BUX
35 932.39
+0.52%
+185.00
OTP
10 920.00
-0.18%
-20.00
MOL
1 866.00
+2.41%
+44.00
RICHTER
6 695.00
+0.60%
+40.00
MTELEKOM
381.00
-0.52%
-2.00
 
KKV
2013. április 30. 13:51

Világméretű bojkott elindítását fontolgatják a nemzetközi szakszervezetek közösen. A bejelentés a napokban, a budapesti gumiipari konferencián, 16 ország csaknem száz küldötte előtt hangzott el.

Globális bojkottot fontolgatnak a Hankook ellen a nemzetközi szakszervezetek - hangzott el a napokban a Gumiipari Világkonferencia budapesti tanácskozásán, amelyet a 140 országot, összesen 50 millió munkavállalót képviselő IndustriAll Global Union és a mintegy 30 ezer tagot tömörítő magyar vegyipari szakszervezet, a VDSZ rendezett.

A helyi munkajogot nem tartják be maradéktalanul

A konferencián az iparág szereplői, 16 ország csaknem 100 küldötte megvitatta egyebek mellett a jövőben tervezett közös nemzetközi akciókat, s ennek részeként merült fel a Hankooknál tapasztalt szakszervezet-ellenes gyakorlat - többek között a cég rácalmási telepén történt visszásságok -, s a folyamat megállításaként a globális összefogás terve.

A tanácskozáson elhangzott: amennyiben a koreai tulajdonú társaság továbbra sem hajlandó a helyi munkajogi keretek között és az európai szokásoknak megfelelően működni, fel fogják szólítani a világot - kis- és nagykereskedőket, valamint egyéni vásárlókat -, hogy ne használjanak Hankook gumikat, amíg a cég nem változtat a kifogásolt hozzáállásán.

Fontos szerepe van a foglalkoztatásban a cégnek

A hazai helyzet iránt érdeklődő nemzetközi szakszervezeti vezetők kérdéseire válaszolva Székely Tamás, a VDSZ elnöke hangsúlyozta, a Hankooknak fontos szerepe van a foglalkoztatásban, különösen Rácalmáson és vonzáskörében, hiszen 2 ezer munkahelyet hozott létre, ám ez, de még a kormány által adományozott kiemelt stratégiai partnerségi cím sem mentesíti a menedzsmentet a törvényesség betartása alól.  

Márpedig a rácalmási gyárban folyamatosan harcolni kell a legalapvetőbb jogokért is, s úgy tűnik ennél a cégnél semmibe veszik az ILO (az ENSZ nemzetközi munkaügyi szervezete) előírásait - összegezte az elnök.

A tanácskozás résztvevői elfogadták: hamarosan visszatérnek a problémára, s az addig tapasztaltak alapján döntenek a tervezett akcióról.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
KKV 500 milliárd forintot fordítanának beruházásra a versenyszférában
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 5. 07:51
Átlag feletti az aktivitás az autóiparban.
KKV Jócskán több hitelt adott a CIB a kkv-knak
Privátbankár.hu | 2020. június 3. 15:43
Húsz százalékkal növelte a kis- és közepes vállalkozások részére folyósított hiteleinek összegét a CIB Bank 2019 és 2020 márciusa között. A pénzintézet adatai szerint az első negyedév végén közel 13 százalékkal több kkv-t finanszírozott, mint az előző év azonos időszakában. 
KKV Ennek az iparűzési adót fizetők is örülni fognak
Privátbankár.hu | 2020. június 3. 11:31
Több olyan intézkedés is formálódik, amely megkönnyíti a vállalkozók és a cégek életét is.  
KKV Csak az üzletek fele nyitott ki a fővárosi bevásárlóutcákban
Privátbankár.hu | 2020. május 27. 09:34
Sokan nem tudtak azonnal reagálni a korlátozások feloldására, mások úgy látták, hogy a nyitással csak a meglévő veszteségeiket növelnék. Kevés vendéggel, 20-30 százalékos bevétellel zajlott a kijárási korlátozások utáni első hét, bértámogatásra, áfacsökkentésre és vissza nem térítendő támogatásokra volna szükség a túléléshez.
KKV Újabb magyar cégek vállalták, hogy megtartják a munkahelyeket
Privátbankár.hu / MTI | 2020. május 25. 21:33
A mai napon a Nanushka, a Filati Maclodio KFT és a thyssenkrupp is átvehette a versenyképességi program keretében osztott támogatási okiratokat.
Friss
hírlevél