3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A mormonok már Ugandába is eljutottak, és megpróbálják megtéríteni a kegyetlen diktátort és sanyarú sorsú népét. A The Book of Mormon az elmúlt évek legnagyobb színházi sikere, a South Park alkotóinak színdarabja felülmúlja a botrányos rajzfilmsorozat sikerét és humorát. A vallási szatirikus musical művészi szintre vitt trágárságával és görbe tükröt tartva sokkolja a nézőket.

It's a book about America a long, long time ago

A South Park alkotói, Trey Parker és Matt Stone Robert Lopezzel karöltve 2011. május 27-én bemutatták közösen írt és rendezett musicaljüket, a The Book of Mormont. A címe megegyezik a mormonok bibliájának címével (magyarán ez olyan, mintha valaki Biblia címmel írna egy darabot). A Mormon könyvét Joseph Smith adta ki 1830-ban - szóval Joseph Smith mondhatni társírója is a darabnak. Igazából ha nem 180 évvel korábban született volna a könyv, még jogdíjat is kellett volna fizetni.

A The Book of Mormon minden idők legsikeresebb darabja a Broadway-n. A teljesség igénye nélkül: 7 Tony-díjat tudhat magáénak (egyedülálló módon), de megnyerte a New York-i kritikusok díját, a Grammy-díjat és a Laurence Olivier-díjat is.

Nyitány (a Tony-díj átadóján rögzített verzió):

It has so many awesome parts

A történet szerint Elder Kevin Price egy hithű, szorgos kis mormon fiú, aki becsülettel jár ajtóról-ajtóra téríteni a hitetleneket, és hisz benne, ha hűen imádkozik minden nap, akkor a két éves kötelező missziós útjára Floridába küldik. Elder Arnold Cunningham pedig egy kényszeres hazudozó, egy szerencsétlen balfék, aki képtelen megtanulni a térítő monológot. Ezt a párost küldik Ugandába egy kis faluba téríteni, ahol Butt-Fucking Naked százados az úr.

Bár vannak problémák a faluban, például az elmebeteg diktátor, az AIDS-járvány, a szegénység, a nők elleni erőszak – szóval egy valódi ugandai faluban járunk a darab szerint –, a két misszionáriust csak az érdekli, hogy meggyőzzék hitükről a falubelieket. Sok kaland közepette egy igazán szatirikus humorú, nagyszerű vígjátékot látunk.

A mormon vallás alig 200 éves, és mivel ez a leggyorsabban terjeszkedő vallás a világon, az alkotók úgy gondolták, itt az ideje elővenni a témát.

Kevin Price egyik nagy dala, melyet a Girls-ből ismert Andrew Rannells énekel - ezért a szerepért a legjobb férfi főszereplő díját is megkapta:

You can be a Mormon, a Mormon who just believes

A darab a New York-i premier után színpadra került az Egyesült Államokban szinte mindenhol, Kanadában és nemrég Londonban is bemutatásra került - így számunkra is könnyen elérhető lett az előadás. Bár a mormon egyház fel van háborodva a produkción, mi több, be is perelték az alkotókat, a pert elvesztették és a darab továbbra is műsoron van mindenütt.

Az előadást Londonban a Prince of Wales Theatreben játsszák, jegyek 27 és 127 font között kaphatóak.

New Yorkban a Eugene O’Neill Theatre-ben lehet megtekinteni a darabot, ahol állójegyeket már 27 dollártól, ülőjegyeket 65 és 200 dollár között vehetünk. Van azonban esély ingyen jegyet nyerni a jegylottón! Minden előadásra kisorsolnak ugyanis 2 ingyen jegyet, a szerencsések nem csupán láthatják az előadást, hanem előtte körbevezetik őket egy backstage-túrán is - itt tehetjük próbára szerencsénket >>

A The Guardian közzétett egy listát, mit kell mindenképp megtennünk azelőtt, hogy meghalnánk - magyarán egy bakancslistát. Az első pont szerint gyakrabban kell felhívnunk az anyánkat, a második a hulladékok újrahasznosítására figyelmeztet, a harmadik pont szerint pedig meg kell néznünk a The Book of Mormont.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Kultúra Lottónyereményre vár? - inkább nézzen körül a padláson!
Privátbankár.hu | 2024. május 12. 12:07
Sokszor vagyont érő műkincsek, festmények tulajdonosai lehetünk - tudtunkon kívül.
Kultúra Megfejthették Leonardo da Vinci évszázados titkát
Kollár Dóra | 2024. május 11. 15:30
Leonardo da Vinci legendás festményének hátteréről végtelen hosszú ideje folyik a vita.
Kultúra Önnek mennyit ér a kultúra? És fizetne is érte?
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 08:55
Egyre több kulturális szolgáltató dönt úgy, hogy közösségi finanszírozás keretében próbálja megvalósítani egy-egy projektjét. Laptársunk, az Mfor azt nézte meg három példán keresztül, hogy ez a gyakorlat milyen formákban működik itthon. 
Kultúra Miben tér el egy kísérleti jelleggel létrehozott oktatási intézmény az államiaktól?
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 06:51
Interjú Halácsy Péterrel, a Budapest School egyik alapítójával.
Kultúra Hihetetlen áron kelt el egy festmény a Sotheby’s árverésén
Kenessei András | 2024. március 10. 14:38
A világ két legnagyobb árverőháza közül a Sotheby’s (a másik a Christie’s) március 6-án tartotta az évad elejének egyik legfontosabb árverését, mint hangsúlyos évnyitót.
Kultúra Párhuzamok a Kádár-kori második nyilvánosság és a mai független média között - Klasszis podcast Haraszti Miklóssal és Danyi Gáborral
Szarvas György | 2024. január 20. 18:07
A napokban jelent meg Danyi Gábor Az írógép és az utazótáska című monográfiája a magyarországi szamizdat irodalom történetéről. Bár az 1980-as években, és annak főleg a második felében már gyakorlatilag nagyüzemi módszerekkel, gyakran állami nyomdákban, feketén folyt a hazai illegális  könyvek és folyóiratok nyomtatása, a szamizdatok kiadása és annak gyökerei az 1950-es évekre nyúlnak vissza. Ennek szerteágazó történetét, illetve a nagyon is sokszínű résztvevői kört idézi meg Danyi Gábor most megjelent munkájában. A Klasszis podcast adásában vele és a szamizdat Beszélő korabeli szerkesztőjével, Haraszti Miklóssal közösen azt kutattuk, miféle hasonlóságot lehet felfedezni a kádári és a mai Magyarország nyilvánosságában.
Kultúra A nap képe: újabb elképesztő tiltás a magyar könyvesboltokban
Kormos Olga | 2024. január 17. 10:03
Az Alexandra egyik könyvesboltjában olyan tájékoztató táblát tettek ki, amely már a fóliázáson is túlmutat. 
Kultúra Matrózpulcsi 500 dollárért - itt az új, nemzeti orosz divat
Elek Lenke | 2024. január 1. 18:15
Nem járja, hogy az oroszok a hanyatló Nyugat termékeiben parádézzanak. Ezen változtatna többek közt a Nina Donis divatház is - a cári és a nyugati kulturális panelek kevergetésével.
Kultúra Willy Wonka – a nagy csokiüzlet és filmbiznisz
Elek Lenke | 2023. december 17. 18:41
Mese és csokoládé – gyerekeknek biztos recept, de már évtizedek óta tudjuk, hogy nemcsak nekik. Mintha a XXI. században menekülnének a valóság elől a felnőttek, lásd a Harry Potter őrületet, meg a különféle fantasy-k és animációk sikerét.
Kultúra A legnagyobb karácsonyi sikerre Gyurcsány Ferenc is táncolt
Elek Lenke | 2023. december 16. 18:23
Mi a töretlen siker titka, és hányféle módon hoz pénzt máig is a karácsonyi romkomok koronázatlan királya?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG