BUX
35 952.53
+1.48%
+525.00
OTP
10 430.00
+0.87%
+90.00
MOL
1 840.00
+2.62%
+47.00
RICHTER
7 150.00
+1.35%
+95.00
MTELEKOM
380.00
+0.66%
+2.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
KKV
2019. május 25. 12:15

Elég sok cég életét keseríti meg az a tény, hogy vannak olyan területei a gazdaságnak, melyekben a halasztott fizetés teljesen normális és elfogadott. Ennek ellenére nem praktikus annak szempontjából, aki a számlát kiállította.

Ettől még megvan az értelme és a logikája, de alapvetően likviditási problémákat okozhat.

Azt szokták mondani, hogy minden zárhoz van kulcs, a mi esetünkben ehhez a problémához is van megoldás. Mégpedig a faktorálás.

Aki pedig szakértője ennek a “kulcsnak”, az a BÁV Faktor szakértő csapata. Készséggel állnak olyan cégek rendelkezésére, akik már likviditási gondokkal küzdenek, vagy pedig nincsenek ilyen gondjaik, csak szeretnének még hatékonyabb cash-flow áramlással működni, fejlődni, gyarapodni.

Nézzük meg, mi a menete ennek a folyamatnak!

Az első lépés az, hogy a faktorcég meg fogja vizsgálni az ön vevőinek a körét, illetve konkrétan azt, azokat, akiknek a kiállított számláit szeretné faktoráltatni. Ez biztosítja a faktorcégnek és önnek is azt, hogy az igényelt összeg mindenki számára kifizetésre kerüljön.

Ha mindent rendben talál, meg is történhet a szerződés megkötése. Akár keretszerződés is születhet, ha ön úgy dönt, hogy folyamatosan szeretné az adott cég részére kiállított számlákat faktorcéggel finanszíroztatni.

Ekkor akár a számla 80-90%-át is utalhatja az ön számlájára a BÁV Faktor. Ebből az összegből mindössze a faktordíj kerül levonásra, mely a bruttó számla összegére vetített 0,5-2,5 százalék szokott lenni. Még az is lehetséges, hogy ön ezt az összeget már a szerződéskötés napján megkapja.

Így könnyebben teljesíteni tudja a megrendelést, vagy biztosítani a szolgáltatást. Teljesítés után pedig megkapja a fennmaradó összeget is, amelyből már csak a faktoring kamat kerül levonásra. Ez az összeg az EURIBOR vagy a BUBOR, mely a Budapesti Bankközi Forint Hitelkamatláb aktuális összege plusz a kamatfelár, amely egy előre meghatározott összeg az önnel való szerződés megkötésekor.

Miért jó ez a konstrukció?

●     Mert olyan vállalkozók is igénybe tudják venni, akik egyéb banki hitelt nem kapnak.

●     Azért, mert a hitelbírálat folyamán valamin elbuknak, vagy pusztán vállalkozásuk viszonylag új, és nem rendelkezik elég pénzügyi történettel.

●     Olyan megbízást is el tud vállalni, melyet alapvetően pénzügyi helyzete miatt nem tudna, mert nincs megfelelő tőke egy nagyobb megrendelés teljesítéséhez.

●     Mert a pénz áramlását fel tudja gyorsítani, ezáltal növekedésre, terjeszkedésre van lehetősége.

Legyen naprakész a pénzvilág lehetőségei terén, mert a legtöbb problémára van megoldás, ha az ember kellően tájékozott. A BÁV Faktor csapata Magyarországon a legnagyobb független faktorcég, több mint 10 éves tapasztalattal, szakértelemmel. Pénzügyi szolgáltatásaikkal Önnek is hasznos tanácsadói, finanszírozói lehetnek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


KKV Zöld kkv-k figyelem: 7,3 milliárd forintnyi pályázati pénz vált elérhetővé
MTI | 2020. augusztus 3. 09:21
Vállalkozásonként 20 és 400 millió forint közötti összeget lehet elnyerni.
KKV Optimistábbak a cégvezetők, mint amire bárki számított
Privátbankár.hu | 2020. július 22. 12:24
A vírusjárvány meglepő módon mérsékelten hatott a cégvezetők várakozásaira: nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb kutatásából.  
KKV Hány milliárdot hagy a cégeknél a kormány?
Privátbankár.hu | 2020. július 19. 17:01
A hangzatosan csak a gazdaságvédelem költségvetésének keresztelt jövő évi tervben a kormány egyebek mellett arról is bemutatta egy mellékletben, hogy 2021-ben mennyi pénzt hagynak a vállalkozásoknál a társasági adónál érvényesíthető kedvezmények formájában.
KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
KKV 500 milliárd forintot fordítanának beruházásra a versenyszférában
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 5. 07:51
Átlag feletti az aktivitás az autóiparban.
KKV Jócskán több hitelt adott a CIB a kkv-knak
Privátbankár.hu | 2020. június 3. 15:43
Húsz százalékkal növelte a kis- és közepes vállalkozások részére folyósított hiteleinek összegét a CIB Bank 2019 és 2020 márciusa között. A pénzintézet adatai szerint az első negyedév végén közel 13 százalékkal több kkv-t finanszírozott, mint az előző év azonos időszakában. 
hírlevél