<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az amerikai konzervatívok konferenciáján szólalt fel. A jelek szerint örültek neki. 

A magyar idő szerint tegnap este tartott beszédről, amelyről itt számoltunk be, természetesen Orbán Viktor is megemlékezett Facebook-oldalán. Íme:  

Dallasi dzsembori. Fotó: Facebook/Orbán ViktorDallasi dzsembori. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

"Amerikai jobboldal legnagyobb konferenciája megnyitva. Küldetés teljesítve," írta a kormányfő, aki "Barátok közt" érezte magát.

Az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciája, a CPAC egy politikai dzsembori, amelyet 1974 óta rendeznek meg. A rendezvény úgy hirdeti magát, hogy "a világ legnagyobb és legbefolyásosabb összejövetele" a konzervatív táborban. Az általános belépőjegy 295 dollár (mintegy 110 ezer forint), a diákjegy 50 dollár (19 ezer forint). A 7000 dolláros "aranyjegyek" (2,7 millió forint) és a 4000 dolláros "ezüstjegyek" (1,5 millió forint) már elkeltek a rendezvényt hirdető honlap szerint – akinek ilyenje van, az találkozhat például VIP-vendégekkel, valamint részt vehet mindenféle exkluzív fogadáson és partin. A rendezvény támogatói közt találjuk többek között a Moms for America mozgalmat, a médián belül a Trump-párti Epoch Timest és a Fox Nationt, valamint a magyar, kormányközeli Alapjogokért Központot is.    

Orbán Viktor esti beszédéről, amely túl nagy meglepetéssel aligha szolgált az őt ismerők számára, beszámolt többek között a brit BBC ("Magyarország Orbán Viktora feltüzeli a texasi konzervatívokat"), a brüsszeli Politico ("Orbán meleg fogadtatásban részesült a CPAC-on a 'kevertfajos' beszéd keltette vihar után"), a tengerentúlon pedig például a liberális New York Times ("A CPAC-on a republikánusok átölelték a dacos Orbán Viktort a 'kevertfajos' megjegyzései keltette felháborodás közepette") vagy éppen az Epoch Times ("A magyar miniszterelnök óva inti a Nyugatot egy kommunista hatalomátvételtől").

A fellépést a konzervatív fellegvárban itt lehet meghallgatni, megnézni:

Az amerikai kiruccanásról előzetesen pedig itt írtunk:

  

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Észtország eltávolította egyik orosz emlékművét - a háborús események dióhéjban
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 19:59
Az oroszok szerint szabotácsakciók a Krím-félszigeten történt robbantások, ma egy egy kis időre egész Ukrajnában légiriadó szólt, és sok dolga akadt az orosz bíróságoknak. Háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Madridig is elér a portugál erdőtűz füstfelhője
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 19:04
A Portugália szívében tomboló erdőtűz füstje borította be kedden a 400 kilométerrel keletebbre fekvő Madrid "négy torony" néven ismert felhőkarcolóit.
Makro / Külgazdaság A nap képe: sisakot húzott a fejére az Orbán-kormány minisztere
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 17:16
Az összkép meglehetősen viccesre sikeredett.
Makro / Külgazdaság Zelenszkij ebből nem enged
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 16:41
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasítóan válaszolt arra a lakossági petícióra, amelyben azt kezdeményezték, hogy a hadköteles korú férfiak is utazhassanak Ukrajnából külföldre a hadiállapot ideje alatt.
Makro / Külgazdaság Rátette a kezét a cseh állam 13 magáncég ki nem használt gáztároló kapacitására
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 16:17
A cseh állam elvette 13 magáncég ki nem használt gáztároló kapacitásait.
Makro / Külgazdaság Oroszország: a NATO ledobta álarcát
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 16:17
Az ukrajnai "különleges hadművelet az egypólusú világ végét jelenti" - szögezte le Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kedden a X. Moszkvai Nemzetközi Biztonsági Konferencia megnyitóján.
Makro / Külgazdaság Tíz százalék feletti inflációt várnak Ausztriában
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 15:47
Kétszámjegyű inflációt vár Ausztriában a Wifo gazdaságkutató intézet a következő hónapokban az energiaárak emelkedése miatt.
Makro / Külgazdaság „Csak Isten mozdíthat el a hatalomból” – brutális felfordulás jöhet az óriási országban
Káncz Csaba | 2022. augusztus 16. 15:32
A brazil elnök azzal fenyeget, hogy vereség esetén megkérdőjelezi a választási eredményt. Bolsonaro szoros összefonódása a katonasággal joggal ad okot az aggodalomra. Káncz Csaba jegyzete 
Makro / Külgazdaság Vészhelyzetet hirdettek ki a Krím északi részén
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 14:28
Az Interfax hírügynökség szerint a krími oroszok által telepített hatóságok "vészhelyzetet" hirdettek a megszállt félsziget északi részén, miután robbanások történtek Dzsankoj körzet katonai bázisán.
Makro / Külgazdaság 38 fős migránscsoportra bukkantak egy névtelen szigeten
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 16. 14:01
Egy 38 fős migránscsoportot, köztük egy erősen várandós nőt találtak egy apró, névtelen szigeten a török-görög határ mentén.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG