<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A bevándorlás minden formáját elutasítja a kormány, hangozzék ez bármilyen furcsán is. A csok egyszerűbb lesz, a babakötvény többet fizet, emelik a hadiárvák ellátását.

A 108. Kormányinfó a szokásos csúszással kezdődött, mivel Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöknél járt eligazításon, egyebek közt a holnapi V4-es konferencia részleteit egyeztették, melynek témája a következő uniós költségvetési ciklus lesz.

Zéró tolerancia: a bevándorlás úgy ahogy van, elfogadhatatlan

Ha nem veszik figyelembe a magyar szempontokat, akkor Magyarország – az Egyesült Államokhoz hasonlóan - az ENSZ globális migrációs tárgyalássorozatából kilép. Amit eddig tudunk az ENSZ álláspontjáról, az mindenesetre elkeserítő – mondta Lázár, majd egy, a valóságtól meglehetősen elszakadt kijelentést is tett: azt mondta, „a bevándorlás bármilyen formája elfogadhatatlan”.

Egyszerűsítik a csokot, többet fizet a babakötvény

A kormány döntött arról, hogy egyszerűsítik a családi otthonteremtési kedvezmény igénylését – a részletekről ma már írtunk korábban, itt >> Ha valaki az egyszerűsített igénylésnél valótlan nyilatkozatot tesz, akkor a NAV fog vele szemben eljárni. Az eddigi 64 ezer ügyletből mindössze 800 esetben volt visszaélés.

Tavaly év végén a Magyar Államkincstárnál már 140 ezer Start-értékpapírszámlát vezettek 39 milliárd forint megtakarítással, februártól 5,4 százalékra nőtt a babakötvény kamata – ismertetett egy másik döntést Lázár, itt írtunk róla részletesebben >>

Több pénzt kapnak a hadiárvák, hadiözvegyek

Emelkedik a hadiárvák, hadiözvegyek ellátása, az eddigi 8550 forint helyett mindenki havi 10 ezer forintot kap majd. Ennek az ellátásnak a hátterével is foglalkoztunk korábban a Privátbankár.hu-n: kálváriát kellett átélniük azoknak a magyar hadiözvegyeknek és hadiárváknak, akik a második világháborúban vesztették el hozzátartozóikat, miután a kommunista hatalom megfosztotta őket a hadigondozotti ellátástól. A rendszer csak 2015-ben állt helyre – erről egy szakértőt kérdeztünk >>

Nem akarunk Dél-Amerikával egyezményt

Az EU és Dél-Amerika közötti szabadkereskedelmi egyezményt Magyarország nem fogja támogatni - válaszolta egy kérdésre Lázár János. Ennek első sorban az az oka, hogy félünk az agrárdömpingtől.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Jöhetnek az újabb szankciók Oroszország ellen, az EU megint megcélozná az energiaszektort
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 20:04
A szankciók újabb körét lengette be az Európai Bizottság elnöke.
Makro / Külgazdaság Egy piacot és benzinkutakat is meglőttek az oroszok, Zelenszkij újabb elismerést kapott
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:44
Esti összefoglaló az orosz-ukrán háború 287. napjának legfontosabb eseményeiről. 
Makro / Külgazdaság NATO- és uniós tagságunkon nyerészkedhet Orbán Viktor
Tiszóczi Roland | 2022. december 7. 19:23
Veszélyes játékot játszhat az Orbán-kormány azzal, hogy késlelteti Finnország és Svédország NATO-csatlakozását, blokkolta az Ukrajnának szánt jövő évi 18 milliárd eurós uniós segélycsomagot, valamint a globális minimumadó ügyében szintén vétóval fenyeget.
Makro / Külgazdaság Behúztak egy újabb győzelmet az amerikai demokraták
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 19:01
A hivatalban lévő szenátor, a demokrata Raphael Warnock győzelmével zárult a megismételt szenátusi választás Georgia amerikai államban a szerdán bejelentett végleges eredmények szerint.
Makro / Külgazdaság Putyin megszólalt: nem őrültünk meg
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 18:38
Az orosz elnök a Civil Társadalom és Emberi Jogok Fejlesztése Tanácsának ülésén járt.
Makro / Külgazdaság A nagy hazai beruházásokból is profitálhat majd az ipar
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 17:14
A várakozásokat alulmúlva 5,9 százalékkal nőtt az ipari termelés októberben, míg munkanaphatással megtisztítva a termelés 5,1 százalékkal növekedett. Az első tíz hónapban 6,6 százalékkal nőtt az ipari termelés.
Makro / Külgazdaság Szó sincsen arról, hogy végleg eltűnhet a globális minimumadó ötlete
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:53
Lekerült az európai pénzügyminiszterek tanácsának tegnapi napirendjéről a globális minimumadóról szóló vita.
Makro / Külgazdaság Matolcsy Györgyék közt nagy volt az egyetértés
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 16:17
Egyhangúan szavazott a jegybank monetáris tanácsa.
Makro / Külgazdaság A Nyugat nincs felkészülve egy hosszú háborúra Putyinnal
Káncz Csaba | 2022. december 7. 15:44
Nem világos, hogy a Nyugat meddig tudja még ellátni az ukrán harcoló csapatokat, hiszen a nyugati lőszerkészlet már közelít a kritikus szinthez. A gyártósorok nem tudják azonnal pótolni a Kijevnek küldött hadianyagot, így Ukrajna Oroszországgal szembeni ellenálló képessége csökkenni fog. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Tovább hízik Kína aranya
Privátbankár.hu | 2022. december 7. 15:21
Gyűlik a kínai arany a jegybank közlése szerint.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG