<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
KKV
Az MVM közgyűlése jóváhagyta a társaság megvásárlását.

Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. közgyűlése döntött az RWE Gas International B.V. Főgáz-részvényeinek megvásárlásáról 41 milliárd forint értékben, és jóváhagyta a parafált részvény-adásvételi szerződés megkötését. A vagyonértékelést független, nemzetközileg elismert szakértők végezték - közölte az MVM a Privátbankárral.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kötelezettséget vállalt arra, hogy a tranzakcióhoz kapcsolódóan az MVM Zrt.-t mint vevőt terhelő valamennyi kötelezettség finanszírozásához szükséges forrásokat a társaság rendelkezésére bocsátja. A tranzakcióval, a szerződéses feltételek teljesülése esetén, az MVM átveszi a több mint 820 ezer lakossági és üzleti fogyasztót, azaz több mint kétmillió embert ellátó Fővárosi Gázművek Zrt. 49,83%-os részvénypakettjét, beleértve eszközeit és leányvállalatait, így a gázhálózati infrastruktúrát birtokló és az elosztási tevékenységet végző Főgáz Földgázelosztási Kft.-t is. A Főgáz 50%+1 darab A sorozatú részvénycsomagja, illetve 1 darab B sorozatú részvénye továbbra is Budapest Főváros Önkormányzatának tulajdonában marad.

Másik cégbe is bevásárolja magát az állam

Az MVM Zrt. közgyűlése döntött arról is, hogy az MVM, vételi jogát érvényesítve, megvásárolja az E.ON Ruhrgas Portfolio GmbH tulajdonában lévő Panrusgáz részvénypakettet, így az orosz gáz importját kezelő társaságban a tranzakció zárását követően az MVM lesz a Gazprom Export és a Centrex  társtulajdonosa.

A közgyűlés felhatalmazta a társaságot, hogy az 50%-os tulajdonrészt a vételi jogot alapító szerződésben meghatározott 940 millió forint értéken megvásárolja, ezzel az MVM Csoport tovább erősíti közvetlen kapcsolatát hazánk legnagyobb földgáz beszállítójával. A részesedésszerzés összhangban van az MVM kiemelt földgázpiaci stratégiájával, az Oroszországból történő gázellátás folyamatosságának, megbízhatóságának és gazdaságosságának biztosításával.

260 milliárdos hitelkeret

Az MVM Zrt. közgyűlése hozzájárult ahhoz, hogy a társaság és Magyarországon működő pénzintézetek között létrejött klub-hitelszerződést módosítsák, illetőleg új finanszírozók bevonásával bővítsék, így összességében 263 milliárd forintnak megfelelő hitelkeretösszeg áll majd az MVM rendelkezésére.

Ezzel egy időben a társaság előtörleszteni kívánja az MVM és 13 pénzintézet között 2007-ben megkötött, többször módosított, 2014 első felében lejáró 290 millió euró összegű szindikált hitelszerződését, illetve további kisebb összegű projek-hiteleket, amellyel a társaság refinanszírozási kockázata jelentősen csökkenthető. A nemzeti energetikai társaságcsoport 2012. évi kiemelkedő eredményessége lehetővé teszi, hogy a lehető legkedvezőbb finanszírozási feltételeket érhessen el.

Mobilfrekvenciára is pályáznak

Az MVM Zrt. közgyűlése jóváhagyta, hogy az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. induljon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 450 MHz-es versenyeztetési frekvenciaelosztási eljárásán, és kötelező érvényű ajánlatot nyújtson be. Ha elnyeri a meghirdetett frekvenciatartományt, az MVM NET kialakíthatja CDMA technológián alapuló, országos, vezeték nélküli adatkapcsolati szolgáltatását.

A 450 MHz-es frekvenciasáv elsősorban a „machine-to-machine” (M2M), azaz infokommunikációs eszközök közötti szolgáltatások kiépítésére alkalmas. Az NMHH pályázatának értelmében a kiépítendő új infrastruktúrával közszolgáltatásokat lehet támogatni. A CDMA hálózati technológián alapuló infrastruktúra segítségével hatékonyabbá tehető az elektronikus útdíjfizetési rendszer működtetése, biztosítható a készenléti és segélyszolgálatok kommunikációja.

A Vértesi Erőmű ZRt. érvényes, az Európai Bizottság elvárásaival harmonizáló reorganizációs tervvel rendelkezik. Az MVM Zrt. közgyűlése a Vértesi Erőmű Zrt. Oroszlányi Erőművének alternatív tüzelőanyaggal történő továbbműködtetését vizsgáló független szakértői csoport felállításáról határozott.

A rovat támogatója a 4iG

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

KKV Lassan elfogy a kkv-szektor optimizmusa
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 09:42
Bizonytalannak látják a következő egy évet.
KKV Folytatódik a Széchenyi Hitelkártya Program
Tiszóczi Roland | 2022. június 20. 11:51
Július elsejétől december 31-ig meghosszabbították a Széchenyi Hitelkártya Programot, a hazai kkv-szektor számára kedvezményes finanszírozási források elérhetőségét biztosító feltételekkel.
KKV Gulyás Gergely újabb részletek árult el a kata átalakításáról
Privátbankár.hu | 2022. június 17. 10:31
Január 1-jéig marad a kata, csak utána változik - megemelik a keretösszeget.
KKV A családi vállalkozások is elég sötéten látják a jövőt, de hosszú távra terveznek
Privátbankár.hu | 2022. június 9. 10:58
Sújtja őket az infláció és az anyaghiány, de igyekeznek hosszú távra tervezni a családi vállalkozások.
KKV Akik sokra vitték – cégvezetés és Cégépítők
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 12:01
Interjúsorozatunk harmadik, befejező részében Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével a MiniCRM rendszerének használatáról és a Cégépítők podcast legnagyobb tapasztalatairól beszélgettünk.
KKV A kolléga a belső ügyfél – világklasszis HR-részleg egy jó rendszerrel
Privátbankár.hu | 2022. május 3. 14:05
Egyedül nem megy – hogyan segíthet egy jó rendszermegoldás abban, hogy a cégem megtartsa a kollégákat? Interjúsorozatunk második részében erről beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével.
KKV Több százmilliós adócsalást buktatott le a NAV
Privátbankár.hu | 2022. április 26. 08:42
Gumiabroncs-kereskedelemmel foglalkozó, a költségvetésnek mintegy 400 milliós kárt okozó bűnbandát iktatott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
KKV Hogyan kezelhető az infláció a cégben?
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 14:06
Interjúsorozatunk első részében arról beszélgettünk Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével, hogy mihez kezdjenek azok a cégek, amelyek sikeresen akarják kezelni  az inflációs nyomást. 
KKV Varga Mihály milliárdos támogatásokra figyelmeztette a cégeket
Privátbankár.hu | 2022. április 8. 10:11
A tárcavezető közösségi oldalára posztolt az energiahatékonysági támogatásokról.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG