Oltóanyag
Részvény / Deviza / Áru Tüntetnek a német autóiparban, durvul a Brexit-vita
Eidenpenz József | 2020. szeptember 10. 12:09
A tegnapi szép emelkedés után ma stagnálás folyik Európában, és hasonló jöhet az Egyesült Államokban is. A befektetők az EKB sajtótájékoztatójára várnak. A BUX index esik, főleg a Richter húzza le. A forint kissé gyengül. Durva szóváltások zajlanak a Brexit körül, már az USA is rosszallja a fejleményeket. Felzárkózik-e az aranyhoz és az ezüsthöz a platina?
Makro / Külgazdaság Az oroszok már a második koronavírus-vakcina bejegyzésére készülnek
MTI | 2020. augusztus 26. 06:36
Mindeközben négy hónappal ezelőtti szintre csökkent a fertőzés terjedése az országban. 
Makro / Külgazdaság Végül az oroszok nyerik az oltóanyag-háborút?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 2. 11:14
Moszkva októberre ígéri a tömeges oltás elkezdését. Oroszországban magas a fertőzöttek száma, de a vírus terjedésének rátája már stabilan a kritikus 1-es szint alatt van. Oroszország a negyedik helyen áll a világon a koronavírus-fertőzöttek számát tekintve. A hackereknek is van ebben szerepe?
Részvény / Deviza / Áru Tegnap 4000 milliárd forintot kerestem – mondja Jeff Bezos
Eidenpenz József | 2020. július 21. 11:18
A tegnap este kibontakozó amerikai részvénypiaci rally ma is folytatódhat, Európában is szépen emelkednek az indexek, a BUX viszont kissé le van maradva. Az Amazon főnöke egy nap alatt 13 milliárd dollárral lett gazdagabb, de a többi “karanténpapír” is szépen drágult. Nem csoda, a járvány tovább terjed, bár az oltásokkal kapcsolatban jöttek jó hírek. Közeleg a tél, a WHO volt vezető virológusa csúnya második és harmadik hullámra számít.
Részvény / Deviza / Áru Oltóanyag-technológiát lop Oroszország? Rákapcsolhat a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 17. 11:59
Nagyon visszafogottak az európai tőzsdék, valószínűleg kivárnak a mai és holnapi EU-csúcs előtt. Itthon is enyhe csökkenés van, főleg a Mol miatt, az OTP inkább stagnál. Oroszországot megvádolták, hogy hekkerei betörtek a nemzetközi víruskutató laboratóriumokba, hogy megszerezzék az oltóanyagokkal kapcsolatos technológiát. Csalódást okozott a Netflix, az első félévi jó teljesítményt valószínűleg nem fogja tudni megismételni.
Részvény / Deviza / Áru Több lábon áll a BMW, bocsánatot kér a Twitter, újrazárják a mallorcai diszkókat
Eidenpenz József | 2020. július 16. 12:13
Mára elromlott a hangulat az európai tőzsdéken, az indexek egy százalék körüli mínuszban vannak. A BUX index itthon valamivel kevesebbel megúszta, de a forint is gyengült. Meghekkelték a Twittert, hogy Bitcoinhoz jussanak, egy sor híres személyiség oldalához fértek hozzá. Bebiztosítja magát akkumulátorokkal a BMW autógyár.
Részvény / Deviza / Áru Megérkezett a második hullám, ismét zuhannak a tőzsdék
Eidenpenz József | 2020. június 15. 11:54
Sokan már bizonyítottak látják, hogy megérkezett a koronavírus-fertőzés második hulláma. Emiatt esnek ma a elsősorban újra a tőzsdék, bár a reggeli csúnya nyitáshoz képest máris történt némi javulás. A hazai BUX index egyenesen mínuszból pluszba tudott menni, miközben a Mol és az OTP enyhén süllyed, a Richter és a Telekom szépen emelkedik. Gyengült viszont a forint, egy forinttal drágább lett az euró. Megszületett az első szerződés Európa oltóanyag-ellátásáról.
Részvény / Deviza / Áru Egy nap két oltóanyagról is jó hír jött, száguldanak a tőzsdék
Eidenpenz József | 2020. május 18. 19:03
Délelőtt egy brit, délután egy amerikai cég közölt biztató híreket a készülő oltóanyagáról. Ezen kívül a Fed elnökének tegnapi interjúja és az olajár emelkedése is pozitív hatású volt a tőkepiacokra. A kínai olajkereslet állítólag már elérte a járvány előtti szintet. Szépen drágult az OTP és a Mol is, valamint erősödött a forint.
Közérdekű Embereken is tesztelni kezdenek a németek egy koronavírus elleni oltóanyagot
Privátbankár.hu | 2020. április 22. 17:04
Kiadta az engedélyt az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni első németországi fejlesztésű oltóanyag emberi tesztelésére szerdán a vakcinákért felelős német szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich intézet.
Makro / Külgazdaság Megszünteti-e a melegebb idő a járványt? Visszajön-e ősszel?
Privátbankár.hu | 2020. március 19. 16:46
Vannak olyan kutatások, amelyek szerint bizonyos éghajlatú területeken jobban terjed az új koronavírus, mint másutt. De ezek még nem döntő erejűek, a legtöbb tudós nem meri kijelenteni, hogy ez a vírus is szezonális lenne. Az, hogy az egyik vírus szezonális, és nyáron visszaszorult, sajnos nem jelenti azt, hogy a másik is olyan.
Makro / Külgazdaság Koronavírus elleni oltást tesztelnek Seattle-ben
Privátbankár.hu | 2020. március 17. 08:37
45 önkéntes jelentkezőt oltanak be, a kísérletek körülbelül hat hétig tartanak majd.
Vásárló Bajban a családok: hiába lesz ingyenes, nincs elég védőoltás
Privátbankár.hu | 2017. március 17. 15:56
Elkapkodták az agyhártyagyulladás elleni vakcinákat, hiány van a patikákban.
Vásárló Veszélyben vannak a csecsemők? Riadalom az egyik kötelező oltás körül
Privátbankár.hu | 2015. július 19. 10:03
Az egyik legalapvetőbb oltás alapanyaga gyakorlatilag elfogyott, szeptemberig átütemezve oltanak.
KKV Ilyen is ritkán van: összefognak a gyógyszergyártók
Privátbankár.hu | 2014. október 23. 10:38
A vezető gyógyszergyártó vállalatok azt tervezik, hogy egyesítik erőfeszítéseiket az ebola elleni védőoltás kidolgozásának felgyorsítására, és reményeik szerint jövőre már több millió vakcinát állítanak elő.
KKV Orbán Viktor megszólalt az influenzaoltás ügyében
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 11:20
Orbán Viktor az influenza elleni védekezéssel kapcsolatban elmondta, hogy azt állami feladatnak tekinti.
Vásárló Jamie Oliver miatt fellendült a hobbityúktartás Angliában
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 15:36
Angliában felkapott lett a baromfitartás, így egyre több brit családi ház hátsó kertjében vannak csirkék, a gazdáik azonban nem gondozzák őket szakszerűen.
Vásárló Meggyógyult a Novartis, viheti az oltóanyagot
Privátbankár.hu | 2012. november 10. 10:04
Mehet a vakcina. Ausztria és Franciaország után az olasz egészségügyi hatóságok is feloldották a Novartis svájci gyógyszergyár influenza elleni oltóanyagainak forgalmazására korábban elrendelt tilalmat.
Friss
hírlevél