<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

KKV
A magyar vállalkozások nagy része azért esik el komoly megrendelésektől, mert nem elérhetők termékeinek adatai. Míg Nyugat-Európában a szükséges információk az esetek 60 százalékában megtalálhatók a cégek honlapján, addig Magyarországon ez az arány csupán 12-15 százalék körül mozog – állapította meg a Tablazat.hu beszerzési szakportál.

A Tablazat.hu összesen 134 ipari cég 1142 termékét vizsgálta beszerzői szemmel, információk és leírások után kutatva. Az eredmény elszomorító: „csupán 31 cég weboldala kínált releváns információt összesen 163 termékről, de ezek között is több olyan volt, amelyről csupán egy angol nyelvű, pdf formátumú kiadvány volt feltöltve.

Használhatatlan honlapok

Nagyon sok cég hajlamos azt gondolni, hogy mivel tevékenységi köre specifikus, és sok visszajáró ügyféllel rendelkezik, az ő áruikra igényt tartó ügyfelek mindenképpen megtalálják őket. „Ezért gyakran egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy megjelenjenek az interneten, inkább hírnevükre és kapcsolatrendszerükre hagyatkoznak. Úgy gondolják, hogy aki speciális eszközöket keres, jól tudja, hol találhat rájuk” – magyarázza Kócsi Norbert, a Tablazat.hu beszerzési szakértője.

A találatokat elemezve azzal szembesülünk, hogy a nyugat-európai és a magyarországi ipari cégek netes megjelenése között rendkívül nagyok a különbségek. A hazai gyártók, beszállítók weboldalai szinte használhatatlanok. Jellemző rájuk, hogy csupán kulcsszószerűen felsorolják tevékenységi köreiket, a beszállítókat érdeklő termékinformációk viszont szinte teljesen hiányoznak. Az angol vagy német ipari cégek weboldalán viszont a legtöbb részletes információ fel van tüntetve, ami így megkönnyíti a beszerzők munkáját, és növeli a megrendelések esélyét is.

Hogy lehet jobb a honlapom?

Az hazai vállalkozások minimális befektetéssel képesek lennének jelentősen növelni forgalmukat. A legfontosabb lépés egy hatékony honlap felépítése, ahol egyszerűen és gyorsan megtalálható minden, a beszerzőket érdeklő információ a termékekről és a szolgáltatásoktól. 

Még az sem szükséges, hogy modern kinézetű legyen a honlap, a beszerzők ugyanis elsősorban a számukra releváns adatokat keresik. Útmutatóul szolgálhatnak azok az információk, amelyek iránt a közelmúltban a legtöbbször érdeklődtek. Az is nagyban megkönnyíti a beszerző döntését, ha illusztrációkat, esetleg véleményeket is talál a termékek mellett.

Ezzel a cégek nem foglalkoznak


Tapasztalataink szerint öt cégből egy meg sem nyitja a beszerzői ajánlatkéréseket, és csupán kevesebb mint a fele válaszol a megkeresésekre. Ez gyakran annak köszönhető, hogy a beszerzők nem pontosan tudják, hogy mit szeretnének, ezért az ajánlatkérés általános kérdésekből áll, a cégek pedig ezekkel egyszerűen nem foglalkoznak. Így az információhiány miatt a beszerzők sokszor eleshetnek egy kedvezőbb ajánlattól, az ipari cégek pedig akár néhány biztos megrendeléstől – magyarázza Kócsi Norbert.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
KKV Milyen veszélyeket rejtenek a közösségi oldalak a kkv-knak – hová fordulhatnak a cégek?
Natív tartalom | 2021. augusztus 26. 13:59
A közösségi média oldalak elsőre a legegyszerűbb megoldásnak tűnhetnek a hirdetni tervező kis- és középvállalkozások számára, ám a szakértők több kockázatra is figyelmeztetnek.
KKV Hogyan dolgozzunk együtt a folyamatosan kötekedő kollégákkal?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 21. 17:06
A munkahelyi konfliktusok senki számára sem ismeretlenek, azonban míg egyes viták előre visznek és fejlődéshez vezetnek, mások csak kárt okoznak, és mérgezővé teszik a munkahelyi légkört. Mit tehetünk azért, hogy a kötekedő kollégákkal együtt tudjunk dolgozni? A Harvard Business Review kutatói ezt járták körbe.
KKV Örülhetnek a lottóárusok ennek a hírnek
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 2. 15:32
A Szerencsejáték Zrt. fél évvel meghosszabbítja a februárban indított, kis- és közepes vállalkozásokat célzó ösztönző programját, ezzel a lépéssel további 1,5-2 milliárd forint jutalékot juttathat partnerértékesítőinek.
KKV Varga Mihály: ezekkel a javaslatokkal erősítenék a digitalizációt
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 17:28
A digitalizáció erősítéséről tárgyalt a Nemzeti Versenyképességi Tanács, a testület négy területen javasol intézkedéseket a kormánynak - közölte a pénzügyminiszter.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos