<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
A MÁV Zrt. és a Resti Zrt. többségi tulajdonosai: a Lázár és Fiai Kft., a Resdan Invest Kft., valamint a Kiron Invest Kft. tegnap szerződést kötöttek, amelynek értelmében a MÁV Zrt. megvásárolta a Resti Zrt. 85,58%-os részvénycsomagját, így a vasúttársaság meghatározó állomási területei – amennyiben a szerződés létrejöttéhez a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is hozzájárul – mentesülnek a megörökölt haszonélvezeti szerződés következményeitől.

A tranzakciós folyamat lezárásával lehetőség nyílik az állomások fejlesztésére és további, az utasok érdekét szolgáló hasznosítására: magas színvonalú kiszolgálást biztosító közlekedési, közigazgatási és kereskedelmi szolgáltatóegységek jelenhetnek meg fokozatosan a hazai vasútállomásokon. Elhárul az akadály az érintett területek egy részét érintő Európai Uniós beruházások elől is.

A felek közt a végső vételár független vagyonértékelés után került megállapításra. A tranzakció lezárására az MNV Zrt. előzetes jóváhagyásával kerülhetett sor. A tegnap aláírt szerződés alapján a Resti Zrt. 85,58%-át kitevő részvénycsomag mintegy 2 milliárd forintért kerül a MÁV Zrt. birtokába, így a hosszú ideig tartó, konstruktív tárgyalások eredményeképpen a MÁV Zrt. a Resti Zrt. kizárólagos tulajdonosává válik.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója az aláírást követően azt nyilatkozta, hogy elhárult az akadály az elől, hogy újra gondos gazdaként vegyük birtokba 337 ingatlanunkat, az utasaink igényeinek, az Európai Uniós projektek elvárásainak megfelelően felújítva és fejlesztve azokat.

A MÁV Zrt. célja az, hogy a vasúti közlekedés megújítása jegyében felszámolja a pályaudvarokon, vasútállomásokon uralkodó jelenlegi, elhanyagolt állapotokat, a profilidegen üzlethelyiségek helyett fokozatosan a vasúton utazók, valamint a térségben élő vagy dolgozó állampolgárok számára szükséges szolgáltatóegységek jelenjenek meg, ahol a közlekedés, a közigazgatás és a kereskedelem is helyet kaphat.

„Ez a szándék találkozik azzal, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányablakokat nyitna egyes járási székhelyek vasútállomásain, hogy az állampolgároknak könnyen megközelíthető helyszíneket biztosítson az ügyintézésre.” Ezt már Gál András Levente, a Jó Állam Fejlesztési Koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos mondta el, akinek köszönhetően elindulhatott a vasútállomások fejlesztését célul tűző folyamat.

Lázár Vilmos, a Resti Zrt. egyik tulajdonosa és igazgatóságának tagja zárszavában kifejtette: „Mint ahogy a szerződés létrejötte során, így a további tennivalókat illetően is számíthat együttműködésünkre a MÁV, hiszen a folyamat mielőbbi megindulása közös érdekünk.”.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Melyik az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága?
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:05
„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.
KKV Bűvésztrükk: 600 millió forint áfát tüntetett el a csaló család
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 17:55
Ötven cégből álló számlagyárat működtetett és összesen 600 millió forint áfát tüntetett el fiktív számlákkal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezet.
KKV Honnan lesz pénze a hazai startupoknak?
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 14:19
Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló