<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
Jelentősen növelte eladásait a Rába Amerikában. Az európai piacon úgy adott el több alkatrészt, hogy közben a piac zsugorodott.
Lájkold a Privátbankárt, mi adunk 10 forintot - fogjunk össze együtt a gyerekekért! >>

Áttörés volt a tavalyi év a Rába futómű-üzletágának - mondta Pintér István elnök-vezérigazgató a társaság közgyűlésén. Az európai piac 9 százalékos csökkenése ellenére a Rába 10 százalékos bővülést ért el, míg a belföldi és FÁK-államokbeli értékesítése az előző évi szinten maradt.

Az amerikai piacon a mezőgazdasági és a speciális gépek szegmensében is mintegy 40 százalékos bővülést könyvelhetett el a cég.

A buszgyártás újabb lökést adhat

Pintér István szerint új fejlesztési lehetőséget ad az a nemrégiben aláírt stratégiai megállapodás, amelynek alapján - korábbi bejelentés szerint 2014 tavaszától - Volvo-buszokat gyárthat a Rába. Arról a Privátbankár is beszámolt, hogy a megállapodástól többek között azt is várják, hogy a hazai beszállítók a Volvo segítségével nemzetközi piacokra is beléphetnek. Részletek >>

Az elnök-vezérigazgató szerint a jövőre induló gyártás során évente 200-300 busz készülhet Győrben, ami 15-20 milliárdos bevételt jelent.

Döntöttek az osztalékról is

A tőzsdei kivezetéssel kapcsolatban Pintér István azt mondta, hogy a cég nemzetközi vevőköre számára fontos a Rába transzparens működése, és vásárlóik egyáltalán nem érdekeltek abban, hogy ez változzon. Egy másik felvetésre annak a véleményének adott hangot, hogy a társaság részvényei alulértékeltek.

A közgyűlés egyhangúlag újabb öt évre a társaság igazgatósági tagjává választotta Pintér Istvánt.

A Rába február közepén publikált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült, konszolidált jelentése 42,35 milliárd forint árbevételről és 569 millió forint nyereségről adott számot a tavalyi évről. A bevételek 7,5 százalékkal nőttek, az eredménye 25,2 százalékkal haladta meg az előző évit.

Ugyanakkor a közgyűlés most arról döntött, hogy nem fizet osztalékot a társaság. A közgyűlés 98,3 százalékos többséggel szavazta meg Pintér István javaslatát.

A Rábában a magyar állam 73,67 százalékos tulajdonnal rendelkezik, ami 76,79 százalékos szavazati arányt biztosít számára.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG