3p

Nekik sikerült megmenekülni. 

A Palesztin Vöröskereszt – az ENSZ-szel együttműködve – még vasárnap evakuált 31 koraszülött csecsemőt a Gázai övezet északi részén található Al-Shifa kórházból, amely környékén heves harcok dúlnak a palesztin Hamász és az izraeli hadsereg között, és amelynek működése leállt az energiahiány miatt. (Korábban 33 koraszülött volt a kórházban, ketten azonban a kimenekítés előtt életüket vesztették.)

A 31 kisbabát előbb egy, az övezet déli részén található kórházba vitték. A Palesztin Vöröskereszt tegnap azt közölte, hogy közülük 28-at később a gázai-egyiptomi határnál lévő rafahi határátkelőhöz szállítottak, ahonnan – az ENSZ-szel és az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködésben – egyiptomi kórházakba viszik őket tovább kezelésre.

A szervezet Twitter-oldalán közzé is tett egy fotót a továbbszállított csecsemőkről. Íme: 

Ők túlélték. Fotó: Twitter/Palesztin Vöröskereszt
Ők túlélték. Fotó: Twitter/Palesztin Vöröskereszt

A Palesztin Vöröskereszt szerint a csecsemőknek sürgős kezelésre van szükségük, mivel rossz egészségi állapotban vannak. Ezt az áramkimaradások – nem volt elég energia az őket ellátó inkubátorok megfelelő működéséhez – mellett az okozta, hogy fertőzött vizet és tejet kellett inniuk, mivel az Al-Shifa kórházba nem jutottak be segélyek.

A WHO szerint mind a 28 kisbabát sikerült evakuálni, közülük 12 Egyiptom fővárosában, Kairóban kap további kezelést. A Gázában maradt 3 csecsemőt az övezet déli részén található Emirati Kórházban ápolják tovább.

A Hamász október 7-i terrortámadásaiban több mint 1200 ember vesztette életét izraeli közlések szerint. Az izraeli válaszcsapásokban 13 300-an haltak meg gázai közlések szerint, közülük 5600 gyerek. A Palesztin Vöröskereszt azt állítja, hogy további 3500 gyerek eltűnt, valószínűleg a romok alatt van eltemetve.     

Arról, hogy milyen elképesztő körülmények között tartanak ki a gázai egészségügyi dolgozók, az alábbi, október 27-én az övezet déli részén fekvő Khan Yunisban készült videó is árulkodik. A felvételen az látszik, ahogy légitámadást túlélt csecsemőket visznek kórházba. Eközben az egyik mentős sírva fakad:     

Interjúnkat a gázai humanitárius válságról itt olvashatják:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Kivégeztek egy fogvatartottat Gázában
Privátbankár.hu | 2023. december 2. 09:40
Meghalt egy román-izraeli állampolgárságú túsz a Gázai övezetben.
Makro / Külgazdaság Újabb mozgósításra készül Putyin
Privátbankár.hu | 2023. december 2. 09:18
Ez történt az orosz-ukrán fronton és annak környékén, amíg Ön aludt.
Makro / Külgazdaság A német kancellár beváltotta a Zelenszkijnek tett ígéretét
Privátbankár.hu | 2023. december 2. 09:01
Patriot légvédelmi rendszert kezelő ukrán egységet képzett ki Németország.
Makro / Külgazdaság Véres leszámolás a Gázai övezetben
Privátbankár.hu | 2023. december 2. 08:46
A Hamász által irányított egészségügyi minisztérium szerint közel 200 ember vesztette életét.
Makro / Külgazdaság Több város lakossága veszett el az orosz-ukrán háborúban
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 20:12
Hatalmas emberáldozatról számoltak be Oroszország ukrajnai inváziója miatt. Magyarországon továbbra is a távolságtartás a fő irány Ukrajna európai uniós csatlakozási szándékai miatt.
Makro / Külgazdaság A nagyobb bértömeg megemelheti a GDP-t, de az is lehet, hogy csak inflációt gerjeszt – A hét videója
Dobos Zoltán-Izsó Márton-Rácz Gergő | 2023. december 1. 18:41
Szokatlan a minimálbér és a garantált bérminimum december 1-jei emelése. Honnan teremtik elő a cégek az ehhez szükséges forrást? Hogyan hat ez az e fölött keresők fizetésére? Meglöki-e a belső fogyasztást, hozzájárul-e a bruttó hazai termék bővüléséhez? Erről beszélgetett A hét videójában Dobos Zoltán és Rácz Gergő.
Makro / Külgazdaság Orbán: adjanak a hazai cégek munkát, különben elnyelik a placcot a külföldiek
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 18:08
Más a munkáltatói és munkavállalói érdekvilág, de ha ezek nem működnek együtt, akkor a külföldi cégek lesznek gazdaságilag győzedelmesek - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.Orbán beszélt még az energiakitettségről, és a kormányzati és jegybanki viták hatásáról is.
Makro / Külgazdaság Véget vet a kamatingadozásnak az adósságkezelő - kiderültek az új befektetési lehetőségek
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 16:26
A piaci jelenlét további erősítése céljából az ázsiai piacokon új Szamuráj és Panda kötvény kibocsátásokkal tervez az ÁKK 2024 második felében.
Makro / Külgazdaság Ragályos a recesszió, az osztrákok sem tudják elkerülni
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 15:36
A harmadik negyedévi GDP-adatok alapján az osztrák gazdaság technikai recesszióba esett az osztrák statisztikai hivatal, a Statistik Austria jelentése alapján.
Makro / Külgazdaság Nagyon durvul a diplomáciai háború Izrael és egy EU-tagország között
Wéber Balázs | 2023. december 1. 15:01
Az izraeli kormány nem veszi jó néven, hogy a spanyol kormány nyíltan kritizálja őt a sok gázai civil áldozat miatt.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG