3p

A januárban indult CSOK Plusz versenyt gerjesztett a pénzintézetek között, az egyik hazai bank már jóváírással csábítja magához a lakáshitelre vágyókat.

A januárban indult CSOK Plusz iránt élénk érdeklődés mutatkozik, már az első hónapban több mint ezer beadott hitelkérelem történt a szakminisztérium szerint. Ahogy a money.hu egy korábbi elemzése is megmutatta, a CSOK Plusz jogszabályi feltételei ugyan egységesek, de a hitel egyes kondícióiban vannak eltérések a bankok között. Jellemzően a hitel kamatában és a hitelfelvétel kezdeti költségeiben jelentkező különbségek mellett most már van olyan bank is, amelynél jóváírási akció várja a CSOK Pluszt igénylő házaspárokat – írja a pénzügyi szakportál.

„A CSOK Plusz hitel mellé adott jóváírási akcióval CIB Bank rukkolt elő először, amelynek keretében a pénzintézet egyszeri 120 ezer forintot ír jóvá a hitelfelvevő bankszámláján, az április 30-ig hiánytalanul befogadásra kerülő hitelkérelmekre, ha a hitel folyósítása (első részfolyósítása) is megtörténik legkésőbb az év végéig”

– mondta Korponai Levente, a money.hu vezetője.

Hozzátette, hogy a hitelfelvétel mellé nyújtott jóváírási akciók nem idegenek a kamattámogatott hitelek esetében sem, a Babaváró hitel felvételekor is több bank ad akciós „ingyenpénzt” az igénylőknek. „Ugyan a CSOK Pluszhoz jelenleg még csak egy bank kínál pénzvisszatérítést, de a babavárós logika alapján hamarosan további pénzintézetek is beszállhatnak a jóváírási versenybe” – mondta a szakember.

A portál rámutat, a jóváírás mértéke tovább is növelhető más banki termékek vagy szolgáltatások igénybevételével. A CIB-nél például a CSOK Plusz hitelhez nyújtott pénzvisszatérítésen felül további jóváírás jár online-videóbankáros hiteligénylés esetén, illetve korábbi, meghatározott időszakban kötött Babaváró kölcsönszerződés után is. Így összesen akár 200 ezer forintot is kaphatnak a hiteligénylők – hívják fel a figyelmet.

Egyelőre csak a CIB Bank rukkolt elő ezzel a termékelőnnyel. Fotó: Depositphotos
Egyelőre csak a CIB Bank rukkolt elő ezzel a termékelőnnyel. Fotó: Depositphotos

A portál hangsúlyozza, a Babaváró hitelhez nyújtott jóváírást jellemzően bankszámlanyitás mellé adott pénzvisszatérítéssel lehet növelni. A Gránit Banknál például a feltételek teljesítésével akár 276 ezer forint, a CIB-nél akár 260 ezer, míg a K&H és a Raiffeisen Banknál 240 ezer forint egyszeri jóváírás is elérhető.

Az eltérő banki kondíciók és kedvezmények miatt mind a kamattámogatott, mind pedig a piaci kamatozású hiteleknél fontos az összehasonlítás, hogy mindenki megtalálja a számára legkedvezőbb feltételekkel rendelkező konstrukciót – zárul a szakportál cikke.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Teljes az országos döntő mezőnye
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 12:59
Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei gimnáziumi csapatokkal lett teljes a döntős mezőny.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Újabb hat csapat jutott be a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 16:26
Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatok küzdelmével folytatódott a pénzügyi verseny.
Személyes pénzügyek Mellbevágó adat, a nyugdíjasok több pénzt hoznak az államkasszának, mint amennyit kapnak
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 10:01
Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament elnöke hosszas kutatómunka és számítások után bátran vállalja azt az állítását, miszerint a nyugdíjszaldó pozitív a költségvetés számára. A nyugdíjasok tehát nem anyagi terhet jelentenek az államnak, hanem bevételt hoznak. Folytatódik laptársunk, szintén a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Piac&Profit, valamint az Oltalom Rádió közös műsora, a Nyugdíjszerviz Süle-Szigeti Bulcsúval és Karácsony Mihállyal. Magyarország első szolgáltató podcastja, ahol minden érintett választ kaphat kérdéseire. Egy műsor, amelynek témái előbb-utóbb minden családban előkerülnek.
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 3. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 10. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Csongrád-Csanád, Baranya, és Zala vármegyei, budapesti, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Győr-Moson-Sopron vármegyei valamint a Somogy és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - 2024 tavasz, 2. forduló 2. nap
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 07:00
Mit tudsz a pénzügyekről? Itt a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2. fordulója a Nógrád és Komárom-Esztergom, Heves és Bács-Kiskun, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Hajdú-Bihar vármegyei csapatoknak!
Személyes pénzügyek Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! - Hat csapat már bemasírozott a döntőbe
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 16:41
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny második fordulójának első versenynapján Veszprém és Tolna, Vas és Fejér valamint Pest vármegye csapatai vehettek részt.
Személyes pénzügyek Húszból csak egy pénzügyi guru tudja, mit beszél?
Eidenpenz József | 2024. április 2. 05:41
Nagyon sok kisbefektető, megtakarító az internetről, közösségi médiából, influenszerektől próbál tájékozódni a pénzügyekről. Ám kutatások szerint ezek túlnyomó része nem ért ahhoz, amit csinál. Ráadásul ez még a jobbik eset, mások ugyanis még manipulálhatják is a követőiket, ami károkat okozhat. A szakértők szabályozást sürgetnek a kontárok és csalók kiszűrésére. Hogyan ismerhetjük fel a rossz influenszereket?
Személyes pénzügyek Ki mit hoz be? Ki mit visz ki? Árverésre ment a whisk(e)y
Kenessei András | 2024. március 29. 14:07
A világ egyik legismertebb árverezőháza izgalmas aukción vitte kalapács alá a Föld egyik legismertebb égetett szeszfajtáját, amelynek erőteljes angolszász, pontosabban kelta utódnépi kötődése van. Az árverés, a várakozásokat beváltva, nagy sikerrel zárult.
Személyes pénzügyek Nagyon sok hitelt kellett felvenniük a magyar családoknak, a bankok is megmozdultak
Privátbankár.hu | 2024. március 28. 07:38
Történelmi magasságokban járt januárban a személyi kölcsönökben felvett összeg, lassan azért ezen a piacon is csökkennek a kamatok, de nem minden pénzintézetnél.
Személyes pénzügyek A vagyonunk biztos a családtagjainkhoz kerül, ha történik velünk valami? A Klasszis Klubban kiderül
Privátbankár.hu | 2024. március 27. 08:11
Bizalmi vagyonkezelés vagy vagyonkezelő alapítvány, netán private banking? Szerencsére ma már szélesebb palettáról választhatnak azok, akik azt szeretnék, hogy haláluk esetén se vesszen el a vagyonuk, ahhoz mindenekelőtt a családtagjaik maradéktalanul hozzájussanak. Lapcsoportunk ma 17 órakor kezdődő Klasszis Klub Live! rendezvényének második panelbeszélgetésén e témát járjuk körbe meghívott szakértőinkkel. Regisztráljon és jöjjön! 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG