<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Orbán Viktor az influenza elleni védekezéssel kapcsolatban elmondta, hogy azt állami feladatnak tekinti.

Felmerült az állami szerepvállalás az influenza elleni oltóanyaggyártásban, de ehhez közös cég alapításáról nem döntött a kormány - közölte kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Orbán Viktor, miniszterelnök szerdán elmondta az üggyel kapcsolatban, hogy kiemelten fontos területnek tekinti a járványügyi biztonsággal és az influenza elleni védekezéssel kapcsolatos állami szerepvállalást. Ezért ezt - a nemzeti érdekek figyelembe vételével - kizárólagos állami feladatként tudja elképzelni.

A Népszabadság hétfőn írt arról, hogy közös céget alapít a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) és a jelenleg influenzavakcinát gyártó Omninvest Oltóanyagtermelő és Kutatásfejlesztő Kereskedelmi Kft. A közös cégben a tervek szerint az állam többségi tulajdonrészét az MNV képviseli, a társaság működését pedig négytagú bizottság felügyelné, amelybe a vagyonkezelő mellett az Emmi, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Omninvest delegálna egy-egy tagot - olvasható a lapban.

Az egészségügyi államtitkárság erre reagálva hétfőn azt közölte, hogy "a néhány évvel ezelőtti súlyos viták után" a minisztérium és az influenza elleni oldóanyag beszállítója is komoly lépéseket tett a transzparencia biztosítása érdekében. "Az oltás és a járványügyi biztonság hosszú távú biztosítása egy következő lépés lehet, amelyben az állam szerepvállalása is megfontolandó. Az ezzel kapcsolatos döntést megalapozó anyagok elkészültek" - tették hozzá.

Az NFM és az Emmi közös közleményében azt írta: az elmúlt időszakban az összehangolt kormányzati munka eredményeként a beszállító Omninvest számos, a szükséges transzparenciát biztosító intézkedést hozott.

Mint kiemelték: "az átláthatóság további fokozása érdekében" merült fel egy esetleges állami szerepvállalás lehetősége a vakcinagyártásban. Közös cég alapításáról azonban semmiféle kormánydöntés nem született, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ilyen irányú lépéseket nem tett - olvasható a tárcák közleményében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Melyik az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága?
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:05
„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.
KKV Bűvésztrükk: 600 millió forint áfát tüntetett el a csaló család
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 17:55
Ötven cégből álló számlagyárat működtetett és összesen 600 millió forint áfát tüntetett el fiktív számlákkal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezet.
KKV Honnan lesz pénze a hazai startupoknak?
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 14:19
Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló