TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Az Európai Bizottság a biztonságpolitikai szakértelem uniós szintű összevonására törekszik.

Fokozza az Európai Unió az információ megosztásra, a terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelemre és az európaiak online védelmére összpontosító erőfeszítéseit – mondta Julian King. Az Európai Bizottság a terrorizmus finanszírozásának megelőzése érdekében előterjesztette a kulturális javak tiltott kereskedelmére vonatkozó javaslatát, valamint megállapodás született az Európai Unió külső határait átlépő nem uniós országok állampolgárainak be- és kilépési adatait rögzítő új határregisztrációs rendszerről is.

Felerősödött az online radikalizálódással szembeni fellépés is. Ennek jegyében meghatározták az interneten megjelenő jogellenes terrorista tartalmak felderítését és eltávolítását célzó új intézkedéseket – mondta a terrorizmus, a szervezett- és a kiberbűnözés elleni küzdelem összehangolásáért felelős brit uniós biztos. Hozzátette: a jelentés alátámasztja a főbb uniós biztonságpolitikai eszközök érvényességét, egyúttal a kihívásokra és hiányosságokra is rámutat. Ezek közé tartozik a meglévő szakpolitikák és eszközök kiigazításának szükségessége, valamint a terrorizmussal összefüggő, folyamatosan változó fenyegetés kezelése.

Naprakésznek kell lenni

Az uniós biztos szerint a hiányosságok kiküszöbölésére a bizottság továbbra is segítséget nyújt a tagállamoknak annak érdekében, hogy az európai utasnyilvántartási adatállományról (PNR) szóló irányelvet, valamint a DNS-adatok, ujjlenyomatok és gépjármű-nyilvántartási adatok cseréjére vonatkozó szabályokat is a megadott határidőig, 2018. május 25-ig át tudják átültetni jogrendjükbe.

Julian King kiemelte: a bizottság változatlanul törekszik a biztonságpolitikai szakértelem uniós szintű összevonására, hogy segítse a tagállamokat például a kiberbiztonsági, vegyi, biológiai, radiológiai vagy nukleáris kockázatokkal szemben. A következő hónapok egyik fő tevékenységi területe lesz az uniós kiberbiztonsági stratégia felülvizsgálata, hogy az EU naprakész és hatékony intézkedésekkel tudjon szembeszállni a számítástechnikai bűnözés jelentette egyre növekvő veszélyeivel – tette hozzá.

Újabb kibertámadás: százezrek adatait lopták el az egyik banktól

A feltételezések szerint mintegy 400 000 ügyfél adataihoz fértek hozzá azok a hackerek, akik megtámadták az olasz UniCreditet – írja a Reuters. Az elmúlt évben kétszer is megtámadták a cég adatbankját, a jelentés szerint ez az eddigi legkomolyabb támadás az olasz bankok körében. További részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Megvan, hol vívja a második csatát a vírussal szemben az Orbán-kormány
Székely Sarolta | 2020. augusztus 29. 13:10
Miközben az elmúlt napokban kedvezőtlenül kezdtek alakulni Magyarországon az esetszámok, még mindig több területen nyögi a társadalom az első hullám következményeit. Közben a kormány már látja, hol kell a következő csatát megvívni.
Makro / Külgazdaság A nagy korona-összecsapás: forró hétvégére számíthat Berlin
Wéber Balázs | 2020. augusztus 29. 11:20
Farkasszemet nézhetnek egymással a vírus miatti korlátozások ellen tiltakozók és az ellentüntetők ezen a hétvégén Berlinben. A megmozdulásokra több tízezer embert várnak, a rendet mintegy háromezer rendőr vigyázza.
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor: komoly intézkedéseket kellett hoznunk
Privátbankár.hu / MTI | 2020. augusztus 29. 10:07
Szigorú határvédelmi intézkedések technikai részleteit tekintette át az operatív törzs határellenőrzési akciócsoportja szombat reggeli ülésén - közölte Orbán Viktor miniszterelnök az akciócsoport ülése utáni Facebook-videójában.
Makro / Külgazdaság Helyzet van: megint megugrott a fertőzöttek száma - így kanyarodunk rá az iskolakezdésre
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 29. 09:48
158 új fertőzöttet találtak, közülük 100-at Budapesten vagy Pest megyében.
Makro / Külgazdaság Két negatív teszttel mehetnek a külföldiek a budapesti szuperkupa döntőre - ha lesz
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 17:21
Zárt kapus is lehet végül a mérkőzés, de még az is lehet, hogy meg sem rendezik
Makro / Külgazdaság Itt a döntés: Magyarország ismét bezárja határait a külföldiek előtt
Székely Sarolta | 2020. augusztus 28. 16:51
Péntek délután jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormány döntéseit. 
Makro / Külgazdaság Elesett az Adria, nem enyhül a járvány déli szomszédainknál
MTI | 2020. augusztus 28. 16:09
Nem enyhül a fertőzés terjedése Horvátországban, Szlovéniában is nőtt az újonnan azonosított koronavírus-esetek száma - derült ki a válságstábok pénteki sajtótájékoztatóján.
Makro / Külgazdaság A koronavírus hatásai is bekerültek az új köznevelési stratégiába
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 28. 15:45
Nyilvánossá vált a 2021-2030-as időszakra szóló köznevelési stratégia, benne a koronavírus közvetlen hatásaival. 
Makro / Külgazdaság Putyin drezdai rémálma - ezért támogatja szilárdan Lukasenkat
Káncz Csaba | 2020. augusztus 28. 09:47
Az idei év eddig rémálmok sorozata a Kreml ura számára, márpedig szeptember 13-án helyhatósági választások jönnek. Putyin a tüntetésekre úgy tekint, mint az instabilitás, az erőszak, sőt az állam összeomlásának előhírnökére. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Hivatalosan 218 ezer munkanélküli volt júliusban
MTI | 2020. augusztus 28. 09:27
A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai a munkaerőpiac további javulásáról árulkodnak.
hírlevél