Beszállítók
Részvény / Deviza / Áru Az autóipari munkahelyeket megszüntetik, ugye?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 28. 19:15
Sorra jönnek hírek német autógyárak és beszállítóik foglalkoztatotti létszámának csökkentéséről, gyáregységek bezárásáról. Közben azonban az iparági jövőjét sok szakember viszonylag pozitívan látja, mert erős például a kínai export. Mi az oka ennek a kettősségnek? Lehet, hogy a koronavírus csak ürügy a leépítésekre? Lehet, hogy ezek az állások eleve megszűnésre voltak ítélve?
Makro / Külgazdaság Tárgyalás a kórházi beszállítókkal: Gulyás Gergely szerint többféle ajánlatot kapnak a cégek
Baka F. Zoltán | 2020. március 2. 07:30
A Miniszterelnökséget vezető miniszternek más információi vannak, mint a tárgyalásokat vezető szaktárcának. Ma jár le a határidő.
Vállalat Nehéz elhagyni Kínát - hová menekülnének az amerikai cégek?
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 26. 16:10
Az amerikai védővámok folyamatos kiterjesztésével egyre több egyesült államokbeli cég gondolja úgy, hogy termelését Kínából áthelyei a közeli délkelet-ázsiai országokba, legfőképpen Vietnámba. A helyi beszállítók gyenge teljesítménye és a termelési láncok elégtelensége miatt azonban ez nem is olyan könnyű feladat.
Makro / Külgazdaság Egyetlen cég gazdaggá tesz egy egész országot?
Fellegi Tamás | 2016. október 6. 16:40
A koreai elektronikai cég hét éve hatalmas gyárat épített Vietnam északi részén, és a korábban rizstermeléssel foglalkozó környék ma az ország második exportcentruma lett Ho Shi Minh-város, az egykori Saigon után. A multicég az egész országot felpörgette, és sokban hozzájárult, hogy Vietnam a kínai fejlődés útjára lépjen.
KKV Újabb autóipari gyár épül Magyarországon
Privátbankár.hu | 2014. április 2. 15:17
Letették a német Parat Ungarn Kft. gyárának alapkövét a Nógrád megyei Szügy községben.
KKV Használhatatlan magyar honlapok - így csinálhat olcsón, jobbat
Privátbankár.hu | 2014. március 14. 19:10
A magyar vállalkozások nagy része azért esik el komoly megrendelésektől, mert nem elérhetők termékeinek adatai. Míg Nyugat-Európában a szükséges információk az esetek 60 százalékában megtalálhatók a cégek honlapján, addig Magyarországon ez az arány csupán 12-15 százalék körül mozog – állapította meg a Tablazat.hu beszerzési szakportál.
KKV Új autóipari gyár jön Magyarországra - ezer új munkahelyet hoz
Privátbankár.hu | 2014. március 12. 12:46
Letették az alapkövét a Takata, japán autóipari vállalat új gyárának Miskolcon, ezer új munkahely jön létre.
KKV Ekkora cégeknek már nem jó dolgozni?
Privátbankár.hu | 2014. március 5. 07:59
A légitársaságok a repülőgépgyártókat szorongatják, ők pedig a beszállítóikat: egyre olcsóbban, egyre gyorsabban, egyre többet kell dolgozni.
KKV Szeretne beszállító lenni a kereskedelmi láncnál? Itt a lehetőség
Privátbankár.hu | 2014. január 23. 16:40
Beszállítói napot szerveznek a kkv-knak. (x)
KKV Nincs egyezség, százmilliókhoz nem jutnak hozzá az alvállalkozók
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 30. 14:06
Nem lett határidőre csődegyezség a Raabvill Kft. és mintegy kétszáz egykori alvállalkozója, beszállítója között. A társaság ügyvezetője szerint a most elutasítottnál csak kedvezőtlenebb feltételek közé kerülhetnek a hitelezők.
KKV A kormány gyámsága alá került a Pápai Hús
Privátbankár.hu | 2013. július 4. 08:34
A kormány stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a Pápai Hús 1913 Kft.-t és a Pápa-Ser Sertéstenyésztő- és hízlaló Kft.-t, az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.
KKV Egyre többen akarnak beszállni a hazai buszgyártásba
Privátbankár.hu | 2013. június 17. 10:51
Eddig csaknem 250 cég jelentkezett a Rába-holding és a Volvo beszállítói programjába, amelyre már csak két hétig jelentkezhetnek a cégek.
KKV Becsapottnak érzik magukat a beszállítók - nekimentek a Pápai Húsnak
Privátbankár.hu | 2013. május 30. 07:57
Büntetőfeljelentést tettek a pénzükre váró termelők a Pápai Hús 1913 Kft. ügyében, mert a beszállítók becsapottnak érzik magukat.
KKV Sokan kérnek a tortából - mégiscsak buszos nemzet a magyar
Privátbankár.hu | 2013. április 15. 11:37
Több mint száz hazai cég jelezte eddig, hogy szívesen szállítanának be alkatrészeket az itthon készülő buszokhoz. Az új járműveket a Rába és a Volvo közösen készítené, az első már egy év múlva gurulna.
KKV Magyar termékekre hajt a Lidl
Privátbankár.hu | 2013. március 5. 11:47
Újabb magyar beszállítókat keres a Lidl. A tervek szerint hat százalékkal növelnék a hazai partnerek arányát. Jelenleg 200 magyarországi beszállítója van az üzletláncnak.
KKV Elmaradt az adósságrendezés - sokkal tartoznak a kórházak
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 15:20
A települések adósságrendezésére szánt összeg ötödével tartoznak a kórházak. Összesen csaknem 115 milliárd forinttal. Százból negyven forintot már rég ki kellett volna fizetniük az intézményeknek.
KKV Társkeresőt indít az állam a cégeknek
Privátbankár.hu | 2013. február 21. 14:45
Az országban elsőként minősített beszállítói adatbázist hoz létre a Nemzeti Külgazdasági Hivatal. A beszállítóknak segítenének. Elsőként járműipari és elektronikai cégek adatait töltik fel.
KKV Utat építünk a Suzukinak
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 16:07
Orbán Viktor jelentette be, hogy újabb stratégiai megállapodást kötött a magyar kormány, ezúttal a Suzukival írtak alá partnerségi megegyezést.
KKV A legkisebb is számít... ami jó nekünk, jó a Tescónak is
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 14:15
Magyarországon is globális beszállítókat keres a Tesco Group, amely itthon jövőre ezer új munkahely létrehozását tervezi. A cég nemzetközi beszerző csapata és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) által szervezett export fórumon 22 kis- és közepes magyar vállalkozás mutatkozhatott be.
Makro / Külgazdaság Az Apple után a Samsungról derült ki, hogy rabszolga munkásokat alkalmaz
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 5. 13:41
A Samsung kínai gyáraiban is találtak súlyos visszaéléseket. Februárban a rivális Apple beszállítóit marasztalták el az embertelen munkakörülmények miatt.
KKV Milliárdos autóipari üzembővítés Esztergomban
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 8. 11:40
A karosszériaelemeket gyártó, német tulajdonú Kirchhoff Hungária Kft. 2,7 milliárd forint értékű beruházással bővíti esztergomi üzemét. A fejlesztések lezárultával a jelenleg 350 embert foglalkoztató vállalat 500 főre növeli létszámát.
KKV Hatmilliárdos beruházással bővíti ajkai gyárát az autóipari Poppe+Potthoff Hungária
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 17:05
Az autóipari szerelvénycsöveket gyártó cég nemcsak alapterületben bővül, hanem létszámban is. A beruházást várhatóan jövő év elejére fejezik be.
KKV Vannak új üzleti lehetőségek, csak magas kockázatokkal
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 12:32
A Credit Manager Index tavalyi negyedik negyedéves 49,1 pontos értéke a gazdaság stagnálását, enyhe lassulását, és a kockázatok emelkedését jelzi előre. A hazai vállalatok megítélése szerint az üzleti lehetőségek és a hozzá kapcsolódó kockázatok érzékeny egyensúlya úgy tűnik, az utóbbi javára billen el, ezért a magyar credit managerek kevésbé látják optimistán a helyzetet.
KKV Sok magyar vállalkozást sodor veszélybe a Malév
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 08:23
A Malév körülbelül 500 hazai vállalkozásnak adott rendszeres megrendelést, és mintegy 6 milliárd forintot fizetett ki a kis- és közepes vállalkozásoknak; a Malév beszállítói hálózatához tartozó cégek most reménykednek, kivárnak és titkolóznak.
KKV Magyar beszállítókat tesztel a BMW
Privátbankár.hu | 2011. november 24. 08:54
Az Audi és a Mercedes után újabb prémium gyártónál kaphatnak szerepet a magyar beszállítók, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal szervezésében 2011. november 17-én tizenhárom innovatív autóipari beszállító kapott lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon a BMW müncheni Kutatás-Fejlesztési Központjában.
hírlevél