<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Bejegyezte a Cégbíróság a Díjbeszedő Faktorház nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulását. A társaság ezzel jelentős lépést tett afelé, hogy a bővülő piaci környezetben működésének finanszírozási bázisát friss tőkepiaci forrásokat is bevonva szélesíteni tudja. A bankok, közüzemi szolgáltatók tele vannak lejárt követelésekkel - van piaca a cégnek.

A Díjbeszedő Faktorház Nyrt. lejárat előtti és lejárt lakossági követeléseket vásárol a hazai piacon közüzemektől, pénzügyi intézményektől és távközlési társaságoktól. A lejárat előtti követelésvásárlási tevékenysége során öt budapesti közüzemi partnertől a számlakibocsátással egyidejűleg saját kockázatra megvásárolja a közüzemek lakossági számlaköveteléseit. A társaság lejárt követelésvásárlási üzletága elsősorban késedelembe esett fedezetlen banki, közüzemi és távközlési követelésállomány vásárlására specializálódott és a magyar követelésvásárlói szektor három legnagyobb szereplője közé tartozik.

Lesz mit behajtani

A társaság közleménye szerint a lejárt fedezetlen, lakossági követelések volumene az elmúlt években Magyarországon jelentősen bővült és ezzel párhuzamosan a pénzügyi intézmények és a közüzemek is egyre nagyobb állományokkal jelennek meg a piacon.

A hitelintézetek 91 napon túli késedelmes háztartási hitelállománya 2009 márciusa és 2011 decembere között a romló lakossági fizetőképesség következtében több mint megháromszorozódott. Az adatok azt mutatják, hogy a hitelintézetek - az elmúlt években a követelésvásárlóknak értékesített állományokhoz képest - még számottevő 91 napon túli állományokkal rendelkeznek. A gazdasági válság következtében késedelembe esett adósokkal szembeni banki követelések „tisztítása”, azaz nagyobb arányú értékesítése 2010-2011 során megkezdődött, és a társaság várakozásai szerint a közeljövőben további jelentős vételi lehetőségek jelenhetnek meg a fedezetlen lejárt lakossági követelések piacán.

500 milliárd fölött az eddig beszedett pénz

1998 óta a Díjbeszedő Faktorház 579 milliárd forint lejárat előtti követelést vásárolt meg a budapesti közüzemektől, évente több mint 750 ezer háztartás díjkötelezettségeit kezeli és ezzel kapcsolatban 12 millió darab számla ellenértékét vásárolja meg és szedi be a lakossági közüzemi fogyasztóktól. Emellett 2003-tól 2011. év végéig 37 milliárd forint névértékű fedezet nélküli lejárt lakossági követelést vett meg banki, közüzemi és távközlési partnereitől.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Komoly változtatásokat jelentett be a kormány: csökken az ekho, fellélegezhetnek a katás cégek
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 20:16
Komoly változásokról számolt be a Pénzügyminisztérium legújabb közleménye.   
KKV Itt a figyelmeztetés: új zsarolóvírus támadja a magyar cégeket
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 9. 17:39
Újfajta zsarolóvírus jelent meg a magyar vállalatok rendszereiben.
KKV Egy alacsony, fix kamatozású hitel most kincset ér
Natív tartalom | 2022. augusztus 2. 13:05
Jelentős hitelfelvételi kedvet tapasztaltak a cégek részéről a Magyar Bankholding tagbankjai a támogatott Széchenyi Go-program kifutása miatt, de mi lesz ezután? Melyik szektor szorul most leginkább finanszírozásra? Interjú Kollega-Tarsoly Dániellel, a Magyar Bankholding egyedi üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgatójával.
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
KKV Hirdetés a Facebookon: ezért nem elég az organikus elérés
Márkázott tartalom | 2022. július 7. 16:48
Rengeteg bejegyzés jön szembe a Facebookon nap mint nap és ezek nagyrésze ma már bizony hirdetés. Annak idején a legtöbb üzleti oldalnak még organikus posztokkal is sikerült elegendő potenciális ügyfelet, vásárlót behúznia. Ma azonban már akkora a verseny, hogy fizetett hirdetés nélkül szinte esélyük sincs a vállalkozásoknak.
KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG