<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Faktoring
Pénzügyi szektor További növekedést vár a GF Faktor
Privátbankár.hu | 2022. december 16. 12:27
A cég szerint a hatékony vállalatfinanszírozást biztosító faktoring még nem elég ismert a piacon.  
Pénzügyi szektor A cégek részéről nagyon megnőtt a finanszírozási igény
Natív tartalom | 2022. december 12. 15:08
A változó növekedési és kamatkörnyezet komoly változásokat indukált a finanszírozási piacon, mondta lapunknak nyilatkozva a Magyar Bankholding faktoring vezetője. Garamvölgyi Balázs szerint egyre több vállalkozás veszi igénybe a rövid távú finanszírozáshoz a faktoringot, amely a hiteleknél jóval rugalmasabb termék.
Pénzügyi szektor Tovább nőtt a magyar faktoringpiac
Privátbankár.hu | 2022. június 8. 14:29
Az első negyedévben is folytatódott a 2021-es tendencia.
Makro / Külgazdaság Történelmi csúcson a hazai faktoringforgalom
Privátbankár.hu | 2021. március 16. 13:47
A tavalyi, rekordmértékű forgalom után idén is erős év jöhet a magyarországi faktoringpiacon, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány hatásai ezt a területet is hátrányosan érintik – vélik a CIB Bank szakértői. A vevőkövetelések finanszírozásának hazai piacán dobogós helyen szereplő bank várakozásai szerint a kis- és középvállalkozások oldalán is nőhet a kereslet a szolgáltatás iránt.
Vállalat A faktoring a koronavírus alatt is üzemel
Csabai Károly | 2020. október 15. 17:44
A vevőkövetelések fedezetére nyújtott finanszírozás 2020 első felében közel 3 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában, miután ez likviditáshoz segítette a cégeket, ami a mostani válsághelyzetben kulcsfontosságúvá vált.
Pénzügyi szektor Nőhet a faktoring iránti kereslet a koronavírus hatására
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 14:23
Az ugyanis a CIB Bank előrejelzése szerint nagyban hozzájárulhat a vállalkozások kiszámítható pénzügyi működéséhez.
Vállalat Nagy rekord született a faktoring piacon, 27 százalékos volt a forgalombővülés
Privátbankár.hu | 2019. október 1. 07:49
A forgalom az első fél évben elérte a 1263 milliárd forintot.
KKV Mi az a faktorálás, és mi az ügymenete?
Privátbankár.hu | 2019. május 25. 12:15
Elég sok cég életét keseríti meg az a tény, hogy vannak olyan területei a gazdaságnak, melyekben a halasztott fizetés teljesen normális és elfogadott. Ennek ellenére nem praktikus annak szempontjából, aki a számlát kiállította.
KKV Hogy lehet 60 napból egyet csinálni? A világsiker küszöbén egy magyar márka
Füstös Móni | 2016. szeptember 30. 18:05
A Nanushka az egyik legsikeresebb magyar divatmárka külföldön, Sándor Szandra - a márka megálmodója és designere - pedig az egyik legsikeresebb magyar divattervező. Olyan világsztárok hordják Nanushka ruháit, mint Lucy Liu, Selma Blair és Charlize Theron. Ennek ellenére Sándor Szandra azt mondja, hogy a márka inkább itthon sikeres, külföldön nagyon kicsinek számítanak, de most jöhet az áttörés: leszerződtek egy nagy disztribútor céggel, kiváló pénzügyi konstrukciót indítottak el a MagNet Bank segítségével, növelik a gyártást és most esélyes, hogy nagy külföldi áruházakba is bekerülnek.
Vállalat Óriásira nő a piac: egyre több magyar cég adja el a számlakövetelését
Privátbankár.hu | 2016. július 25. 12:44
A magyar cégek egyre gyakrabban nyúlnak a faktoring eszközéhez, különösen a nagyvállalatok biztosítják így, hogy hozzájussanak kintlevőségeikhez.
Vállalatok Javul a kép: van itt hitelbővülés
Nagy László Nándor | 2015. július 21. 11:29
A finanszírozási területen irigylésre méltó bővülést mutat a faktoring, ennek ellenére a faktoring-piac szűkül, mert a kis, bankfüggetlen faktorok nem bírják a versenyt. Ennek oka az is lehet, hogy a mikrocégek helyett Magyarországon speciálisan a nagyvállalatok lettek a faktorcégek fő partnerei.
KKV Saját zsebből kártalanít Demján Sándor - üzleti vita a háttérben
Nagy László Nándor | 2015. május 27. 14:30
Demján Sándor egy faktoringcég közbeiktatásával követeléseinek 70 százalékát kifizeti az Arcadom kisvállalkozói hitelezőinek - hangzott el a mai tájékoztatón. Az is kiderült, hogy a vállalkozó még a csőd előtt is fizetett ki hasonló követeléseket. A sajtótájékoztatón rengeteg volt az utalgatás és a cáfolat - kinek áll érdekében a zavarkeltés?
KKV A megoldás, amivel azonnal pénzhez jutnak a cégek
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 18:48
Már nem "utolsó esély", hanem a likviditáskezelés olcsó eszköze a faktoring - vélekedik a GF Faktor ügyvezetője, aki szerint a növekvő piac a faktoring lehetőségeit is bővíti.
Pénzügyi szektor Akkor segít a bank, ha kérdezünk
Privátbankár.hu | 2014. október 29. 11:34
A hazai kkv-k mind nagyobb része tervez és fogad el tanácsokat, ám a CIB kimutatásai szerint a cégvezetők sok banki termék nyújtotta lehetőséggel nincsenek tisztában.
Pénzügyi szektor Idén fordulat jöhet: nem akarnak eladósodni a cégek
Privátbankár.hu | 2014. július 18. 11:50
Az elmúlt évek visszaesése után az idén megindult a faktoring piac, ám komoly gond, hogy a mikrocégek nem tudnak bekapcsolódni a finanszírozási konstrukciókba. Az NHP faktoring megoldás lehetne, ám ehhez a feltételek gyors módosítására van szükség.
Pénzügyi szektor Csak egy hétig áll a hitelezés
Nagy László Nándor | 2014. március 17. 15:45
Április közepéig kézimunkával lehet csak fedezetet bejegyeztetni a hitelbiztosítéki nyilvántartási rendszerbe, de legalább a rendszer elindult. A csúszás okán úgy fest, csak a fedezett mellett nyújtott kölcsönszerződések folyósítása állhat meg - maximum egy hétre.
KKV Fontos a hitel a cégeknek, de a fogyasztásnak is bővülnie kéne – interjú
Eidenpenz József | 2014. február 24. 11:05
Érezhető fellendülés a kkv-szektorban, de csak szerény mértékben. Még a devizahitellel nem rendelkező exportőröknek sem feltétlenül jó a túl gyenge forint. Nem csak az MNB-hitelprogram van a piacon, hanem számos más olcsó finanszírozási lehetőség is. Interjú Szabados Richárddal, a CIB Bank KKV és Lízing Üzletágainak vezetőjével és Tóth Zoltánnal, a CIB treasury vezetőjével.
Pénzügyi szektor Új Ptk.: meghatározták a lízingszerződés fogalmát
Privátbankár.hu | 2013. április 10. 11:56
A jövő március közepén hatályba lépő új Polgári törvénykönyv (Ptk.) meghatározza a faktoring- és a lízing szerződés fogalmát is, és mindkettő bekerül a hitelbiztosítéki nyilvántartásba.
Pénzügyi szektor Akik örülhetnek a tranzakciós illetéknek
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 15:26
A magyar faktorpiac fellendülését eredményezheti, hogy e finanszírozási tevékenység után nem kell pénzügyi tranzakciós illetéket fizetni, így a GF Faktor Zrt. várakozásai szerint folytatódhat az a tendencia, hogy a kis- és középvállalatok a faktoringot részesítik előnyben, és ezzel finanszíroztatják magukat.
KKV Nagyobb szeletet hasítana a Díjbeszedő a lejárt tartozásokból
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 11:21
Bejegyezte a Cégbíróság a Díjbeszedő Faktorház nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulását. A társaság ezzel jelentős lépést tett afelé, hogy a bővülő piaci környezetben működésének finanszírozási bázisát friss tőkepiaci forrásokat is bevonva szélesíteni tudja. A bankok, közüzemi szolgáltatók tele vannak lejárt követelésekkel - van piaca a cégnek.
Pénzügyi szektor Miért csak lejárt követelésekkel kereskednek a bankok?
Privátbankár.hu | 2012. április 18. 08:44
Nincs piaca a bankközi kereskedelemben a vállalati hiteleknek – derült ki a Gazdaság.hu bankokhoz intézett körkérdéséből. A pénzintézeteknek egyszerűen nincs ilyen szolgáltatása, illetve erre szakosodott csoportja, és értékpapírosítási törvény hiányában egy darabig nem is lesz. A jó ügyfeleket ugyanis nem adják el, a lejárt követeléseket pedig faktoringcégek veszik meg.
KKV Létüket féltik a faktorcégek
Privátbankár.hu | 2012. február 18. 11:02
A követeléseket vásárló cégeket tömörítő Magyar Faktoring Szövetség szerint a Polgári Törvénykönyv tervezett módosítása "létében fenyegeti" a faktoringpiacot. A lejárt, vagy lejáratlan követelések vételéből élő cégek tavaly több mint háromezer vállalkozástól 888 milliárd forint értékben vásároltak követeléseket. Hamarosan kezdődhetnek a tárgyalások egy uniós forrásból finanszírozott faktoring programról,
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG