2p

Az amerikai konzervatívok konferenciáján szólalt fel. A jelek szerint örültek neki. 

A magyar idő szerint tegnap este tartott beszédről, amelyről itt számoltunk be, természetesen Orbán Viktor is megemlékezett Facebook-oldalán. Íme:  

Dallasi dzsembori. Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Dallasi dzsembori. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

"Amerikai jobboldal legnagyobb konferenciája megnyitva. Küldetés teljesítve," írta a kormányfő, aki "Barátok közt" érezte magát.

Az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciája, a CPAC egy politikai dzsembori, amelyet 1974 óta rendeznek meg. A rendezvény úgy hirdeti magát, hogy "a világ legnagyobb és legbefolyásosabb összejövetele" a konzervatív táborban. Az általános belépőjegy 295 dollár (mintegy 110 ezer forint), a diákjegy 50 dollár (19 ezer forint). A 7000 dolláros "aranyjegyek" (2,7 millió forint) és a 4000 dolláros "ezüstjegyek" (1,5 millió forint) már elkeltek a rendezvényt hirdető honlap szerint – akinek ilyenje van, az találkozhat például VIP-vendégekkel, valamint részt vehet mindenféle exkluzív fogadáson és partin. A rendezvény támogatói közt találjuk többek között a Moms for America mozgalmat, a médián belül a Trump-párti Epoch Timest és a Fox Nationt, valamint a magyar, kormányközeli Alapjogokért Központot is.    

Orbán Viktor esti beszédéről, amely túl nagy meglepetéssel aligha szolgált az őt ismerők számára, beszámolt többek között a brit BBC ("Magyarország Orbán Viktora feltüzeli a texasi konzervatívokat"), a brüsszeli Politico ("Orbán meleg fogadtatásban részesült a CPAC-on a 'kevertfajos' beszéd keltette vihar után"), a tengerentúlon pedig például a liberális New York Times ("A CPAC-on a republikánusok átölelték a dacos Orbán Viktort a 'kevertfajos' megjegyzései keltette felháborodás közepette") vagy éppen az Epoch Times ("A magyar miniszterelnök óva inti a Nyugatot egy kommunista hatalomátvételtől").

A fellépést a konzervatív fellegvárban itt lehet meghallgatni, megnézni:

Az amerikai kiruccanásról előzetesen pedig itt írtunk:

  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Egy erdélyi cég is belépett a modern háború korszakába
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:58
Egy erdélyi vállalat belépett a csúcstechnológia talán legdivatosabb területére, a drónok gyártásába. A cég nem kispályázik, jövőre már jelentős árbevételt vár új terméke értékesítésétől.
Makro / Külgazdaság A nap képe: ismét Putyin jobbkezével jattolt Szijjártó Péter
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 15:55
Miközben Szergej Lavrov persona non grata lett az EU-ban és úgy általában a Nyugaton, amióta Oroszország lerohanta Ukrajnát, addig a magyar külgazdasági és külügyminiszter úgy tesz, mintha utóbbi meg sem történt volna.
Makro / Külgazdaság Békeharcos vagy háborús bűnös? Elhunyt az amerikai sztárdiplomata
Wéber Balázs | 2023. november 30. 15:07
Henry Kissinger az amerikai külpolitika korszakos, de vitatott alakja volt. Bár hatalmi pozícióban csak nyolc évig dolgozott, ténykedése és személye hosszú időre meghatározta a nemzetközi politikát. Nobel-békedíjat kapott, sokan ugyanakkor háborús bűnösnek tartják, aki az emberi jogokat semmibe véve képviselte az amerikai érdekeket. Kissinger 100 évesen hunyt el tegnap connecticuti otthonában.
Makro / Külgazdaság Megkezdődött Dubajban a COP28 klímakonferencia
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 14:12
Kezdetét vette az ENSZ klímaváltozási keretegyezménye (UNFCCC) részes államainak csúcstalálkozója (COP28) csütörtökön Dubajban.
Makro / Külgazdaság Zágrábból üzentek Orbán Viktornak, a hiányról volt szó
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 13:35
Elfogadta a horvát parlament a 2024-es költségvetést és jóval kisebb lesz a tervezett hiány, mint nálunk.
Makro / Külgazdaság Régóta nem csökkent ekkorát az infláció, de sajnos nem Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 12:32
Novemberben a vártnál nagyobb mértékben, csaknem két és fél éve a legalacsonyabbra csökkent az euróövezeti infláció az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön publikált előzetes adatai szerint.
Makro / Külgazdaság Két 13 éves gyereket is megöltek az orosz rakéták
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 10:48
Tíz ember megsebesült, öt pedig eltűnt az éjszakai orosz rakétatámadásokban a kelet-ukrajnai Donyeck megyéjében - közölte csütörtökön Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter.
Makro / Külgazdaság Putyin dühöng - Finnország kőkemény NATO-szövetségessé válik
Káncz Csaba | 2023. november 30. 09:33
A NATO bővítése az észak-európai országokkal az USA és az EU céljaiba illeszkedik Putyin inváziója óta: Oroszország feltartóztatása anélkül, hogy az erődemonstráció konfrontációba torkollana. Finnország és Svédország NATO-csatlakozása után a Balti-tenger lesz a szövetség tényleges "beltengere". Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Négy thaiföldi túsz is kiszabadult a Hamász fogságából
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 09:05
Újabb tizenkét izraeli, köztük két orosz-izraeli kettős állampolgár, valamint négy thaiföldi túsz szabadult ki a Hamász fogságából szerdán késő este, akiket az iszlamisták október 7-i támadása után hurcoltak a Gázai övezetbe - jelentette az izraeli média.
Makro / Külgazdaság Buszmegállóban álló civilekre tüzeltek terroristák Jeruzsálemben
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 08:31
Lövöldözésben meghalt egy izraeli Jeruzsálemben csütörtök reggel, nyolcan pedig megsebesültek, a merénylőket agyonlőtték - jelentette a helyi média csütörtökön.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG