BUX
36 363.83
+0.17%
+61.00
OTP
10 920.00
+0.37%
+40.00
MOL
1 795.00
-0.83%
-15.00
RICHTER
7 075.00
+0.64%
+45.00
MTELEKOM
385.00
-0.52%
-2.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
KKV
2014. április 26. 11:26

A sikeres magyar startupból minél nagyobb dolgot kerekítenének, a felvásárlás is szóba jöhet. Folyamatosan jönnek az ajánlatok.

Idén további növekedést tervez, és egy új délkelet-ázsiai iroda megnyitását mérlegeli a Ustream élő videóplatform - mondta Fehér Gyula, a Ustream társalapítója, technológiai igazgatója az MTI-nek.

A Ustream egy online videó platform, amely elsősorban az élő videóközvetítésekre fókuszál, de a hagyományos, feltöltött videók kiszolgálásával is foglalkozik. Egyrészt magánszemélyeknek kínálnak ingyenesen videókat, videófeltöltési és közvetítési szolgáltatást, másrészt cégeknek adnak el különböző szolgáltatáscsomagokat.

A Ustreamnek már több mint 5000 céges előfizetője van, ezek között vannak kisebb, de nagyobb cégek is - például ügyfelük a Nintendo, és a Sony - utóbbiak adják a cég növekedésének gerincét.

Egy friss elemzés szerint tavaly több mint egymilliárd órányi üzleti célú videót "fogyasztottak" világszerte, ez a szám 2017-re több mint 3 milliárd órára nő. Ennek megfelelően a Ustream azt várja, hogy az a piac, amelyen ők mozognak, a következő 2-3 évben mintegy háromszorosára nő. A Ustreamen összesen 400 millió órányi videót néztek 2013-ban, ennek egy része volt üzleti célú.

Fehér Gyula elmondta azt is, hogy legnagyobb befektetőjük a japán Softbank cégcsoport volt, amely 2010-ben 35 millió dollárt ruházott be a Ustreambe, amelyben mostanáig mintegy 60 millió dollár tőke van. A Ustream folyamatosan kap felvásárlási ajánlatokat, ezzel kapcsolatban a technológiai igazgató elmondta: céljuk, hogy a Ustreamből "minél nagyobb dolgot tudjunk kikerekíteni", és ha ez épp egy felvásárláson, vagy a tőzsdei jelenléten keresztül valósítható meg, akkor arra nyitottak. Elgondolkodtató ajánlatot már kaptak, de igent csak olyan ajánlatra mondanának, amely még jobban segíti a Ustreamet a dinamikus növekedésben. Hozzáfűzte, hogy a Ustream jelenleg néhány száz millió dollárt érhet, valójában pedig annyit, amennyit hajlandóak érte fizetni.

Fehér Gyula szerint a Ustream is jól példa arra, hogy Magyarországról is lehet sikeres startup céget építeni, budapesti irodájukban 110-en, összesen a Ustreamnél pedig 250-en dolgoznak, és idén további bővülést terveznek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


KKV Felállva a válságból: aki időben észbe kap, akár nyertesként kerülhet ki
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 9. 13:24
Számos olyan iparág volt, amelyet a koronavírus-járvány nem érintett közvetlenül, ám ezek is szembesültek kihívásokkal: a megváltozott helyzet mindenki számára új lehetőségeket kínál. Aki most képes megragadni ezeket, az nyertesként kerülhet ki a küzdelemből.  
KKV Zöld kkv-k figyelem: 7,3 milliárd forintnyi pályázati pénz vált elérhetővé
MTI | 2020. augusztus 3. 09:21
Vállalkozásonként 20 és 400 millió forint közötti összeget lehet elnyerni.
KKV Optimistábbak a cégvezetők, mint amire bárki számított
Privátbankár.hu | 2020. július 22. 12:24
A vírusjárvány meglepő módon mérsékelten hatott a cégvezetők várakozásaira: nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb kutatásából.  
KKV Hány milliárdot hagy a cégeknél a kormány?
Privátbankár.hu | 2020. július 19. 17:01
A hangzatosan csak a gazdaságvédelem költségvetésének keresztelt jövő évi tervben a kormány egyebek mellett arról is bemutatta egy mellékletben, hogy 2021-ben mennyi pénzt hagynak a vállalkozásoknál a társasági adónál érvényesíthető kedvezmények formájában.
KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
KKV 500 milliárd forintot fordítanának beruházásra a versenyszférában
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 5. 07:51
Átlag feletti az aktivitás az autóiparban.
hírlevél