<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Faktorálás
Pénzügyi szektor Tovább nőtt a magyar faktoringpiac
Privátbankár.hu | 2022. június 8. 14:29
Az első negyedévben is folytatódott a 2021-es tendencia.
Pénzügyi szektor Új szolgáltatással csökkenti a külföldi ügyletek kockázatát a CIB Bank
Privátbankár.hu | 2021. május 18. 15:19
Magyar leánybankján keresztül az olasz Intesa Sanpaolo Csoport már nemzetközileg is elérhetővé teszi a digitális alapú export-import partnerfinanszírozási megoldását.
Pénzügyi szektor Jó éve volt a Takarék faktorcégének
Privátbankár.hu | 2020. július 15. 15:56
A Takarék Csoporthoz tartozó vállalkozás története legeredményesebb évét zárta tavaly: tíz százalékkal növelte forgalmát és bevételeit, adózás előtti eredményét pedig csaknem megkétszerezte. Idén hasonló eredményre számítanak, mert bár a világjárvány következtében számos államilag támogatott hitellehetőség nyílt meg a piacon, mégis van olyan helyzet, amelyre nem a kölcsön a megoldás egy vállalkozásnak. A Faktorház tapasztalatai szerint a mostani válságban több cég küzd likviditási problémával.
Pénzügyi szektor Megszűnt egy hazai pénzintézet
Csabai Károly | 2020. május 12. 17:26
A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága a 2018 januárjától végelszámolás alatt állt CIB Faktor Zrt.-t törölte a cégjegyzékből – derül ki a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. tájékoztatásából. Ennek oka, hogy a CIB még évekkel ezelőtt úgy döntött, a saját berkein belül végzi e tevékenységet.
Pénzügyi szektor Most igazán népszerű a faktoring
Privátbankár.hu | 2020. április 7. 12:27
Az elmúlt hetekben többszörösére ugrott a faktorálás iránt érdeklődők száma a Takarék Faktorháznál. Sok cég tart likviditási problémáktól amiatt, hogy a válsághelyzetben a vevői nem, vagy csak késve tudnak fizetni. A faktorálást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is jó és válságálló megoldásnak tartja a következő időszakra.
KKV Mi az a faktorálás, és mi az ügymenete?
Privátbankár.hu | 2019. május 25. 12:15
Elég sok cég életét keseríti meg az a tény, hogy vannak olyan területei a gazdaságnak, melyekben a halasztott fizetés teljesen normális és elfogadott. Ennek ellenére nem praktikus annak szempontjából, aki a számlát kiállította.
KKV Hogy lehet 60 napból egyet csinálni? A világsiker küszöbén egy magyar márka
Füstös Móni | 2016. szeptember 30. 18:05
A Nanushka az egyik legsikeresebb magyar divatmárka külföldön, Sándor Szandra - a márka megálmodója és designere - pedig az egyik legsikeresebb magyar divattervező. Olyan világsztárok hordják Nanushka ruháit, mint Lucy Liu, Selma Blair és Charlize Theron. Ennek ellenére Sándor Szandra azt mondja, hogy a márka inkább itthon sikeres, külföldön nagyon kicsinek számítanak, de most jöhet az áttörés: leszerződtek egy nagy disztribútor céggel, kiváló pénzügyi konstrukciót indítottak el a MagNet Bank segítségével, növelik a gyártást és most esélyes, hogy nagy külföldi áruházakba is bekerülnek.
Személyes pénzügyek Hitelkiváltás töredékáron? Csak nehogy bűncselekménybe keveredj
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 11. 11:02
A behajthatatlannak tűnő hitelek esetében valóban töredékáron lehet visszafizetni a kölcsönt a szakértők szerint, ám a jól fizető ügyfelek ilyen ajánlatot ritkán kapnak. Ha pedig közvetítő ajánlja, hogy "kihozza" a hitelt, legyünk óvatosak: akár bűncselekmény részesévé is válhatunk.
KKV A megoldás, amivel azonnal pénzhez jutnak a cégek
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 18:48
Már nem "utolsó esély", hanem a likviditáskezelés olcsó eszköze a faktoring - vélekedik a GF Faktor ügyvezetője, aki szerint a növekvő piac a faktoring lehetőségeit is bővíti.
Makro / Külgazdaság Így húznák ki a faktoring piacot a mélyből
Privátbankár.hu | 2014. május 10. 09:18
Változik a Növekedési Hitelprogram: a faktoring finanszírozására is jár az olcsó jegybanki pénz.
KKV 100 millió forintot fektettek be a magyar faktorpiacon
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 11:05
Százmillió forintot fektettek be Magyarországon a Grenke csoport tulajdonosai. A hazai kis- és közepes vállalkozásoknak biztosítanak alternatív finanszírozási megoldást, így a cégek hamarabb juthatnak készpénzhez.
Pénzügyi szektor Akik örülhetnek a tranzakciós illetéknek
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 15:26
A magyar faktorpiac fellendülését eredményezheti, hogy e finanszírozási tevékenység után nem kell pénzügyi tranzakciós illetéket fizetni, így a GF Faktor Zrt. várakozásai szerint folytatódhat az a tendencia, hogy a kis- és középvállalatok a faktoringot részesítik előnyben, és ezzel finanszíroztatják magukat.
KKV Létüket féltik a faktorcégek
Privátbankár.hu | 2012. február 18. 11:02
A követeléseket vásárló cégeket tömörítő Magyar Faktoring Szövetség szerint a Polgári Törvénykönyv tervezett módosítása "létében fenyegeti" a faktoringpiacot. A lejárt, vagy lejáratlan követelések vételéből élő cégek tavaly több mint háromezer vállalkozástól 888 milliárd forint értékben vásároltak követeléseket. Hamarosan kezdődhetnek a tárgyalások egy uniós forrásból finanszírozott faktoring programról,
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG