<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Egy Fodor utcai ingatlant és egy Andrássy úti ingatlancsomagot hirdet meg árverésre a nemzeti vagyonkezelő. A kikiáltási ár 2 milliárdnál kezdődik, az Andrássy úti ingatlanokat csak egyben adják és az új tulajnak figyelnie kell a műemlékvédelmi előírásokra is. A Köztársasági Őrezrednek már nincs szüksége a meghirdetett ingatanokra.

Az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. Igazgatósága a Köztársasági Őrezred vagyonkezelésében lévő budapesti ingatlanok, vendégházak nyilvános árverés útján történő értékesítéséről döntött. Az Andrássy úti, valamint a Fodor utcai ingatlanok állami tulajdonban tartása nem indokolt, az állami és közfeladatok ellátásához már nem szükségesek, hasznosításuk közfeladatok ellátása érdekében nem várható - írja indokolásában szerkesztőségünknek küldött levelében a vagyonkezelő.

Az Andrássy út 116. egyben vihető csakA Belügyminisztérium mint a Köztársasági Őrezred felügyeleti szerve az ingatlanok értékesítéséhez szükséges egyetértését megadta.

Az árverésre meghirdetett ingatlanok együttes kikiáltási ára megközelíti a 2 milliárd forintot. Az Andrássy úti ingatlanok – melyek kikiáltási ára 1 499 200 000 forint + áfa – együttesen kerülnek értékesítésre, tekintettel arra, hogy ezen ingatlanok természetes egységet képeznek. Az épületegyüttes továbbá műemléki környezetnek minősül, ezért a kulturális örökség védelméről szóló törvény műemléki környezetre vonatkozó előírásait a leendő vevőnek be kell tartania.

A Fodor utcai ingatlan külön árverési tételként szerepel 430 300 000 forint + áfa kikiáltási áron. Az ingatlanok 2012. május 10-én kerülnek kalapács alá. Sikeres értékesítés esetén az ingatlanok kikerülnek az állami vagyoni körből, az MNV Zrt. a központi költségvetés bevételét képező értékesítési bevételhez jut.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Ijesztő ütemben drágul az agglomeráció, itt vannak a friss számok
Mester Nándor | 2022. január 17. 05:48
Egy év alatt 15-20 százalékkal mentek fel a lakásárak és még nincs vége. Lassulhat a fővárossal közvetlenül határos övezetekbe áramlás a következő pár évben, nőhet a kereslet és az ár a távolabbi településeken.
Ingatlan Végre csökkent a kavics ára
Privátbankár.hu | 2022. január 11. 11:02
Változatlan formában 2022. május 31-ig továbbra is fennáll a stratégiai jelentőségű építőanyagok és építési termékek exportregisztrációs kötelezettsége és a szállítási útvonalaik bejelentési kötelezettsége az Elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerbe (ekáer) - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében Schanda Tamás parlamenti és stratégiai államtitkár. Hozzátette, a kormány a hazai építésgazdaság megfelelő ellátási szintjének biztosításával is védi a magyar emberek érdekeit.
Ingatlan Csengett a kassza, milliárdok érkeztek az ingatlanos techcégekbe
Mester Nándor | 2022. január 9. 18:11
Tavaly rekord mennyiségű pénzt költöttek a kockázati tőkecégek az ígéretes startup vállalkozásokra. Itthon is beindult a szekér.
Ingatlan Airbnb-s fejlemények – Kiszorítani a faji diszkriminációt, korlátozni a buliőrületet
Elek Lenke | 2022. január 9. 15:28
A szállodaipar világszerte kénytelen volt az elmúlt években megbarátkozni az Airbnb jelenlétével. Ma már ugyanolyan „szépségverseny” létezik a magánlakások esetében is: a közösségi média mellett a szaklapok is rendszeresen értékelik a kiadó lakásokat.
Ingatlan Jön föl a bevásárlópark, mint a talajvíz 
Mester Nándor | 2022. január 8. 17:16
Egyre több befektető kóstolgatja ezt az ingatlan típust Magyarországon és tágabb térségünkben. Általában 7-8 százalékos hozam érhető el vele, ami magasabb mintha irodaházat vagy raktárt venne valaki.
Ingatlan Újabb ezermilliárdos mérföldkőhöz érkezhet a magyarok egyik kedvence hitele
Privátbankár.hu | 2022. január 8. 11:11
Egyre nagyobb arányban fedezik lakhatási céljaikat az ügyfelek a Babaváró hitelből.
Ingatlan Orbán Viktor új ellenséget talált, de az kifogott rajta - A hét videója
Izsó Márton - Mester Nándor | 2022. január 7. 18:29
Az építőanyag-és lakásárak ellen folytat ádáz küzdelmet 2022-ben. Megnéztük, milyen esélyekkel. 
Ingatlan A Wienerberger beolvasztotta a Semmelrock hazai cégét 
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:35
Ezzel befejeződött az építőanyaggyártó-szektor egyik legnagyobb hazai fúziója.
Ingatlan Új tulajdonosa van az Ingatlannet.hu-nak
Privátbankár.hu | 2022. január 4. 14:59
Megvásárolta az Ingatlannet.hu-t a Bank360 Zrt., amely Magyarország egyik legnagyobb, hiteleket és pénzügyi termékeket összehasonlító portálját üzemelteti. Az üzlet nyomán a két oldal együttműködésével még jobban ki tudják szolgálni az ingatlanvásárlást tervező, és ehhez hitelt, támogatást kereső érdeklődőket.
Ingatlan Erős hónapok várhatók a használtlakás-piacon, de ráfázhat, aki kivárásra játszik
Privátbankár.hu | 2022. január 2. 10:54
A decemberi 20 százalékos növekedés után 2022 elején is nagy lehet a kereslet a használt lakásokra, utána viszont lassulás jöhet. Akinek pedig jó helyen lévő telke van, az dörzsölheti a tenyerét.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló