1p
KKV
Sikeresen váltott irányt a személygépkocsi-értékesítésről a járműjavításra, szervizre és vizsgáztatásra helyezve a hangsúlyt az Autó-Füred Kft. az elmúlt években. A 23 főt foglalkoztató tiszafüredi társaság talpon maradt, a mezőgazdasági és tehergépjármű szegmensre koncentráló további fejlesztési tervek megvalósításhoz pedig 50 millió forint tőkét vont be a Széchenyi Tőkebefektetési Alaptól.

Klasszikus autókereskedői sikertörténetként indult az Autó-Füred Kft. sztorija 2005-ben, a cég árbevétele 2006-ban már a 700 millió forintos szintet is elérte. A megváltozott gazdasági környezet hatására azonban a vállalkozás gépjármű-értékesítésből származó árbevétele drasztikusan lecsökkent. A 2008-ban megépített szerviz - amely a térség legjobban felszerelt többállásos szervize és vizsgáztató állomása – kapacitásaira épülő, karbantartásra és javításra fókuszáló szolgáltatásaival biztos bevételi forrást jelentett az utóbbi években is. A vállalkozás teljes körű szervíz-szolgáltatást nyújt a Tiszafüred vonzáskörzetében élő személyautó tulajdonosok számára, 2010-ben pedig megszerezte az önálló műszaki vizsgaállomási engedélyt, így tevékenységi köre a műszaki vizsgáztatással is kibővült.A cég jelenleg újabb bővítést tervez, a mezőgazdasági és tehergépjármű-szerviz területére is be kíván lépni. „A mezőgazdasági gépek és a teherjárművek esetében is egy-egy helyi központra koncentrálódik a járművek szervize és vizsgáztatása. Mivel a műszaki vizsgáztatási jogosítványt már 2010-ben megszereztük, az adminisztratív feltételek adottak voltak a szolgáltatási profil kibővítéséhez. E járművek fogadásához és szervizeléséhez azonban további fejlesztésekre van szükség, amelyhez külső forrást kerestünk, így jutottunk el a Széchenyi Tőkebefektetési Alaphoz” – magyarázza Csőke Kálmán, az Autó-Füred Kft. ügyvezetője.

„Noha a piacon kemény harc folyik, a társaságnak a jól időzített váltással sikerült talpon maradnia és a lehetőségeket felmérve újabb fejlesztéseket megvalósítania. Tekintettel a hatékonyságbeli adottságokra, a helyi főként mezőgazdasági járműpark szolgáltatási igényeihez igazított tevékenységgel a cég ismét növekedési pályára állhat és bővíteni tudja a foglalkoztatott szakemberek létszámát is” –  emeli ki Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságának elnöke. „Bár 2009-ben még csökkenő árbevétellel kellett szembenéznie a társaságnak, az új stratégia eredményeképpen a társaság árbevételének összetétele jelentősen átalakult. 2011-ben a gépjárműjavítás már az árbevétel kétharmadát adta, és az adózás előtti eredmény elérte a tíz százalékos arányt. Ez a hozzáállás a tőkekihelyezés megtérülésére nézve is megnyugtató egy befektető számára.”Az elmúlt években a szerviz árbevétele évente közel 35 százalékkal emelkedett, a társaság 2011. évi árbevétele 277 millió forint, adózás előtti eredménye, a jó üzemi eredménynek köszönhetően, 28,6 millió forint volt. A társaság a szerviz bővítéséhez ingatlanokat már saját erőből megvásárolta, illetve telephely-fejlesztési pályázatot nyert az épület megépítéshez, az eszközök beszerzéséhez. Az épületek gazdaságos üzemeltetése érdekében a cég megújuló energiaforrásokon alapuló megoldások alkalmazását tervezi.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap 50 millió forint tőkével segíti az Autó-Füred céljainak elérését, amelyből 35 milliót tőkeemelésként, 15 millió forintot tagi kölcsönként biztosít.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG