<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Ez már a második reménykeltő oltóanyag-fejlemény bő egy héten belül.

Komoly vetélytársat kapott a koronavírus-vakcina fejlesztésében eddig éllovas Pfizer-BioNTech páros: a Moderna hétfőn bejelentette, hogy az ő oltóanyaguk

94,5 százalékos hatékonyságú.

Az amerikai biotech-cég bejelentése csupán nyolc nappal követi a Pfizer és a BioNTech saját jelentését, mely szerint az ő oltóanyaguk több mint 90 százalékos sikerességgel előzte meg a koronavírussal való megfertőződést az utolsó tesztkörről beérkezett első eredmények szerint.

A Moderna-vezér Stephane Banchel "döntő pillanatnak" nevezte a fejleményt. Az ő eredményeik is a végső, harmadik fázisú tesztkörből származnak, ám ők is csak az első beérkezett adatokból szűrték le az eredményt. Az utolsó tesztkörben 30 ezer önkéntes vett részt, és az oltóanyag beadása után két héttel csak 95-üknél mutatták ki a Covid-fertőzést. A fertőzöttek közül mindössze öten kapták meg a kétdózisú vakcinát, a maradék 90 főt placebóval oltották be.

A Moderna, a közlésük szerint, a "következő hetekben" fogja kérni a szérum engedélyezését az FDA-tól (Food and Drug Administration, az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala). A Pfizer-BioNTech, múlt heti közlésük szerint, még a hónap vége előtt meglépi mindezt.

Amiben a Moderna látszólag a vetélytárs-duó fölé kerekedik, az az, hogy bejelentésük szerint a vakcinájuk 2 és 8 Celsius fok között hűtve 30 napig stabil marad. A Pfizer-BioNTech fejlesztése csak legfeljebb 5 napig marad használható átlagos hűtési körülmények között tárolva, hosszabb idejű tárolás esetén mínusz 75 Celsius fokon kell lefagyasztani, hogy ne romoljon meg.

(Financial Times)

A rovat támogatója a 4iG

Vállalat Így muzsikált tavaly a top ezer ukrán cég   
Mester Nándor | 2023. június 9. 15:57
Keletről az ország nyugati megyéibe menekült a jövedelmük túlnyomó része.
Vállalat Díjesővel ünnepelte a fenntartható gasztronómiát a METRO
Privátbankár.hu | 2023. június 9. 11:31
A fenntartható gasztronómiában élen járók munkáját méltató díjat június 8-án, aktuális fenntarthatósági témákat körüljáró szakmai fórum keretében adta át a METRO Nagykereskedelem. A díjakat idén a következő szakemberek nyerték el.
Vállalat Jön a Tesla második európai gyára
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 15:45
Spanyolország Valencia tartományában fogják felépíteni. 
Vállalat Hoppá, gyerekekről tárolt adatokat a Microsoft
Privátbankár.hu | 2023. június 7. 19:31
6,9 milliárdos büntetést kapott a Microsoft, mert gyerekekről gyűjtött adatot. 
Vállalat A magyar-módit terjeszti az Aldi a briteknél
Privátbankár.hu | 2023. június 5. 17:29
A brit kormány árplafont fontolgat néhány alapvető élelmiszerre, ennek elkerülése érdekében a boltláncok változatos ötletekkel próbálják csökkenteni költségeiket. Az Aldi például visszaveszi a világítást minden szupermarketjében, hogy pénzt takarítson meg.
Vállalat Tettek egy lépést az olcsó áram felé a németek, a sikernek Európa lehet a nyertese
Csernátony Csaba | 2023. június 4. 06:06
Az amerikai példákat követve egy németországi startup vállalkozás is megtette az első nagy lépést a fúziós energia kereskedelmi hasznosításának lehetősége felé. A cél nincs közel, de érdemes várni.
Vállalat Új ipari forradalom indult Európában, de a vége tragikus kudarc lehet
Csernátony Csaba | 2023. június 3. 15:09
A világ geopolitikai átalakulása ipari forradalmat indított Európában, ám a változás elbukhat, ha nem áramlik elég tőke a zöld és a digitális transzformációba. Az öreg kontinens a világ perifériájára sodródhat.
Vállalat Megjelent az MVM első zöldkötvénye
Privátbankár.hu | 2023. június 2. 16:25
Sikeres nemzetközi devizakötvény-kibocsátást hajtott végre az MVM Zrt., a kibocsátás eredményeként bevont forrás az MVM csoport zöld beruházásainak megvalósításához járul hozzá.
Vállalat Elárulták a NAV-osok, mostantól kikre ugranak
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 16:33
Júniustól készülhetnek az ellenőrökre.
Vállalat De ki akar itt vállalkozni?
Privátbankár.hu | 2023. június 1. 15:01
Tovább csökkent a cégek száma áprilisban: mérsékelt a cégalapítási kedv, a végelszámolással megszűnt cégek aránya magas.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG