2p

Május óta nem látott szintre szökött a németeknél a regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma.

A Robert Koch Intézet ma reggeli jelentése szerint az elmúlt 24 órában 1510 új esetet találtak. Ennél magasabb értéket utoljára május elsején jegyeztek fel, amikor 1639 új fertőzöttet diagnosztizáltak egyetlen nap alatt.

Egy kislány érkezik a tanévkezdésre  a Wiesbaden melletti Taunussteinben Hessen tartományban 2020. augusztus 18-án . EPA/RONALD WITTEK
Egy kislány érkezik a tanévkezdésre a Wiesbaden melletti Taunussteinben Hessen tartományban 2020. augusztus 18-án . EPA/RONALD WITTEK

Újabb hullám?

Németországban április elején pörgött csúcsra járvány – akkor több mint hatezer vírushordozót regisztráltak naponta –, azóta sokáig érezhetően csökkent az esetszám. Emiatt a korlátozások egy részét fel is oldották.

Július vége óta ugyanakkor ismét emelkedik az új fertőzések száma.

Bár a közelmúltban a tesztelések száma is emelkedett, az esetszám növekedése nem csak erre vezethető vissza, közölte az intézet a Spiegel szerint.

A reprodukciós ráta 1,06. Ez az érték azt mutatja meg, hogy egy fertőzött átlagosan hány embernek adja át a vírust.

Németországban eddig összesen 227 ezer koronavírusos esetet (szürke görbe) regisztráltak, a halálos áldozatok száma 9243 (fekete görbe) – az elmúlt nap heten vesztették életüket. 204 ezren meggyógyultak (zöld görbe).  

 

A koronavírus-járvány esetszámai Németországban, 2020. február-augusztus (szürke: fertőzöttek, zöld: gyógyultak, sárga: aktívak, fekete: elhunytak. Forrás: Die Welt, printscreen)
A koronavírus-járvány esetszámai Németországban, 2020. február-augusztus (szürke: fertőzöttek, zöld: gyógyultak, sárga: aktívak, fekete: elhunytak. Forrás: Die Welt, printscreen)

A grafikon is azt mutatja, hogy a regisztrált fertőzöttek összlétszáma július vége óta a korábbinál ismét meredekebben emelkedik. Az aktív fertőzöttek száma (sárga görbe) szintén növekedésnek indult, ugyanakkor még nagyon messze van az áprilisi értékektől.

A közelmúltban a regisztrált új esetek számának növekedését jelentették számos más országból, amelyek emiatt ismét korlátozásokat vezettek be.

          

Ami a többi nagy európai országot illeti, az Egyesült Királyságban 41,5 ezren, Olaszországban 35,4 ezren, Franciaországban 30,4 ezren, Spanyolországban pedig 28,6 ezren hunytak el a koronavírussal összefüggésben. (A brit kormány nemrég ötezerrel lefelé korrigálta az áldozatok számát – a szerk.)

Az egyetlen, a járvány egész ideje alatt karanténmentes nyugati államban, Svédországban 5790 áldozatot regisztráltak. (Háttéranyagunkat a svéd helyzetről itt olvashatják.)

Globálisan a diagnosztizált fertőzöttek száma 22,1 millió. 781 ezren vesztették életüket, 14,1 millióan meggyógyultak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Putyin stratégiai hibát követett el Ukrajna lerohanásával
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 19:49
Az orosz-ukrán háború 644. napjának főbb történései röviden. 
Makro / Külgazdaság Tűzszünet: Izrael nem akar hosszabbítást
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 19:33
Elutasították az erre irányuló követeléseket az ENSZ Biztonsági Tanácsának szerdai ülésén.
Makro / Külgazdaság Moszkva Pekingnek adja jelzálogba a jövőjét
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 16:41
Oroszország egyre inkább függővé vált Kínától - jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán Brüsszelben, a NATO-tagállamok külügyminisztereinek kétnapos tanácskozását lezáró sajtókonferenciáján.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter megint beintett Zelenszkijnek a NATO-tagság ügyében
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 16:22
A külügyminiszter szerint az Ukrajnában tomboló háború nem Európa háborúja.
Makro / Külgazdaság Szlovákia bekeményít: még jobban odacsapnak Ukrajnának
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 15:46
Szlovákia határozatlan időre meghosszabbítja, és több termékre is kiterjeszti az Ukrajnából származó agrártermékek behozatalának tilalmát - erről szerdai ülésén döntött a pozsonyi kormány.
Makro / Külgazdaság Több mint két és fél éve nem láttak ilyet a németek
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 15:19
A németországi éves infláció a vártnál jelentősebben lassult novemberben a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdán közzétett előzetes becslése alapján.
Makro / Külgazdaság Úgy fest, Biden utánozza Trumpot
Csernátony Csaba | 2023. november 29. 15:02
Donald Trump részben azzal nyerte meg a 2016-os elnökválasztást, hogy kormánya visszahozza Kínából az Egyesült Államokba a feldolgozóipari munkahelyeket, ám a tervet mintha utóda, Joe Biden valósítaná meg. Ugyanakkor ez nem egy könnyű játszma. 
Makro / Külgazdaság Jövőre sem lesz jobb helyzetben a világgazdaság
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 14:42
A globális növekedés továbbra is szerény marad, szükséges a monetáris politika szigorítása, a gyenge kereskedelem és az alacsony üzleti és fogyasztói bizalom is egyre inkább érezhetővé válik – derült ki a  Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) 2024-re és 2025-re vonatkozó előrejelzéséből.
Makro / Külgazdaság Pocsék a hangulat az euróövezetben - azt is tudni, miért
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 13:21
Javult kissé a gazdasági hangulat novemberben, de még mindig alapvetően pesszimista várakozásokat tükröz az euróövezetben az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatóság (DG ECFIN) legfrissebb kimutatása alapján.
Makro / Külgazdaság Gáza mészárosának nevezte Netanjahut egy NATO-tagállam vezetője
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 13:01
Recep Tayyip Erdoğan nem először kritizálta élesen Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG