<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
KKV
Az MVM közgyűlése jóváhagyta a társaság megvásárlását.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése döntött az RWE Gas International B.V. Főgáz-részvényeinek megvásárlásáról 41 milliárd forint értékben, és jóváhagyta a parafált részvény-adásvételi szerződés megkötését. A vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték - közölte az MVM a Privátbankárral.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kötelezettséget vállalt arra, hogy a tranzakcióhoz kapcsolódóan az MVM Zrt.-t mint vevőt terhelő valamennyi kötelezettség finanszírozásához szükséges forrásokat a társaság rendelkezésére bocsátja. A tranzakcióval, a szerződéses feltételek teljesülése esetén, az MVM átveszi a több mint 820 ezer lakossági és üzleti fogyasztót, azaz több mint kétmillió embert ellátó Fővárosi Gázművek Zrt. 49,83%-os részvénypakettjét, beleértve eszközeit és leányvállalatait, így a gázhálózati infrastruktúrát birtokló és az elosztási tevékenységet végző Főgáz Földgázelosztási Kft.-t is. A Főgáz 50%+1 darab A sorozatú részvénycsomagja, illetve 1 darab B sorozatú részvénye továbbra is Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában marad.

Másik cégbe is bevásárolja magát az állam

Az MVM Zrt. közgyűlése döntött arról is, hogy az MVM, vételi jogát érvényesítve, megvásárolja az E.ON Ruhrgas Portfolio GmbH tulajdonában lévő Panrusgáz részvénypakettet, így az orosz gáz importját kezelő társaságban a tranzakció zárását követően az MVM lesz a Gazprom Export és a Centrex  társtulajdonosa.

A közgyűlés felhatalmazta a társaságot, hogy az 50%-os tulajdonrészt a vételi jogot alapító szerződésben meghatározott 940 millió forint értéken megvásárolja, ezzel az MVM Csoport tovább erősíti közvetlen kapcsolatát hazánk legnagyobb földgáz beszállítójával. A részesedésszerzés összhangban van az MVM kiemelt földgázpiaci stratégiájával, az Oroszországból történő gázellátás folyamatosságának, megbízhatóságának és gazdaságosságának biztosításával.

260 milliárdos hitelkeret

Az MVM Zrt. közgyűlése hozzájárult ahhoz, hogy a társaság és Magyarországon működő pénzintézetek között létrejött klub-hitelszerződést módosítsák, illetőleg új finanszírozók bevonásával bővítsék, így összességében 263 milliárd forintnak megfelelő hitelkeretösszeg áll majd az MVM rendelkezésére.

Ezzel egy időben a társaság előtörleszteni kívánja az MVM és 13 pénzintézet között 2007-ben megkötött, többször módosított, 2014 első felében lejáró 290 millió euró összegű szindikált hitelszerződését, illetve további kisebb összegű projek-hiteleket, amellyel a társaság refinanszírozási kockázata jelentősen csökkenthető. A nemzeti energetikai társaságcsoport 2012. évi kiemelkedő eredményessége lehetővé teszi, hogy a lehető legkedvezőbb finanszírozási feltételeket érhessen el.

Mobilfrekvenciára is pályáznak

Az MVM Zrt. közgyűlése jóváhagyta, hogy az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. induljon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 450 MHz-es versenyeztetési frekvenciaelosztási eljárásán, és kötelező érvényű ajánlatot nyújtson be. Ha elnyeri a meghirdetett frekvenciatartományt, az MVM NET kialakíthatja CDMA technológián alapuló, országos, vezeték nélküli adatkapcsolati szolgáltatását.

A 450 MHz-es frekvenciasáv elsősorban a „machine-to-machine” (M2M), azaz infokommunikációs eszközök közötti szolgáltatások kiépítésére alkalmas. Az NMHH pályázatának értelmében a kiépítendő új infrastruktúrával közszolgáltatásokat lehet támogatni. A CDMA hálózati technológián alapuló infrastruktúra segítségével hatékonyabbá tehető az elektronikus útdíjfizetési rendszer működtetése, biztosítható a készenléti és segélyszolgálatok kommunikációja.

A Vértesi Erőmű ZRt. érvényes, az Európai Bizottság elvárásaival harmonizáló reorganizációs tervvel rendelkezik. Az MVM Zrt. közgyűlése a Vértesi Erőmű Zrt. Oroszlányi Erőművének alternatív tüzelőanyaggal történő továbbműködtetését vizsgáló független szakértői csoport felállításáról határozott.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Új év, új élet - új céges bankszámla!
Gergely Péter | 2022. január 15. 18:15
Sokan újévi fogadalmakkal indították a 2022-es évet, melyben új célokat jelöltek ki, köztük pénzügyi célokat is. Vállalkozóként azonban nem gondolnak olyan lehetőségekre, melyek miatt esetleg végigbosszankodtuk az előző évet. Ilyen lehet egy rossz szerződés, egy felesleges biztosítás vagy egy jó drága céges bankszámla. Érdemes ezekhez is hozzányúlni. Igen, akár még a cég bankszámlájához is.
KKV Nagy dobás a Főtaxitól: elindult az új szolgáltatás
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:22
Belép a csomagszállítási piacra az egyik legnagyobb magyar taxicég.
KKV Ezentúl Orbán Viktor vejének friss szerzeményéhez kell utalni a kamarai hozzájárulásokat
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 14:26
Arról az 5 ezer forintról van szó, amelyet a vállalkozásoknak évente kell megfizetniük.
KKV Hogyan növekedhetnek sikeresen a cégek?
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 10:28
Egy vállalkozás indulásakor előnyt jelenthet, ha saját tőkéből indul és minden feladat egy kézben összpontosul, hiszen így a döntéshozatal is gyorsabb.
KKV Jócskán megdrágulhat a magyar cégek élete
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 13:40
Átlagosan a költségeik 15 százalékos emelkedésére számítanak 2022-től a kis- és közepes vállalkozások - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt.
KKV Nagy változások az adózásban: erre kell majd figyelni 2022-ben
Privátbankár.hu | 2021. december 29. 11:41
Eléri jövőre az 1500 milliárd forintot a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak biztosított adócsökkentési intézkedések összege.
KKV 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet
Privátbankár.hu | 2021. december 19. 14:01
Ismerje meg a feltörekvő magyar középvállalkozások sikerének titkait. A K&K Kis és Középvállalkozások magazinja és az Alinea Kiadó gondozásában megjelenő 50 vállalkozás, 50 család, 50 történet című könyv december 6-án került a piacra.
KKV Melyik az Orbán-rendszer legsikeresebb üzletága?
Privátbankár.hu | 2021. december 6. 16:05
„Ahol ilyen mértékű dominanciája van egy politikai erőnek, ott mindenki abban érdekelt, hogy a kormányon lévőkkel jóban legyen” – állítja Török Gábor a Piac & Profit legfrissebb számában. A politológus arról is beszélt a lapnak adott interjúban, mi befolyásolja azt, hogy az üzleti élet szereplői melyik párthoz húznak. De nem csak pénzről és profitról szól a decemberi magazin, amely már kapható az újságárusoknál.
KKV Bűvésztrükk: 600 millió forint áfát tüntetett el a csaló család
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 17:55
Ötven cégből álló számlagyárat működtetett és összesen 600 millió forint áfát tüntetett el fiktív számlákkal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezet.
KKV Honnan lesz pénze a hazai startupoknak?
Privátbankár.hu | 2021. december 2. 14:19
Rohamléptekben növekszik a budapesti startup ökoszisztéma, az induló cégek pedig egyre több finanszírozási lehetőség közül választhatnak.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló