<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
KKV
Elég sok cég életét keseríti meg az a tény, hogy vannak olyan területei a gazdaságnak, melyekben a halasztott fizetés teljesen normális és elfogadott. Ennek ellenére nem praktikus annak szempontjából, aki a számlát kiállította.

Ettől még megvan az értelme és a logikája, de alapvetően likviditási problémákat okozhat.

Azt szokták mondani, hogy minden zárhoz van kulcs, a mi esetünkben ehhez a problémához is van megoldás. Mégpedig a faktorálás.

Aki pedig szakértője ennek a “kulcsnak”, az a BÁV Faktor szakértő csapata. Készséggel állnak olyan cégek rendelkezésére, akik már likviditási gondokkal küzdenek, vagy pedig nincsenek ilyen gondjaik, csak szeretnének még hatékonyabb cash-flow áramlással működni, fejlődni, gyarapodni.

Nézzük meg, mi a menete ennek a folyamatnak!

Az első lépés az, hogy a faktorcég meg fogja vizsgálni az ön vevőinek a körét, illetve konkrétan azt, azokat, akiknek a kiállított számláit szeretné faktoráltatni. Ez biztosítja a faktorcégnek és önnek is azt, hogy az igényelt összeg mindenki számára kifizetésre kerüljön.

Ha mindent rendben talál, meg is történhet a szerződés megkötése. Akár keretszerződés is születhet, ha ön úgy dönt, hogy folyamatosan szeretné az adott cég részére kiállított számlákat faktorcéggel finanszíroztatni.

Ekkor akár a számla 80-90%-át is utalhatja az ön számlájára a BÁV Faktor. Ebből az összegből mindössze a faktordíj kerül levonásra, mely a bruttó számla összegére vetített 0,5-2,5 százalék szokott lenni. Még az is lehetséges, hogy ön ezt az összeget már a szerződéskötés napján megkapja.

hirdetés

Így könnyebben teljesíteni tudja a megrendelést, vagy biztosítani a szolgáltatást. Teljesítés után pedig megkapja a fennmaradó összeget is, amelyből már csak a faktoring kamat kerül levonásra. Ez az összeg az EURIBOR vagy a BUBOR, mely a Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb aktuális összege plusz a kamatfelár, amely egy előre meghatározott összeg az önnel való szerződés megkötésekor.

Miért jó ez a konstrukció?

●     Mert olyan vállalkozók is igénybe tudják venni, akik egyéb banki hitelt nem kapnak.

●     Azért, mert a hitelbírálat folyamán valamin elbuknak, vagy pusztán vállalkozásuk viszonylag új, és nem rendelkezik elég pénzügyi történettel.

●     Olyan megbízást is el tud vállalni, melyet alapvetően pénzügyi helyzete miatt nem tudna, mert nincs megfelelő tőke egy nagyobb megrendelés teljesítéséhez.

●     Mert a pénz áramlását fel tudja gyorsítani, ezáltal növekedésre, terjeszkedésre van lehetősége.

Legyen naprakész a pénzvilág lehetőségei terén, mert a legtöbb problémára van megoldás, ha az ember kellően tájékozott. A BÁV Faktor csapata Magyarországon a legnagyobb független faktorcég, több mint 10 éves tapasztalattal, szakértelemmel. Pénzügyi szolgáltatásaikkal Önnek is hasznos tanácsadói, finanszírozói lehetnek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Bérmegállapodás: mit kapnak a cégek?
Privátbankár.hu | 2021. november 3. 18:57
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint jelentős előrehaladást értek el a jövő évi bérmegállapodás részleteinek kidolgozásában.  
KKV Közel 20 milliárd forintot fektettek be hazai cégekbe a kockázati tőke piac szereplői
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:04
A Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) jelentése szerint az egyesület befektető tagjai az idén január- és június közötti időszakban 61 tranzakció keretében összesen 19,813 milliárd forintot fektettek hazai vállalkozásokba.
KKV Még nem késő észbe kapnia a cégeknek, ha így adóznának
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 11:06
A vállalkozásoknak pár hetük maradt eldönteni, hogy a csoportos társasági adóalanyiságot választják-e, hiszen a nyilatkozatot legkésőbb november 20-ig lehet benyújtani – hívta fel a figyelmet a Mazars. Eddig a jogvesztő határidőig lehet beadni a kérelmet arra vonatkozón is, amennyiben új tag kívánna csatlakozni a csoporthoz. A csoportos társasági adózással a cégek összességében akár 15 milliárd forintot is megtakaríthatnak.
KKV 45 ezer vállalkozás hitelét biztosították a válságban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 30. 10:39
Töretlen az igény a hazai kkv-szektor részéről az állami hátterű, kedvező feltételekkel igénybe vehető intézményi kezességvállalásra, derült ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. sajtóbeszélgetésén. Ma már minden harmadik kkv hitele mögött ott állnak.
KKV A kormány készen áll további adócsökkentésekre
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 29. 12:34
Ezt Bodó Sándor mondta egy sajtótájékoztatón.
KKV IPOSZ-vezető: segítség a hitelmoratórium a kkv-knak
MTI | 2021. szeptember 16. 18:18
Nagy segítség a rászoruló családi, mikro- és kisvállalkozásoknak, hogy a kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a vállalatok számára is - mondta Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) elnöke az MTI-nek.
KKV Nehéz helyzetben az éttermek: itt a válasz, miért drágultak meg a vártnál jobban a vacsorák
Kollár Dóra | 2021. szeptember 8. 05:12
Több mint egy hónapja megszűnt az ételkiszállítás és –elvitel kedvezményes áfakulcsa, amely a vártnak megfelelően drágulást hozott az éttermekben, azonban a hízó számlák mögött a vendéglátóipar szereplői más tényezőket is látnak.
KKV K&H: megjött a kisebb és közepes cégek beruházási kedve
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 2. 11:23
Majdnem két éve nem állt ilyen magasan a beruházási hajlandóság a kis- és középvállalkozások körében, derül ki a K&H bizalmi index kutatás legutóbbi eredményeiből.  
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak?
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
KKV Milyen veszélyeket rejtenek a közösségi oldalak a kkv-knak – hová fordulhatnak a cégek?
Natív tartalom | 2021. augusztus 26. 13:59
A közösségi média oldalak elsőre a legegyszerűbb megoldásnak tűnhetnek a hirdetni tervező kis- és középvállalkozások számára, ám a szakértők több kockázatra is figyelmeztetnek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló