<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Gyorsabban drágul az új lakás, mint a használt, ezért sokan inkább a nemrégen felújított otthonok irányába fordulhatnak. Közben számolniuk kell a dráguló hitelekkel is - mondta munkatársunk a Trend FM reggeli adásában.  

Idén továbbra is fennmarad több támogatási forma is, de az év közepén néhány leáll és ezért a lakhatásán javítani akarók jelentős része dönteni kényszerül: növeli önerejét vagy bevállalja a dráguló piaci hiteleket - emelte ki munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM Reggeli monitor című adásában.

Idén még a jogosultak közül sokan élhetnek a felújítási kedvezményekkel (fotó: depositphotos.com)Idén még a jogosultak közül sokan élhetnek a felújítási kedvezményekkel (fotó: depositphotos.com)

A forgalom tovább nőhet 2022-ben, amit az otthonteremtési támogatások jelenleg ismert véghatárideje is előrevetít, vagyis lesznek jó pár ezren, akik előrehozzák vásárlásaikat a kedvezményekért cserébe. Azt, hogy az árak meddig emelkedhetnek még, alapvetően befolyásolja a magyar és a globális gazdaság teljesítménye, hogy tovább fog-e száguldani vagy éppen csökkenni az infláció, és az, hogy folytatódik-e a reáljövedelmek növekedése abban az ütemben, ahogy eddig.

Vitathatatlan kockázat a hitelmoratórium év közbeni megszűnése. Sok ezren most fognak szembesülni a magasabb törlesztőrészletekkel. Az alapkamat növekedése miatt a hiteleket már most átárazták a bankok és mivel további MNB-s emelés várható, ez meg fog jelenni a lakáshiteleknél is - utalt a nyilvánvalóra kollégánk. 

Munkatársunk kiemelte, hogy az új építésű lakások várható 8-10 százalékos drágulása és a rohanó infláció miatt masszív lesz azoknak a csoportja, akik inkább újszerű használt lakást fognak vásárolni vagy a felújítási kedvezményeket használják ki. 

Az alaposabb végiggondolásra az is ösztönöz, hogy 2022 vélhetően az építési telkek éve lesz. Abban az értelemben, hogy az eddigieknál is meghatározóbb lesz az, hogy hol és mekkora, milyen adottságú telket tudunk megvenni egységnyi pénzért, ha családiház építését fontolgatjuk. 

A műsor második felében munkatársunk az agglomerációs lakástrendeket elemezte, illetve szólt a várható budapesti külső kerületekben készülő jelentősebb beruházásokról is.

A teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni:

 

 

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Közérdekű Gyanúsan alacsony vírusadattal rukkoltak elő Müller Cecíliáék
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 17. 09:14
A mai közlés szerint majdnem ezerrel kevesebb főt ápolnak kórházban, mint egy hete, ami azért furcsa, mert közben több mint 16 ezerrel nőtt az azonosított fertőzöttek száma.
Közérdekű Ezeken a benzinkutakon tankolhat augusztus 19-én és 20-án is
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 13. 18:57
A Független Benzinkutak Szövetségének megmozdulására reagált a Magyar Ásványolaj Szövetség.
Közérdekű Megint egyre többen kerülnek kórházba Coviddal
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 3. 09:28
Ennél több, most 1600-at közelítő beteget április óta nem kezeltek koronavírussal. Az aktív fertőzöttek száma pedig 42 ezer fölé ment, utoljára májusban volt ilyen magas ez a szám.
Közérdekű Lassabban, de tovább fogy a magyar
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 09:23
Az előzetes adatok szerint 2022 júniusában 8051 gyermek született és összesen 9600 fő halt meg. Az elmúlt 12 hónapban, 2021. július és 2022. június között a születések száma 1,6, a halálozásoké 8,6, a házasságkötéseké 2,9 százalékkal csökkent, jelentette péntek reggel a KSH.
Közérdekű Megint bőven ezer fölött vannak kórházban koronavírus miatt
Privátbankár.hu | 2022. július 27. 10:03
Lélegeztetőgépre viszont egyelőre csak kevesen kerültek közülük.
Közérdekű A csokosok elveszthetik a pénzüket, ha ezt az apróságot nem teszik meg
Privátbankár.hu | 2022. július 26. 08:48
Jelentéktelennek tűnik, nagy baj lehet belőle. 
Közérdekű "Egy kenyér lassan ezer forintba fog kerülni" - mit gondolnak az emberek a gyengülő forintról? Videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. július 16. 11:14
Sokan már most spórolnak, és attól tartanak, hogy egy euró lassan ötszáz forintba kerül majd. Az emberek kezdenek kétségbeesni. Helyszíni riport. 
Közérdekű Az EU nagyon durván beszólt a kormánynak: nem értesítették őket az energia-vészhelyzetről
Privátbankár.hu | 2022. július 14. 17:17
Keményen szembement az EU-s szabályokkal Magyarország a hirtelen kihirdetett vészhelyzettel.
Közérdekű Katás tüntetés: "Tehetetlenségemben üvöltök itt" – Videó
Bendl Vera – Izsó Márton | 2022. július 12. 17:35
Nem tudják, mi lesz a következő hónapokban, teljesen tanácstalanok az emberek. Helyszíni riport.
Közérdekű 11 forinttal csökken a gázolaj ára péntektől
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 12:10
A benziné sem fog növekedni. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG