MNV
Makro / Külgazdaság Jól megbecsült ingatlanoktól szabadulna az MNV - az őszödi üdülő is eladó  
Vég Márton | 2020. március 4. 06:10
Bankok által is kedvelt, régi, jól bevált értékbecslő partnereivel becsülteti fel ismét termőföldek, laktanyák, stadionok, kórházak, szállodák értékét az MNV, amely most is számos állami ingatlantól szeretne megszabadulni. Milliárdokért a balatonőszödi kormányüdülő is eladó.
Agrár Népszavazás a földeladás tilalmáról: döntött a Kúria  
Privátbankár.hu | 2016. február 23. 12:27
Megkezdődhet az aláírásgyűjtés az állami földek értékesítésének tilalmáról, miután a Kúria kedden úgy döntött, hogy hitelesíti az erről szóló népszavazási kérdést.
Karrier Vezetőváltás a vagyonkezelő élén  
Privátbankár.hu | 2015. február 13. 17:44
Szivek Norbertet nevezi ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére február 16-ától Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a korábbi vezérigazgató, Márton Péter közös megegyezéssel távozik a társaság éléről.
KKV Megveszi az állam az Antenna Hungáriát 
Privátbankár.hu | 2014. március 26. 18:03
Az állam visszavásárolja az Antenna Hungária műsorszóró vállalatot francia tulajdonosától.
KKV Rábólintottak, már a Főgáz is az államé lehet 
Privátbankár.hu | 2013. december 17. 14:51
Az MVM közgyűlése jóváhagyta a társaság megvásárlását.
Állampapír / Kötvény Bóvliba vágta a Moody's az új MNV-kötvényeket 
Privátbankár.hu | 2013. december 9. 12:13
A kötvény besorolása a magyar államadós-osztályzattal egyezik meg.
Részvény / Deviza / Áru Az állam is kiszáll az Egis-ből, 10 milliárdot kaszálnak  
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 16:16
Eladja a magyar állam az Egis Gyógyszergyár Nyrt.-ben meglevő 5 százalékos részesedését.
Makro / Külgazdaság Már nincs eladnivaló cége az államnak - honnan lesz így 100 milliárd? 
Privátbankár.hu | 2013. július 25. 08:18
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója szerint már nincs mit eladni; az állam a visszavásárlást részesíti előnyben, nem akar azonban nagyobb tulajdonrészt szerezni sem az OTP-ben, sem a Molban.
KKV Orbán Viktor megszólalt az influenzaoltás ügyében 
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 11:20
Orbán Viktor az influenza elleni védekezéssel kapcsolatban elmondta, hogy azt állami feladatnak tekinti.
Karrier Új vezérigazgatója lesz a Magyar Postának 
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 11:05
Varga Dezső, korábbi vezérigazgató-helyettes lesz a Magyar Posta új vezérigazgatója, miután Geszti László ma közös megegyezéssel távozik a posta éléről - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő.
Karrier Azonnali hatállyal távozik a Vagyonkezelő vezére 
Privátbankár.hu | 2012. december 18. 13:06
Közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. éléről Horváth Gergely Domonkos, a társaság vezérigazgatója - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.
KKV GVH: viheti az állam a Malév-leányokat 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 2. 16:10
A Gazdasági Versenyhivatal megállapítása szerint nem kell engedély a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Tiszavíz Vízerőmű Energetikai Kft. közös irányításszerzése az AEROPLEX Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. és a Malév GH Földi kiszolgáló Zrt. felett.
KKV Állami cégek a dolgozók kezében: a részvétel a fontos? 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 1. 17:02
Egyelőre nincs lista arról, hogy mely kisebbségi állami tulajdonú, nem stratégiai cégeknél vásárolhatnának részt a munkavállalók, de szóba kerülhet többek között a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt., a Büki Gyógyfürdő Zrt., valamint a Geodéziai és Térképészeti Zrt. is.
KKV A Lázár-testvérek alól 2 milliárdért államosították a Restit 
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 15:05
A MÁV Zrt. és a Resti Zrt. többségi tulajdonosai: a Lázár és Fiai Kft., a Resdan Invest Kft., valamint a Kiron Invest Kft. tegnap szerződést kötöttek, amelynek értelmében a MÁV Zrt. megvásárolta a Resti Zrt. 85,58%-os részvénycsomagját, így a vasúttársaság meghatározó állomási területei – amennyiben a szerződés létrejöttéhez a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is hozzájárul – mentesülnek a megörökölt haszonélvezeti szerződés következményeitől.
KKV Megemelik a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő alaptőkéjét 
Privátbankár.hu | 2012. április 26. 14:59
A kormány 5 milliárd forintot csoportosított át az idei költségvetésben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. alaptőkéjének megemelésére, de az alaptőkét 6 milliárd forinttal kívánja megemelni - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
Ingatlan Vegyen vendégházakat az államtól! Van 2 milliárdja a projektre?  
Privátbankár.hu | 2012. április 13. 12:28
Egy Fodor utcai ingatlant és egy Andrássy úti ingatlancsomagot hirdet meg árverésre a nemzeti vagyonkezelő. A kikiáltási ár 2 milliárdnál kezdődik, az Andrássy úti ingatlanokat csak egyben adják és az új tulajnak figyelnie kell a műemlékvédelmi előírásokra is. A Köztársasági Őrezrednek már nincs szüksége a meghirdetett ingatanokra.
Karrier Az állami cégek 22 milliárdot költenek bérkompenzációra  
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 10:50
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által kezelt többségi állami tulajdonú társaságoknál összesen 80 ezer munkavállalót érint a bérkompenzáció, amelynek költsége 2012-ben 22 milliárd forint.
Részvény / Deviza / Áru Brüsszelnek még rá kell bólintania a Rába államosítására  
Privátbankár.hu | 2012. január 20. 11:43
A Rába 3 uniós tagállamban is jelentős árbevételt ért el, ezért az állam vételi szándékára még rá kell bólintani az Európai Bizottságnak. Ha az MNV elküldi kérelmét Brüsszelbe, 25 napon belül döntés születhet a járműipari óriás államosításáról.
Részvény / Deviza / Áru Bírósághoz fordul egy Rába-részvényes: 393 forinttal elszámolták magukat? 
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 11:48
Bírósághoz fordult egy Rába-részvényes, kérve a társaság részvényeire az MNV Zrt. által tett ajánlat felfüggesztését, véleménye szerint ugyanis a 815 forintos ajánlati árfolyam mintegy 36 százalékkal marad el a törvényi minimumtól.
Részvény / Deviza / Áru Hetven százalék feletti részesedése van az államnak a Rábában 
Privátbankár.hu | 2011. december 14. 16:10
Sikerrel zárult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által a Rába Holding Nyrt. részvényeinek megvásárlására tett nyilvános ajánlattétel. A Magyar Állam 73,84 százalékos tulajdonrészt szerzett a társaságban.
KKV Újabb milliárdos hitelt kap a Malév 
Privátbankár.hu | 2011. november 21. 14:19
Hároméves futamidejű, 4,2 milliárd forint összegű tulajdonosi hitelt kap a Malév, a közgyűlést felfüggesztették - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő. A kölcsönt, amit egy összegben a futamidő végén kell törleszteni, jóváhagyta a nemzeti fejlesztési miniszter. Idén így már több, mint 22 milliárd forintot kapott a magyar légitársaság.
Részvény / Deviza / Áru Tetszik a Rába vezetőinek az állam ajánlata 
Privátbankár.hu | 2011. november 16. 16:41
A Rába igazgatósága méltányosnak találja a részvényenkénti 815 forintos ajánlatot, és arra biztatja a részvényeseket, hogy egyezzenek bele a felvásárlási ajánlatba. A dolgozók nem tudják mik a további tervek, ezért nincs határozott véleményük.
Karrier NFM-államtitkárt igazolt a Nemzeti Vagyonkezelő 
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 11:33
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. öttagú igazgatóságából Erdei Tamás 2011. október 1-jei hatállyal lemondott tisztségéről. A helyére dr. Mészáros Karina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Vagyonpolitikáért Felelős Államtitkárság főosztályvezetőjét nevezte ki a miniszter.
Részvény / Deviza / Áru Buszok helyett tűzoltóautókat fog gyártani a Rába? 
Eidenpenz József | 2011. november 8. 16:10
Autóbuszgyártást jelenleg nem lehet gazdaságosan végezni Magyarországon, mert kicsi a hazai kereslet. Az államosított Rábának ugyanakkor megérheti kisebb összeszerelő üzemet működtetni vagy olyan speciális járműveket gyártani, mint például a tűzoltóautók.
Részvény / Deviza / Áru Az állam a titokzatos Rába-vevő, 815 forintot ér egy részvény 
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 12:55
Az MNV Zrt., azaz lényegében az állam november 7-én kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett a Rába valamennyi részvényére, és ezt jóváhagyásra benyújtotta a PSZÁF-hoz. A részvényekért darabonként 815 forintot kínál, a lebonyolító pedig a UniCredit Bank Zrt. lesz. A papírok utoljára 621 forintot értek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG