<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

„…egyre többen igyekeznek egészségtudatosabban élni Magyarországon és erre áldoznak is az emberek. Tapasztalatból tudom, sokkal kifizetődőbb az egészségbe fektetni, mint a betegségek kezelésére” - Dr. Moll Veronika – orvosigazgató, Hotel Európa Fit****superior - Hévíz.

Közel egy évtizede vált hungarikummá a Hévízi-tó és a tradicionális hévízi kúra. Nem véletlenül, hiszen páratlan természeti kincs van a hévíziek birtokában. A víz kalcium- és magnéziumtartalma a felszínhez közeli dolomit-rétegekből származik, a kálium-, szilícium- és lítiumtartalom és főként a jelentékeny rádiumemanáció a permi kőzetek mélységéből kerül a feltörő vízbe. Ha a fürdőző néhány percig állva marad a tóban, testét megszámlálhatatlan buborék lepi el. Ez a vízben oldott szén-dioxidnak, azaz szénsavnak köszönhető.  

 „Elsősorban mozgásszervi-, ízületi megbetegedések gyógyítására alkalmas kiválóan a hévízi gyógyfürdő” – mondta lapunknak Dr. Moll Veronika, a hévízi Hotel Európa Fit****superior orvosigazgatója, reumatológus-fizioterápiás szakorvosa.

Az orvosigazgató hozzátette, a tó vize közömbös hőmérsékletű, ezért hosszabb ideig is jól érzik magukat benne az emberek, így a víz ki tudja fejteni gyógyító, regeneráló hatását.

Dr. Moll Veronika
Dr. Moll Veronika

A vízben mozogva izomlazító gyógytornát is végezhetnek a fürdőzők. A mozgásszervi megbetegedések és a gyulladásos ízületi panaszokra három hetes kezelés javallott, de a tapasztalatok alapján tíznapos vagy kéthetes kezeléssorozat után is sokat javul a vendégek állapota.

„Akár egy hosszú hétvégére is ajánlott eljönni hozzánk egy háromnapos kúrára, hiszen annak is bizonyítható az egészségmegőrző hatása” – mondta Dr. Moll Veronika, aki hozzátette, egyre eredményesebben tudják megszólítani a fiatalabb korosztályt, hiszen sokkal kifizetődőbb egy-egy rövid kúrával megelőzni a betegségek kialakulását.

Az orvosigazgató azt is elmondta, egyre szélesebb körben értik meg, hogy egészségük megőrzésére a megelőzés a legkifizetődőbb, így egyre többen keresik a szolgáltatásokat ülő munkát végző menedzserek, aktív életet élők, vagy sportolók, akiknek a szokásosnál nagyobb terhelésnek van kitéve a szervezetük.

„Aki gyógykezelésre jelentkezik, előtte orvosi vizsgálaton vesz részt, így ki tudjuk szűrni, ha valakinek még csak kezdődő mozgásszervi betegsége, ízületi panasza van. Ilyenkor a kúrán kívül életmódváltoztatási tanácsokat is adunk a hozzánk fordulóknak” – mondja a szakorvos.

Az Európafit vendégköre korábban elsősorban német, osztrák, orosz és ukrán egészségturistákra épült. 2019-ben a szobafoglalások több mint egyharmada e gyógyvendégektől érkezett.

A pandémia, majd a február óta tartó orosz-ukrán konfliktus azonban jelentősen átrendezte a piacot. A covid járvány alatt a lezárás, majd a megbetegedéstől való félelem miatt maradtak el a gyógyvendégek, idén tavasszal pedig az orosz-ukrán háború nem csupán az orosz-, de a németajkú piac kedvét is elvette az utazástól.

Korábban is nagy hangsúlyt helyezett a szálloda a belföldi vendégek érzékenyítésére, edukációjára az egészségturizmus tekintetében, amit a pandémia és a jelenlegi nemzetközi helyet tovább erősített.

Dr. Moll Veronika elmondta, hogy számos új ajánlatot dolgoztak ki az egyedi igényeknek megfelelően. Ezek között szerepel a teljesség igénye nélkül a pandémia utáni rehabilitációs ajánlat, a vírus okozta maradványtünetek enyhítésére; szépkorúaknak szóló ajánlat, ami egy rövidített, orvosi vizsgálatból és három kezelésből álló kúra; valamint igyekeznek megszólítani a fiatalabb korosztályt is, érthetővé és szerethetővé tenni a prevenciót célzó kezeléseket. Ehhez remek célcsoport a hobbisportoló középkorosztály, számukra készült a sportolj okosan csomag, ami eredményes sportsérülések kezelésére és megelőzésére is.

A kúrázók számára korábban nyújtott 5-7, vagy akár 14-21 éjszakás ajánlatok mellett és helyett azokra a rövidebb tartózkodású vendégekre is gondolnak, akik nem rendelkeznek egyhetes kúra foglalásához szükséges szabadidővel vagy anyagi háttérrel. Ezért rövidebb és pénztárcabarát ajánlatokkal igyekeznek megszólítani a közönséget.

