<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A kínai vezetés a tavalyinál valamivel kisebb idei gazdasági növekedésre számít.

A kínai kormány legfrissebb jelentése szerint az idei évre valamivel szerényebb, 6,5 százalékos növekedéssel számolnak, szemben a tavalyi 6,9 százalékos bővüléssel. Tavaly a GDP mértéke elérte a 82,7 ezer milliárd jüant (mintegy 12,84 ezer milliárd dollár). A jelentés szerint a tavalyi utolsó negyedévben a GDP 6,8 százalékkal bővült, hasonlóan a harmadik negyedévhez látottakhoz.  A kormányzati előterjesztés szerint az idei államháztartási hiány a GDP 2,6 százaléka lesz a tavalyi 3 százalékos deficit után.

A kínai kormány emellett ígéretet tett arra, hogy semleges monetáris politikát folytat, és stabilan tartja a jüant a dollárhoz képest. Tavaly a jüan közel 6,28 százalékkal erősödött a dollárral szemben, egy évvel korábban viszont még 6,7 százalékkal gyengült. Több beruházást is terveznek, tavalyhoz képest 30 milliárd jüannal több, 537,6 milliárd jüan (84,7 milliárd dollár) áll majd rendelkezésre ilyen célokra.

2018-ban a fő hangsúlyt a mezőgazdaság korszerűsítésére, a vidék felzárkóztatására, környezetvédelme, és általában a lakosság életszínvonalának a növelésére helyezik. Emellett 8,1 százalékkal 173 milliárd dollárra növelik idei védelmi kiadásokat, miután tavaly 7 százalékkal emelték azokat. A bányászat azonban idén szintén lassul, a széntermelést 150 millió, az acéltermelést 50 millió tonnával csökkentik majd.

Nincs kivétel: senki sem menekülhet Trump eszetlen háborújábólBombaként robbant a hír, hogy az amerikai elnök hatalmas vámokkal indítana kereskedelmi háborút, amellyel az amerikai acél- és alumíniumipart védené meg. A döntést nemzetközi felháborodást okozott, és míg eddig reménykedtek benne, hogy lesznek kivételek, gazdasági miniszterének nyilatkozata szerint nem lesznek. A Privátbankár.hu cikkéért kattints ide!>>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megerősítették: feladták Liszicsanszkot az ukránok, de visszavehetik Herszont - reggeli háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 4. 06:27
Luhanszkot is teljesen bevették az oroszok, közben az ukránok Herszonhoz közelítenek.
Makro / Külgazdaság Veszélyekre figyelmezteti az Orbán-kormányt a bajor államminiszter – interjú
Wéber Balázs | 2022. július 4. 05:31
A magyar mentesség az olajembargó alól nem lehet indok az orosz energia-szállításoktól való függetlenedés hanyagolására, a Roszatom részvételével megvalósuló paksi fejlesztés pedig újabb veszélyes függőséghez vezethet – mondta el a Privátbankár.hu-nak adott interjúban Melanie Huml. Bajorország államminisztere hozzátette: Magyarország továbbra is vonzó termelési helyszín, de a cégek szeretik, ha a politikai döntések kiszámíthatóak és transzparensek, Európa pedig több egy gazdasági érdekközösségnél. Az egyenrangú párbeszéd fontos, de a jogállamisági problémákat Bajorországból is aggodalommal szemlélik.
Makro / Külgazdaság Már hivatalos: fontos kelet-ukrajnai várost vettek be az oroszok – esti összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 20:25
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.  
Makro / Külgazdaság Erdogan villámgyors behatolása a Balkánra
Káncz Csaba | 2022. július 3. 18:25
Bár Ankara a balkáni muszlimok védőszentjeként tünteti fel magát – különösen Boszniában –, valójában nagyobb figyelmet fordít a gazdasági együttműködésre. A török ​​közszolgálati műsorszolgáltató elindított egy balkáni szolgáltatást, amelynek célja, hogy „Törökország hangját” közvetítse a régióban. Káncz Csaba jegyzete. 
Makro / Külgazdaság Nagyon jó hírt kapott Putyin a keleti frontról
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 17:31
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vasárnap a szakadár "Luhanszki Népköztársaság" területének felszabadításáról tájékoztatta Vlagyimir Putyin elnököt - adta hírül az orosz védelmi minisztérium.
Makro / Külgazdaság "Visszalépünk hetven évet" – bírálta az újbóli fegyverkezést Ferenc pápa
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 14:59
Békére van szükség, de nem olyanra, amely a fegyverkezési egyensúlyon alapszik, mondta.
Makro / Külgazdaság Vészhelyzet Németországban, ársapkát követelnek az elszálló energiaárakra
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 13:29
A lakossági energia árának korlátozását sürgeti a legnagyobb német munkavállalói érdekképviselet, a szakszervezetek országos szövetsége (DGB).
Makro / Külgazdaság Leereszkedett a digitális vasfüggöny Oroszországra
Kormos Olga | 2022. július 3. 12:33
Február 24. óta minden orosz internetfelhasználó megtapasztalta, mi is az a „digitális vasfüggöny”. A Kreml célja, hogy irányítsa az emberek online életét, ami egyértelműen veszélyezteti a szabadságjogaikat.
Makro / Külgazdaság Manfred Weber elosztaná az orosz földgázt az EU-tagállamok között
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 12:01
Igazságosan kell elosztani az Európai Unióba érkező földgázt a tagországok között, az orosz gázszállítások korlátozása miatt pedig rendkívüli EU-csúcsot kell tartani júliusban Manfred Weber szerint.
Makro / Külgazdaság A nap képe: egy nagy tökkel viccelődik Orbán Viktor
Privátbankár.hu | 2022. július 3. 11:16
A hőség a magyar miniszterelnököt is megihlette.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG