<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Követelés
Pénzügyi szektor Engedély nélkül vásárolt a bankoktól egy cég - milliós bírságot kapott
Privátbankár.hu | 2018. június 20. 09:51
Az Ingatlan Hasznosító és Befektető Ingatlanbankár Kft. éveken át úgy vásárolt vállalati követeléseket bankoktól, hogy arra nem volt engedélye.
Személyes pénzügyek Tévhitek miatt hagyják veszni a pénzüket a magyarok - te mennyit buktál?
Privátbankár.hu | 2018. február 27. 12:04
Több mint 6 százalékkal emelkedett a fizetési meghagyásos eljárások (fmh) száma 2017-ben Magyarországon, és 88 százalékuk néhány héten belül jogerőre is emelkedett, azaz sikerrel végződött – derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) nyilvántartásából. Jó hír, hogy már 599 ezer kérelmet adtak be a közjegyzőkhöz - az kevésbé jó, hogy ezek túlnyomó többségét továbbra is cégek kezdeményezték, a magánszemélyek ritkán választják ezt a módszert kintlevőségeik visszaszerzésére.
Pénzügyi szektor Bedobtak egy javaslatot: így venné elejét a jegybank a rossz hiteleknek
Privátbankár.hu | 2017. június 9. 11:47
Új ajánlásokat adott ki a késedelmes vállalati hitelek rendezésére az MNB.
Agrár Az állam kifizette a Pápai Hús tartozásának felét
Privátbankár.hu | 2013. november 20. 07:43
Kifizette a sertéstartókat Vidékfejlesztési Minisztérium, a fennmaradó részt az Agrárkamara vállalja át.
Adó Már több mint másfél millióan tartoznak az adóhivatalnak
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 14:22
Most kevesebb mint kétezer vállalkozás tartozik 100 milliónál többel, hat hónapon túli késéssel, a számuk azért kevesebb, mint tavaly, mert a NAV 450 céget "áttett" a Magyar Követeléskezelőhöz.
KKV Malév: nem csak a dolgozói kifizetésekkel van gond
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 08:42
Hétfőn kellett volna befejeződnie a Malév Zrt. fölszámolásának, de egyelőre nem látszik a folyamat vége - írja a Népszabadság mai száma.
KKV Nagyobb szeletet hasítana a Díjbeszedő a lejárt tartozásokból
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 11:21
Bejegyezte a Cégbíróság a Díjbeszedő Faktorház nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulását. A társaság ezzel jelentős lépést tett afelé, hogy a bővülő piaci környezetben működésének finanszírozási bázisát friss tőkepiaci forrásokat is bevonva szélesíteni tudja. A bankok, közüzemi szolgáltatók tele vannak lejárt követelésekkel - van piaca a cégnek.
KKV Eredménytelen behajtások: szabadulnak követeléseiktől a cégek
Privátbankár.hu | 2012. április 23. 10:17
Az utóbbi években jelentősen megemelkedett a fizetési késedelemben lévő hitelek, telekom- és közműszámlák aránya. A belső behajtás eredménytelensége miatt a bankok és a közüzemi szolgáltatók egyre gyakrabban élnek a követelések értékesítésének lehetőségével. Becslések szerint 2011-ben több, mint 100 milliárd forint lejárt követelést vettek meg a követelésfelvásárló cégek.
KKV Újabb milliárdos építőipari cég húzhatja le a rolót
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 11:05
Felszámolási eljárást indított a bíróság a Partner Építő Kft. ellen. A társaság éveken át egymilliárd feletti forgalmat produkált. A cég ellen jelenleg bírósági, közjegyzői és adóhatósági végrehajtás van folyamatban. Idén a tavalyi rekordnál is több felszámolás indulhat a szektorban, eddig már 1000 építőipari cég ellen indult felszámolási eljárás.
KKV Kifizetetlen számlák: nem kell azonnal a bíróságra rohanni
Privátbankár.hu | 2012. január 6. 08:13
2011. nyara óta a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elektronikus rendszerében több mint 700 ezer fizetési meghagyásos eljárást kezdeményeztek. A kis- és középvállalkozások még keveset használják a lehetőséget, de volt aki milliárdos behajtással ütötte ki a biztosítékot a közjegyzőknél.
hírlevél
depositphotos