Míg Európa más országaiban elfogadott, hogy az emberek évente akár 5-700 ezer forintnak megfelelő, vagy magasabb összeget is elköltenek egészségük fenntartása érdekében, a magyar közönség „ingerküszöbe” jóval alacsonyabb. Ez nem feltétlenül csak az anyagi helyzeten múlik, az életvitelszerű egészségmegőrzésben gondolkodás nem ott tart Magyarországon, mint nyugaton.

„Szerencsére azt látom, hogy egyre többen igyekeznek egészségtudatosabban élni Magyarországon és erre áldoznak is. Tapasztalatból tudom, sokkal kifizetődőbb az egészségbe fektetni, mint a betegségek kezelésére” – teszi hozzá Dr. Moll Veronika.

Az állapotfelmérésre a hévízi szállodában orvosi és diagnosztikai háttérrel is rendelkeznek, így személyre szabottan tudnak kezeléseket kínálni akár egy komplex kúra keretében, elsősorban a mozgásszervi problémák megoldására.

A Hévízi Tradicionális Kúra lehetőségének megléte mellett széles egészségpénztári együttműködő partnerhálózattal is rendelkeznek, ahol a kezelések bizonyos mértékig elszámolhatók. Mindemellett fontos megemlíteni a vendégközpontú kiszolgálást, az egyénre szabott terápiát, a kellemes környezetet, ahol nincs várólista.

Az előre menekülés a jelek szerint sikeres, hiszen a tétova tavaszi kezdet után egyre nagyobb lett az érdeklődés az Európafit szolgáltatásai iránt, így bizakodva várják a nyári szezont és a gyógyulni, feltöltődni, kikapcsolódni vágyó vendégeket.

(x)

Makro / Külgazdaság Izrael titkos játszmája Irán szomszédságában
Káncz Csaba | 2023. január 30. 09:46
Az iráni belföldi zűrzavar és Oroszország ukrajnai vesszőfutása tovább bonyolította Azerbajdzsán és Irán feszült viszonyát. Azerbajdzsán már most is engedélyezi az izraeli hírszerző ügynökségeknek Irán-elleni műveletek végrehajtását a saját területéről. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Észak-Koreában négy nap után feloldották a „szezonális légzőszervi megbetegedések” miatt elrendelt karantént
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 08:30
Az észak-koreai fővárosban feloldották a hét közepén elrendelt karantént Phenjan oroszországi nagykövetségének hétfői közlése szerint.
Makro / Külgazdaság Jens Stoltenberg: a nukleáris elrettentés mindaddig szükséges lesz, míg autoriter államok nukleáris fegyvereket birtokolnak és fejlesztenek
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 07:26
A nukleáris elrettentés fontosságáról, Észak-Koreáról, valamint Ukrajna katonai támogatásáról beszélt hétfőn Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Szöulban.
Makro / Külgazdaság Anthony Blinken: az Egyesült Államok minden eszközt kész bevetni, hogy Irán ne jusson atomfegyverhez
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 06:57
Az amerikai külügyminiszter az al-Arabíjának adott interjúban beszélt hazája Szaúd-Arábiával kapcsolatos álláspontjáról és Törökország észak-szíriai beavatkozásáról is.
Makro / Külgazdaság Olaf Scholz: „Németország nem küld vadászgépeket”
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 06:40
Amíg Ön aludt ez történt az ukrajnai fronton.
Makro / Külgazdaság Ha ez így megy tovább, Ukrajna tényleg megnyerheti a háborút - mit kaptak az ukránok a tankok árnyékában?
Litván Dániel | 2023. január 29. 18:55
Egész januárban a Leopardok körüli huzavonáról szóltak a hírek, pedig érdemes lett volna arra is figyelni, mi mást küldenek nyugatról az ukrán frontokra. Ha a mostani trendek folytatódnak, néhány hónap múlva Ukrajna tényleg komoly csapásokra lehet képes, de ehhez a harckocsik csak az egyik szükséges, de messze nem elégséges részt szolgáltatják.
Makro / Külgazdaság Néhány órán belül hétszer nyitottak tüzet az orosz erők Herszonra – sok a civil áldozat
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 18:16
Háromszáz Wagner-zsoldos került kórházba Luhanszkban – az ukrán orvosok vonakodnak ellátni őket. Esti háborús összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Ferenc pápa: azonnal megoldást kell találni a szentföldi erőszak megállítására
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 16:19
Az izraeliek és palesztinok közötti konfliktusok megállítását sürgette Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében.
Makro / Külgazdaság Iráni tüntetések - több mint ötszázan haltak meg a megmozdulásokon
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 15:51
Az ötszázat is meghaladja a több mint négy hónapja zajló iráni kormányellenes megmozdulások halálos áldozatainak száma.
Makro / Külgazdaság Az észak-koreai rakétaprogramról és Kínáról egyeztetett a NATO-főtitkár Szöulban
Privátbankár.hu | 2023. január 29. 14:47
A Phenjan rakéta- és nukleáris programjáról, Kína térségbeli befolyásáról, valamint az ukrajnai háború Ázsiára gyakorolt hatásairól is egyeztetett Jens Stoltenberg NATO-főtitkár és Pak Dzsin dél-koreai külügyminiszter Szöulban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG