodták a magyar cég papírjait
Privátbankár.hu | 2015. június 4. 07:48
Eredményesen zárult a Masterplast nyilvános részvényaukciója, a minimumárként meghatározott szint felett 5,6 százalékkal, 549 forintos átlagáron keltek el a részvények, a felajánlott 400 ezer darabos mennyiség közel háromszorosára érkezett vételi ajánlat - közölte az építőipari szigetelőanyagot gyártó és értékesítő társaság.
Részvény / Deviza / Áru Érdemes beszállni ebbe a magyar cégbe? Délután 3-ig meggondolhatjuk
Privátbankár.hu | 2015. június 3. 09:40
Ma értékesíti részvényei egy részét a Masterplast két tulajdonosa, hogy szélesítsék a befektetők körét - növeljék a részvényforgalmat, jobban bevonják a lakosságot.
Részvény / Deviza / Áru Szerbiában dob egy nagyot a magyar tőzsdei cég
Privátbankár.hu | 2015. május 18. 15:02
A Masterplast még szerb állami támogatást is kap új szabadkai beruházásához, amely akár évi 20 millió euróval is megdobhatja a bevételt.
Részvény / Deviza / Áru Van még olyan cég a tőzsdén, amelyik osztalékfizetésről álmodik
Privátbankár.hu | 2015. február 26. 08:45
17 százalékkal növelte árbevételét a tavalyi utolsó negyedévben a Masterplast, a társaság 56 százalékkal javította működési eredményét 2014-ben.
Részvény / Deviza / Áru A fél világot leszigetelné a magyar cég - akár osztalékot is fizethetnek
Privátbankár.hu | 2014. november 28. 11:04
A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Masterplast Nyrt. 2020-ra az európai szigetelőanyag-piac meghatározó szolgáltatójává bővülne. A tőzsdén megcélozták a prémium kategóriát, akár osztalékot is fizethetnek a jövőben.
Részvény Élénkül az építőipar: ugrott a magyar hőszigetelőgyártó nyeresége
Privátbankár.hu | 2014. november 13. 13:54
A kedvezőtlen iparági környezet ellenére jelentősen, 50 százalékkal növelni tudta adózott nyereségét a harmadik negyedévben a Masterplast Nyrt.
Részvény / Deviza / Áru Elégett a romániai tűzben a Masterplast nyeresége
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 11:24
Elsősorban a romániai értékesítés jelentős visszaesése miatt a Masterplast csoport árbevétele csökkent a III. negyedévben. A vállalat bruttó árrése mérséklődött, EBITDA-ája csökkent, pénzügyi eredménye az utolsó negyedév kedvező árfolyamhatásai miatt az előbbieknél kevésbé romlott. A romániai tűzeset nélkül nyereséges lett volna a negyedév, a biztosítóval még tárgyalnak.
Részvény / Deviza / Áru BÉT: ezekre a kisebb cégekre érdemes figyelni (Videó)
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 10:38
A kedvezőtlen makrokörnyezetben a jól teljesítő közepes kapitalizációjú cégek kínálhatnak pozíciókat a befektetőknek. Olyan céget érdemes választani, aki kevésbé függ a magyar bevételektől és a hitelezőktől.
Részvény / Deviza / Áru KBC: érdemes kisebb társaságokba fektetni a BÉT-en
Privátbankár.hu | 2012. október 11. 14:19
A Budapesti Értéktőzsdén lévő kis- és közepes cégek között továbbra is találni vonzó befektetési célpontokat, még akkor is, ha a nehéz gazdasági környezet közepette szinte mindegyik társaság árfolyamesést szenvedett el az elmúlt egy évben.
Részvény / Deviza / Áru Tűz volt egy Masterplast-raktárban - 2 millió eurós a kár
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 11. 11:21
A Masterplast Románia S.R.L. nagyváradi raktárbázisán szeptember 11-én hajnalban személyi sérüléssel nem járó tűzeset történt - közölte a Masterplast.
Részvény / Deviza / Áru Stock picking, avagy egy jó módszer a hozamvadászatra (interjú)
Borbély Péter | 2012. szeptember 6. 06:20
A válsághelyzetekben nehéz versenyezni a tőzsdén az emelkedő kötvényhozamokkal. Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő részvény területért felelős vezetője szerint vannak olyan aprólékos, de kifizetődő módszerek, amikkel akár nagyobb hozamra is szert lehet tenni a tőzsdéken. Loncsák András azt is elmondta, mi volt élete legjobb és legrosszabb üzleti döntése.
Részvény / Deviza / Áru Veszteségbe fordult a pesti tőzsde jó tanulója
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 24. 12:45
A Masterplast Nyrt. az első félévben 8 százalékkal, 39,002 millió euróra növelte forgalmát az egy évvel korábbihoz képest, miközben az adózott eredménye 313 ezer euró nyereségből 85 ezer euró veszteségbe fordult - közölte a társaság a BÉT honlapján.
Részvény / Deviza / Áru Így kell tőzsdére menni: újabb beruházást jelentett be a Masterplast
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 23. 09:52
Nem véletlenül emlegetik a Masterplastot a tőzsdén keresztüli sikeres tőkebevonás iskolapéldájaként: a társaság a megszerzett tőke segítségével már a harmadik értéknövelő beruházást hajtja végre.
Részvény / Deviza / Áru Nagy hal a Masterplastban: bevásárolt az OTP Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2012. május 29. 09:26
Az OTP Alapkezelő Zrt. 2012. május 23-án a Masterplastban 5%-ot meghaladó szavazati jogot szerzett - közölte a tőzsde honlapján a társaság. A meglévő 499 ezer darab részvényhez újabb 300 ezer darabot vásároltak, így a szavazati jogok 6,05 százalékát gyakorolhatják közvetetten.
Részvény / Deviza / Áru A Concorde jegyezte le az összes Masterplast-részvényt
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 09:36
A Masterplast bejelentette, hogy a május 24-i tőkeemelésből származó részvényeket a Concorde Befektetési és Eszközkezelő Zrt. jegyzi le.
Részvény / Deviza / Áru Állja a vihart a Masterplast, két év múlva felpöröghet az ukrán és a román piac is
Borbély Péter | 2012. május 24. 14:35
Sikeres tőkeemelést hajtott végre két körben az építőipar egyik hazai nagyágyúja, a Masterplast. A cég idehaza ritka módszerrel, két körös részvényaukcióval tett szert 720 millió forint friss forrásra. A vállalat elsősorban Ukrajnában és Romániában fejleszt és az Aegon Alapkezelő szerint 2015-től már akár látványos is lehet a kapacitásbővítés megtérülése. A válság ugyanakkor folyamatos kockázatot jelent.
KKV Aukción kínálja részvényeit a Masterplast május 23-án
Privátbankár.hu | 2012. május 14. 12:47
A magyar tőkepiacon ritkának számító részvényaukciót hirdetett a Masterplast Nyrt., amelynek során magánszemélyek széles köre is vásárolhat a vállalat papírjaiból. A május 23-i részvényaukción legfeljebb 2,86 millió darab száz forintos névértékű törzsrészvényt ajánlanak fel – jelentette be Tibor Dávid vezérigazgató a BÉT-en tartott mai sajtótájékoztatón.
Részvény / Deviza / Áru 1,2 millió eurós mínusszal indult a Masterplast éve
Privátbankár.hu | 2012. május 9. 11:40
A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Masterplast Nyrt. 14%-kal növelte árbevételét az idei év első negyedében az előző év azonos időszakához képest, és a tavalyi év utolsó negyedévéhez képest tovább gyorsult a vállalat árbevételének növekedése. A pénzügyi eredmény elsősorban a szerb dínár gyengülése miatt romlott, az adózás utáni veszteség 1,2 millió euró.
Részvény / Deviza / Áru Ezúttal Ukrajnában alapít gyárat a Masterplast
Privátbankár.hu | 2012. május 3. 11:24
A romániai Sepsiszentgyörgyön megkezdett beruházást követően a Materplast Nyrt. az ukrajnai Lembergben polisztirol lap gyárat alapít. A beruházás összértéke 1,4 millió euróra rúg, a gyártás várhatóan 2013 tavaszán kezdődhet meg.
Részvény / Deviza / Áru 1,6 millió eurót fektet be a Masterplast Romániában
Privátbankár.hu | 2012. április 17. 09:07
A Masterplast Nyrt. 1,6 millió euró befektetéssel - a már korábban vásárolt ragasztógyára mellett - új polisztirolhab hőszigetelő termékgyártó üzemet létesít a romániai Sepsiszentgyörgyön - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Részvény / Deviza / Áru 1,1 milliárd forintot szerzett 7 befektetőtől a Masterplast
Privátbankár.hu | 2012. március 22. 11:13
Másfélszeres túljegyzés mellett a Masterplast összesen 1,1 milliárd forint friss tőkét von be a tőkepiacról. Az elmúlt évekre visszatekintve Magyarországon példa nélküli, hogy egy cég részvényeiből hét intézményi befektetői csoport egyidejűleg vásároljon.
Részvény / Deviza / Áru Romániában erősít a Masterplast - készülnek a tőkebevonásra
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 10:40
Tovább erősíti kelet-közép-európai regionális vezető pozícióját a hőszigetelőanyag-gyártó és- forgalmazó piacon a Masterplast Nyrt. A német Schwenk Csoporttól vásárolt sepsiszentgyörgyi ragasztógyárában 2012. március 12-én megkezdi a ragasztóanyag gyártását.
KKV A felújítások húzjatják ki az építőipart a gödörből
Privátbankár.hu | 2012. január 19. 11:34
Az energiaár támogatások megszűnése, és az egyre árérzékenyebb fogyasztók miatt idén is tovább erősödik az épületfelújítási-kedv, amely a takarékosság mellett a válság túlélésében is segíti az építőipart.
Deviza / Áru Könnyebben fektethetünk búzába, kukoricába és Masterplast-részvénybe
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 11:05
November 29-étől a Masterplast részvényeivel, december 1-jétől pedig új, készpénzes elszámolású határidős búza-, kukorica- és napraforgómag-kontraktusokkal is kereskedhetnek a befektetők a Budapesti Értéktőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdére megy a Masterplast
Privátbankár.hu | 2011. november 22. 13:52
A Masterplast benyújtotta részvényeinek bevezetési kérelmét a Budapesti Értéktőzsdére. Korábbi közlés szerint az egymillió forint jegyzett tőkéjű, vezető építőipari cég 10 millió darab, 100 forint névértékű részvényének technikai bevezetését tervezi.
hírlevél
depositphotos