A házikoszt is gyilkos?
Ma már szinte fölösleges a tűzhely fölé görnyedve több órát robotolni azért, hogy ízletes - és tudomásunk szerint a gyorsételeknél egészségesebb - fogásokat szolgáljunk fel családtagjainknak, ugyanis az elmúlt években jelentősen megnövekedett a saját kezű elkészítésre váró receptek kalóriatartalma. Mindezt az amerikai mezőgazdasági minisztérium egy konferenciáján bemutatott kutatási eredmények igazolják.
A minisztérium táplálkozáspolitikai központjának vezetője, Brian Wansink által példaként felhozott "The Joy of Cooking" című szakácskönyvben a receptek kalóriatartalma a legelső, 1937-es kiadás óta 63 százalékkal növekedett meg.
Az amerikai kormány szeretne változtatni e kedvezőtlen irányzatokon, s e célt szolgálja például a MyFood-a-pedia elnevezésű honlap, amelynek segítségével rákereshetünk az interneten egy bizonyos ételre és hasznos információkat szerezhetünk a kalóriatartalomról.
Nevessen a kilókon - megéri
Már a magyarokat is érdekli, mit esznek
MTI