<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Akár 3 millió forintos pénzbírsággal és fél éves üzletbezárással szankcionálhatják azt a kereskedőt, aki nem a most megjelent kormányrendelet szerint viszi vissza a kijelölt termékek élelmiszerek árát a 2021. október 15-ei, vagy azelőtti szintekre.

Két nappal a kormánydöntést és Orbán Viktor bejelentését követően a Magyar Közlönyben megjelent, milyen szabályok alapján kell a kiválasztott termékek árát visszavinni a 2021. október 15-ei szintre.

A kormányrendelet szerint három hónapig, a 2022. február 1. és május 1. közötti időszakban lehet eltérni a hatósági árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. törvény rendelkezéseitől az alábbi termékeknél:

       1. kristálycukor (fehér cukor)

       2. búzafinomliszt BL 55

       3. finomított napraforgó étolaj

       4. házi sertéscomb (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva)

       5. csirkemell, csirkefarhát – hát, egyben vagy külön far és szárnyvég (ideértve a csontos, bőrös, filézett, darabolt, szeletelt vagy darált formában, akár előrecsomagolva, akár anélkül történő értékesítést is, frissen, hűtve, fagyasztva)

       6. ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej

Az üzletben, bevásárlóközpontban, vagy a csomagküldő kereskedelemben értékesített e termékek bruttó kiskereskedelmi ára nem lehet magasabb 2022. február 1. és május 1. között a 2021. október 15-én alkalmazottnál.

A visszaesőket az elsőként kiszabott bírság legalább kétszeresére is büntethetik. Fotó: depositphotosA visszaesőket az elsőként kiszabott bírság legalább kétszeresére is büntethetik. Fotó: depositphotos

A rendelet arra is kitér, hogy

- amennyiben a 2021. október 15-ei bruttó kiskereskedelmi ár nem áll rendelkezésre, akkor a kereskedőnek az azt megelőző utolsó bruttó kiskereskedelmi árat kell alkalmaznia,

- ha pedig ez sem állapítható meg,m akkor a Központi Statisztikai Hivatal honlapján 2021. októberre vonatkozóan közzétett átlagos fogyasztói árat kell feltüntetni.

Ha a szóban forgó ár kiárusítás, leárazás, akció, szezonális kedvezmény, promóciós értékesítés során alkalmazott lenne, akkor a kedvezményes értékesítés előtti legutolsó nem kedvezményes bruttó kiskereskedelmi árat kell alkalmazni.

Az is a trükközést próbálja kiküszöbölni, hogy a rendelet szerint a kereskedő a kijelölt termékből köteles naponta legalább a hét adott napjára vonatkozó, 2021. évi átlagos napi mennyiséget eladni.

A szabályok betartását a Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrzi. Arra, aki megszegi az előírásokat:

- 50 ezer forinttól 3 millió forintig terjedő bírságot szabnak ki, vagy

- ismételt jogsértés esetén elrendelhetik, hogy a kereskedő a tevékenységét ideiglenesen, legalább egy napig, legfeljebb azonban fél évig nem folytathatja.

A visszaesőket az elsőként kiszabott bírság legalább kétszeresére is büntethetik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű A választásokig nem csap le az EU Orbán Viktorra
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 12:44
Az Európai Bizottság jogállamiságért felelős biztosa szerint több a gond Magyarországgal, mint Lengyelországgal, de áprilisig nem lesz pénzelvonás.
Közérdekű Többet tesztelünk, de ez már nem állítja meg az omikront
Privátbankár.hu | 2022. január 27. 09:59
Majdnem 50 ezer teszt készült tegnap óta, ebből 19 123 lett pozitív, ezzel sikerül 39 százalékra lenyomni a pozitivitási arányt, ami már csak nagyjából az ötszöröse az ajánlottnak.
Közérdekű Figyelmeztet a WHO: még mindig nagyon veszélyes az omikron
Privátbankár.hu | 2022. január 26. 16:19
Egy hét alatt 21 millió beteget regisztráltak világszerte. 
Közérdekű Baljós adat érkezett: 8,5 hónapja nem volt ilyen sok aktív koronafertőzött Magyarországon
Privátbankár.hu | 2022. január 25. 09:19
Az elmúlt napokban, hetekben folyamatosan emelkedett az aktív fertőzöttek száma. Mostanra már 8,5 hónapos csúcsot ért el.
Közérdekű András herceg és a milliárdos Jeffrey Epstein pedofilbotránya: akkor most nyugodjunk meg?
Bíró Vilma | 2022. január 23. 12:24
András herceg és Ghislaine Maxwell, a gyönyörűséges, szörnyen gonosz milliomos bűntárs áll jelenleg a média kereszttüzében, miután a fő bűnelkövető, fiatal lányokat erőszakoló Jeffrey Epstein már meghalt. A világ most azon van, hogy megbüntessék a gonosz gazdagokat. Ennek most akkor örülnünk kell? Jegyzet.
Közérdekű Harari: olcsón elkerülhetnénk a klímakatasztrófát
Litván Dániel | 2022. január 22. 17:12
Mostanra már világos, hogy a klímaváltozás nem riogató tudósok agyszüleménye, hanem a szomorú valóság. A dolgok mai állása szerint a helyzet kétségbeejtő, és könnyű azt érezni, hogy a kocka el van vetve, nincs mit tenni, mint várni a katasztrofális következményeket. Yuval Noah Harari szerint viszont a kilátásaink látványos javulásához elég lenne a globális GDP két százalékát erre a célra elkölteni.
Közérdekű Orbán Viktor nem tudja elengedni a piros paradicsomot
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 14:37
A miniszterelnök – vagy legalábbis a kommunikációs csapata – nagyon kedveli a "Piros lett a paradicsom nem sárga" dalocskát, amit a kormány már mémesített és a kampány egyik eszközének használja.
Közérdekű Hóhelyzet: az ország egyes részein óriási gondok vannak
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 09:40
Több megyében is havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A közútkezelő azt kéri, mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, és csak a téli közlekedésre felkészített járművekkel induljon el.
Közérdekű Tovább dübörög az omikron
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 09:28
A világon 346 414 295 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 584 890 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai alapján.
Közérdekű Újabb rocklegendától kell elbúcsúznunk
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 11:59
Elhunyt Meat Loaf amerikai rockénekes, színész. A Rocky Horror Picture Show című zenés mozisiker egykori főszereplője csütörtökön éjjel halt meg 74 évesen.
hírlevél
Ingatlantájoló