BUX
35 427.82
+0.92%
+324.00
OTP
10 340.00
+1.37%
+140.00
MOL
1 793.00
-0.06%
-1.00
RICHTER
7 055.00
+1.22%
+85.00
MTELEKOM
377.00
+1.75%
+6.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 16. 12:13

Mára elromlott a hangulat az európai tőzsdéken, az indexek egy százalék körüli mínuszban vannak. A BUX index itthon valamivel kevesebbel megúszta, de a forint is gyengült. Meghekkelték a Twittert, hogy Bitcoinhoz jussanak, egy sor híres személyiség oldalához fértek hozzá. Bebiztosítja magát akkumulátorokkal a BMW autógyár.

Rossz ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német és a brit index 0,8, a francia egy süllyed. Igaz, ennyi emelkedés után ez nem meglepő , és a tegnapi ugrásnak ez még mindig csak mintegy fele. Reggel Ázsiában sokkal nagyobb nagy mínuszok voltak, a Shanghai Composite négy és fél, a hongkongi Hang Seng index 2,5 százalékkal esett vissza. Az amerikai határidős indexek is egy százalék körüli mínusz mutatnak.

Itthon a BUX index 0,6 százalékkal esik, az OTP fél, a Mol 0,6, a Richter 0,2 százalékos mínuszban van. A Magyar Telekom beesett 380 alá, 1,4 százalékkal süllyedt. Az Opus pedig 3,3 százalékkal esett. A forint is gyengül, 90 fillérrel drágább lett az euró, 354,2 forint az ára. Kora délután az EKB ad ki közleményt és tart sajtótájékoztatót. Konkrét lépést nem várnak tőle, de a kommunikációjára nagyon figyelnek a piaci szereplők.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Meghekkelték a Twittert

A németországi Xetra rendszerben 3,3 százalékkal esik a Twitter részvényeinek árfolyama ma, miután a cégnél adatszivárgásos botrány van, csalást fedeztek fel tegnap este. Ennek lényege, hogy ismeretlenek meghekkelték a közösségimédia-oldal legismertebb személyiségeinek oldalait, és Bitcoint próbáltak gyűjteni a követőiktől. A belső vizsgálat a betörést lehetővé tevő hibák felderítésére folyik, a cég vezérigazgatója elnézést kért.

A listán olyan hírességek szerepelnek, mint Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos, Warren Buffett, Joe Biden, Barack Obama, Kim Kardashian és Kanye West.

Az eset különösen kellemetlen annak fényében, hogy a Twitter régóta küzd a téves információk ellen. Emiatt nemrég még Donald Trump elnökkel is összetűzésbe került. Amiatt is kényes kérdés, mert nemsokára elnökválasztás jön Amerikában.

Nem volt meggyőző az OPEC

Tegnap este négy hónapos csúcsra emelkedett a kőolaj árfolyama, miután az OPEC+ szervezet megállapodott a következő hónapok menetrendjével kapcsolatban. Ma viszont már ismét egy százalék körüli mínuszban van a nyersanyag árfolyama. A szervezet augusztustól fokozatosan csökkenti a kitermelés visszafogását, vagyis újra növeli a kínálatot, de a Markwetwatch értékelése szerint csak mérsékelten.

Strand Mallorcán (Pixabay.com) Strand Mallorcán (Pixabay.com)

A jelenlegi 9,7 millió hordós napi mérséklésről fokozatosan 7,7 millió hordóra scökkentik a kvóták értékét, a korábban elhatározottaknak megfelelően. Ám azok az országok, amelyek májusban és júniusban nem tartották be a korlátozásokat, augusztustól kezdve nagyobb termelés-csökkentést kell végrehajtsanak kompenzációként. Így augusztusban 8,18,3 millió hordó körüli visszafogás várható. Úgy tűnik, hogy a szervezet megpróbálja meg támasztani az árakat – idéztek elemzőket.

Mi lesz veled, autóipar?

Mérséklődött a személyautó-eladások csökkenése júniusban az Európai Unióban, legalábbis májushoz képest. Az ACEA autós szövetség szerint júniusban 950 ezer járműre adtak ki forgalomba hozatali engedélyt, ez 22,3 százalékkal kevesebb, mint az előző év júniusában. Májusban még 52 százalék volt az év/év zuhanás. Németországban azonban a júniusi adat is mínusz egyharmad, ami rosszabb az európai átlagnál. Franciaország például 1,2 százalékos plusz tudott t elérni az előző év júniusához képestírta az N-Tv.de.

A BMW autógyár újabb beszállítóval biztosítja az elektromos autók gyártásához szükséges akkumulátor-cellákat – írja az N-tv.de. A svéd Northvolt gyár 2024-től a harmadik akkumulátor-beszállítója lesz a német cégnek, egy kínai és egy koreai partner (a CATL és a Samsung) mellett. A megkötött szerződés hosszú távon kétmilliárd euróról szól. A pontos futamidőről nem nyilatkoztak. Megjegyzik, hogy a Northvolt a Volkswagen partnere is.

Néhány újabb reménysugár

A kínai BioNTech megkapta az engedélyt a klinikai oltóanyag–kísérletekre az ottani hatóságoktól. A német Biotest AG pedig Spanyolországban szeretne Trimodulin nevű gyógyszerével koronavírus betegeken kísérletezni, ehhez benyújtotta a szükséges engedélykérelmet a hatóságokhoz.

A korábbi Pfizer, BioNTech és Moderna hírek mellé felzárkózni látszik az AstraZeneca védőoltása, amely az előzetes hírek szerint (i) nem rendelkezett mellékhatással, (ii) és nem csak antitestek, de úgynevezett citotoxikus T-sejtek is keletkeztek a beoltott emberekbenírta az Erste Befektetési Zrt.

Mallorca megint nem diszkózhat

A spanyol Mallorca helyi kormányzata ismét bezáratott egy sor szórakozóhelyet, miután a hétvégi bulikról óriási zsúfoltságot mutató felvételek járták be a sajtót. Sok száz német és brit turista ünnepelt és táncolt a koronavírus-előírásokra teljesen fittyet hányva. A rendelkezés várhatóan két hónapig lesz érvényben, és azonnal hatályba  lép. Két utcát érint, az egyiket főleg a német, a másikat főleg a brit turisták szokták elözönleni. Mallorcán a hivatalos adatok szerint jelenleg 128 aktív koronavírus-eset ismert, miközben a helyi lakosok száma mintegy egymillió. A hétvégi partik után azonban az esetek száma emelkedni kezdett.

Lombardiában, Észak-Olaszországban, amely a koronavírus-járvány által leginkább sújtott területek közé tartozik, 24 órán belül 546 fővel 3095-re emelkedett a halálos áldozatok száma — közölték a helyi hatóságok. egy másik jelentés szerint Izraelben olyan sok új fertőzöttet találtak, mint még soha, 1758 eset vált ismertté. Fennáll a veszélye, hogy az országban újabb korlátozó intézkedéseket kell bevezetni. Az összes regisztrált fertőzés száma eddig 44 200, és 370 hatan haltak meg a közel-keleti országban.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézte a koronavírus a Zwackot, nagy nap lesz a holnapi
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 18:57
Európában fél – egy százalékos mínuszban zártak a vezető tőzsdeindexek, Amerika viszont nem találja az irányt. A BUX index viszont felülteljesítő, 0,9 százalékos pluszban zárt. Erősödött a forint is, tovább menetelnek a nemesfémek, nagyot gyengült viszont a török líra. A Zwack jelentésében töredékére csökkent az eredmény és visszaesett a bevétel a koronavírus miatt. Holnap OTP és Mol jelentés jön.
Részvény / Deviza / Áru Jobb internetkapcsolaton dolgozik a Telekom, sokkot okozhat a tőkepiacon az oltás
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 11:32
Esnek az európai tőzsdeindexek, de a német és a magyar index még tartja magát. Ismét hatalmas mennyiségű gyorsjelentés jött, a magyar brókercégek enyhén negatív meglepetésnek tartják a Magyar Telekom számait. Határozottan gyengül a forint, tart az arany és az ezüst menetelése. A TikTok Európában is meg akarja vetni a lábát. Az oltás nagy felfordulást okozhat a tőkepiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Végre megindult a BUX, Amerika helyett Kínában rendezik a gigakibocsájtást
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 18:57
Szerdán is jó volt a hangulat a tőzsdéken, az európai és az amerikai részvénypiacok egyaránt fél százalék körüli pluszt értek el átlagosan. Jött néhány jó makróadat, és a gyorsjelentések által rajzolt kép is kedvezőbb volt, mint az előző napon. Új csúcsokra érkezett az arany, folytatja erősödését az ezüst és a platina. Végre megindult a BUX is.
Részvény / Deviza / Áru Péntek hajnalban megtudjuk a Mol és az OTP eredményét, megállíthatatlan az arany
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 11:21
Ismét kellemes a hangulat az európai tőzsdéken, az euró is csendesen erősödik a dollárral szemben. Az egyik nagybank úgy véli, hogy tovább zuhanhat a dollár, ha végre megindulnak a pénzek az amerikai részvényekből Európa felé. Az új aranyrekord 2043 dollár, a közelgő gyorsjelentések előtt emelkednek a magyar részvények is.
Részvény / Deviza / Áru 2000 dollár az arany, árupiaci árrobbanás várható?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 4. 18:57
A tegnapi nagyszerű emelkedés után ma megtorpantak a főbb tőzsdeindexek, főleg stagnálnak, miközben pozitív és negatív hatások is érték őket. A kínai-amerikai feszültség növekedése és néhány rossz gyorsjelentés az egyik oldalon, a várható újabb amerikai kormányzati gazdaságélénkítés a másik oldalon helyezkedik el a mérleg serpenyőjében. A BUX index megint alulteljesítő volt, de igazán nagyot a forint esett.
Részvény / Deviza / Áru Másnaposság a hétfői eufória után, javult a Mol helyzete
Eidenpenz József | 2020. augusztus 4. 11:18
Míg hétfőn új történelmi csúcsot ütött a Nasdaq technológiai index és másutt is jó volt a tőzsdei hangulat, ma enyhe visszaesés látható Európában. Bár ma is vannak olyan indexek, amelyek emelkedni tudnak, a BUX nem tartozik ezek közé. Még a remek jelentést közlő Richter is visszaesett. A gyorsjelentések mozgatják az árfolyamokat, csalódást okozott a Diageo szeszipari vállalat, nagy veszteséget jelentett a Bayer. De voltak nyertesek is.
Részvény / Deviza / Áru Óriásit ugrott a gáz ára, nagyot csalódtak a büszke japánok
Eidenpenz József | 2020. augusztus 3. 19:07
Szépen indult ez a hónap is a tőzsdék számára, különösen Európában. Kontinensünkön főleg a biztató beszerzési menedzserindexek váltották ki az emelkedést, a tengerentúlon pedig a technológiai papírokkal kapcsolatos optimizmus folytatódik. A magyar eszközök alulteljesítők voltak. Meglepő ugrást produkált az amerikai gáz ára. Japánban viszont csúnya világ köszöntött be.
Részvény / Deviza / Áru Nem áll jól az OTP a külföldiek miatt, új csúcsot ütött az arany
Eidenpenz József | 2020. augusztus 3. 10:46
A német tőzsde pluszban tudta kezdeni a hetet, Európa többi részén azonban inkább a mínuszok dominálnak. Kínából ugyanis jó hír érkezett, ez a német exportőröknek is kedvező lehet. Gyorsjelentése után emelkedik a Richter, a Mol sem áll rosszul, az OTP-nek azonban csak stagnálásra futja. Több mint egy forinttal többe kerül az euró.
Részvény / Deviza / Áru Történelmi siket ért el az amerikai piacon a Richter
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 3. 06:42
A Richter Gedeon Nyrt. remek teljesítményt nyújtott az első félévben, a társaság konszolidált árbevétele 15 százalékkal nőtt. A cég minden régióban növelni tudta az értékesítését, a legjobban az Egyesült Államokban sikerült. A nyeresége is látványosan nőtt.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus egyik nyertese: a cég, amely katalizálja az átlátható és megbízható ügyintézést
MFC Equity | 2020. augusztus 2. 06:07
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat harmadik részében a DocuSign vállalatot elemzik, amely idén nagy növekedésen van túl és még több profitábilis lehetőség előtt áll.
hírlevél