Csok
Makro / Külgazdaság A lakáshitelezés padlót fogott tavaly 
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:57
A lakáshitelállomány tavaly kizárólag az államilag támogatott hitelek miatt bővült, de csak minimális mértékben. Hitelkiváltás gyakorlatilag nem volt - foglalta össze az adatokat a Bank360.hu. 
Személyes pénzügyek Na, már ilyen is van: CSOK Plusz mellé banki jóváírás 
Privátbankár.hu | 2024. február 15. 11:45
A januárban indult CSOK Plusz versenyt gerjesztett a pénzintézetek között, az egyik hazai bank már jóváírással csábítja magához a lakáshitelre vágyókat.
Közérdekű Ennyi pénzt hozhat a konyhára a CSOK Plusz  
Privátbankár.hu | 2024. február 10. 09:40
A CSOK Plusz két nagyon fontos pontban különbözik az elődjétől, a CSOK támogatástól. Itt most összefoglaljuk a lényeget.
Ingatlan Elérte az alját a lakáspiac, nem érdemes tovább várni a vásárlással - A hét videója 
Csabai Károly - Juhász Gábor - Mester Nándor | 2024. február 2. 19:03
Friss pénz jelenik meg a vevők zsebében és ezt tudják az eladók is, akik ennek megfelelően már nem fognak engedni az árból. Az infláció is megtámasztja az árakat, így akik most hétvégén nem nyerik meg az ötöslottó főnyereményét és saját lakásra vágynak, nem sokáig halogathatják a döntést. Hol és mekkora méretű ingatlant célozhatnak meg ezek a vevőjelöltek? Erről is beszélt Csabai Károly főszerkesztő és Mester Nándor felelős szerkesztő.
Ingatlan Csökkennek a lakáshitelek kamatai, de még mindig messze vannak a boldog békeidők! 
Privátbankár.hu | 2024. január 22. 10:34
Januártól már 7 százalék körüli THM-mel vehetünk fel 10 millió forintos lakáshitelt átlagbérrel, míg egy éve még 10 százalék körül járt a teljes hiteldíj mutató. Három évvel ezelőtt azonban 4 százalékos THM-re is lehetett jelzálogkölcsönt kapni, aminek havi 12-14 ezerrel kisebb volt a törlesztőrészlete, mint a most felvehetőké. A CSOK Plusz hitel viszont erre is ráver néhány ezerrel forinttal.
Makro / Külgazdaság Zsebbevágó részletek derültek ki a kormány csodafegyveréről  
Privátbankár.hu | 2024. január 19. 09:54
Például az, hogy mekkora fizetéssel nyílik a CSOK Plusz lakás.
Személyes pénzügyek Öröm és boldogság: olcsóbb lakáshitelek, kisebb önrész, nagyobb babaváró, 50 milliós CSOK Plusz 
Privátbankár.hu | 2024. január 1. 15:01
2024. január 1-től alaposan megváltoznak a lakosságnak nyújtott hitelek feltételei. A piaci kamatozású lakáshitelek olcsóbbak lesznek az új kamatplafon alapján, a fiatalok kisebb önrésszel is felvehetnek jelzálogkölcsönt. Szigorodik a babaváró, de megnő az összege, és elindul az akár 50 millió forintos kedvezményes hitelt is adó CSOK Plusz, miközben a megmaradó falusi CSOK támogatása emelkedik.
Pénzügyi szektor Indul a bankok versenye 
Privátbankár.hu | 2023. december 30. 13:07
2024. januártól indul az év egyik legnagyobb durranása, a CSOK Plusz támogatott kölcsön. Még csak néhány bank hirdetménye érhető el, de már most látni komoly meglepetést: van olyan pénzintézet, ahol a kölcsön kamata 2,89 százalék lesz, ami kedvezőbb a jogszabály által előírt 3 százalékos plafonnál.
Ingatlan Nem fogja elhinni: ismét csavartak egyet a CSOK Plusz szabályain 
Privátbankár.hu | 2023. december 23. 13:14
Egy frissen megjelent jogszabálymódosítás értelmében a CSOK Plusszal vásárolt városi ingatlanok teljes egészében illetékmentesek lesznek.
Ingatlan Újabb érdekes részlet derült ki a falusi CSOK-ról 
Privátbankár.hu | 2023. december 3. 09:38
Jövőre is lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a meglévő gyerekekre, amennyiben az érintettek falusi CSOK-os településeken élnek vagy oda szeretnének költözni.
Személyes pénzügyek Néhány banánhéj, amin elcsúszhatnak a városi CSOK-ot igénylők 
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 12:46
Akik igénybe akarják venni a Babaváró hitelt még az idei feltételekkel vagy a városi CSOK-ot, azoknak már csak egy hónapjuk maradt, hogy benyújtsák az igényléshez szükséges dokumentációt és szerződést kössenek.
Ingatlan Itt vannak a CSOK Plusz részletszabályai 
Privátbankár.hu | 2023. november 24. 09:07
Az új lakástámogatási programban a kamat nem fix 3, hanem maximum 3 százalék lesz, a támogatott hitel indulóköltségeit is 300 ezer forintban maximálnák. A meglévő ingatlant a továbbköltözőknek nem kell eladni, de a következő otthonuk értéke magasabb kell, hogy legyen a jelenleginél. A korábbi CSOK igénylők is élhetnek a lehetőségéggel, ha a korábban igényelt kamattámogatott hitelt és a vállalt, de még meg nem született gyermekre jutó CSOK-ot visszafizették.
Személyes pénzügyek CSOK Plusz: nagyon nem lesz mindegy, melyik bankhoz megyünk 
Privátbankár.hu | 2023. november 19. 11:43
Akár százezres tételt jelentő különbségek is lehetnek a különböző ajánlatok között
Szubjektív Szerintem nem kell hitelt felvenni egy lakáshoz - utcai visszhang a CSOK Pluszról 
Izsó Márton - Vég Márton | 2023. november 1. 18:24
Bejelentette a kormány a 2024-től élő CSOK Plusz feltételeit, 50 millió forintra nő a támogatott hitel összege. Ez a támogatás lép a 2023 végéig felvehető CSOK helyébe. Mit szólnak ehhez az emberek? Kiderül a videóból.
Makro / Külgazdaság Hoppá, még valakik nagyon jól járhatnak a csok plusszal 
Privátbankár.hu | 2023. október 27. 10:42
Már pontosította is a csok plusz szerdán bejelentett szabályait a kormány. Ezek szerint a csok plusz jövőre azokon a kistelepüléseken is fel lehet majd venni, ahol az új falusi csokot. Ezzel elvileg az igénylők azonnali közvetlen támogatáshoz is juthatnak a csok plusz mellé ezen a 2630 településen. Az új bejelentés szerint ráadásul jövőre megmarad az illetékmentesség és az adóvisszatérítés lehetősége is, ami újabb milliókat jelent az új csokot igénylőknek.
Makro / Külgazdaság Itt van, mit üzent Orbán Viktor péntek reggel 
Privátbankár.hu | 2023. október 27. 09:15
Ezúttal sem maradtunk Orbán Viktor interjú nélkül. 
Ingatlan CSOK Plusz: 10 milliókat kaphat ingyen, aki sok gyereket szül  
Privátbankár.hu | 2023. október 26. 13:01
Továbbra is tervezhetnek – ráadásul a támogatásokat együtt kihasználva immár akár önerő nélkül is – a városban családot alapítani akaró fiatalok. Az első ránézésre hiperkedvező CSOK Plusz induláskor összességében nem kedvezőbb, mint a jelenleg még elérhető megoldás, ám a második és harmadik gyermekek megszületésével ez változik.
Ingatlan Mutatjuk, kik járhatnak jól a CSOK Plusszal 
Privátbankár.hu | 2023. október 26. 12:31
A szerdán bejelentett új lakástámogatási program a Babaváró logikáját követi. A gyermeket vállaló házaspárok első lakásának megvásárlásánál érvényes maximum 80 millió forintos, míg a családbővülés miatt nagyobb lakásba költözésre vonatkozó 150 millió forintos értékhatár széles választékot jelent majd a jogosultaknak.
Ingatlan 60 millió forintot is érhet a kormány rendkívüli bejelentése 
Privátbankár.hu | 2023. október 26. 11:30
A szerdai esti Kormányinfón jelentették be a január elsejétől induló CSOK Pluszt.
Ingatlan Növelte a CSOK-hitelek méretét a kormány 
Privátbankár.hu | 2023. október 25. 18:56
Csák János kulturális és innovációs miniszter jelentette be a részleteket az esti kormányinfón.
Ingatlan Igyekezzen, ha nem akar lemaradni erről az állami pénzről! 
Privátbankár.hu | 2023. október 4. 09:19
Lendületet adhatnak a lakás- és lakáshitelpiacnak azok, akik még idén szeretnék kihasználni az úgynevezett nagyvárosi CSOK állami támogatást, amely 2024-től a jelenlegi formájában már biztosan nem lesz elérhető. Van néhány banánhéj azonban, amin a sürgető határidő miatt könnyen el lehet csúszni, ezekkel kapcsolatos tudnivalókat gyűjtötte össze most a money.hu.  
Ingatlan Élénkülést hozott a lakáspiacra a CSOK-határidő 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 24. 10:33
Jelentősen nőtt az eladó lakások iránti kereslet a nagyvárosokban, Budapesten például 27 százalékkal, a megyei jogú városokban pedig 18 százalékkal. A támogatott konstrukciókra is nagyobb a kereslet. 
Ingatlan Nézze meg, milyen lakást keresnek most a csokosok! 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 10. 08:59
Alig négy hónapja marad a csokra jogosult családoknak arra, hogy nagyvárosi lakóingatlanba költözzenek a támogatás segítségével. Az ingatlan.com oldalán elérhető Hitelintéző adatai alapján idén a csokos érdeklődéseken belül 50 százalék jutott a lakásokra és ugyanennyi a házakra, míg tavaly a lakások aránya még csak 35 százalékos volt. A legnépszerűbb célpont Budapest a csokos vevők körében, az érdeklődések 44 százaléka fővárosi lakásra irányul. Utána következik Pest és Hajdú-Bihar vármegye 17 és 11 százalékkal. A csokos érdeklődések 94 százalékánál hitelre is szükség van a tervezett költözéshez.
Makro / Külgazdaság Nagyot változik az életünk szeptember elsejétől 
Kollár Dóra | 2023. szeptember 1. 05:47
Hivatalosan is vége a nyárnak, a szeptember pedig több újdonságot is tartogat számunkra.
Ingatlan Még lejjebb mennek a lakásárak ősszel 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 21. 17:23
Csak az fog eladni, akinek nagyon kell a pénz, ezért hajlandó lesz engedni is az árból.
Ingatlan Kellemetlen meglepetéseket is elrejtett a kormány a CSOK módosításaiban 
Privátbankár.hu | 2023. július 12. 08:21
Azt már tudni lehetett, hogy csak a kistelepüléseken marad a kedvezmény, de van szigorítás, ami csak a rendeletből derült ki.
Ingatlan Ha Ön 30 év körüli hölgy, ezt érdemes megfontolnia! 
Privátbankár.hu | 2023. július 10. 08:44
Akik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a babaváró támogatás segítségével szeretnének lakóingatlant venni, azoknak érdemes sietniük.
Ingatlan Ennyivel olcsóbb Budapestnél a falusi csokos agglomeráció 
Privátbankár.hu | 2023. július 2. 08:40
Átalakítja és élénkülést hozhat a Budapest-környéki kertes házak piacára is a lakástámogatási rendszer módosítása. Az idén a sima csokra jogosultak pörgethetik a piacot, jövőre pedig már a falusi csokos településeken jöhet komolyabb élénkülés. Mindez pedig a lakáshitelek iránti igényt is növelheti, hiszen a lakóingatlan-vásárlók nagyjából fele kölcsön segítségével veszi otthonát.  Az árak már most nagyon nagy szórást mutatnak. Miközben a budapesti kertes házak átlagára 175 millió forint, a Pest vármegyében lévőket 99 millió forintos áron kínálják eladásra. A falusi csokos Pest vármegyei településeken ugyanakkor átlagosan már 50 millió forint alatt lehet egy saját udvarral rendelkező ingatlanunk. 
Ingatlan Még mélyebbre zuhanhat a lakáspiac a kormány miatt 
Privátbankár.hu | 2023. június 26. 17:37
Sok tízezer városlakó esett el az önerőtől a csok kinyírása miatt.
Ingatlan Fellendítheti a lakáspiacot a babaváró és a csok átalakítása 
Privátbankár.hu | 2023. június 23. 08:04
A csokos támogatások és a babaváró hitel átalakítása miatt a jogosultak egy része még idén extra keresletet hozhat a lakáspiacra.
Ingatlan Elveszi a kormány a csokot a városi emberektől  
Privátbankár.hu | 2023. június 22. 14:20
Édeskevés, amit a kormány változtat a lakástámogatásoknál. Kicsit jól járnak a falusiak, a városiak lemondhatnak a csokról.
Személyes pénzügyek Igénybe venné a csokot? Van egy pár jó hírünk! 
Privátbankár.hu | 2023. május 13. 10:14
Megjelent az a kormányrendelet, amely több könnyítést is bevezet a csok és a falusi csok lakástámogatásoknál.
Személyes pénzügyek Ezeket a családtámogatásokat vehetitek igénybe 2023-ban 
Márkázott tartalom | 2023. január 10. 15:57
Magyarországon ma elég sokrétű a családtámogatások rendszere. Változó mértékben ugyan, de mindegyik támogatási elem a családok életét hivatott segíteni. Ugyanakkor a különböző élethelyzetekben más és más az igénybe vehető támogatások köre. 2023 elején egyes támogatások megszűntek, viszont újak is kerültek bevezetésre.
Makro / Külgazdaság Változnak a csok feltételei, de hogyan? 
Privátbankár.hu | 2022. december 26. 11:17
Hogy célzottabbá váljon a családi otthonteremtési kedvezmény rendszere, hozzá kell nyúlni a jogszabályokhoz. A szakmai lapoknak is csak elképzeléseik vannak arról, ez milyen változásokkal fog járni.
Ingatlan Megmenekülhet több tízezer lakásra gyűjtögető magyar család 
Privátbankár.hu | 2022. november 2. 13:42
Ezek az otthonteremtési támogatások maradnak velünk 2023-ban is.
Személyes pénzügyek Megint nagyon jól járnak a csokosok 
Privátbankár.hu | 2022. október 28. 12:31
Kiterjesztik a vagyonszerzési illeték alóli mentességét a családi otthonteremtési kedvezményt igénybe vevőknek.
Személyes pénzügyek Magyar Közlöny: a csok büntetőkamata nem lehet több 5 százaléknál 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 07:32
Legfeljebb 5 százalék lehet a büntetőkamat azoknak, akik nem teljesítik a csok felvételekor vállalt feltételeket. Az új rendeletre a jegybanki alapkamat drasztikus emelkedése miatt volt szükség. A büntetőkamat akár 65 százalékra is rúghatott volna.
Makro / Külgazdaság Óriásit bukhatnak most, akiknél nem született meg a csokos gyermek 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 7. 11:57
A kamatemelések miatt hatalmas, akár 58,75 százalékos büntetőkamat is várhat azokra, akiknél nem születtek meg a csokos gyerekek.
Közérdekű A csokosok elveszthetik a pénzüket, ha ezt az apróságot nem teszik meg 
Privátbankár.hu | 2022. július 26. 08:48
Jelentéktelennek tűnik, nagy baj lehet belőle. 
Pénzügyi szektor Iszonyú drágák lesznek a meg nem született gyerekek 
Privátbankár.hu | 2022. július 6. 08:55
A sorozatos kamatemelések után már a legdrágább kölcsönök, a hitelkártya-adósságok költségeivel számolják az elmaradt gyerek miatti büntetést a csokra, a babaváró büntetőkamatával pedig már személyi kölcsönt is kapni - derül ki a Bank360.hu összeállításából. 
Ingatlan Itt az MNB nagy dobása: kiterjeszthetik a CSOK-ot az 1 és 2 gyerekes családokra 
Privátbankár.hu | 2022. május 24. 17:27
Tovább élhet az 5 százalékos lakásáfa és a Babaváró hitel is. De csak, ha a kormány megfogadja a jegybank tanácsait.
Makro / Külgazdaság Marad az 5 százalékos áfa, új hitelek és fecskeházak jönnek – ezt álmodta meg az MNB 
Mester Nándor | 2022. május 20. 05:17
Matolcsy Györgyék szakítanának a kormány eddigi lakáspolitikai gyakorlatával. 
Személyes pénzügyek Megkavarja kicsit a kormány a CSOK és a babaváró hitel szabályozását 
Privátbankár.hu | 2022. április 19. 08:50
Változnak a jelzáloghitel-elengedési támogatás szabályai is, a legtöbb módosítás a bankokat érinti, de az ügyfeleknek is oda kell figyelni.
Személyes pénzügyek Lakásfelújítás, lakásvásárlás: változtak a támogatási feltételek, több határidő is lejár idén 
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 12:42
Január elsejétől számos ponton megváltoztak a kormányzati otthonteremtési támogatások igénylésének és felhasználhatóságnak feltételei. Az elsősorban a CSOK-ot és lakásfelújítási támogatást érintő változások mellett azonban több véghatáridő is közeleg 2022-ben.
Közérdekű Újat vagy újszerű használt lakást? Ez 2022 egyik legfontosabb kérdése 
Privátbankár.hu | 2022. január 10. 18:44
Gyorsabban drágul az új lakás, mint a használt, ezért sokan inkább a nemrégen felújított otthonok irányába fordulhatnak. Közben számolniuk kell a dráguló hitelekkel is - mondta munkatársunk a Trend FM reggeli adásában.  
Személyes pénzügyek El lehet költözni egy csokos lakásból is zöld hitellel - mutatjuk a feltételeket 
Privátbankár.hu | 2021. október 31. 18:27
A CSOK vissza nem térítendő támogatást biztosít, ennek feltétele az állam javára bejegyzett jelzálogjog és a tíz éven át tartó életvitelszerű bentlakás. Ha viszont betartunk néhány szabályt, el lehet költözni egy nagyobb házba, ami finanszírozható a kedvezményes zöld lakáshitel felvételével is. A Bank360 egy család példáján keresztül járja körül a kérdést.
Személyes pénzügyek Milliókat lehet spórolni a kamatmentes csokkal  
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 17. 17:37
Novák Katalin keddi bejelentése alapján lakásépítésre és új lakások vásárlására kamatmentessé válik októbertől a csok-hitel. Ennek feltétele, hogy az ingatlan alacsony energiaigényű legyen és igénybe kell venni a lakáscél megvalósításához az MNB “zöld” lakáshitelét is, ami várhatóan ugyancsak októbertől lesz elérhető. A két kedvezményes kölcsön bevezetését követően egy 60 millió forint értékű új lakás megvásárlása 8 millió forinttal kerülhet kevesebbe a Bankmonitor számításai szerint.
Személyes pénzügyek Egy nagyon várt hír: már a nyugdíjasok számára is elérhető a CSOK 
Privátbankár.hu | 2021. február 23. 17:09
Január 1-jétől a nyugdíjasok számára is elérhető a gyermekek után igényelhető CSOK támogatás, és a kedvezményes lakáshitelt is ugyanolyan feltételekkel vehetik igénybe, mint a fiatalabb igénylők. A feltételekről, szabályokról és a szükséges iratokról a Bank360.hu készített összeállítást.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG