1p
KKV
Hagyó Miklós szerint minden, a Magyar Nemzetben megjelent, rá vonatkozó "rágalmazó kijelentés" valótlan
Nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatóján keresztül, Balogh Zsolt, a cég volt vezetője azt is elmondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában, hogy a volt főpolgármester-helyettessel minden apró szervezeti és személyi döntésről egyeztetnie kellett. Hagyó Miklós szerint minden, a Magyar Nemzetben megjelent, rá vonatkozó "rágalmazó kijelentés" valótlan; és bármely, a tevékenységét vizsgáló fórum elé tiszta lelkiismerettel áll. Több szakszervezeti vezető is cáfolta, hogy pénzvisszaosztásról egyeztettek volna.

A Magyar Nemzet szombati számában Balogh Zsolt, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója többi között arról számolt be, hogy nagyságrendileg mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklóshoz rajta keresztül, és hogy azóta tudja: 15 millió forint fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer abban adta át az összeget.

Szólt arról is, hogy megbízott vezérigazgatóként sűrűbben találkozott a politikával, Hagyó Miklóssal minden apró szervezeti és személyi döntésről egyeztetnie kellett. Felidézte, Hagyó meghívta őt Gödöllőre. Úgy fogalmazott: "egy lakásban közölte velem, hogy ezentúl konkrét utasításokat fog adni, és azt mondta, éves tagdíjat kell fizetnem neki", tizenötmillió forintot készpénzben.

Arra a kérdésre, hogy miért nem fordult a rendőrséghez, Balogh Zsolt azt mondta: ekkor már félt, és tudta, hogy az első eset miatt zsarolható. A volt BKV-s vezető elmondta: ő soha egy forintot sem kapott a pénzből, a cégtől is végkielégítés nélkül távozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem kommentálta az interjúban elhangzottakat. A rendőrség honlapjára szombaton felkerült közlemény szerint a BRFK eddig is és ezután is a hatályos büntető eljárásjog szabályai szerint folytatja a nyomozást a Budapesti Közlekedési Vállalattal összefüggésben.
A napilap azt is írta: Balogh Zsolt mindenhol Hagyó Miklós embereibe ütközött a cégnél, a 2008-as sztrájk után felhívták irodájába és "pár szakszervezeti vezető, egy-két igazgató" jelenlétében azt mondták neki: "szokás szerint vissza kell juttatni valamennyi pénzt a szakszervezeteknek, és küldeni kell egy csomaggal Hagyónak is."

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes az MTI-nek szombaton azt mondta, hogy Balogh Zsolttal, és mindenkivel szemben, akik "a hamis állításokat megismétlik", jogai megóvásáért megteszi a szükséges törvényes lépéseket. A szocialista politikus hozzátette: tiszta lelkiismerettel áll bármely, a tevékenységét vizsgáló fórum elé; "munkáját mindig a képviselői esküjéhez híven végezte".

Hagyó Miklós szerint a napilapban megjelent cikk személyét érintően annyi valós tényt tartalmaz, miszerint "szereti a párizsit, és tényleg nem pontos". Utóbbi miatt elnézést kér azoktól, akiket az elmúlt 42 évben megvárakoztatott - mondta.

Lendvai Ildikó szerint nem tudni, hogy igaz-e, amit Balogh Zsolt a volt főpolgármester-helyettesről, Hagyó Miklósról mondott, de ha valaki bűnös, nem lesz helye a szocialista pártban. Az MSZP elnöke pártja nőnapi rendezvénye után újságíróknak azt mondta: "mi sem tudjuk, hogy igazak-e ezek az ügyek, egy újságcikkben olvastunk egy interjút". A HírTV tudósítása szerint Lendvai Ildikó közölte: örülne, ha nem volna igaz, de elsősorban abban érdekelt, hogy derüljön ki az igazság, ez pedig az igazságszolgáltatás feladata.

Több szakszervezeti vezető is cáfolta az MTI-nek nyilatkozva, hogy részt vettek volna a szóban forgó, 2008-as sztrájk utáni beszélgetésen. Az MTI BKV-s forrásból úgy értesült, hogy a közlekedési vállalat buszos és metrós szakszervezetei vettek részt ezen a megbeszélésen.

Az MTI által megkérdezett buszos szakszervezetek azonban cáfolták, hogy ott lettek volna a beszélgetésen. Földényi György, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének elnöke az MTI-nek azt mondta: a 2008-as sztrájk lezárását követően semmilyen "kiscsoportos" beszélgetésről nem tud, ha volt is ilyen, ő ezen nem vett részt és tudomása szerint egyetlen szakszervezeti vezető sem volt ilyen beszélgetésen.

A hét kérdése:
Ön mi alapján dönt a választásokon? Szavazzon!
Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének alelnöke az MTI-nek úgy nyilatkozott: nem tud ilyen megbeszélésről, és arról sem, hogy a sztrájkolóknak vissza kellett volna juttatniuk pénzt. Arra a kérdésre, hogy kapcsolatban álltak-e Hagyó Miklóssal, Nemes Gábor úgy válaszolt: munkakapcsolatban voltak, a BKV helyzetével kapcsolatban levél útján kommunikáltak. Úgy fogalmazott, Hagyó a szakszervezetekkel nem nagyon szerette tartani a kapcsolatot.

Gulyás Attila, a metrósokat összefogó Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke az MTI megkeresésére elmondta: nem hallott arról, hogy a 2008-as sztrájk után Balogh Zsolttól ilyet kértek volna, és ő nem volt ott ezen a beszélgetésen. Hozzátette: ugyanakkor kíváncsi lenne arra, hogy kik vettek részt ezen a találkozón, és reméli, Balogh Zsolt ezt el fogja mondani a rendőrségen.

A BKV Hagyó játszótere volt: dobozban hordták el a pénzt? 
SZDSZ-es képviselőt is pénzelt a BKV
BKV: nem fogynak ki a végkielégítési botrányokból?
Postapalota: milliós csalás az ablakban?
BKV-BA: mindent tudtak Sziebertről
BKV: elővették Hagyó másik emberét is
MSZP: a budapesti szocialistáknak semmi köze a BKV-botrányhoz
BKV-botrány: előzetesben Regőczi

MTI

Címkék: KKV
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG