4p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Új trend van kibontakozóban, amely a második hullám előszobájában biztosan nem járul hozzá a járvány leküzdéséhez. Állítólag sehol a világon nem volt még olyan vírus-szkeptikus konferencia, mint augusztus 21-én Magyarországon.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben tiltakozott a múlt héti, Magyarok Házában megrendezett vírusszekeptikus konferencia ellen, melyet személyesen 150 ember, online többszázan követhettek arról, hogy „ez a vírus egy humbug”.

Egyre többen vannak a vírus-szkeptikusok. Fotó: Pixabay
Egyre többen vannak a vírus-szkeptikusok. Fotó: Pixabay

A Magyar Narancs be is jutott az Orvosok a tisztánlátásáért csoport eseményére, ahol többek között arról esett szó, hogy a  megbetegedésekkel és halálozással kapcsolatos adatok szerte a világon hamisak; a tesztek használhatatlanok, a tesztpozitív esetek száma nem egyenlő a betegek számával, így tulajdonképpen csupán tesztelési járványról beszélhetünk; a vírusnál jobban fertőz a vírustól való félelem; 99 százalékban nem is a koronavírusba halnak bele az emberek, hanem más betegségekbe, többen a nagydózisú C-vitamint megfelelő kezelésnek gondolják, s hogy végső soron a maszkviselés teljesen felesleges hiszti.

A Magyar Orvosi Kamara még a konferencia előtt tiltakozott a vírustagadás kibontakozóban lévő veszélyes trendje ellen. Kifejtették: a május 3-án tetőző első hullám ellaposított járványgörbével ért véget, amiből sokan tévesen arra következtetnek, hogy akkor nem is volt akkora baj.

A hamis biztonságtudat indokolatlan – figyelmeztetnek az orvosok. Pedig voltak hangok, akik már januárban megjósolták, hogy ha léteznek klímaszkeptikusok, akkor előbb-utóbb lesznek koronavírus-szkeptikusok is.

„A koronavírus éppolyan természeti csapás, mint a klímaváltozás, csak százszor olyan gyors” – jelentette ki Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász a Business Insider-ben még a járvány kezdetén, és egészen elképesztőnek nevezte, hogy a vírustagadás valóságos iparággá nőtte ki magát.

De létezik itt egy új fogalom, amit nem árt megtanulnunk a COVID-19 járvánnyal kapcsolatban, ez pedig a prevenciós paradoxon, aminek épp most lehetünk szemtanúi. Miről is van szó pontosan?

Amikor valamit megjósolnak, például, hogy nagy járvány lesz, aztán mégsem alakul ki, az emberek hajlamosak azt mondani, nem is volt itt akkora baj. A vírustagadók szerint az első hullám eltúlzott pánik és hiszti volt, aztán nem is volt itt semmi. Nem jut eszükbe, hogy azért nem vált erőssé a járvány, mert a szakemberek időben léptek, az emberek pedig betartották a szabályokat.

Emellett időközben az emberek szabálykövető magatartása is lanyhult, pszichikailag belefáradtak a szigorításokba (még ha azokat június elejétől enyhítették is).

Boldogkői Zsolt virológus-genetikus a Szegedi Tudományegyetem honlapján fejti ki, hogy orvosi részről a maszkviselés, illetve a még nem létező védőoltások és gyógyszerek elleni agitálás jogi lépéseket kellene, hogy maga után vonjon.

„A valaha orvosként végzett, múlt heti konferenciaszervezők által terjesztett háttérhatalmi összeesküvésekről szóló bugyuta elméletek komoly etikai problémákat vetnek fel, mert kikezdik a bizalmat a megvádolt ágazatokkal, valamint rombolják a tudomány, az orvoslás, az orvosok és a kutatók hitelét.”

Részletesen szól a múlt heti konferencia létrehozóiról, s fő elméletükről, amit fennen hirdetnek: "Ezt a járványt nem a valóságban hozták létre, hanem az agyban, az elmében.” Azt javasolja, hogy a szakmának és a hatóságoknak egyesített erővel kellene összefogniuk a járvány kapcsán a szakmai köntösben hamis igéket hirdetőkkel szemben. Mint mondja:"kellene olyan fórum is, ahol részletesen elmagyarázzuk a laikusoknak, amit ma tudunk a vírusról, az ellene való védekezésről, a jövőt illető valószínű fejleményekről és ahol egyenként lerántanánk a leplet a népámítókról.”

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Ismét harmadik országba tévedt egy háborús rakéta
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 20:03
A hétfői a háború 579. napja volt. Ezek az elmúlt órák legfontosabb eseményei. 
Makro / Külgazdaság Itt az orosz visszavágás azért, mert letartóztatnák Putyint
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 19:34
A Nemzetközi Büntetőbíróságnak vágtak vissza az oroszok.
Makro / Külgazdaság Olyasmire készül Ukrajna, amivel korábban még nem próbálkoztak
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 18:31
Áthidalnák a fűtési szezon egyik legnagyobb kihívását.
Makro / Külgazdaság Marad a kamatsapka - több intézkedést is bejelentett a kormány
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 16:51
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium három intézkedés meghosszabbítását jelentett be.  
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb nevek érkeznek Hegyi-Karabahba
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 16:16
A hányattatott sorsú területen sűrű a diplomáciai program.
Makro / Külgazdaság Több mint 30 orosz tisztet likvidáltak az ukránok
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:55
A szevasztopoli szeptember 22-i rakétacsapás a korábbi információkhoz képest is súlyosabb volt.
Makro / Külgazdaság Értékválságban van az ország, de van-e kiút? - Donáth Anna lesz a Klasszis Klub következő vendége
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:13
Donáth Anna szerint Magyarország egyik legsúlyosabb gondja, hogy értékválságban van az ország. De vajon van-e kiút ebből és hogyan? Mennyi időbe telne kijönni ebből a válságból, ha most azonnal lépéseket tennénk? És mi a helyzet a gazdasági válsággal, az oktatás krízisével? Többek között ezeket is megkérdezzük a Klasszis Média soron következő Klasszis Klub rendezvényén vendégünktől, a Momentum EP-képviselőjétől, Donáth Annától.
Makro / Külgazdaság Felemást hírt kapott Németország
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 14:55
A konjunktúraindex eredménye nem jó, de lehetett volna rosszabb is.
Makro / Külgazdaság Durva vád érte a németeket, kiakadtak a lengyelek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 13:58
Ez tényleg meghökkentő vád két uniós tagállam között.
Makro / Külgazdaság Ravasz tervet eszeltek ki az ukránok
Káncz Csaba | 2023. szeptember 25. 12:53
Ukrajna a jelek szerint megtalálta az oroszok Achilles-sarkát: a tengeren haladó orosz utánpótlási vonalakat. Az ukrán titkosszolgálat a Krímben olyan diverzáns csoportot is fölhasznál, amelynek tagjai a tatár kisebbséghez tartoznak. Káncz Csaba jegyzete
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG