<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Gyorsabban drágul az új lakás, mint a használt, ezért sokan inkább a nemrégen felújított otthonok irányába fordulhatnak. Közben számolniuk kell a dráguló hitelekkel is - mondta munkatársunk a Trend FM reggeli adásában.  

Idén továbbra is fennmarad több támogatási forma is, de az év közepén néhány leáll és ezért a lakhatásán javítani akarók jelentős része dönteni kényszerül: növeli önerejét vagy bevállalja a dráguló piaci hiteleket - emelte ki munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM Reggeli monitor című adásában.

Idén még a jogosultak közül sokan élhetnek a felújítási kedvezményekkel (fotó: depositphotos.com)Idén még a jogosultak közül sokan élhetnek a felújítási kedvezményekkel (fotó: depositphotos.com)

A forgalom tovább nőhet 2022-ben, amit az otthonteremtési támogatások jelenleg ismert véghatárideje is előrevetít, vagyis lesznek jó pár ezren, akik előrehozzák vásárlásaikat a kedvezményekért cserébe. Azt, hogy az árak meddig emelkedhetnek még, alapvetően befolyásolja a magyar és a globális gazdaság teljesítménye, hogy tovább fog-e száguldani vagy éppen csökkenni az infláció, és az, hogy folytatódik-e a reáljövedelmek növekedése abban az ütemben, ahogy eddig.

Vitathatatlan kockázat a hitelmoratórium év közbeni megszűnése. Sok ezren most fognak szembesülni a magasabb törlesztőrészletekkel. Az alapkamat növekedése miatt a hiteleket már most átárazták a bankok és mivel további MNB-s emelés várható, ez meg fog jelenni a lakáshiteleknél is - utalt a nyilvánvalóra kollégánk. 

Munkatársunk kiemelte, hogy az új építésű lakások várható 8-10 százalékos drágulása és a rohanó infláció miatt masszív lesz azoknak a csoportja, akik inkább újszerű használt lakást fognak vásárolni vagy a felújítási kedvezményeket használják ki. 

Az alaposabb végiggondolásra az is ösztönöz, hogy 2022 vélhetően az építési telkek éve lesz. Abban az értelemben, hogy az eddigieknál is meghatározóbb lesz az, hogy hol és mekkora, milyen adottságú telket tudunk megvenni egységnyi pénzért, ha családiház építését fontolgatjuk. 

A műsor második felében munkatársunk az agglomerációs lakástrendeket elemezte, illetve szólt a várható budapesti külső kerületekben készülő jelentősebb beruházásokról is.

A teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni:

 

 

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű A friss adatok is bizonyítják: egyre inkább mérséklődik a koronavírus-járvány
Privátbankár.hu | 2022. november 30. 10:30
Nagyot csökkent a heti halálos áldozatok és a kórházban ápolt koronavírus-fertőzöttek száma is.
Közérdekű Vajon ki és miért utazott ma reggel honvédségi géppel Belaruszba?
Privátbankár.hu | 2022. november 29. 09:32
Minszkbe repült az egyik honvédségi Airbus.
Közérdekű A mainál is alacsonyabb árak jönnek a benzinkutakon, már csak egy kicsit kell kihúzni
Privátbankár.hu | 2022. november 23. 10:33
Péntektől újabb árcsökkenés jön.
Közérdekű 61 újabb Covid-halott, de levonulni látszik a mostani hullám
Privátbankár.hu | 2022. november 23. 09:43
Nagyot esett az aktív fertőzöttek száma az elmúlt hét napban.
Közérdekű Tudatosabb, egészségesebb életmód felé mutatnak utat
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 14:12
Az ártalomcsökkentés szemléletének népszerűsítését, a betegségek megelőzését és visszaszorítását célzó program országos egészségügyi szűréssel is kiegészül, és a tervek szerint az ártalomcsökkentésben és megelőzésben már tevékeny további szakmai szervezetek bevonásával valósulhat meg. A társadalmi célt szolgáló programsorozat a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Ártalomcsökkentő Egyesület, az Élhető Hazánkért Társadalmi Mozgalom és a füstmentes.hu együttműködésében indul.
Közérdekű Ennek nem fognak örülni a dohányosok
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 08:19
Betiltják az ízesített-hevített dohánytermékek forgalmazását az Unióban jövőre, miután több tagállamban is jelentősen emelkedett a népszerűségük.
Közérdekű Minisztériumi főosztályvezetőt vádoltak meg vesztegetés miatt
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 11:54
Egy minisztérium főosztályvezetője, egy szállodatulajdonos, egy uszoda ügyvezetője és egy polgármester ellen emeltek vádat hivatali vesztegetés miatt a Fővárosi Törvényszéken - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.
Közérdekű Akár be is zárhatnák a covidos oltópontokat?
Privátbankár.hu | 2022. november 16. 10:11
Az utóbbi egy hétben ugyanis még kétszázan sem adatták be maguknak a vakcinát.
Közérdekű Rögtön egy új területen számít a kormány Palkovics Lászlóra
Privátbankár.hu | 2022. november 15. 12:22
A Honvédelmi Minisztérium alá tartozó holdingot fogja vezetni a lemondott miniszter.
Közérdekű Készülődik az újabb járványhullám?
Privátbankár.hu | 2022. november 9. 09:48
Továbbra is enyhén emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG